Турция и Иран замислят да ударят кюрдите

Съвместна турско-иранска операция срещу кюрдските бунтовници винаги е в дневния ни ред, заяви турският президент Реджеп Ердоган.

Обратно в новината

Коментари - Турция и Иран замислят да ударят кюрдите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Статията е подвеждаща - цитирани са само Ердоан и негови ибрикчии турци. Курдите са ирански народ и Иран винаги се е отнасял благосклонно към тях. САЩ въоръжават курдите защото не харесват Ердоан и искат да имат лост, с който да го ръчкат и възпират. Курдите са идеалното средство за това.

Тези т.н. кюрдски работнически свободни партии са си чисто терористични банди, признати за такива официално и от ЕС и от САЩ, и днес те са свръхуспешно унищожавани поради терористичната си същност, за какви бунтовници ги драска ДИР е непонятно, поддържа ли ги или какво, страхува се да го доизясни видимо...

Доганчо, чоджум!? Ти май забрави какво са терористични актове?!

Кюрдите застават с държавата си на пътя на новата газова магистрала, Русия е пас. Турция никога няма да позволи Кюрдистан, а Иран е разгеневен, че те са с американците. Кюрдите заложиха на най-лошата карта и ги чака национална трагедия.

горките кюрди...такова мачкане в 21 век не е приемливо, дори за одвъдокеанските "господари"... ама къде гледат под лупа, къде недоглеждат е друг въпрос. и ДА, имам кюрди приятели, лошо, че са се случили между туркия, иран и ирак (знам и главните букви, но не на тези "държави")

Ако Иран ударят кюрдите, то САЩ спокойно могат да ударят Иран.

Неоосманските амбиции на това бясно куче, съчетано с желанието на иран да задържи влиянието си в сирия на каквато и да било цена, ще доведе само до задълбочаване на проблемите в близкия изток.

странно ... а дали са се допитали до америка ???

Немаш си идея, това упражнение колко пъти е правено, без санкции от никой.

Турция и Иран си делят Сирия.

Преди 100 години Българите са били разглеждани от Турция като терористи, после арменците, сега е ред на кюрдите! Тоя е за бесилото!

този близък близък изток.. като приключи ДАЕШ, ще стане жега около Кюрдистан

Въпреки всичко, макар и трудно свободен Кюрдистан няма алтенатива.