Купуваме от Китай лекарства за лечение на коронавируса за над 1 млн. лева

Правителството сключи два договора за доставка на азитромицин и хидрохлороквин

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Лекарството за малария се оказа неефективно срещу Covid-19" а днес Барба Ганиос закупиха за 1.5 милиона въпросното Лекарство от Китай!

В журналът за наука nature.com са публикувани хиляди статии относно ковид,историята на мутация плюс няколко статии които наскоро те опровергаха за изкуственият му проозход

Учените напомяха, че след епидемията от ТОРС през 2003 нещата някой ден ще се повторят, защото това е цикъл. Никой не им обърна внимание. Периодично вирусите мутират. Много вируси тръгват от животните. Проблемът е, че животни, за които се знае, че са инкубатори на едни от най-тежките вируси, имат контакт с хората. Никое правителство не е предприело сериозни мерки в тази посока

Браво на г-н Борисов!

чичо тръмп късно им тресна санкциите на дръпнатите. отдавна трябваше да спрат достъпа им до технологиите на белия човек... резултата се видя какъв е.

Те за това и създадоха, и разпространиха вируса. Защото нямаха икономически отговор на санкциите, а да водят конявнционална война срещу Щатите е трудно

Свършиха си работата китайците. Сега ще купуваме от тях лекарства, утре ще им плащаме, че дишаме. Браво на новите империалисти!

171 429 при под 1000 заразени, това са 171 опаковки на човек, или ако се лекува 30 дни, това са 5.7 опаковки на ден... Жива да не бях...

Hydroxychloroquine Sulfate Tablets 100 - 582 858, 60 USD + Azithromycin Dispersible Tablet 250 mg - 46 200,00 USD ------------------------------------------------------------------------------------- 587480,00 USD а пишете че общата им стойност е 630 000,00 USD разликата от 42520USD отива в нейчий джоб ли ? На кого ли ?

научи се да смяташ, шумкар!!!

Аз ги смятам като 629058.60$, сигурно не съм учил вярната математика...

1 опаковка СУМАМЕД капсули 250 мг * 6 бр. - 18.98лв. 1 опаковка ктайски азитромицин излиза около - 2,80 лв. Някой забелязва ли разликата?

аз забелязах! едното е сумамед, а другото азитромецин!

Сигурно разликата е в това, че от Китай купуваме на едро, а ти споменаваш цена за крайният потребител в аптеката. Освен това за Сумамед - притежател на разрешителното е холандска фирма, а производител е БГ фирма. Китай не играе специално при сумамед

от заглавието излиза, че короновируса е болен, и ние ще го лекуваме! а иначе срещу корона вируса няма лекарство! и ваксина няма да има в близките 12 месеца!

Нямаме им доверие! Защо ние не ги произвеждаме?

https://jewishjournal.com/news/united-states/312468/israeli-company-to-donate-6-million-tablets-of-drug-to-u-s-that-could-help-against-coronavirus/ и Израел произвеждат, Баце нали уж навсякъде има ПРИЯТЕЛИ що не иска и от тях, дето му се вика диверсификация - то неграмотника от къде да знае

абе Боце на беше ли се изхвърлял как дал заповед нашите да го синтедират, или .... абе то се забрави вече от раята, ПР да става

Лекарства от центъра на заразата! Че малко зло причиниха!

да стоим без лекарства, нали ;)

Стига с тия китайски стоки! Нали щяхте да внасяте от Индия и ние да произвеждаме лекарства?

Аз като гледам държавите си помагат. Що им са тогава оръжия и самолети. Язък само дето си дадохме парите на щатите.

защо от 250 мг, вземете от 500 мг се използват???

Тия прилепояди трябва да подаряват, а не да продават. От тях пламна целия свят.

А какво стана с Великата Американска ваксина, с която Сащ заеха първо място в света по брой на заразени, и трето място по брой на умрело??

ФАЩ и Запада вече не са ни ли дарили или ши просим от Комунистити? Де са виликити заводи и производства на Калинката Боби Боклука Суджука?

Поредната далавера, каква е гаранцията, че лекарствата са качествени и адекватни? Къде отидоха законите и разпоредбите по одобрение на лекарства? И защо се купуват маски и защитни облекла от Китай, като е доказано, че китайските евтинийки са опасни за здравето, а те друго не изнасят.

Абе Баци Azithromycin Tablet250 mg е нашия Сумамед 250 бе тикво загубена!!!!!!!!!!!!!!!Листовка: информация за потребителя СУМАМЕД 250 mg твърди капсули SUMAMED 250 mg hard capsules азитромицин (azithromycin)

Това струва под полвин долар(щатски) за 5-7 таблетки(един крс на лечение), а в Африка го раздават безплатно. Защо ли? Не бих го пил и да ми го предпише професор или академик.

Що ве не може ли да си купим химикалите и САМИ да си ги произведен във Фармациите на Домуса, Огнян "Донев, Цеца Секса Гърците си купиха 10 ТОНА химикал от ИНДИЯ да си произведат Хлороквин за 10 МИЛИОНА население

Явно родните производители ги изнасят..., защото имаше два препарат с тоя азитромицин, произвеждани в България.

Дано лекарствата да са по-добри от маските, които Холандия получи. 600 000 върнати от 1.3мил. Т.е. почти половината.

Ово е бизнес! Първо създаваш проблема, после даваш решение и трупаш парите. Тревопасните само блеят!

И най-вероятно решението(ако е китайско) само ще задълбочи проблемите. Сега като се обринат докторята от китайските маски е ви лекува министърът на здравеопазването и барба Ганьос, а като се обринат и те кака Айше от магистралата, защото тя е свикнала.

Абе, нали още няма лекарства от този вирус. Какво ще купуват тези? Въздух ли? ))

И сигурно шапкарите ще ги разпределят. с адаренита от увеличените си заплати. Благотворителност за собствено благо!

Китай прати Тестове менте на Турция, Чехия, Испатия... вчера Тестовете изпратени от Китай на Великобритания се оказаха Заразени с Вируса - за тези неща не виждам да се пише. Така, че тия лекарства ще са 100% менте, дори може би Заразени и Чумата - за по-сигурно, все пак това си е Война!

1. Около 20.03.2020 Борисов лично каза, че имаме 35 000 бройки хининов препарат за пълно лечение (неясно какъв) в България от наш производител. 2. Домусчиев дари ненам си колко си дози от препарата, с който са го излекували и уж трябваше да се достави още. 3. Купуваме от Китай хининов препарат и азитромицин (произвежда се и от Актавис). 4. Теглим 10 млрд. външен дълг. 5. Депутатите си увеличават заплатите за добре свършената работа.

Начи първо те заразяват, после ти продават лекарството. И то на тройна цена. Егати наглите.

Превод на Всики Пари на България на Комунистите в Пекин - така ще имат и за разработването на Следващата Чума за Био Оръжие!

idio

ма чакай бе баце. милиона добре имал - дал. Моята държава дава милиард... ама то... нема лекарства за лечение на корона вируса бе баце.. ако имаше немаше да мрът оръта!

Има, има. Но да вас в Кенгуристан новините бавно идват и още по-бавно ги стопляте.

На теб информацията от WHO (СЗО) ли ти идва? Че не случайно Wuhan Health Organization им викат вече.

От Китай купуваме лекарства и много други стоки ... От САЩ - таратайките Ф 16, КОИТО НИКОЙ ОЩЕ НЕ Е ВИЖДАЛ

Браво! Първо за правителството и депутатите, нали така?

първо за електората на БСП - бабички и дядовци.

PEYTSCH

Ако не лекуват? Ако имаше ефективни лекарства нямаше да ина вируси с или без корона...

Верно ли ? Ами тогава защо има и пневмония и пеницилин ??

Е доста пари ще се дадат. Колкото една луксозна кола, дори и по-малко.

Хлорокината я произвеждат в сума ти държави дето са на една ръка растояние(Словения, Унгария, Гърция и дори Турция), Азитромицина се произвежда в заводите на Домусчиев... Айретен че доскро Борисов разправяше че всичкото лекарства и медицинки материали щели да ги поръчват през единната система за Европейски доставки. Абе неща пак заприличват на обичайната каша приготвена от Борисов;)

ей сега ще ти изтрият коментара ..... долен предател такъв!!! :))

Е, как не Ви е срам! Да разваляте така... уйдурмата?! Китай налива трилиони пари в момента, за да си лъска муцуната пред света. Въпросът е: колко десетки милиони ще вземат едни хора, за да внесат китайски продукти за 1 млн. лева? Да, не е много логично, ама китайците са се на+рали, защото все повече държави осъзнават, че са жестоко зависими, а някои, и то големи, обмислят да си изкарат производството от там. Едва ли ще стане, защото Китай може да си позволи да плаща огромни суми, но само приказките стигат, за да се стреснат дръпнатите комуняги. Ще видим.

Съжалявам но това с износът на производство просто няма да стане... Още преди 40-на години Китай беше набелязан като перспективен пазар а тогавашните босове на ККП казаха че ще приемат западните стоки само ако се произвеждат в Китай, дълго време се самоуспокоявахме че те са там заради евтината работна ръка а само тази седмица имаше статии за Фолксваген и Адидас, които са закъсали защото са затворили магазините си в Китай и се надяват да се оправят когато те отново започнат да работят, а за останалите остава това което тези фирми произвеждат в обедните почивики на китайските си заводи;)

Най-после Тиквата и сие се задействаха и почнаха да вършат някаква работа по-добре късно отколкото никога

А дали е така ? ами ако ние в България произвеждаме част от тези лекарства, тогава защо ги търсим от Китай ??

В кръга на шегата - готино ни извъртяха китайците - на ви вирус безплатно, сега дайте милиони за лекарства.

Сега Китай не само ще възтанови икономиката си ,но и ще я изтреля до космоса ,целият свят е в краката им ,всички се редят на опашка да поръчват от Китай предпазни средства ,лекарства,машини и оборудване .

Все тая

Така е когато светът се управлява от алчни корпорации и назначени от същите олигофрени, които минават за политици. Зависимостта от Китай е плашеща. Китай не може да оцелее с производството само на лекарства и маски. Няма начин. Забавното е, че светът обеднява с всеки изминат ден, а това ще доведе до свиване на потреблението и Китай е този, който ще го яде, в което няма нищо лошо. Съмнявам се, че държавите ще се отрезвят и ще си дръпнат производствата обратно. Китай е проблем и ако това не го показа, не знам какво трябва да стане, за да ясно.

За въсторжените дебили обяснявам Мутрите са купили лекарствата от Китай защото са го направили по руската класическа корупционна схема с откатите.

не са купили, а ще купят евентуално де, щото да купиш лекарство срещу вируса е все едно да си купиш мазило срещу плешивост! само си си дал парите!

Лекарствата са срещу усложненията от вируса! Стига сте писали простотии. Кой е казал, че се атакува вируса.

Препоръчвам на мислещите да обърнат внимание на бройката заявени лекарства. Изведнъж се появиха очакванията на правителството за заболеваемост.

А за немислещите гербаджии пояснявам - с тези бройки, очакванията явно сочат за 1млн доказани случая при 3-5% усложнени с нижда от лечение. Мангъров ненужно беше насметен. Този договор подкрепя неговото мнение за колективния имунитет след прекарване.

Е, то дребна работа 1 милион, излагат се :)

Трябва света да се отърве от китайското присъствие в живота си -тия са традиционен източник на зарази струващи милиони животи. Да си въръне основните производства и да остави китайците да си живеят отделно от останалите. Заразиха целия свят а сега му продават медикаменти. Позор за Европа, Америка, Япония....!!!!!

ЧАК С Е Г А купувятe лeкdрства, а дори не се знае кога ще дойдат? - ще си спестя коментара че не само ще ме изтрият ......

татарина Бою,вече е с наплашен анус,не вярва на американската ваксина

ваксината не е лекарство, тъ......

а според вирусологията, а и според статистиката, вируса не се лекува! което не пречида се лапат разни хапчета де!!

А като летяха бистришките тигри с правителствения самолет , някой помни ли?

След като няма подписан договор, това не е никаква новина и заглавието е подвеждащо. "Правителството сключи два договора за доставка на азитромицин и хидрохлороквин 11:16 | 3 април 2020 | Редактор: Антония Чорева " "кабинетът одобрява два проекта на договори" "Договорите ще бъдат подписани във възможно най-кратки срокове"

те на времето писаха и за "СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА НАМЕРЕНИЕ" м/у Русия и Турция - но вече го има Турски поток.

има го, само дето по него не тече российскаи газ

това вече е друг въпрос :)

А КАКВО СТАНА С ХИНИНА?

Как какво? Прекалено е евтин и си го правим тук. Друго си е да внесеш от "справилия" се Китай, който изпозарази света, кри с месеци, че вирусът се пренася от човек на човек, изкупи предпазните средства на маса държави и сега ги "спасява". Порното е пълно, а нашите са в любимата си поза.

ми хинина си е хинин! с него можеш да се излекуваш от малария! а къде можеш да се разболееш от малария си научи сам

Трябва безплатно да ги дават китайците, след като заразиха целият свят!