Кабинетът обмисля френско-български проект за ски курорт в Рила

Правителството на Пламен Орешарски обмисля дали да даде ход на мегапроект "Дестинация Рила" за изграждането на ски курорт върху 8000 хектара между Говедарци и Сапарева баня. Инвестиционният проект е френско-български.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът обмисля френско-български проект за ски курорт в Рила | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разрешете първо проблема с Банско.Там с колите се качват до хижа Вихрен в същото време искат втори кабинков лифт първият върти пълен само три месеца.

Нали знаете колко много пари получават "природозащитниците" да "бранят " природата.Основно са от чужди ски дестинации.Това са най-големите рекетъори и на български предприемачи,когато опрат до тях.Знам ги тези неща на 100%

ОЩЕ ЛИ ИСКАТЕ ШАНС ЗА КАБИНЕТА,АКО ВЪОБЩЕ СТЕ В ЧАС ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?ОСТАВКА,КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО СКОРО,ГЛУПОСТИТЕ ИМ ВЕЧЕ СА ВРЕДНИ И ОПАСНИ ЗА БЪЛГАРИЯ.

Предвиждат изграждането на 4000 паркоместа на височина от 1200 до 1700 м, хотели с общо 20 000 легла, 155 км писти и 27 лифта! Трябва да ги спрем!!!!

Стига бе, какъв е този проект?! Това да не са Алпите, че да съсипваме най-хубавата планина. Огромно нещо, сигурно 10 пъти по-голямо от Банско, Витоша. На Витоша все още трябва да ходим със старите лифтове, защото не разрешиха да се сменят, а сега се обсъжда това. Много глупав ход от страна на правителството ще бъде, ако го разреши.

маунтин клъстер нанайси текава фирма - тва да не е на моника сергейска неква фирма

е, и некой с луканово куфарче не седи ли? аре с'я!

Френската фирма на Пеевски ли е?

Да излязат еколозите сега , не може да се чака Белене !!!!

Днес забелязвам че много са се рабързали да подпишат за ЮЖЕН ПОТОК с Русначетата.България от тоя договор печалба няма да види.ОСТАВКА!

Великия, пролетарски водач, другаря Станишев, след като, мнооого добре, ОПРАВИ, бедните, нямащи, българи!След като защити и ОПРАВИ, нямащите европейци ! е решил да помогне и на скучаещите не знаещи къде да си изхарчат парите европейци.

Преди да си отидат комунистите ще разпределят цялата държава. Съмнявам се че е Франция ще участва това е някоя българска офшорка.

Кабинета да си обмисли ОСТАВКАТА и да не занимава повече българите с наглото си присъствие в обществения живот! ОСТАВКА!

Ей тая мафия спирачки нямя.

зелената мафия натиска за комисионните.

h 1

Нямат ли край тези безродници и продажници на България!!! Какво още остана непродадено и неподарено на всички европейски и световни хиени,обърнали поглед към китната ни някога родина!!! Що за малоумници наистина трябва да са местните управляващи в Смолян и другите селища,за да не съзнават какво никога повече няма да имат не само те, но и поколенията след тях!!! Наистина живеем в лудница,от която няма изход сякаш!!!

1/ това със забраната за автомобили няма да стане. Нали се знаем, ще има огромен брой "правоимащи". 2/ Определено околните села ще закъсат. Един такъв комплекс ще изсмуче и малкото туристи ползващи селата. 3/Къде по добре е държавата да инвестира в рязко подобряване на инфраструктурата и организацията на транспортните връзки. Но в това почти няма далавера за чиновниците. Бедната Рила, бетоновозите ще я налазат като гладни дървеници. П.П. Всичките тези туристи пътя през Панчарево ли ще използват. Боже, Боже !

Ще забранят коли, за да се запази околната среда, която преди това ще бъде съсипана от разни "центрове". И правоимащи ще има, коли за доставки, коли на служителите. Малоумна работа.

От тази НЕГОДНИЦА НИЩО ДОБРО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА!ЗАТОВА БЪРЗАТ И С ПРОДАЖБАТА НА ЗЕМЯТА . СИГУРНО И НЕЯ ЩЕ ПРОДАДАТ НА ФРЕНСКАТА ФИРМА.НАЙ- ВАЖНОТО , ЧЕ РИЛА ПЛАНИНА ,КОЯТО Е ПРИРОДЕН ПАРК ЗАЩИТЕН ОТ ЮНЕСКО ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕН, ЗАРАДИ ТЯХНОТО ГЛУПАВО ДАВАНЕ НА ВСЕКИ. ВСИЧКИ ЗНАЯТ ,ЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ БЕШЕ СПОДЕЛЯНО ,ЧЕ ТЕЗИ НЕПРЕКЪСНАТИ МАСОВИ ДВИЖЕНИЯ В РИЛА УНИЩОЖАВАТ ЕЗЕРАТА - НАЙ- ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО И КРАСОТА НА БЪЛГАРИЯ. ТАЗИ НИКАКВИЦА ВЕДНЪЖ НИ КАЗА ,ЧЕ "СОФИЙСКА ВОДА" БИЛИ ИНВЕСТИТОР. С ПРЕУСТАНОВЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТОЛИЧНА ОБЩИНА цитирам"ще изгоним големия инвеститор-" Софийска вода".АЗ ПИТАМ КАКЪВ ИНВЕСТИТОР Е ЕДНА ФИРМА, КОЯТО ПОЛЗВА ЗА СОБСТВЕНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВАНЕ НА ПРИРОДНИЯ РЕСУРС- ВОДАТА И Е ВСЪЩНОСТ ЕДИН ОБЩЕСТВЕН ДОСТАВЧИК, КОЙТО Е В НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА ,ЗАЩОТО ТАКИВА ОБЩЕСТВЕНИ ДОСТАВЧИЦИ НА ПРИРОДНИ РЕСУРСИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ САМО БЪЛГАРСКИ ФИРМИ.ПРОДАДОХА СИ И ЗАДНИЦИТЕ.

Природата ще ни го върне! Земята ще ни отмъсти!

Сакскобургготски прави мозъчен тръст за ЕС във Врана ! За това била цялата работа !!! "Супер-Боровец " умря - да живее "Дестинация Рила"!!! Бати наглите Крадци и мошенници !

И аз имам същите съмнения.

деер

Пита се - Защо чужденци ще печелят с българската земя???????? Че сме мързеливи е вярно, но защо сме продажни?!!!!!!

Не сме мързеливи, просто тея извратеняци са ни стъпили на шията да не можем да мръднем, това е геноцид към българите, към истинските българи, не става въпрос за тея мургавите.

Е точно с тези ли който ни оставиха без атомна? Хайде малко коректност към българския народ. Сега когато стана ясно че току що построения мост всеки момент може да падне, никой нищо не казва за фирмата изпълнител. Формата е Испанска толкова ли е трудно да се каже. Не мога да си представя какъв вой щяха да вдигнат ако фирмата беше руска.

тези определено не са нормални. Това лято Национален парк Рила за пореден път се оплакаха в медиите, че с този лифт се унищожава района на езерата. Големия поток от хора в района на парко го унищожава. Местноста трудно поема наличните посетители. Но някой в това правителство е решил д си уреди живота за следващите поколения. И ще се строи и още. За да идват още повече посетители. То бива безумие, ама чак толкова. Товая е парк, природен, а не увеселителен парк. Такъв може да се построи някъде в равнината. Това правителство, вместо да са внимателни и тихи в работата си, чудят се как да си докарат нови протести. И то не фалшиви като сегашните.

Тази новина някак много съмнително се появява заедно с "мозъчния тръст" на дедото. Който не помни, по негово време започна разработване на проекта "Супер Боровец". Ако погледнете параметрите на въпросния проект, са едно към едно с тези на "Дестинация Рила". Може и да съм параноично настроен, ама надали.

Приключиха ли с бетонирането на черноморието ,че започнаха да бетонират и Pила? Eдин лифт построиха на седемте рилски езера и от тогава сложиха край на туризма там. Oстана само прахоляк, найлонови торбички , станиолчета и диви селяни на талази. A можеха просто да модернизират всички хижи. Hе разбират от протести, искат революция.

което значи че не лифта е виновен а културата на българския турист, скиор или велотурист!

Чакам да видя колко еколога ще се съберат на Орлов мост по този повод.

Ако ги поведеш, ще са много, не мислиш ли!

Аз нямам никакво намерения да повеждам когото и да било. Като гледам преди имаше кой да ги поведе, интересно ми е защо сега няма?

Така го виждам това малоумие: изсичане на всичко зелено, нови хотели и кръчми със стара канализация, писти и др. съоръжения. Чао Рила.

155 km писти + 20 000 легла, тези да не смятат да обезлесят къде какво намерят

Я, колко е умна партията - и тако и вако, все ще се изкара лесна пара: 1. Ако се случи проектът, ще си получим своето - някой друг хотел бонус. 2. Ако не се случи ... докато вдигаме шум как напредва през отделните фази, разрешителни, ОВОСи и т.н. ще продадем скъпо малко евтини парцели на спекулантите дето си мислят, че ще се случи. Само дръжте властта другари, само не се давайте на някакви там протестъри.

Ухаа, нали сте продажници, така че сте готови цялата планина Рила да продадете за да вържете бюджета си? Къде са сега зелените, еколозите - какво става с тях, защо си мълчат като риби, а преди за щяло и нещяло все протестираха,м? Отговор - това са вашите рожби, които саботираха всичко свястно, което правителството искаше да направи. Продажници!

КАК СЕ НАРИЧА КАБИНЕТ КОГОТО НЕ ГО ИСКАТ В СЕЛОТО,А ТОЙ ПИТА ЗА ЧОРБАДЖИЙСКАТА ЩЕРКА?

Пак някоя далаверка са захапали. Нали не дадохте сувенир на френския посланик, когато си тръгна от България, а сега приятелчета ли станахте?

Тия французи са русофили...

На думи френски проектът, а парите мръсни...крадени...червени...наши си. Ноо когато става въпрос за вземане на комисион (разрешителни режими бол), тогава парите не миришат! Нали Другари - Правителство! Освен това 8000 хектара са си бая гора за сечене и другарската дърварска мафия на ДС/ДПС ще лапне! А също така трябва да побързат другарите с разрешителните, че токувиш паднели от власт междувременно.

Нали е забранено да се продава на чужденци земя ? Особено ако е природен парк!!

"Зоната ще е забранена за автомобили, за да се пази околната среда, подчерта Бобева" - коя околна среда, само дето не разбрах! То там, очевадно, вече няма да има околна среда, а местните дебили, които не оценяват къде са се родили и всред каква красота живеят, доволно чакат жълтите стотинки, с които ще ги потупат по увисналите раменца, за това, че подкрепят всичко, което унищожава именно околната среда, около тях, повтарям - за жълти стотинки. Простия народ - това заслужава. Природата един ден ще си върне своето, жалко, че сме толкова, изключително прости (няма друга дума) и допускаме всичко това да се случва. Жалко!

САМО ТАКА!Бетон от Черно море до Рила, Пирин и т.н.Табели "Частна собственост", "ВЛИЗАНЕТО ЗАБРАНЕНО" и настаняване на най-бедните и неграмотни западни туристи. И да не забравите да направите някоя заменка в Рила!

Искам категорично да отрека появилите се герберски слухове, че: 1. Изсичането на стотици декари гора е вредно за природата - Партията ще докаже, че е полезно! 2. Френският инвеститор е офшорка и се казва "Красньй Будаларник" 3. Партията ще намери начин да подари планината срещу солиден процент 4. Българският народ ще получи среден пръст, престилки на сервитьори и чистачи и лопата за ринене на сняг

Едно нещо, обаче, не е лъжа, а пълна истина: Новият суперкурорт ще се захранва с ток от АЕЦ Белене и с пара от ТЕЦ Скравена, където ще се горят труповете на еколози и недоволни от гениалните планове на Партията.

Sangre sica

НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ С ПАРА ОТ АЕЦ-А И ТОК ТОК ОТ СТАР ТЕЛЕФОНЕН АПАРАТ?:)))

Умна мома.

Томаааа, къде си Томаа Белев, да кажеш сега нещо. Няма ли да отидете на Орлов мост да се биете , или Корумбашев не ти е дал команда ?

Не на застрояването на РИЛА!!!!!!!!!!!!! Не искаме строежи в Рила,не искаме да съсипят и планините ни,както съсипаха черноморието!!!! Планините ни са красиви без строежи и палати!!!!!!!!!!!!!

Вече за всички е ясно колко лъжливи бяха обещанията, че туризма ще доведе до икономическо развитие - нищо подобно! Пак намазаха богатите и олигарсите за сметка на българската Природа, а оттам и на всички нас! Пак сме най-бедни, пак младите бягат и пак чиновници, политици и олигарси точат зъби да отхапят друго парче от нашата Природа!

ВИЖТЕ КАКВО СЕ ГОТВЧТ ДА ПРАВЯТ: ,,България ще тегли руски кредит за Южен поток с огромна лихва Кредитът от 1.55 милиарда евро, който българското правителство ще получи от руския газов монополист Газпром за проекта Южен поток, се очаква да бъде взет при висока лихва. " ДАНО БЪДАТ НАКАЗАНИ ЗА ВСИЧКИТЕ НЕГАТИВИ КОИТО НАНАСЯТ НА БЪЛГАРИЯ.БОГ ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ.

ТОВА КАКВО ОБЩО ИМА С ФРЕНСКИЯ ПРОЕКТ ЗА СКИ КУРОРТ В РИЛА??????????

Юруш на Природата! Я, как хубаво "оправихме" Черноморието - ред е на планината! Като пресметнем колко много се инвестира и застрои покрай морето и как приказките за просперитет се оказаха ГОЛА ВОДА, можем да предвидим кой НАИСТИНА ще спечели от този МЕГАЛОМАНСКИ ПРОЕКТ! Кой ще притежава всички тия хотели - пак СВРЪХБОГАТИТЕ! За местните наивни туземци остава слугуването - за средна класа с малък собствен бизнес няма да има място!

Тия от тройна станаха четворна коалиция, обаче забележете:комунисти, оренталци, фашисти и монархисти в един и същи строй...

Така е... Щом е да вземат някой процент комисионна в зелено - веднага се обединяват и забравят за "кавгите" си! Крайно време е народът да разбере, че всички партии са му ВРАГОВЕ И ГО КРАДАТ!

Къде са зелените сега?

Подкрепят правителството! Нали са хора на БСП...

Проекта или комисионната обмислят крадливите другари?Давайте,бетонирайте и Рила като Черноморието,важно е комисионната да е добра.