Кучета разкъсаха възрастен мъж в София

89-годишен мъж е бил разкъсан от глутница кучета в София и е приет в "Пирогов" с опасност за живота. Докато има дори едно безстопанствено куче, винаги ще има риск, заявиха от Столична община.

Обратно в новината

Коментари - Кучета разкъсаха възрастен мъж в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ех, че сме жалки българите, пак лакомо захапахме въдицата "бездомни кучета", а това, че реалните ни доходи клонят все повече към 0, че родната природа е подложена на тотално изтребление..., това в момента не е на дневен ред. Пък и след нас потоп! Я си представете за миг, зовящи за масово убийство на кучета, че вашата мечта се сбъдне и утре София осъмне осеяна с кучешки /пък и котешки, нали и те ядат хора, а, то май бяха тигри, ама нейсе/ трупове. С какво ще се разхубави жалкият ни мизерен живот. От следващия ден ще заживеем "по мед и масло"? Не, в добавка ще засмърди и ще плъзнат епидемии, ще има да почакаме Титан-Митан да изчистят и обеззаразят!

Браво, ГЕРБ! Намерили сте правилната милиционерска рецепта за спасяване на държавния бюджет от тези алчни богати ненужни старци- пенсионери - вашите родители. Дайте ги за разкъсване от глутниците помяри, горките псета са гладни, а нашите защитници на зверовете не се дават за курбан. Душевният фашизъм на нашите управници на всички равнища няма предел, бившите тъпанари и повтарячи-двойкаджии днес са управници на една просташка държава, в която вилнеят частници и интереси на тъмни типове. Ваш ред е, елате в парка довечера леко облечени, за да не затруднявате кучешката напаст...

Некои казват, че ако не обичаш кучетата то това било явен показател, че не обичаш хората! По-голяма глупост не съм чувал. Само две имена от близкото минало показват, че кучколюбящите са с болни мозъци като този на Хитлер с неговото любимо кучи Блонди или пък Сталин как сипва трошички на врабченцата, докато праща милиони на смърт.

Ех,Йорданке,Йорданке не се ли накраде?

Те с едни кучета не могат да се оправят, ние искаме в държавата да въведат ред...

Някой готов ли е да замени живота си за живота на помиярите в София, а защо само в София?

И помиярите и всичките измамници дето се занимават с помиярите трябва да се изчистят от София.Това е изкуствено измислен и създаден проблем за да може да се крадат огромни пари от джоба на данъкоплатците.Не може разкладката за храна и лекарства за кучетата да бъде в пъти по-голяма от тази за бездомните деца и приютите за възластни хора и хората със здравословни проблеми.Я попитайте колко струва храната на болните в Пирогов в сравнение с тази на приютът за помияри в София????

Няма нужда да се избиват помиярите,1000 виетнамеца разпределени по кварталите ще свършат идеална работа,хем виетнамците сити,хем проблема с помиярите-решен.Това е!!!!!!!!!!!!!!!

Избиването на кучетата не е начина, по който ще се реши този проблем. Но нямаме закони, с които да се окаже твърд контрол по отглеждането на домашни любимци и тяхното развъждане. Оттам и безконтролното нарстване на популациите на т.нар. "безстопанствени" кучета. В повечето случаи тези кучета са потомци на домашни кучета, които стопаните са изгонили на улицата. Животните не са ни виновни, виновни са тези, които са ги пуснали на улицата, тях трябва да озаптим. Ако убием кучетата проявяваме ненужна жестокост, ние, хората, сме виновни за тяхното състояние, че не сме били достатъчно разумни, да овладеем популацията им. И мен са ме лаели и кучета, веднъж са ме ухапвали. Намерих начин да се справям с тях - една запалка с фенерче - светваш му в очите и готово!

НЕ Е ЗАЯВЕНО,ЧЕ УХАПВАНИЯТА СА ОТ БЕЗДОМНИ КУЧЕТА.ПО МОИ НАБЛЮДЕНИЯ ДОМАШНИТЕ СА НАЙ-НАСЪСКАНИ И ЗЛОБНИ, В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ.

За мен живота на този 89 годишен дядо е по ценен от живота на 9000 соф. помияра! А ти как мислиш?

аз мисля че една еврокланица за овце ще свърши работа!

може би скопяването трябва да започне от " екоравновесните " ?

Именно тези от Екоравновесие,ако ги евтанизират всички бездомни кучета те ще останат без работа и по този начин те защитават всички кучета.Но трябва да се евтанизират ВСИЧКИ бездомни кучета и тогава ще си отдъхнеме от кучетата.Няма друг начин.

НЯМА ЛИ ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НАЙ-ПОСЛЕ НА УЖАСА ОТ ПОМИЯРИТЕ?!НЕ СМЕЕМ ДА ХОДИМ ПО УЛИЦИТЕ СПОКОЙНО,ЗАРАДИ БЕЗБРОЙНИТЕ ОПАСНОСТИ ,КОИТО НИ ДЕБНАТ.НИЕ НЕ СЕ ВОЗИМ С КОЛИ С ОХРАНА.ПОНЕ ОТ ПЕСОВЕТЕ ДА НИ ОТЪРВАТ,АКО ОТ ДРУГО НЕ МОГАТ!

Осинових децата си отдавна. Пораснаха хора. Не мисля, че с кучкарите имаме еднакъв морал. Те обичат само кучетата и не ги е еня, че те хапят децата ни. Кметицата като се прави на загрижена - защо не иска да ни спаси от ухапванията? Само пилее нашите данъци за свои приятелски фирми.

Помиарите пак опитаха вкуса на човешко месо в София. Докога ще търпим да ядат децата и родителите ни? СМЪРТ за ПОМИАРИТЕ!!! И Европейската конвеция за защита на животните-компаньони позволява евтаназията. Въпреки, че БГ ратифицира конвенцията, всички се правят на ощипани. Иначе няма как неправителствените организации за защита на уличните псета да лапат много чужбински парички. ДАНЪЧНА ПРОВЕРКА ИМ ТРЯБВА!!!

Ало, на КОЛКО ПАРЧЕТА Е "РАЗКЪСАН"?! Колко ПАРЧЕТА от него са изядени? Да не би да е ухапан по краката?

Не е много по темата, но все пак е свързано - не е добре да се ползва терминът "осиновители" за хора, взели куче от приют и грижещи се за него. Осиновители съгласно Закона за закрила на детето са родители, които са станали такива чрез процеса "осиновяване". Използвайки този термин при животните, се приравняват нашите деца към кучетата. Обидно е за децата ни. ние сме възрастни и сме претръпнали, но поне децата за в бъдеще да растат в среда, която цени достойнството им и начина им на живот.

ТАКА Е - ТРЯБВА ДА СЕ КАЗВА ОПОМИЯРСТВАНЕ! ОБАЧЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПОМИЯРИ ПРАВЯТ ЗАКОНИТЕ, А ДРУГАТА ГРУПА ДЕБИЛИ СА ПОМИЯРОЛЮБИТЕЛИТЕ.

Защо Все чакат някой да бъде ханапан зврски за да се ловят кучета?!? ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ВЪВЕДЕ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за този,който е трябвало да прибере кучетата в приют преди случката и НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА..3 ГОДИНИ ЗАТВОР..!!!! Да се съберат ВСИЧКИТЕ помияри от улиците и паркове, МОЛЯ..!!!! ДО КОГА ЩЕ ВИ ЧАКАМЕ ДА СИ СВЪРШИТЕ РАБОТАТА?

Града може без мечки,а защо не опита и без кучета!

Фандъкова,старите хора докога ще бъдат ядени от кучета?Остави програмите за " светло бъдеще " и махни кучетата от града ВЕДНАГА !!!

Защо Все чакат някой да бъде ханапан зврски за да се ловят кучета?!? ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ВЪВЕДЕ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за този,който е трябвало да прибере кучетата в приют преди случката и НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА..3 ГОДИНИ ЗАТВОР..!!!! Да се съберат ВСИЧКИТЕ помияри от улиците и паркове, МОЛЯ..!!!! ДО КОГА ЩЕ ВИ ЧАКАМЕ ДА СИ СВЪРШИТЕ РАБОТАТА?

Събуди се народе и изчисти не само подивелите улични кучета а и техните "защитници"- политиците! След това идват националните предатели от Герб и др. политически партии. Само за 1 седмица големите градове могат да се изчистят от кучетата в тях, от кърлежите по парковете и зелените площи и т.н. Но трябва някой да нареди от "горе"!

Абе уж претенции за европейска държава, стабилност- дрън, дрън С ЕДНИ КУЧЕТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИМ, КАКВО ОСТАВА ЗА ПО-СЛОЖНИ НЕЩА!

али баба , така , така , продължавам : кучешка, мутренска , докторска държава = булгаристан .

Само куршуми ще оправят бездомните кучета.

Чуде... ъъъ тъжна новина, ще отпуснат още пари за решението на проблема. Ще има повече за коми.... ъъъ искам да кажа фирми,с които ще де.... ъъ правим бизнес в името на собств.... ъъъ благополучието и европейските стандарти за живот на гражданите , разбира се

Щом дори омбудсмана на републиката ( каква беше неговата функция ) обяснява как кучето трябвало да се вземе , обработи и върне там от където е взето %) ???сякаш градовете са резервати за кучета, защото иначе друго куче щяло да му заеме мястото :))) какво да обсъждаме повече . По голяма тъпотия не съм чувал , обществото ще плати едни пари да се разхождат кучетата от едно място на друго и след това пак да се върнат от кадето са взети, (т.е. проблема си остава) а желанието на обществото е просто там откъдето е взето кучето да няма кучета- това означава че държавата няма намерение да разреши проблема.

Стига с тоя геноцид. Евтаназирайте кучетата и оставете хората да живеят. Може ли да има подобна некадърност. Баси мизерната държавица.

Екоравновесие снася в касичката на ББ и ГЕРБ над половината от приходите-никога няма да ги махнат, ако има кмет който работи за хората - проблема се ликвидира веднага-за 1 седмица се залавят ВСИЧКИ кучета и се вкарват в оградено място-ако искат психично болните кучезащитници да си ги хранят добре-ако ли не-евтаназия и това е-какво толко има да мислиме!!!! А не да храним кучетата с БЪЛГАРИ!!!!

Защо Все чакат някой да бъде ханапан зврски за да се ловят кучета?!? ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ВЪВЕДЕ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за този,който е трябвало да прибере кучетата в приют преди случката и НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА..3 ГОДИНИ ЗАТВОР..!!!! Да се съберат ВСИЧКИТЕ помияри от улиците и паркове, МОЛЯ..!!!! ДО КОГА ЩЕ ВИ ЧАКАМЕ ДА СИ СВЪРШИТЕ РАБОТАТА?

Сега вече е крайно време онази шушумига Мария Бояджийска да подаде с "достойнтво" оставка си! тя така или иначе нищо не върши !

Вече няма къде да се стъпи по тротоарите от изпражнения.Това ме нерви.То и ромите и скитниците ползват градинките за WC ама за тротоарите си е работа на помиярите.Каквито са ни депутатите такива са и резултатите!!!!!!!!!!!!

Това, че проблема може да се реши без избиване или виетнамци са глупости, идиотиите за кастрирането ги слушаме 22 години и все се отнасят за лапане на пари от алчни кучкари. Другата простотия, разпространявана от зомбираните неуки кучкари е, че кучетата не били агресивни - тия хора или не са стъпвали в час по биология и не са гледали никога Анимал планет, или лъжат, жадни на някой лев, пък и явно "удобно" пропускат факта, че едно е единично куче, съвсем друго глутница.

Два литра зелен антифриз и три кила "Ловешка ракия ", за две кучешки кожи, черно-бели, къс косъм, за седалки на бяло БМВ-петица.

хахахаха, добро, добро!

Големи пари се лапат покрай тези кучета , как така ще ги махнат. Аз съм от Ст .Загора преди години имахме много кучета , след като станаха няколко инцидента за една година мастиите изчезнаха Здраво трепане падна /ама тихо без много шум/. Сега пак се появяват . Може да са решили като шопите да цуцат пари от общината .

Как се справиха другите в Европа с кастрации ,а при нас не? И като ги избият кучета до крак от де идват нови,че и се множат? Проблемът е от лапане на пари от всичко. Питайте Миро Найденов-той така се справи с проблемът,че даже и министър стана.

Каква проверка за агресивност ????!?!?! ВСИЧКИ КУЧЕТА НА МУСАКА!!!!!! Мен също ме нахапаха за щастие без особени последици....един проблем повече от 10-години не може да се реши ?!

Нито едно куче, което няма стопанин който да носи цялата отговорност за него, не може да живее сред хората. Градовете и селата са места където хората създавайки цивилизовано общество са се събрали за да са защитени от другите видове. Впрочем същото важи и за така наречените "невменяеми". Щом са такива и не могат да носят отговорност - някой трябва да я носи вместо тях за да могат да се разхождат свободно.

Някой случайно да си спомня, че по закон всеки собственик на куче трябва да събира кучешките фашкии оставени от собственото му куче на улуцата в торбичка и да ги изхвърля на боклука.? Аз не съм видял такова чудо до сега въпреки че София е жестоко осрана .!!! Кой плаща данъци за почистване ? Глупав българино! защо се оставяш разни политичесдки мекерета, хитреци социолози, политолози, социални антрополози, социални сеизмолози , социални сексолози, социални кучкари и тям подобни да ти прочистват и без това глупавата глава и редвно ходиш да гласуваш на избори. Така ти помагаш за институциализиране на мошеничеството и простотията в тази държава .

По-важни са кучетата за животнозащитниците, а не хората, така ли??? докога ще се правят ня умни тези защитници???? с газ да се умъртвят всички бездиомни кучета - веднага!!!!!!!

Ех, ако аз бях кмет на София нито ходжи нито кучета щяха да вият, ни еколози да се въргалят по мостовете, ни цигански каруци по улиците, ни цигани извън гетата ама пуста демократична овчичка Фандъкова. Не става така моме бой трябва, бой и е...

В кучетата има много пари за крадене. С парите откраднати от там се купуват кебапчетата и бирата за изборите. Това е бизнес за милиони и ГЕРБ (или БСП) няма да се откажат от него, защото вас ви ядат кучетата. Не и докато гласувате като пълни олигофрени и избирате най-долните боклуци да ви управляват. Опичайте си акъла и спрете да избирате пълни некадърници !

Може ли някой да ми обясни къде точно се немира този паркр до кв.Редута е парк Гео Милев, който се води на територията на кв.Гео Милев. Незнам да има друг парк. Бъдете по компетентни!

Гражданското общество трябва да блокира Парламента, Орлов мост и тогава политиците ще разберат какъв закон да приемат!

Не крайно, а крайно належащо е да се вземат спешни мерки с тези кучета в България! Какво им се церемоните, да умират ли хора заради тях!? Същества , които не могат да мислят би трябвало да имат контрол от стопаните си . Всяко животно без стопанин да върви в приют- незисимо дали е агресивно , или не! А как може да се разбере , като веднъж е минало преглед дали е агресивно , или не! Не е ли възможно да стане агресивно, дори и да не е било! Това е животно и никой никога не може да знае кога, как ще реагира ! Как да сме спокойни за децата ни, а и за самите нас, след като те са навсякъде ! Стига с тези измишльотини, нека се вземат спешни мерки , за да няма повече пострадали !!!

а нас кучета ни яли. Стига толкова, малко милост и за хората.

По времето на Живков, по улиците на София нямаше подобни дивотии. Как може в XXI век, в центъра на столичен град, да се страхуваш от хищни животни като сред дивата природа?! Незабавно изтребление и забрана на кучета в градска среда!

За да имаш що-годен живот, първата стъпка е ... Да отсвириш мутрите на ГЕРБ от всички форми на властта!!