Йоджалан призова от затвора кюрдите към примирие

Намиращият се в турски затвор лидер на кюрдските бунтовници Абдулах Йоджалан призова хората си към примирие след 30-годишна въоръжена борба, предаде Би Би Си.

Обратно в новината

Коментари - Йоджалан призова от затвора кюрдите към примирие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да разбера защо българите толкова много подкрепят кюрдските терористи. Всъщност разбирам. Омразата към турците ги яде отвътре...Иматкъсмета обаче, че съжителстват с турци, а не с кюрди, защото тези диваци отдавна щяха да са им разказали играта като си направят няколко кюрдски държавици от България! Но скоро ще се запознаят с любимците си кюрди, защото рано или късно Турция ще влезе в ЕС и тогава кюрдите ще дойдат и в БГ и тогава повярвайте наистина дупе да ви е яко! Турците едва тогава ще ги разберете, но ще е много късно!

СА ЕТНОС А ТУРЦИТЕ МАЙ НЕ СА.КЮРДИ Е ИМАЛО МНОГО ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ КОЯТО КОГА СТАВА ТУРСКА МЕЖДУ ДРУГОТО?ОТ КОЙ ВЕК Е ТОВА ИМЕ - ТУРЦИЯ?

Кюрдите се смятат за наследници на империята на медите (7-6 в пне) и на хуритите - а това е 37-40 века

Турция ще влезе в ЕС, само да почака около 200-300 години... абе вие турците сериозно ли мислите че ЕС ще приеме Турция и понеже тя ше е с най-многобройно население (25% от което между другото е неграмотно..) от всички ЕС държави, автоматически ще ѝ се даде основна роля в Брюксел?? Колкото за терористи - въпрос на гледна точка... за вас и Ботев, и Левски, и Бенковски са били терористи...

Защо Турция много държи да се осъди възродителният процес в България и не признава българският и арменски геноцид от 1912-1918г.? Какво правят кюрдите- искат да създадат своя държава, като заемат част от територията на Турция. Какво правеха турскоговорящи в България през 1982-1988г.- атентати, саботажи и диверсии с много аналогична цел. Тогава- защо Турция "се бори с кюрдският тероризъм" и това да е оправдано от турска гледна точка, а България да няма същото право да се бори с турският тероризъм през 1982-1988г. чрез възродителният процес от българска гледна точка?

Ей тази простотия и тази тъпост нямат край! Разшири си малко кръгозора!Учи!Чети!

Ако трябва да си говорим като хората, кюрдите са основната сила при извършването на арменския и асирийския геноцид.Турците им внушили - искате държава - ами разчистете си теритотията от християни (арменци и асирийци). и кюрдите са разчистили.....

Не мога да разбера защо българите толкова много подкрепят кюрдските терористи. Всъщност разбирам. Омразата към турците ги яде отвътре...Иматкъсмета обаче, че съжителстват с турци, а не с кюрди, защото тези диваци отдавна щяха да са им разказали играта като си направят няколко кюрдски държавици от България! Но скоро ще се запознаят с любимците си кюрди, защото рано или късно Турция ще влезе в ЕС и тогава кюрдите ще дойдат и в БГ и тогава повярвайте наистина дупе да ви е яко! Турците едва тогава ще ги разберете, но ще е много късно!

Турците са се престарали, защото ги тресе възможността за бъдещо обединение на Иракски, Сирийски и Турски Кюрдистан... Все някой ден това ще стане!

и после ... после какво ще стане ... на теб какво ти влиза ...

На времето за България кюрдите бяха на практика наша потенциална 4-та армия. Сам си отговори....

а тогава нъма да систестува билгария, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ще ти се :))) Гладна кокошка просо сънува :)

Путин много правилно беше казал: Терористов нада мочить до последнего в сортире!

ние да си гледаме нашата копанка

Йоджалан като е в турски затвор, ще призовава към това което му каже управата, инак ще има да го "обиждат" със и без вазелин на лягане и на ставане...

съдиш по себе си ... ти само това лекарство ли ползваш :)

с мират с курдите турця се опитва да прибере ка мсебе си иракски курдистан и части от сиря, вероятно сте го направи в следващите години, вапросат е накаде сте продалзи...... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тук важна е войната в Сирия. Тя е причината за този развой. Обаче не е ясно какво смята да отстъпи Турция за да си осигури ПРИМИРИЕ. Имам подозрението, че понеже турците са в сложна ситуация - сега ще обещаят много, но няма да го изпълнят, защото са коварни. Егдоган се мъчи да извлече изгода от кризата в Сирия и ситуацията в Ирак. Лично аз се надявам да не успее. Силна Турция не е в наш интерес, понеже ни е враг!

Ти ли реши, че ти е враг:)) Кой те знае теб :)))))))))))

не само той, 90% от българите знаят че Турция ни е враг. А ти си едно турско форумно протеже

В 20 век войната трябва да бъде отхвърлена като начин за решаване на проблеми.Така че тоя призив е правилен.Отделен въпрос е до колко един затворник може да прави истински волеизявления.Турците ще склонят и на други отстъпки защото нещата в Сирия не вървят точно по техният сценарии.Трудничко се воюва на два фронта.И ако допуснем че Турция все пак на края успее да прилапа Сирия ще завари там независими кюрди.Става много сложно.

Йоджалан е символ.... но не се знае дали е фактор. Той е в затвора почти 15 години. Тези, които водят войната навън, надали мислят като него. Може цялото мероприятие да е пропагандна акция на Анкара. Сега остава до чуем позицията на ръководството на ПКК. Да не се окаже, че то е съвсем друго?!

нещата са договорени вече ... не търси под воля теле ...

Как кюрдите в ирак са борци за свобода и демокрация по времето на войната на САЩ и същите тези кюрди са терористи в турция??

Ами както навремето - едните германци бяха капиталисти и империалисти, а другите борци за мир и социализъм.

там е работата, че не става въпрос за едни и същи кюрди ... все едно казваш, че българите подкрепящи различните партии са едни и същи ...

Видяха че няма да стане с оръжие обаче няма спиране!Газ до дупка докато умре последният терорист!

абе тоя мазен кюрдин наи сетне проумя че няма да стане тяхното хахах ,работническа партия била хаиде бе ,терориста си е терорист бои по каската