Квесторите в КТБ отричат за цесии и прихващания

Квесторите на КТБ заявиха, че работят в рамките на предвидените от закона правомощия и при стриктно спазване на нормативните разпоредби.

Обратно в новината

Коментари - Квесторите в КТБ отричат за цесии и прихващания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако един добър кредитополучател с 1 млн. лв. кредит реши да купи депозит от 1 млн. лв. то трябва да му обяснят, че от този депозит вече не 1 млн. лева , а от него са останали 200 000 лева.

Ало Цацаров ! Изяде ли си обяда ! А сега прати една тайфа прокурори в КТБ и да разследват всички противозаконни и неморални сделки , а не да ми развяваш байрак и имитираш дейност!Ще се окаже, че вместо Василев в кауша трябва да вкараш синдиците и квесторита на КТБ !!

Нещо си се объркал!!! От кога прокуратурата отговаря и за морала???

С квесторите работиха само две адвокатски кантори.Цесиите са антидатирани

Мендо кажи го на колегата ти Рашидов - не е игра, а е бандитизъм, ама смееш ли да кажеш истината нали сте боклуци от една кофа.

Цесиите не са проблем-проблем са неправомерните ПРИХВАЩАНИЯ-по определение от закона: ...прихващане може да се направи от две насрещни изискуеми ликвидни задължения и т.н."- а във всички случаи в КТБ-вземанията по кредитите не са изискуеми-защото са с несастъпил падеж- и депозитите които са били шест месечни или годишни- също не са изискуеми- ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА Е В КТБ от страна на тези които са разрешили прихващанията-трябва да бъдат съдени.

Добавям само-че "прихващания" могат да бъдат извършвани само при работеща институция-когато Банката е под надзор-всички слелки са забранени.

Значи по дефиниция, ако са правени прихващания с редовни кредити, неизискуеми, са незаконни! Защо не се иска обезсилването им! Защо не се сигнализира прокуратурата за това закононарушение, извършено от длъжностни лица в БНБ, и квесторите!

Ами защото са на "наши" хора, бе пич !

Едно лайно, колкото повече се бърка, толкова повече мирише. Имахте възможност да направите нещо. Късно е вече за каквото и да е

Съмняваме се, че квесторите са нарушили закона при опазване на имуществото на КТБ! Но сигнал до прокуратура, разследване, обвинение, дела, дълга работа, и затова променяме закона, просто за да ги заменим! Не е ли абсурдно!

Да, след 6 ноември не са прихващали, а преди това ?? Смяташ ли че работата им е чиста ?? Аз се съмнявам .

Омбудсманът каза, че на нищо не вярва относно КТБ! И аз не вярвам ни на квестори, ни на синдици! Ако се счита, че от 06.11. нещата са наред, защо сега ще се променя закон, за да се заменят с временни синдици!

Не знам дали Ви прави впечатление: ВСИЧКИ Държавни Институции, са ЗАГРИЖЕНИ, но банката е ОКРАДЕНА, но НЯМА виновни, но ВСИЧКИ СЪВЕСТНО са си гледали работата за която получават заплати, но НИКОЙ НЕ ЗНАЕ всъщност КАК се е случило, каквото се е случило, но НИЕ ТРЯБВА да ВЯРВАМЕ, че ... абе аз що не ви ...

20.06.2014г. трябваше да бъде датата на отнемане на лиценза, а не 20.11.2014г. и тогава нямаше да има подобни драми и активите на банката нямаше да се намалели... но тогава нямаше да има и "далвера" за определени хора

Квесторите ще опазват имуществото на КТБ, както вълк пази агне! Кои участваха в грабежа! Квесторите са поставени от Искров. Той дали се е облажил от грабежа!

Държава на абсурда. Една банка я ограбиха и хикой не знае кой и как. Парите изчезнаха в Космоса, документи няма. Някой ще си помисли че тази банка е изгоряла до основи.

Ако нямаше прихващания,Веждито и до сега щеше да квичи.А той млъкна, което ме навежда на мисълта ,че вече е оправен ,но не със законните 200 хил.лв., а цялата сума.То затова беше забавянето и затъмнението - да се замете.

Напълно е логично! Само ще се разбере ли някога, кои са в далаверата. Може да се окаже, че въобще не е имало далавера!

Менда, защо ще променяте този закон по безумен начин, а не закона за БНБ в частта за управителя и ръководството на банката, като лично Бойко поне пет пъти поиска Искров да си отиде? И защо още работят в БНБ лицата злоупотребили със служебно положение, като Нели Кордовска, изтеглила парите си вечерта в извън работно време преди затварянето на банката? А къде са ви законовите промени, обещани още миналата година с които щяхме да влизаме в банковия съюз на ЕС, или да оправяме закона за гарантираните депозити, за да отговаря на европейския? Дървени кратуни, чудите се как да намерите виновни за нищо, и да не направите това, което всъщност трябва да се направи, нали?

Така и "не разкриха", че държавата ограби богатите чрез спестяванията им над 196 хил, а бедните - чрез заемите за покриване спестяванията под 196 хилки...

Въпросът е не дали са узаконявани прихващания след обявяването на несъстоятелността, а дали е законно да се извършват прихващания след поставяне на банката под особен надзор. От това ще проличи дали Искров след като издава разрешение за погасяване на кредити от сметки на същите лица в банката не е извършил умишлени действия с цел разграбване на активите, които са освободени от обезпечителните мерки в следствие на такива погасявания на кредити. Или по-просто казано дали лицето Х може да впише чрез цесия от лицето Y пари по своя стара или новооткрита разплащателна, депозитна, или друг вид сметка със специално предназначение. Същото важи и за раздробяването на голям депозит между роднини, за което БНБ не е давало изришно разрешение.

Изказването на квесторите е мотивирано добре, с едно "МАЛКО ИЗКЛЮЧЕНИЕ". НЕ СЛЕДВА ДА РАЗГЛЕЖДАТ И ОДОБРЯВАТ ПРИХВАЩАНИЯ ДЕПОЗИРАНИ В КТБ СЛЕД 23 ЮНИ 2014 (НЕ 6 НОЕМВРИ). На 23 юни в Търговския регистър е обявено поставянето под осожен надзор на КТБ и другите мерки. Считано от тази дата, кредиторите- прихвщащи са знаели за евентуалната несъстоятелност на КТБ и прихващанията им следва да се обявят за невалидни по закон. Айде стига сте лъгали и крали от данъкоплатците.

Евентуалната несъстоятелност не означава ли възможна състоятелност!

Някой, вземи си погледни закона и тогава давай некомпетентно мнение

Драги ми прости и още по прости, търсете си парите в проста мрежа, в малките барабанчици, в офшорките на росенчо и боцко, в асфалта от албанско. Парите драги ми прости влизат в джобове, те не летят в небесата. Затова питайте братята американци или техните мекерета тука как се хаква или с каква лекота се хаква програмното им обезпечение и не си мислете че Цецо Василев е вложил милиарди в някаква си сръбска стъклария. Но вие се оказахте толкова прости че си избрахте отново човека с вашите милиарди да ви управлява.

Доста логично е изказването на квесторите! Дейността им е определена от даден закон, имат законови ограничения, и всяко отклонение е престъпление. Къде е логиката да промениш закон, и дейността им да се поеме от временни синдици, понеже се съмняваме, че квесторите не спазвали закона. Ако временните синдици след това също не спазват закона, ги освобождаваме, и ги заменяме с други! А през това време, кой крал, крал, кой пил, пил, кой се веселил, се веселил!

новина,нещо което се коментираше от месеци...защо спря да плаче Веждито? Няма други подобни като тия ,чакаха да се случат нещата и изведнъж се направиха на изненадани.

В България зя съжаление читави хора няма.И т.н.интелигенция вече е купена и прекупена.Веждито ,който никой не искаше за министър им определи високи пенсии поради големи заслуги/нищо ,че не са плащали нужните осигоровки/и сега си траят да не се развалят рахата.Кой да поведе този изстрадал народ?Няма кой.А кражбата на века ще си остане покрита и ще се питаме "кой".Жалко ,ще си спомняме само за хубавите години и ще анатемосваме ,но полза няма да има.

знам, че вятър брашно не връща, та в този дух и от фалирала банка нищо не чакайте. Лично аз си мисля, че едно тихо подпомагане с 1 - 1.5 милиарда лева като при другата закъсала банка и последващо тихо одържавяване щяхме да загубим по-малко. Ние ударихме тъпана и сега ще изгубим милиарди. Те естествено не се губят - само сменят притежателя. От народа вложител - към мафията.

Факт: Толкава сме лъгани, че вече никой не вярва на политиците! Евинствената цел на българския политик като се набута във властта е да граби като за послено! И това го е казал Великият Алеко!

Хора, всичко е една голяма димка!Боко се усети, че крадат без него и реши, че трябва да сложи негов синдик в КТБ. ДА СИ СПОМНЯТЕ, ЧЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ФИНАНСОВАТА КОМИСИЯ НА ПАРЛАМЕНТА ВОДЕНА ОТ МЕНТА РЕШИ, ЧЕ БАНКАТА НЯМА ДА ФАЛИРА, А ЩЕ БЪДЕ ПОДКРЕПЕНА. НА ДРУГАТА СУТРИН БОКО ИЗРЕВА ОТ ТРИБУНаТа, ЧЕ ТОЙ ПАРИ ЗА ФАЛИРАЛА БАНКА НЯМА ДА ДАВА И ... Я ФАЛИРАХА.Сега се е разревал пак, че я крадат. Реве защото я крадат без него и иска да участва.

Къв Боко та гони бе,краденето няма цвят,всички се сдружават! Паричкиии!

Всички са много културни и образовани и най-важното наши хора и нищо не може да се разбере!

а и помня много Гербаджийски лъжи .... лош човешки матриЯл П.П. Помня и лъжите и далаверите на БСП, ДПС, НДСВ, СДС ... също!!!

Толкова разнопосочна информация ни се подхвърляше за КТБ от самото начало, от политици, икономисти, банкери, прокурори, одитори, че вече свикнахме, че след дадена новина, ще прочетем обратното! И вече сигурно се примирихме, че никога няма да се узнае истината за КТБ! За законността на самите цесии, дали преди тази дата, дали след нея, също има разнопосочниа информация.

zosha_@

преди години, проблемът се свеждаше до липсата на информация въобще. днес проблема е в огромния обем информация и отсяването й.

zosha_@

когато борисов и подопечните му кажат, че е изгряло слънцето - добре е да погледнем дали не сме вечер. за сведение- слънцето изгрява от изток, а не от запад. още по-малко от банкя или друг софийски квартал.

Ника има нещо общо с литературата, но писаното няма нищо общо с граматиката! Ако искаме да преборим посредствеността с името ГЕРБ, поне трябва да научим сносно българската граматика!

Илитерат ли? това значи обратно, скаран с литературата, но ти си всъщност такъв, а оригинала иронизира. Ааре

zosha_@

Човече (мъжки род - лесно се разбира..), анти - герб говоренето е също толкова опасно като про-герб говоренето. фенщината е проблемна..тя замъглява разума, оттам възприятието на фактите, такива каквито се. нарича се рефлексно мислене и е по-приходящо за астралопитеци и питекантропи. Език-а е оръжие, но като всяко оръжие е само пособие, средство и не печели само. Не съм съгласен и да се абсолютизира и генерализира..Личността на лидера е определяща, но не е всичко. В ГЕРБ има и много свестни хора..да, срещат се. Посредствеността обаче е по-пробивна, по-котираща се. За съжаление..и не само в ГЕРБ.

Квесторите не отричат цесиите и прихващанията по принцип, а такива след датата на отнемане на лиценза. Нека направят справки от тази дата в регистрите на нотариусите, заверили цесиите....и ще видят по колко цесии са "вписани допълнително"

''СОРОСОИДИ''Кажете кой открадна тези пари от КТБ,И ви плаща на вас.

Е ти си отговори, КОЙ! Въпросът е, кои са в КОЙ!

васко

Боко Тиквето да не е???

всичко се отрича. Но ликвидирането на клоновете и почна още миналото лято. За нула време изтърбушиха например клона и на "Никола Габровски".

А защо не кажат какви са ги вършили до тези дати?

ББ-тиквата миналата година от Щатите обяви фалита на КТБ.Чух го със собствените си уши./М.юни 2014г!/.Кухи лейки само могат да му вярват.А Пеевски го има в тефтерчето на олигофрена от ГЕРБ,редом с ББ,ЦЦ и ИФ.!?

България е една безправова държава, в която добрия морал и поведение не се ценят, а само мошеничествата и далаверата ! Ярък пример затова беше водевилът с КТБ и беззаконието и алчните грабежи около нейния фалит ! В това участваха активно онази прослойка наречена български "елит", а всъщност те са едни долни крадци и разбойници ! За огромно съжаление това не беше санкционирано от високоморалния ЕС и на практика те подкрепиха грабежа !

цесии и прихващания НЯМА, но лицето Велин Филипов , служител на Министерство на финансите е успял да си прибере депозита от 4 милиона лева.

Основният виновник за фалита и разграбването на КТБ носят Бойко Борисов, ГЕРБ и Реформаторският блок и Прокопиев вдъхновител и организатор на протестърите саратник на Пантофа и работодател на Капиталци!

Ха ;) Борисов виновен за разграбеното от Пеевски? ;)) Чудесна логика вадите вие от ДПС ;)

Ама ти не още ли не знаеш, че Боко и Пеевски са дупе и гащи? Само дето още не е ясно кой е дупето и кой- гащите!

Бо-стан + Ръ-Бъ+ Чехъла+Прокопчо-Това е положението! 3,5 млрд. окрадени от данъкоплатците с един удар и съборен кабинета на Орешарски. Това е равносметката на КТБ! Кой е взел парите и кой властта е ясно като бял ден за обществото!

А такааааа! И сега кой лъже? Квесторите или Менда? Аз вярвам на Менда! Нищо, че няма никаква информация по казуса!

Вярваш и?Тя може да напише трилогия: Кой е цар Киро и неговият род и имаше ли почва в Пловдив!

ВЕРВАЙТЕ им???

d4

каруцата КТБ е обърната окончателно преди година време. Щетата е тотална. Каруцара/те са си живи и здрави и си пият ракията. Кой в БГ-то, кой в неопределена дестинация. И никой застраховател няма да покрие тази т.н. "тотална щета". Загубите плащаме всички. Вечна Слава на БНБ, ДАНС, Прокуратура, КФН, разни квестори, синдици, портиери и хигиенистки!! Опс....пропуснах и съдебната система!

"не са разглеждани цесии на вземания срещу банката, постъпили в деловодството на банката след 6 ноември 2014 г" А ПРЕДИ ТОВА???? Щото тя далаверата тече от началото на лятото та до късна есен! Ааа - ама там бяха наште хора дето знаеха за какво иде реч и взеха мерки веднага, а другите балъци дето се пробваха да са като тях ще духат супата!

Не разбрах цесията на главният мултак одобрена ли е?

Имаш впредвид акад. Вежди Рашидов, пияндето ! Щом престана да реве по медиите, значи се е оправил и поне е много изтъкнат творец и моралист получи пак министерски пост, а баламите в България ще плащат и заради него!