Коментари - Кунчев: Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги мерки, както при COVID | Днес.dir.bg

Кунчев: Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги мерки, както при COVID

В немалка част от случаите сред децата болестта отминава от само себе си, но за да няма рискове, предпочитаме лечението да започне навреме, каза главният държавен здравен инспектор

Обратно в новината

Коментари - Кунчев: Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги мерки, както при COVID | Днес.dir.bg

Коментари

Локумчев, ти набоде ли се с бустерите за кобитчето? Питам щото много леко го кара само с три убождания. Те кобит щамчета постоянно щъкат, айде боооооооооооц!

Пак ще карантинират на летището наред и ще ходят със скафандри.А ваксините ще са само за полицаите и служителите на телекомите,чийто живот е по-важен...

Този беше нормален, преди да го привикат в щаба и да му кажат какво да говори. Така че ако не се намеси СЗО всичко ще е наред.

Дори да се обяви епидемия от коклюш , няма да се наложат толква строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време на КОВИД пандемията. Стига бе -защо, няма ли да има КПП-та, затворени паркове и т.н. Наполседък се наблюдава едно оглупяване на управленско ниво. Дали това е резултат от т.н. 'ПРОМЯНА' или е резултат от глобалното оглупяване или му е дошло времето?

си изкарват прехраната по много гнусен начин.

Народа не си е казал думата, кой ще трябва да поеме отговорността за ковид репресията. Това че тези са на свобода, към момента, не означава че имат права да извършват пестъпления срещу човечеството! Ало съдебната система, нещо заплати взимате, от нашите прари - да виждаме резултати?

ГЛАВНИЯТ УЧАСТНИК В ГЕНОЦИДА-“КОВИД МЕРКИ”,СЪСИПАЛ:БИЗНЕС,ОБРАЗОВАНИЕ,ПСИХИКА,ЗДРАВЕ,,ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗПРАВЕН ПРЕД ТРУБУНАЛ,И ДА ПОСЛЕДВА СЪДБАТА НА-МЕНГЕЛЕ! ТРИБУНАЛ ЗА ТОВА ИЗЧАДИЕ!

СИГУРНО ТОЯ ПЪТ ЩЕ СЕ СМИЛЯТ,ЩЕ НИ РАЗРЕШАТ ДА СЯДАМЕ НА ПЕЙКА,ДА СЕ РАЗХОЖДАМЕ В ГОРАТА БЕЗ МАСКИ! ТРИБУНАЛ ЗА ТОВА САТАНИНСКО ИЗЧАДИЕ! И-МАЛАШЕВЦИ!

Почнахме да внасяме бежанци и хоп -нови болести като денга изведнъж се пръкнаха от нищото. Случайност?

Много му се иска да бъде тричан. Размина му се предния път и сега пак напира. Естествено, че всеки родител има право да каже какво да бъде или да не бъде инжектирано в тялото на детето му. Всичко останало е фашизъм. И Тия дитирамби за колективен имунитет да си го завре отзад. Видя се колко работи тази глупост при ковид сиропите, същите глупотевини ги ръсеше това под-човече..

Кунката е корумпирано жалко педалче.

Няма случайности, но понеже бежанците са вкарани от същите тези политици. Схемата е за милиарди, понеже ние имаме едно от най-ценното- земя. Искат да сложат 10 000 бежанци по 20 000 Евро на калпак, ако ги заселим тук. За това правят и дефицита с 900 000лв на ден за газови тръби - за да може да фалира държавата и бежанците да са решението. Но има един важен момент, ние трябва да си приберем българите от Украйна, които желаят да се върнат. Не можем да се занимаваме с мюсулмани африканци, с друга култура и навижи да убиват и изнасилват.

Гледай го скапания медицински фашист как подготвя овцете за стригане. Опипва почвата и казва: "Ама не се бойте, мерките няма да бъдат толкова строги, този път." Но мерки ще има. Сега за една болест, после за друга болест и така до края на света. Ковид пландемията отвори кутията на Пандора и ако медицинските фашисти като този не бъдат парирани веднага, нормалността никога няма да се върне. "Мерки" като тези, които налагаха, не е имало никога. Няма как да извратиш реалността и да представиш ненормалното за нормално, освен ако не си болен психопат и (псевдо)медицински терорист с маниакалност за изява.

Затваряйте простия матреал на ГЕРБ и умно красивия на лгбт/дсб/пп

чета коментари и разбирам със 100% сигурност, че тази държава и народ от простотия ще се затрият, не от нещо друго! А за антиваксърите подходящите варианти са два - затвор или психиатрия според случая - дали са платени или убедени антиваксъри! Обаче няма кой да вземе необходимите мерки! Жалко, че страдат и малкото останали свестни и нормални хора в тази държава! Хайде сега плюйте и обиждайте - това го можете!

Туй псе още ли не са го гръмнали?

Вземаме пуканките и сядаме да гледаме шоуто на Кунчо - "доцента".

Е какво да обиждаме? Ти си изплюл всичко дето има да се плюе. Това не е нито диалог, нито някакъв научнообоснован спор. Дори морално - имам право да не посещавам големия град, да си живея в малкото селце в Родопите, и да не се интересувам от вашите драми. И това ли ще ми оспориш и ще ме пратиш в затвор, в психиатрия или на разстрел направо? Бе налиж уж против тоя пуст тоталитаризъм толкова се борихме, ама ей го на - пак сме тук. Като какъв се изживява господина от снимката, че да подменя живота на хората? Хайде на този въпрос отговорете. Или пък ме пратете на разстрел.

"Хубави" предложения даваш, но си сбъркал страната. Само 20% олигофрени сте психично болните хипохондирци, които са набодохте с нетествана отрова, която не пази от нищо. И сега пак имаш куража да квичиш. А дали пък 80% от обществото няма да реши, че вие сте вредните твари, които трябва да бъдат затворени в психиатрии? В случай, че оживеете в следващите 3-4 години.. Помисли малко преди да го вадиш голям но мек..

Именно - болните се изолират! Не се затваря целия свят защото имаш 0.001% кихащи! Не схващаш ли разликата?

Точно с вашата простотия, предизвикахте вълна от антиваксъри. Понеже им налагахте ваксина, без научна обосновка и в резултат, без ефект. Предизвикахте ответна реакция на вълна от антиваксъри, които не желаят да си слагат, дори изпитаните и доказали се във времето ваксини. Вие сте за затвор!

Това е вярно, но в някаква степен само. Къде е по-вероятно да се пръкне колкюшова пандемия? В 10 етажния блок, в сутрешния трамвай, в Ринг Мол-а или на улицата с 12 къщи и 17 жители на обща площ около 20 дка? Щото нали въздушно какпков път, 2м дистанция и прочее наука? Да не говорим за слънцето, вятъра и други анти-въздушно-капкови естествени врагове на коклюша. Можем ли поне да се съгласим, че в голяма степен, епидемиите са продукт на концентриране на народонаселението в големите градове? Където се налага да се инжектират, да си купуват яйца "от една баба на пазара", сирене от фермерския магазин и да ядат био домати на Великден. Просто има едно ниво на самозаблуда, дето сами си го докарахме, мислейки си че е прогрес, пък после позволяваме на брадати чичковци да се държат като Христос и да ни спасяват всеки ден. Ако не друго - поне заслужава да се позамислим, това ли искаме и за децата си?

Кучев пак ли ти бе?

се говори на пациент, когато му слагат упойка преди рискова операция.

За геноцид и престъпления срещу човечеството няма давност. И изчадия като този на снимката от статията го знаят. Много им се иска да се отклони вниманието в друга посока и късопаметните хора да забравят какво се случи в последните близо четири години. Но този път не трябва да има прошка за престъпниците. Трябва да има трибунали и наказания за всички, които продадоха народа си, за да захлебят и да си запазят поста си.

ПРИРОДАТА,ВСЕВИШНИЯ СА ВЕЛИКИ! ВГЛЕДАЙТЕ СЕ В ТОВА ИЗЧАДИЕ,КАК СА ГО-“ДАРИЛИ”,С ВЪНШНИ БЕЛЕЗИ,ДА СЕ ПАЗИМ ОТ НЕГО!!! ВЪНШНИ БЕЛЕЗИ НА-САТАНИНСКО ИЗЧАДИЕ! ТРИБУНАЛ И-“МАЛАШЕВЦИ”!

Ако аз не ида на работа и загубя 2000 лева, държавата ще загуби едни 1000, предприятието едни 10,000 и т.н. Навързано е всичко като свински черва, и няма как "просто да се изолираме за 1-2 месеца" без това да се отрази сериозно на икономиката. Малко ли ти се струва инфлацията последните 3 години? Факт ли е, че шопската от 5-7лв стана 15-17лв? Има ужасно много индиректни резултати от тия безобидни мерки, дето уж били в името на нас, нашия живот и нашето здраве. Въобще не отричам вирусите, ваксините и нуждата от мерки. Отричам обаче самозабравилите се власти, които решиха абсолютно едностранно кое е добро и кое не е добро за обществото. В ония щабове дето ги правиха имаше ли представители на бизнеса, политолози, философи, инженери? Ами май нямаше. И понеже ще репликирате - еее, ама то е здравен проблем. Ами мерките не са здравен проблем. Когато спираш фунцкионирането на едно общество, трябва да се разглеждат въпросите от всички възможни страни. Та разбирате ли, че моите загубени пари въобще не са темата тук? Има мнооооого по-големи въпроси, на които трябва да си отговорим като общество, като семейства и в личен план.

Еволюцията някак си не ни е затрила ни с чума, ни със синя пъпка, ни с жълтеница. А вглеждането в статистиките е хубаво, но както писах в другия коментар - защо не гледате икономическите статистики също? Вие бихте ли жертвали още 70,000 човека но да няма тази безумна инфлация, която още не можем да овладеем? Не е лесен въпрос, знам. Но знаете ли, малко по на север и леко на изток от нас едно хора вземат подобни решения дори днес. Кога и за какво си струва да се жертват човешки животи? За 1000 лева данъци, за 10 дка земя, за едно стихотворение?

Рискова група са бебетата. Да инструктират педиатри и лични лекари как да се обяснява на млади родители да се пазят децата. В родилните отделения нито обясняват как да се подготвят младите майки за кърмене, нито нищо. Важното е да се леят денонощни истерии от телевизорите и новинарските сайтове. Затова тези олигофрени хората не могат да ги траят.

Ваксина, ама истинска, не някаква си съмнителна "генномодифицирана експериментална терапия".

Земи да млъкнеш с глупостите си! Нито първата нито последната вършеха работа. Когато дойдоха тук сиропите те бяха за вече несъществуващи версии на вируса. Плюс самата технология е пълен ташак и никога не е работила. Не познавам "неваксиниран" умрял от ковид, но познавам много добичета, които хилейки се вееха сертификати а сега си уреждат часове за операции на сърцето. А някои се и гътнаха внезапно и преждевременно. Отделно Всички вапцани до един станаха торба с болести. Ближи раните, стискай палци на не те тръшне някой тромб там и трай... видяхме ви акъла

Ало, Зевзек ли си кух геврек ли си, троле руски, Добичетат, които вероятно си познавал, са станали жертва на ваксините за тролове. Те убиват много бързо. Но при човешките подобно нещо няма. В статистиката за смърт, която обхваща само хората, завишени сммъртни случаи не могат да бъдат забелязани. Ало, дир-а защо пак триете бе?

Г-н до2, На вероятността да се появи болест при 12 къщи със 17 жители на 20 дка трябва да съпоставиш риска за живота. Ако считаш живота насъседа за по-евтин от 1000 или 2000 лева, колкото вероятно ще загубиш от затварянето, тогава по-целесъобразно е да не се затваряш и да поемеш риска от вероятността. И обратното - ако го считаш за по-скъп, тогава се съобразяваш.

Ало, Любчо, Радвам се да те видя жив. САНИТАР ли ви е пуснал пак? П.П. Това го-"дарили" да не би да е някакво продължение на градацията "дарили", по-"дарили" и най-"дарили"? Ами и-"Малашевци"? А да си забелязвал пак дали самолетите пръскат?

Колко пък по-големи въпроси трябва да си задаваме? Твърде големите въпроси са хора със съответените компетенции. Останалите 90% биха се справили като генератор на случайни числа. Еволюцията винаги е затривала неспособните. Затривала ги е бавно. По време на чумата едни са се изолирали, други са си мили ръцете и са изварявали водата преди да я пият... Те са си помогнали да оцелеят и са се справили по-добре, отколкото разчитащите само на късмета си. Не всички, но по-голям процент. Сравнението с други държави в последните няколко години показва, че там, където са слушали властите, са се справили по-добре. В последните дни еталон за подобно нещо е Израел. Вдигат изтребители за по $30-50 хил на летателен час, за да прихванат по няколко дрона за $5000. Хората си пазят населението, колкото и да струва. Преди години се ваксинираха, даже с по 3-4 бустера... и се справиха по-добре. Някои казваха, имали били много по-добра здравна система, без да отчетат, че именно здравната система е причина за 3-4 бустера. Затваряха навреме, не като у нас - с 3-4 седмици закъснение, освен първия път, когато и ефектът в сравнение с други държави беше ясно изразен. А когато рискът от тежък ковид намаля, в Израел започнаха да облекчават ограниченията без да се бавят. Другите големи също са за отбелязване. Когато китайците ограничат производството и доставките, тогава инфлация получават всички. Необосновано е да твърдиш, че без мерки у нас тя щеше да е коренно различна. Безспорно ресаторанторите се възползваха да си повишат доходите с шопските по 15-17 лв, все пак те бяха първите, които загубиха най-много. Не властите вдигнаха цените. ЩЕ компенсират известно време, след тов аще се наместят нещата. Едни спечелиха, други загубиха, въпрос на околна среда и възможности за приспособяване. Не може да очакваш да живееш 80 години и да разчиташ, че всичко ще е едно и също.

Г-н Много внимавай какви ги ръсиш, Сигурно си забравил, ама... Първо излъгахте хората да градят стаден имунитет срещу ухан, алфа и делта, вместо срещу 50-100 пъти по-безопасния омикрон. Излъгахте ги да го градят преди ваксините, които работеха срещу първите три. Най-податливи на лъжите ви се оказаха най-рисковите групи - над 70 години. Междувременно у наспочинаха 70 000 души над очакваното. Т.е. 1% от населението не оцеля. И това е световен рекорд, поне сред държавите, в които има читави механизми за проследяване. Вреотяно не помниш, но преди 2-3 години използвайхте изрази от сорта на "В случай, че оживеете в следващите 3-4 месеца", после станаха на година, после на 2, вече гледам до 3-4 считано от сегашния момент сте стигнали, т.е. общо 6-7... Досега завишена смъртност извън епидемичните вълни не се наблюдава. Само най-безсрамно плашите хората. Интересно ми е с какъв мотив. 80% от обшеството, както е известно, са дебили и не могат да вземат организирано решение за каквото и да било, затова го правят 20% сред по-способните. Еволюцията е довела човечеството до тук, колкото и да не ти харесва.

Е... то едно време и телефоните бяха истински - с шайба, чакахме по 3 години да пуснат кабел, не с някакви нарисувани копчета и не предаваха сигнал по оня дето духа. Лека полека с напредване на технологиите сума "истински" неща стават отживелица, барабар с хората, които държат на тях.

Г-н Ахахах, Може би си роден заедно с ковид пандемията, затова нямаш памет какво е било преди това. Мерки против болести има от средновековието насам. Например прокажените са били изолрани в колонии, за да не заразяват други. Дори мравките прилагат мерки против болести, стига да ги идентифицират. И тук се явяват някакви всезнайковци, за които всичко е ново и безполезно.

Коментари - Кунчев: Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги мерки, както при COVID | Днес.dir.bg

Кунчев: Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги мерки, както при COVID

В немалка част от случаите сред децата болестта отминава от само себе си, но за да няма рискове, предпочитаме лечението да започне навреме, каза главният държавен здравен инспектор

Обратно в новината

Коментари - Кунчев: Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги мерки, както при COVID | Днес.dir.bg

Коментари

Локумчев, ти набоде ли се с бустерите за кобитчето? Питам щото много леко го кара само с три убождания. Те кобит щамчета постоянно щъкат, айде боооооооооооц!

Пак ще карантинират на летището наред и ще ходят със скафандри.А ваксините ще са само за полицаите и служителите на телекомите,чийто живот е по-важен...

Този беше нормален, преди да го привикат в щаба и да му кажат какво да говори. Така че ако не се намеси СЗО всичко ще е наред.

Дори да се обяви епидемия от коклюш , няма да се наложат толква строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време на КОВИД пандемията. Стига бе -защо, няма ли да има КПП-та, затворени паркове и т.н. Наполседък се наблюдава едно оглупяване на управленско ниво. Дали това е резултат от т.н. 'ПРОМЯНА' или е резултат от глобалното оглупяване или му е дошло времето?

си изкарват прехраната по много гнусен начин.

Народа не си е казал думата, кой ще трябва да поеме отговорността за ковид репресията. Това че тези са на свобода, към момента, не означава че имат права да извършват пестъпления срещу човечеството! Ало съдебната система, нещо заплати взимате, от нашите прари - да виждаме резултати?

ГЛАВНИЯТ УЧАСТНИК В ГЕНОЦИДА-“КОВИД МЕРКИ”,СЪСИПАЛ:БИЗНЕС,ОБРАЗОВАНИЕ,ПСИХИКА,ЗДРАВЕ,,ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗПРАВЕН ПРЕД ТРУБУНАЛ,И ДА ПОСЛЕДВА СЪДБАТА НА-МЕНГЕЛЕ! ТРИБУНАЛ ЗА ТОВА ИЗЧАДИЕ!

СИГУРНО ТОЯ ПЪТ ЩЕ СЕ СМИЛЯТ,ЩЕ НИ РАЗРЕШАТ ДА СЯДАМЕ НА ПЕЙКА,ДА СЕ РАЗХОЖДАМЕ В ГОРАТА БЕЗ МАСКИ! ТРИБУНАЛ ЗА ТОВА САТАНИНСКО ИЗЧАДИЕ! И-МАЛАШЕВЦИ!

Почнахме да внасяме бежанци и хоп -нови болести като денга изведнъж се пръкнаха от нищото. Случайност?

Много му се иска да бъде тричан. Размина му се предния път и сега пак напира. Естествено, че всеки родител има право да каже какво да бъде или да не бъде инжектирано в тялото на детето му. Всичко останало е фашизъм. И Тия дитирамби за колективен имунитет да си го завре отзад. Видя се колко работи тази глупост при ковид сиропите, същите глупотевини ги ръсеше това под-човече..

Кунката е корумпирано жалко педалче.

Няма случайности, но понеже бежанците са вкарани от същите тези политици. Схемата е за милиарди, понеже ние имаме едно от най-ценното- земя. Искат да сложат 10 000 бежанци по 20 000 Евро на калпак, ако ги заселим тук. За това правят и дефицита с 900 000лв на ден за газови тръби - за да може да фалира държавата и бежанците да са решението. Но има един важен момент, ние трябва да си приберем българите от Украйна, които желаят да се върнат. Не можем да се занимаваме с мюсулмани африканци, с друга култура и навижи да убиват и изнасилват.

Гледай го скапания медицински фашист как подготвя овцете за стригане. Опипва почвата и казва: "Ама не се бойте, мерките няма да бъдат толкова строги, този път." Но мерки ще има. Сега за една болест, после за друга болест и така до края на света. Ковид пландемията отвори кутията на Пандора и ако медицинските фашисти като този не бъдат парирани веднага, нормалността никога няма да се върне. "Мерки" като тези, които налагаха, не е имало никога. Няма как да извратиш реалността и да представиш ненормалното за нормално, освен ако не си болен психопат и (псевдо)медицински терорист с маниакалност за изява.

Затваряйте простия матреал на ГЕРБ и умно красивия на лгбт/дсб/пп

чета коментари и разбирам със 100% сигурност, че тази държава и народ от простотия ще се затрият, не от нещо друго! А за антиваксърите подходящите варианти са два - затвор или психиатрия според случая - дали са платени или убедени антиваксъри! Обаче няма кой да вземе необходимите мерки! Жалко, че страдат и малкото останали свестни и нормални хора в тази държава! Хайде сега плюйте и обиждайте - това го можете!

Туй псе още ли не са го гръмнали?

Вземаме пуканките и сядаме да гледаме шоуто на Кунчо - "доцента".

Е какво да обиждаме? Ти си изплюл всичко дето има да се плюе. Това не е нито диалог, нито някакъв научнообоснован спор. Дори морално - имам право да не посещавам големия град, да си живея в малкото селце в Родопите, и да не се интересувам от вашите драми. И това ли ще ми оспориш и ще ме пратиш в затвор, в психиатрия или на разстрел направо? Бе налиж уж против тоя пуст тоталитаризъм толкова се борихме, ама ей го на - пак сме тук. Като какъв се изживява господина от снимката, че да подменя живота на хората? Хайде на този въпрос отговорете. Или пък ме пратете на разстрел.

"Хубави" предложения даваш, но си сбъркал страната. Само 20% олигофрени сте психично болните хипохондирци, които са набодохте с нетествана отрова, която не пази от нищо. И сега пак имаш куража да квичиш. А дали пък 80% от обществото няма да реши, че вие сте вредните твари, които трябва да бъдат затворени в психиатрии? В случай, че оживеете в следващите 3-4 години.. Помисли малко преди да го вадиш голям но мек..

Именно - болните се изолират! Не се затваря целия свят защото имаш 0.001% кихащи! Не схващаш ли разликата?

Точно с вашата простотия, предизвикахте вълна от антиваксъри. Понеже им налагахте ваксина, без научна обосновка и в резултат, без ефект. Предизвикахте ответна реакция на вълна от антиваксъри, които не желаят да си слагат, дори изпитаните и доказали се във времето ваксини. Вие сте за затвор!

Това е вярно, но в някаква степен само. Къде е по-вероятно да се пръкне колкюшова пандемия? В 10 етажния блок, в сутрешния трамвай, в Ринг Мол-а или на улицата с 12 къщи и 17 жители на обща площ около 20 дка? Щото нали въздушно какпков път, 2м дистанция и прочее наука? Да не говорим за слънцето, вятъра и други анти-въздушно-капкови естествени врагове на коклюша. Можем ли поне да се съгласим, че в голяма степен, епидемиите са продукт на концентриране на народонаселението в големите градове? Където се налага да се инжектират, да си купуват яйца "от една баба на пазара", сирене от фермерския магазин и да ядат био домати на Великден. Просто има едно ниво на самозаблуда, дето сами си го докарахме, мислейки си че е прогрес, пък после позволяваме на брадати чичковци да се държат като Христос и да ни спасяват всеки ден. Ако не друго - поне заслужава да се позамислим, това ли искаме и за децата си?

Кучев пак ли ти бе?

се говори на пациент, когато му слагат упойка преди рискова операция.

За геноцид и престъпления срещу човечеството няма давност. И изчадия като този на снимката от статията го знаят. Много им се иска да се отклони вниманието в друга посока и късопаметните хора да забравят какво се случи в последните близо четири години. Но този път не трябва да има прошка за престъпниците. Трябва да има трибунали и наказания за всички, които продадоха народа си, за да захлебят и да си запазят поста си.

ПРИРОДАТА,ВСЕВИШНИЯ СА ВЕЛИКИ! ВГЛЕДАЙТЕ СЕ В ТОВА ИЗЧАДИЕ,КАК СА ГО-“ДАРИЛИ”,С ВЪНШНИ БЕЛЕЗИ,ДА СЕ ПАЗИМ ОТ НЕГО!!! ВЪНШНИ БЕЛЕЗИ НА-САТАНИНСКО ИЗЧАДИЕ! ТРИБУНАЛ И-“МАЛАШЕВЦИ”!

Ако аз не ида на работа и загубя 2000 лева, държавата ще загуби едни 1000, предприятието едни 10,000 и т.н. Навързано е всичко като свински черва, и няма как "просто да се изолираме за 1-2 месеца" без това да се отрази сериозно на икономиката. Малко ли ти се струва инфлацията последните 3 години? Факт ли е, че шопската от 5-7лв стана 15-17лв? Има ужасно много индиректни резултати от тия безобидни мерки, дето уж били в името на нас, нашия живот и нашето здраве. Въобще не отричам вирусите, ваксините и нуждата от мерки. Отричам обаче самозабравилите се власти, които решиха абсолютно едностранно кое е добро и кое не е добро за обществото. В ония щабове дето ги правиха имаше ли представители на бизнеса, политолози, философи, инженери? Ами май нямаше. И понеже ще репликирате - еее, ама то е здравен проблем. Ами мерките не са здравен проблем. Когато спираш фунцкионирането на едно общество, трябва да се разглеждат въпросите от всички възможни страни. Та разбирате ли, че моите загубени пари въобще не са темата тук? Има мнооооого по-големи въпроси, на които трябва да си отговорим като общество, като семейства и в личен план.

Еволюцията някак си не ни е затрила ни с чума, ни със синя пъпка, ни с жълтеница. А вглеждането в статистиките е хубаво, но както писах в другия коментар - защо не гледате икономическите статистики също? Вие бихте ли жертвали още 70,000 човека но да няма тази безумна инфлация, която още не можем да овладеем? Не е лесен въпрос, знам. Но знаете ли, малко по на север и леко на изток от нас едно хора вземат подобни решения дори днес. Кога и за какво си струва да се жертват човешки животи? За 1000 лева данъци, за 10 дка земя, за едно стихотворение?

Рискова група са бебетата. Да инструктират педиатри и лични лекари как да се обяснява на млади родители да се пазят децата. В родилните отделения нито обясняват как да се подготвят младите майки за кърмене, нито нищо. Важното е да се леят денонощни истерии от телевизорите и новинарските сайтове. Затова тези олигофрени хората не могат да ги траят.

Ваксина, ама истинска, не някаква си съмнителна "генномодифицирана експериментална терапия".

Земи да млъкнеш с глупостите си! Нито първата нито последната вършеха работа. Когато дойдоха тук сиропите те бяха за вече несъществуващи версии на вируса. Плюс самата технология е пълен ташак и никога не е работила. Не познавам "неваксиниран" умрял от ковид, но познавам много добичета, които хилейки се вееха сертификати а сега си уреждат часове за операции на сърцето. А някои се и гътнаха внезапно и преждевременно. Отделно Всички вапцани до един станаха торба с болести. Ближи раните, стискай палци на не те тръшне някой тромб там и трай... видяхме ви акъла

Ало, Зевзек ли си кух геврек ли си, троле руски, Добичетат, които вероятно си познавал, са станали жертва на ваксините за тролове. Те убиват много бързо. Но при човешките подобно нещо няма. В статистиката за смърт, която обхваща само хората, завишени сммъртни случаи не могат да бъдат забелязани. Ало, дир-а защо пак триете бе?

Г-н до2, На вероятността да се появи болест при 12 къщи със 17 жители на 20 дка трябва да съпоставиш риска за живота. Ако считаш живота насъседа за по-евтин от 1000 или 2000 лева, колкото вероятно ще загубиш от затварянето, тогава по-целесъобразно е да не се затваряш и да поемеш риска от вероятността. И обратното - ако го считаш за по-скъп, тогава се съобразяваш.

Ало, Любчо, Радвам се да те видя жив. САНИТАР ли ви е пуснал пак? П.П. Това го-"дарили" да не би да е някакво продължение на градацията "дарили", по-"дарили" и най-"дарили"? Ами и-"Малашевци"? А да си забелязвал пак дали самолетите пръскат?

Колко пък по-големи въпроси трябва да си задаваме? Твърде големите въпроси са хора със съответените компетенции. Останалите 90% биха се справили като генератор на случайни числа. Еволюцията винаги е затривала неспособните. Затривала ги е бавно. По време на чумата едни са се изолирали, други са си мили ръцете и са изварявали водата преди да я пият... Те са си помогнали да оцелеят и са се справили по-добре, отколкото разчитащите само на късмета си. Не всички, но по-голям процент. Сравнението с други държави в последните няколко години показва, че там, където са слушали властите, са се справили по-добре. В последните дни еталон за подобно нещо е Израел. Вдигат изтребители за по $30-50 хил на летателен час, за да прихванат по няколко дрона за $5000. Хората си пазят населението, колкото и да струва. Преди години се ваксинираха, даже с по 3-4 бустера... и се справиха по-добре. Някои казваха, имали били много по-добра здравна система, без да отчетат, че именно здравната система е причина за 3-4 бустера. Затваряха навреме, не като у нас - с 3-4 седмици закъснение, освен първия път, когато и ефектът в сравнение с други държави беше ясно изразен. А когато рискът от тежък ковид намаля, в Израел започнаха да облекчават ограниченията без да се бавят. Другите големи също са за отбелязване. Когато китайците ограничат производството и доставките, тогава инфлация получават всички. Необосновано е да твърдиш, че без мерки у нас тя щеше да е коренно различна. Безспорно ресаторанторите се възползваха да си повишат доходите с шопските по 15-17 лв, все пак те бяха първите, които загубиха най-много. Не властите вдигнаха цените. ЩЕ компенсират известно време, след тов аще се наместят нещата. Едни спечелиха, други загубиха, въпрос на околна среда и възможности за приспособяване. Не може да очакваш да живееш 80 години и да разчиташ, че всичко ще е едно и също.

Г-н Много внимавай какви ги ръсиш, Сигурно си забравил, ама... Първо излъгахте хората да градят стаден имунитет срещу ухан, алфа и делта, вместо срещу 50-100 пъти по-безопасния омикрон. Излъгахте ги да го градят преди ваксините, които работеха срещу първите три. Най-податливи на лъжите ви се оказаха най-рисковите групи - над 70 години. Междувременно у наспочинаха 70 000 души над очакваното. Т.е. 1% от населението не оцеля. И това е световен рекорд, поне сред държавите, в които има читави механизми за проследяване. Вреотяно не помниш, но преди 2-3 години използвайхте изрази от сорта на "В случай, че оживеете в следващите 3-4 месеца", после станаха на година, после на 2, вече гледам до 3-4 считано от сегашния момент сте стигнали, т.е. общо 6-7... Досега завишена смъртност извън епидемичните вълни не се наблюдава. Само най-безсрамно плашите хората. Интересно ми е с какъв мотив. 80% от обшеството, както е известно, са дебили и не могат да вземат организирано решение за каквото и да било, затова го правят 20% сред по-способните. Еволюцията е довела човечеството до тук, колкото и да не ти харесва.

Е... то едно време и телефоните бяха истински - с шайба, чакахме по 3 години да пуснат кабел, не с някакви нарисувани копчета и не предаваха сигнал по оня дето духа. Лека полека с напредване на технологиите сума "истински" неща стават отживелица, барабар с хората, които държат на тях.

Г-н Ахахах, Може би си роден заедно с ковид пандемията, затова нямаш памет какво е било преди това. Мерки против болести има от средновековието насам. Например прокажените са били изолрани в колонии, за да не заразяват други. Дори мравките прилагат мерки против болести, стига да ги идентифицират. И тук се явяват някакви всезнайковци, за които всичко е ново и безполезно.