КЗП забрани на телеком да премълчава информация

КЗП забрани на телеком да предоставя в договорите си заблуждаваща информация относно метода на изчисление на таксите при ползване на "мобилен интернет".

Обратно в новината

Коментари - КЗП забрани на телеком да премълчава информация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Май почнахте да криете мнения?

богаташчетата и ток крадът ,а на бедните слагат електромери които въртят двоино за да се избегнат голями загуби

Каква е тази смешна глоба. Те имат около 2 милиона абоната= 2000000* 20лв средно месечно от абонат=40 000 000 приходи от продажби. Бълха ги е ухапала.

Никъде не се споменава, че глобата за трафика е наложена на БТК, а на мобилен оператор, което е по-скоро MTel или Telenor. Иначе глобата за спирането на договора са го написали в прав текст, че е БТК. Оттук статията ми се вижда манипулативна. Ясно е, че покрай Василев БТК е подложена на атаки и от журналисти и от всякакви комисии.

Като гледаш - виждаш ли? Като четеш - мислиш ли? Забраната за премълчана информация не е посочено кой оператор касае, но касае всички оператори. Глобата е наложена на бтк заради неправомерно прекратен договор ИТК и това е правилно.

цената на тока е непоносима ! шефът на КЕВР: Цената ще се стабилизира на едни нива, които ще са напълно поносими, гарантира Иванов.

Какви са тия 15 бона глоба, това им е печалбата за половин час.

В случая това си е измама, а не търговски инструмент и не разбирам защо се налагат само административни глоби, а не се подвеждат под отговорност по НК. Една такава измама, или игра или друг бакалски тарикатлък удря клиента с минимална сума, но в мащаб става въпрос за милиони. А глобата - смешна. Плащат и измислят нова измама. Преди време един от телекомите пусна някакви игри без никакъв смисъл за играчите, но с идеята игрите да бъдат включвани (договаряни) по невнимание като отговор на СМС и да бъдат таксувани...особено от възрастни хора с телефони с малки дисплеи.

Хм, на повечето оператори се плаща такса месечен абонамент и МБ са безплатни.

"Телеком е премълчал..." - недостойна медия! И какво значи всъщност телеком на български??? Тази КЗП до сега спа ли, та толкова години ни крадоха подло и спокойно??? Какво я накара сега така внезапно да се събуди и да направи проверка??? Защо всяка една от услугите не е проверена през лупа още при стартирането си??? Предлагам новината да се чете: Някаква си комисийка заплаши с пръст, че може да глоби (ако поиска) някой мобилен оператор, за това че много краде! (Може да краде, но по-малко, за да не се сърдят хората/да не се усетят!)

И аз смятам да ходя до комисията за зашита на потребителите относно тези телекоми....

Само да се поосвободя и аз също ще си пиша жалбата срещу виваКОЙ. Моя съвет към всички потребители е да не се притесняват да се жалват от тея ... и като им дават да подписват нещо, първо да го вземат и прочетат от край - докрай, като си пишат и забележки на проектодоговора. Ние сме в правото си също да се съгласим или не с дадена точка от договора, която е примерно да ти дават данните за маркетинг и да ти звънят разни досадници или без да те питат да ти пращат данните на разни фирми с мутренски практики.

И кой е този телеком? Или отново празни от съдържание новини гледаме?

И докога в България ще наричаме неправилно бизнес всяка измама?! А големите шефове само да пълнят и без това тлъстите си сметки /и задниците си/ на наш гръб!!!!

Докато има будали ще има тарикати. Българина е изключително тъп потребител,който се доверява бързо и лесно,подписва дву годишни договори без да ги е прочел и договарил,нали са договори все пак ,не са запис на заповед. Тъпаците лесно се шанят :)