Разкъсаха ли кучета 21-годишната Даниела преди 23 години?

На 24 януари 1995 г. 21-годишната Даниела Иванова е намерена мъртва с разкъсни рани до сервиз в Севлиево. Собственикът, който има 4 кучета, е осъден на затвор.

Обратно в новината

Коментари - Разкъсаха ли кучета 21-годишната Даниела преди 23 години? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, голяма работа тогава бяха...Приватизираха и крадяха кой каквото види и може и после се ограждаха с високи телени огради с табели ("Зло Куче"). И ги търпяхме да си правят каквото си искат...Ама можеш ли да им кажеш нещо тогава пък и сега...Полицията на тяхна страна, кмета на тяхна страна, той приватизирал... Жалко, че не са го линчували от селото тоя хайдук!

Правораздавателната ни система не работи, вече 28 години! Тя просто е "умряла" !!

Има ли нещо..."нелогично"в цялата тази история,която се е случила в нашата кочина??? Та всички ние много добре си знаем,какви..."добри същества"населяват тази територия като..."най-добрите и заслужилите"от тях дори й се водят...управници:)))!!!

В природата, доказано, за удоволствие убива само човек!!!!! Животното убива при самоотбана или да се нахрани. Това в природата. Кучето е отражение на стопанина си. Виждал съм питбули, гальовни като котета. Та както стопанина го възпита, така се държи кучето.

А аз не съм виждал вълци да пасат тревица като сърнички!

Лошото е че Много Горди и Безнаказани стопани на кучета ги разхождат отвързани и без наморник!

А нашата немска овчарка играе с петела, а кокошките му се качват едва ли не на главата... Когато излезе от двора, прави кръгче и се връща, сяда и чака да го вържеш. Така че, както ги научиш от малки, така ще те слушат. Възпитанието на големи породи кучета е деликатна работа, не е шега. Аз много се постарах, и пак имам пропуски, трябва си сериозно отношение и постоянна работа с тях.

ииииии,какво сега........след 23 год.

Ми нищо,досега пазеха следствена тайна

Тая статия намирисва на "4 лапички", абе много са били добри кучетата изобщо. Сигурно и 80-годишния проф. Ботьо Тачков също не е бил убит и изяден от кучета!? Или така ще пишем след 15 години!? Този е първия случай в демократична България на кучкарско безхаберие.

май цялата полиция, следствие, прокуратура и съд са я яли кучетата...

днеска, тъпаци, си карам еколелото, дето ми дойде от китай вчера. струва 7к лв. а рамката е М размер. голема лична трагедия за мен, все едно. та си карам и парка на свободата и един боксер ме напада. ританя у зурлата и пак напада. дойде тъпият стопанин да го сопре. малко по надоле, у другата алея. 3 женички. бибитнах им. подскочиха. уплаших ги. посмях се малко. те сащо. и след 20 метра, пак боксер, ме напада! хоп спрейчето. он се заби и си личи се чуди дали да ме захапе. дООбре! ПРЪС у нослоето. избега с 300! боядисах го малко. беше жълто оранжева струята. не ми се мисли. денят замина за боксерчето... нослето. спрея там? най-малко ден. гоуема трагедия за собственичката... >< >< >< :-)))))

1. Кучетата бяха добермани, а не овчаки. 2. Бяха изключително кротки и добре обучени (бяха преминали специално обучение). 3. Никога не са закачали никого. В заведениети идваха много клиенти, защото беше единственото денонощно заведение в града по онова време. Кучета се разхождаха между масите и най-лошото, което правеха, бе да си поискат някое мезенце и кротко да си полегнат в краката ти. Никога не са нахалствали. 4..... 5....... Мога да продължавам и още, защото жертвата ми беше съученичка и съседка, познавам и собственика на кучетата, познавам и тогаващния началник на полицията..... ..... и знам че нищо не е било така, както е описано в офицялната версия.... Бог да прости момичето!

Приятелю Скучен, не знам дали се правиш на интересен, но кучетата бяха немски овчарки. И никога не са се разхождали между маси, лягали в краката ти или просели от мезето ти. Случаят е достатъчно трагичен и някак си не отива да се държиш несериозно.

Когато излезе тази новина, повечето от подробностите които се изнасят сега бяха премълчани. Въпреки това още тогава беше ясно, че не кучетата са убийците. И ТОВА НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ТАКЪВ СЛУЧАЙ.

Здравейте. Аз съм вещото лице Евгени Радев, споменато в материала. По разбираеми причини няма да коментирам това "дело", нито "искрените" показания на свидетелите. Но ще спомена като пример една женица, "нападната" и "хапана" от същите кучета немски овчарки в продължение на 2-3 минути. Та тази женица, освен че беше жива, беше останала с един-единствен 2 см белег на крака като от по-дълбоко одраскване! Абсолютно нищо в това дело не се връзваше. Тези кучета са били най-обикновени домашни любимци и не бяха докосвали нещастната жертва. (неслучайно нямаше микробиологична експертиза, която да докаже противното) Началникът на полицията не можа да обясни защо на местопроизшествието първи преди линейката пристигат полицаи с пушки (дългоцевно оръжие, което се взима от оръжейната при специални случаи) след обаждане по телефона за нахапано момиче! Лично същият този началник се отзовал посред нощ на местопроизшествието и веднага заповядал да застрелят кучетата (прибрани зад телена ограда). На моя въпрос защо е разпоредил това, той отговори, че са се държали много агресивно. На моя следващ въпрос в какво се е изразявала тази агресия той отговори - "лаеха"! Гадна работа! А за глупостите в тройната киноложка експертиза - дано има господ и за тях. Осъдиха човек за нищо. И няма как да не се поклоня пред Слави Трифонов - НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Колкото и малко да е: Благодаря!

Здравей, БГ. Възможно ли е да се познаваме?

Има много обезпокоителен момент - как и защо кучетата не са се самоубили ... както оня от Нови Искър ...

Нищо нова кучетата са изкупителна жертва за да прикрият сина на някои полицай,депутат,бизнесмен и друг такъв паралия с неясен доход.

какви са тия милицаи с пушки бе ловци ли са те

Свършиха гадните новини и започнаха да вадят такива от миналото.

милицията унищожава този народ умишлено и безнаказано вече сто години

Цялата работа е съшита с бели конци. Поредната простотия на хора от службите, които са покрили истинския убиец. Кое куче ще свали чорапите??? Тези нормални ли са?? Пък и как така ще и вдигне блузата до гърдите ако тя е загубила кръв то кучетата ще се насочат към кръвта а не към събличане на дрехи. Пълни простотии!! Дано истинския убиец си получи заслуженото.

А кучешка ДНК от раните? А човешка ДНК в стомасите на убитите кучета? А липсата на кръв на уж местопроизшествието? А косми от кучета? А косми от хора? А сперма? А стрелящите на размешано ченгета? Тия последните въобще не заслужават да бъдат коментирани, а съдени за безразборна употреба на дългоцевно оръжие в рамките на градски условия. Значи тая жена са си си я хвърлили на псетата, като преди това със сигурност някой двукрак ѝ е прегризал гърлото, ако изобщо е ядена от псетата. А и тия смешници - разтривали я били с водка ?!?!? да се съживи....!?!?!?

Могат ли да прескочат три метрова ограда , дори и да са обучени. Не само едно от тях , всичките прескочили , тези кучета летяли ли са или са били кръстоска с маймуни да се катерят като по палмите. И този случай като много други...

Аха значи идват полицаите с пушки и ликивдират веществените доказателства по заповед на началника. И кучетата изчезват без да им се направи аутопсия.

Убиеца е прежали кучетата за сметка на манипулиране на общественото мнение. По един член е да утрепаш човек и да лежиш и по съвсем друг член е, все едно че твойте кучета са го причинили.

Абе въртят ми се в главата едни много обосновани предположения че тоя с кучетата го е отнесъл без да е виновен. Както и този в Нови Искър.

А дали наистина са били полицаи или ...........

Ако бяха ловджии, сигурно щяха да йм сцепят задниците за това, че ползват пушка в града.

Случаят ми прилича на убийство и може после кучетата да са надушили кръвта .... Знам случай, когато куче умира и другото куче на същото семейство яде от него.

убийте му децата, да разбере какво е.

Децата му нямат вина и няма да е правилно. Първо трябва да се знае истината и второ ако той е виновен да го пуснат на диви кучета за 1 мин.в клетка. Ако оживее да го пуснат.

Тогава информацията беше поднесена така, сякаш собствениците на кучетата нарочно са ги насъскали от перверзно желание жертвата да бъде разкъсана по този начин. Май-май Белнейски репетиция е било.

Такава е била работата. Аз предлагам да съберем глутница от 1000 кучета на Фандъкова и да ги насъскаме в народното събрание. Ще стане, като в Корея с чичото.

Ти ли нямаш въображение....ти ли......

нищо мистериозно няма, а полицията го прави мистериозно с умисъл.

Един генерал директор на полицията ми каза веднъж - всичко се слага на теглилката и което натежи повече печели. Това го запомних добре, но никога повече не вярвам на полицай, същото се отнася и за журналист. Друг случай. Хванали на един полицай сина му на границата с една кола пълна с оръжие за Испания. И случайно мой приятел слуша разговор между двама служители от София които си говорили за случая. Единия казал на другия че трябва да оправят сина на колегата им защото бил техен човек. Така с теглилката в България - който натежи без значение какво е престъплението.

"Мистериозно разкъсаха"... Вече почвам да си събирам журналистически "бисери", може и книга да издам накрая...

"При комунизЪма беше по-добре"...

Ами емигрирайте в Куба или Сев. Корея. И вземете със себе си и тия, които мислят като Вас. И тогава може би ще оправим държавата. Аз мога да Ви направя списък на цялата бъдеща Бълг. колония.

С ограничени тъпанари кат теб няма да се оправи

Кога ще се направи паметник на "Жертви на демократизма"?

това е БГ е посткомунизъм по руски образец

цялата 'демокрация' от френско-американски тип си е точно болшевизъм. същия, който едно политбюро със странни фамилии и един грузинец по-късно наложиха в Русия. Сега се прави същото с ЕС.

На журналисти(драскачи) в България не трябва да се вярва! Те до един са подкупени или гламави! НО ако все пка това са част от фактите, няма как края да доведат до този край. М оже би жената е изнасилена от някого и песовете насъскани за камуфлаж. И това престъпление ще остане неразкрито, както хиляди други. И България ще си остане една мижава държава, защото в нея всичко е партизанщина и партийщина! Докато простия българин, не го осъзнае, не разбере, че има власт, мъничка, дребна - но я има. И че тези дребни. мънички власти, когато се съберат в едно - ства сиола, даже непреодолима за външна намеса или влияние! Но само тогава. Т.е. фалшивия и чуждестранен надпис над парламента ни, трябва да бъде - единението прави силата! - това го каза Вера Кочовска - Бог да я прости! А съединението, казваше тя - прави деца ...

България, за съжаление е държава, в която на престъпниците се гледа като на герои, а хората нямат толкова права колкото бездомните псета. Едно време имаше една комедия "Криворазбрана цивилизация." Явно още я играем тая пиеса в тъжното ни ежедневие, където няма голяма граница между престъпници и герои.

А ти какво очакваш за една страна, в която престъпниците са масово във високите нива на властта, а баш престъпникът е в премиерското кресло?

Така, ще се пише и за случая НОВИ ИСКЪР след 23 години. Нищо не се е променило от 1995 г.

Статията казва, че полицията ни не става за нищо, прокуратурата също, съдилищата могат да правят каквото си искат с хората. Ама къде е новината. Ние всичко това си го знаем и затова не ходим в полицията при нужда!

Не знам тия къде са учили и как са станали полицай , но от всякъде си личи ,че жената е била убита преди това и е захвърлена на първия "бизнесмен" с който Те са имали взимане даване. Така него го пребират на топло и взимат бизнеса.... нищо лично просто бизнес явно

браво на дира... хубави новини вади, не стига сегашната помия, ами вади и претоплена манджа от фризера, ей така за настроение от сутринта

погледни от друга страна - без да се променя закона преди години са осъждали стопаните на кучета, които хапят до смърт със затвор, сега не се случва. Какво се е променило ми е чудно - правосъдието, адвокатите, шуробаджанащината или нещо друго?

Не можа да разбереш какво пише в коментара си колегата надали и ще го разбереш !

Да бе, егати "закона" и "прилагането" му. Равносметката е убита млада жена, убиец на свобода, три кучета и собственика им "опрали пешкира".