Дебнат крадците на череши с уреди за нощно виждане

Полицаи, общинска охрана, служители от "Гранична полиция" и Жандармерията ще участват в охраната на черешите и през тази година в Кюстендилско.

Обратно в новината

Коментари - Дебнат крадците на череши с уреди за нощно виждане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Гранична полиция" и Жандармерията ще участват в охраната на черешите... А пъдарите ще пазят границата... Новаторска държава...я

С арбалета трябва да се дебнат!Така или ,ще им е за последно или много,ще се мъчат! P.S. С уважение Д-р МенгеМе

Pesh0

Кражбите на циганите , убиват всичко . Преди няколко години , гледам чесъна 12 лева в магазина . Викам си , добре де ще засея 2,3 декара с чесън . Бая сериозно си го мислих , ама като не можах да измисля , начин да го опазя се отказах. За това внасяме , всичко от страни , които непозволяват крадците , да остават ненаказани.

да вкара в действие трудов договор за един ден! Това няма да стане не защото не е целесъобразно, а защото нещата са навързани и в "схемата" участват не само собствениците на продукцията и дошлите с честен труд да си заработят парите, но участват и твърде много "странични фактори", което в прав текст означава определени кръгове, които нямат никакъв интерес прибирането и изкупуването на черешовата реколта да става по законово определен начин, а имат интерес да извлекат максимална изгода и печалба за сметка на собствениците на имоти и на реколтата. От години в "опазването" на черешовата реколта дейно участие вземат структурните звена на МВР и разните му там охранителни фирми, които отчитайки дейност и оправдавайки получените от сключените охранителни договори пари се разхождат с патрулни коли и правят постове през които не е преминал само този който не е поискал, а в същност циганските набези и тези на другите крадливи скотове по полето и изкупуването реколтата на място на ниски цени чрез плащане в брой са с непроменена честота и същност, защото да набереш съответното количество череши е едно но да го предадеш на съответния пункт, ако в населеното ти място или в непосредствена близост до него, а не на километри, има такъв разбира се, и да ти го изкупят на реална цена е нещо съвсем друго. Каквито и показни мероприятия да правите по телевизията с възможностите на охранителната инфрачервена техника и каквито и дейности да отчитате знайте че нищо не се е променило и нещата отново ще се дирижират не от производителите, а от прекупчиците и търгашите от сивата икономика и определени структури, които са покровителствани от определени властови кръгове. И като капак на всичко са високите земеделски разходи по тази продукция, ниските изкупни цени, исканите от наетите работници, предимно цигани, високи цени за набран килограм череши и непокриваните от никого загуби от масовите кражби на реколтата.

крадците на череш ги дебнат с уреди а крадците на ддс ... с нищо

Аь съм крайно не ефективен, тъй като тъмни хора на тъмен фон трудно се хващат :)

Наред с уредите за нощно виждане е добре да има заредени ловджийски пушки с морска сол. Върши хубава работа! Но ако са заредени с патрони за глиган няма да е голяма загубата! Просто в България ВКС осигури комфорт на престъпността и тя си вее коня ,както си иска и където си иска. Както виждате в съдебната реформа никъде не се говори за основните виновници- ВКС.

Тези череши трябва да са национално богатство щом ще ги пазят въоръжени до зъби. А после - круши, ябълки, пъпеши и дини пак ли?

в Германия миналата година бяха по 3 евро (6 лева) килото и то сладките хрущялки. Не разбирам как може в БГ да са толкова скъпи. Доста яки заплати имате сигурно. А и при положение че половината имате рода от село... кой ги купува въобще?

Похвална инициатива. Само че, след залавянето на поредния крадец, веднага присъда от няколко години затвор по бързата процедура, на лек режим, през лятото, пролетта и есента на залесяването, през зимата- подготовка за залесяване на изсечените гори и изоставени земи. Няма да смеят до собственото си дърво в градината да се доближат...

" При това положение на дребно цената не бива да е повече от 3,50 лв. за килограм за хубавото качество." В момента има ПРОМОЦИЯ в една верига магазини с Л (завършва пак на Л) Череши 4,99лв/кг

Преди два дни бяха в същата верига 6,99 лв.

значи ако изчакме още 3 дни, ще ни дават пари за да им вземем черешите! келпуууур!

Ами някой да те вкарва насила в ЛЛ , отиди на пазара и си купи от българските баби по български цени. И никой няма да ти се смее , защото ще си личи че получаваш българска заплата.

Хайде да не се дебнем, защото ще се хванем.

400кг. на декар х2лв. = 800лв. Държавата ще плати 8000лв. GPSи, нощно виждане и прочие простотии. Булгаристанска аритметика. По добре направо държавата да плати по 800лв. на декар без въобще да берат череши. Далеч по евтино ще излезе.

изпращаме в Булгаристан един самолетоносач и две подводници в борбата срещу черешовите талибани

На всяка брадва - GPS! На всяка кошница GPS! Всеки полицаѝ с видеокамера!

Така,ако дебнеха и по границата за нелегалните имигранти,щеше да е екстра...

Ще почнат и там да дебнат, след като се организират циганите и брадатите, и ни погнат с тоягите.

Де Илия на кирия? Уреди за нощно виждане, полицаи, жандармерия, само защото не може да се спрат циганските набези. Кой луд тази държавица продължава още да си мисли че чрез овощарство може да се прехранва.Не само се крадат плодовете.На много места дори изкореняват фиданките.....

Уреди за нощно виждане - добре ! Ама оборудвани със снайперисти ;) Убеден съм , че кражбите рязко ще секнат. Пък и момчетата ще потренират в условия , близки до бойните . Докъде се докарахме , да си пазим реколтата с жандармерия .......

Тия череши трябва да са много специални. Или на някой много специален. Щом така ги пазят. Де да пазеха така и обикновените хора по селата, жертви на цигански произвол...

да пуснат черните нинджи.

Дебнат крадците на череши с уреди за нощно виждане Предполагам , че и крадците ще берат черешите с уреди за нощно виждане.