Бизнесмен застреля и запали 4 каракачанки

Карловският бизнесмен Тодор Тодоров-Рифа бе задържан, след като вчера застреля с ловна пушка 4 каракачански овчарки и се опита да изгори труповете им.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесмен застреля и запали 4 каракачанки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стопанинът на кучетата е престъпник. Пуснал ги е да се скитат безпризорни. Това противоречи и на ЗАКОНА. Хайде сега, отговорете, ако една майка си пусне децата из цяло село, по дворове, поляни, покрай животни и реката, КОЙ ще е виновен за пострадалите ѝ деца, било то ударени, паднали, ухапани, удавени????? СЪД ЗА СТОПАНИНА. Останалите не са длъжни да споделят желанията и любовта към кучетата , каквито имал Стопанина. Съвсем откровен отговор, макар че съм от феновете и защитниците на Българското овчарско куче и съм бил стопанин на такова, което е бил национален медалист и носител на купи. Това куче, изпуснато може да направи страшни поразии. Бащата на едно такова мое куче е хвърляло вълк на 18 метра. Майка му хапеше даже стопаните си.

Я, стига лъга и иди се прегледай психопат!

. ГЕНОЦИДЪТ И ЗАЧИСТВАНЕТО НА ТЕРИТОРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ВЕЧЕ 25ГОД. С НЯКОЛКО НПО И БЕЗБРОЙ АЛЧНИ ПОЛИТИЦИ НА ДЪРЖАВНО И ОБЩИНСКО НИВО СОРОС И КО. СЕ СПРАВИХА ПО ДОБРЕ ОТ БАШИБОЗУК. -ПРОБЛЕМЪТ С КУЧЕТАТА Е НАЙ-ДОХОДНИЯТ БИЗНЕС НА ВСЯКА ОБЩИНА -ВСЯКА ГОДИНА СЕ ГЛАСУВА БЮДЖЕТ ЗА СПРАВЯНЕТО С ПРОБЛЕМА И АКО СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА НА СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА НЯМА ДА ГО ИМА ТОВА ПЕРО В БЮДЖЕТА. ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН-ПАРАГРАФ 22.

Боже този изрод дано Господ го накаже! И него и поколението му..

Не знам подробностите, но от написаното съдя, че човекът е действал правилно без излишна жестокост. Унищожил е опасни безстопанствени животни, които представляват опасност за околните. От описанието - множество рани и голямо количество кръв съдя, че е стрелял с ловна пушка - доста кърваво, но животните умират много бързо и без излишни мъки. Убил е малките от хуманност - без майка им ги чака бавна гладна смърт. Опитал се е да изгори телата, за да не допусне разпространение на зарази от гниещите трупове. Собственикът на кучетата обаче плаче за присъда поне по 3 обвинения.

Пожелавам ти някой теб да убие така - без излишна жестокост.

Само това ще ни спаси от свободно скитащите кучета - куршум на място. За нахапаните няма значение дали това са кучета със собственик или са безпризорни. Шом нападат, моментално куршум или нож!

Не само, противотуберкулозните средства също вършат добра работа. Изониазид например.

Човека хубаво е направил, щом не са на каишка, псетата автоматично да се смятат за безпризорни и да се убиват.

Грешката на Тодоров е, че е тръгнал да ги пали! Това са безпризорни кучета способни да уният всеки незащитен човек! Застрелва ги и четирите и звъни лично на 112 с молба за помощ, че тези зверове са го нападнали... Тогава младия кучкар щеше да изкара и една (минимум) условна присъда.

Такъв хладнокръвен убиец не е бизнесмен! Той е жесток престъпник!!! Днес беззащитните животинки, утре - беззащитни хора!Законите и обществените правила са за всички! Такива убийци-нечовеци нямат място сред нормалните хора!!!Време е вече за елементарното правило - каквото престъплението, такова - наказанието!!!

Съгласна.Но само тогава,когато и стопаните на гадните псета си понесат наказанията,когато са ги пуснали свободно,когато не чситят след тях,когато гадните псета вдигат шум и прочее.След като те получат наказанията си,тогава нека и т. нар. убийци на такива,също.

На мастития " бизнесмен " - бавна и много мъчителна смърт ! Нека кошмарите му започнат сега ....

В никакъв случай не оправдавам убийството на животни, но в подобно случаи хората са принудени да опрат до саморазправа, защото полицията не действа адекватно. Как ще пуснеш тези огромни животни свободно? Това само по себе си е опит за убийство. Нормално е хората, които са в района да се защитят. Жалко за животинките, те нямат никаква вина. Стопанинът им е за затвор, дано получи наказание, заедно с убиеца. Но се съмнявам.

добре е направил, ама сега за съжаление ще страда

правата на животните казва, че за убийство на животно карловският бизнесмен трябва да поседи в затвора 3 години. По три за всяко животно. Един стрелец като се затвори, мнозина ще мирясат, превенция на Закона.

Животните нямат никакви права. Те са само средства. Забранено е жестокото убийство на животни, не всяко убийство. Убийството им често е необходимост, а когато са опасни за хората е безусловна необходимост.

Хайде отивайте в другата новина да защитавате каракачанките нахапали дете.

Ще защитим тезата, че ВСЕКИ трябва да носи отговорност за действията си - собственика на каракачанките нахапали дете и този който е убил чужди кучета. И двете неща са подсъдни - няма нужда да се избира страна в спора.

С други думи, чакай безпризорните кучета да нахапят някое дете, и после чакай безхаберния съд да осъди някой. Обичам кучета, но преди 15 години прибирам се от лов, и една такава тъпа мастия се спусна след хрътката. Много лошо време избра.

време наи сетне и да има един такъв обесен бизнесмен за да не зарази и гангреняса цяла българия!време е! в китаи поне ги бесят!

То в Китай ядат мастиите, между впрочем.

К'ъв патриот си бе, песозащитник? Ако милееше за страната ни, нямаше да защитаваш свободното скитане на кучета по улицата, тяхното разавъждане и хранене.

Аз си ги тровя най-редовно в нашия район. След време се появяват отново други - и тях ги тровя. Няма смисъл да се стреля. Сега има хубави отрови - по хуманно е, пък и не се вдига шум излишно.

Тя простотията по хората ходи..

Не бе Ъхъ,не ходи по хората тая простотия.Както се убедих за пореден път,ходи само по кучкарите.Няма да ти пояснявам защо.

Внимавай да не си обършеш лигите докато гледаш как умират кучетата.

Deба проклетия комунистичести соросоид дърт... Тоя явно се държи като най-големия дерибей в региона....

Уточни се моля! Сорос и комунисти са две абсолютно несъвместими величини, т.е. оксиморон! Тъп ли си или просто така си манипулираш, колкото да не заспиш!

Все пак говорим за кученца на по месец (май повечето коментиращи злобеят по навик преди да прочетат статията). Освен това не е ясно къде и как ги е убил (което щеше да бъде споменато ако са го нападнали) Ако тоя олигофрен беше стрелял по мое куче и държавата остане безучастна ( нали вече имаме зоополиция?!) щях да се погрижа да го сполети същата съдба.

Нали се сещаш, че малките мастии гледат какво правят големите мастии и попиват.

Когато се научите да спазвате законите,тогава претендирайте и вие за тях.Нагли сте,боклукът на нацията сте.

Пожелавам на всички псевдо-защитници на псета, децата им да бъдат "зарадвани" от подобна глутница псета! После да пишат по форумчетата по хиляда дитирамби на тема " Що е то домашно куче и как се гледа" !! Искрено ви го пожелават всички пострадали от безстопанствени и скитащи кучета!!!

А какво да правим с безстопанствените пишещите идиоти ?

кучета бебета и майка им, нямало е никой нахапан.

whatever

А ти как разбра, че няма?! И как въобще преценявате кой е прав. Аз не бих си помислил, че тоя ги е застрелял ей така, щот няма какво да прави и скучаел.

Нямало било нахапан.Трябва ли да има пострадал,че вие,скапани кучкари,да признаете,че малоумния пубер е виновен?Значи според вас трябва да има изяден,за да действа?А дори и тогава мъмрете,че горките кучинки били провокирани.Най-долните и гнусни мастии сте вие.И заради такива като вас страдат останалите.Добре,че има хора,които не са толкова тъпи като този и ги тровят мирно и тихо.Инак на глава с вас не се излиза.

ок,днес обсаждахме този вапрос с моi преятел коъто е каракачанин,научих от него много за тези кучета таъ като аз гивея в град и сам нямал куче. каракачанката не е агрисивно куче изван nеговата тереторя,те са спокоъни кучета,единствено което моге да е подразнило убиеца,когато са на тяхна територia,и ако този човек един пат е бил груб с тях тях,те го надушват от далеч иго лаят и те имат големи гласове,и това моге да го е подразнило,но няма право да убива тези кучета,наи вече че са бг кучета,не знаех това сащо,което научих за тази порода ме кара и аз да си купя такова куче,но нямам каде,затвор ако е в друга страна ще леги.

Едва ли просто така ги е убил? Утре ще излезе че са тероризирали цчлата околност. Собственика, защо ги е пускал да се разхождат без контрол- това са огромни кучета? Не е това начин за решението на проблем, но често други методи не дават резултат.

щом ги е пуснал свободни, е нарушил закона. има забрана куче да се пуска без каишка. правилно ги е застрелял онзи. всибки трябва така да правят, иначе тия кучкари ще астанат още по-нагли и техните псета ще ядат живи деца и бабички по улиците (справка - последните новини)

Те отдавна са станали нагли.А дори и коментара ми изтриха,защото не им харесва човек да им пише истината.Толкова са тъпи.

хубаво си го приклещил - що звъниш в полицията вместо да решиш проблема на място..с колт и права лопата..

Абсолютно прав си,просто е трябвало тихичко да му играе колът в сметанката и да си го палне там до неговите кученца,без да вдига шум!

Искам да кажа нещо, основна идея в човешките взаимоотношения е да бъдем хуманни и милостиви преди всичко към хората! Това предполага "хуманизма", не можеда сме "хуманни" към животните, защото те не са хора. Абстрахирам се от "жестокостта" към животни, но не може да сте "хуманни" към животните, защото по този начин ставате жестоки към хората!! Преди сто години примерно, хората са имали кучета, но те са изпълнявали определени задължения-пазене на имот да речем. В днешно време кучета се гледат от куртоазия, показност, откровенна про3тотия, излишък от свободно време и ред други причини! След известно време на т. нар. "стопанин" му става известно безсмислието на подобен акт на съжителство и домашния любимец се оказва на улицата-където (ако случайно) псевдо-защитници на животните го хванат и вкарат в приют. След това се вземат милиони по няколко пъти с процеса на нищоправене с подобни същества и се създава бизнес за милиони от хорска глупост! А скитащите псета ядат хора и разнасят зарази!! Кеф-благодарение на някви идЕоти, седнали да си губят времето пред клавиатурата и да се правят на умни!!

Не глупак шибан,само катил човек може да изостави собственото си куче на улицата!Кучето става част от семейството и от тебе самия,ако не си катил и боклук!Който не обича животни е тотален боклук,като тебе изрод смотан!

Виж какво античовеко,нещо да ти кажа.Безстопанствените боклуци нямат място сред хората.Имам един въпрос,ако имаш мозък,а не само плюнки,отговори ми.Защо този келеш развъжда псета,когато на улицата има толкова много?Защо при спор вие,тъпите кучкари,вините всички останали за проблема,а не вас,които сте истинските виновници.Все пак кучетата от кучета идват не от крави.И нещо друго.Който каквото иска,обича.Вие сте НИКОИ, за да си позволявате да го налагате на останалите.Ако обича кучето си,би следвало то е на сигурно място,не навън,където всеки,който не го харесва и не е длъжен,може да му направи лошо.Но вие сте безвъзвратно тъпи,за да го осъзнаете или просто не ви харесва истината.

МъДьо-катили са майка ти и баща, задето са те възпитали така "добре"!! А явно и твоите чавета ще са същите катили като тях-щото възпитанието явно ви куца на цялото котило, домашните ти любимци ще са подобни на теб и вероятно скоро могат да изядат някой от любов-дано да са от твоето домочадие обаче, щото иначе ще се оправдаваш след това като някой изпуснал се в гащите!! Подобна измет на теб е наводнила България , кофти е само дето обикновените хора страдат, а не вие!!

Това са били майката и нейните 3 кученца на по 2-3 месеца. Ако този идиот се оправдава че са го нападнали тези бебета кой ще му повярва? Така че бизнесмена си е пълен идиот и следва да бъде линчуван и наврян в кучи гъз.

Tочно майката е най опасна когато пази малките си !!! и може да приеме всеки за агресор !!!

Брех, по десет куршума от ловна пушка. Едно време сачми им викахме, и всеки патрон имаше по много.

Едва ли 10% от населението и 1% от "журналистите" правят разлика между патрон, куршум и съчма...

АЛооооооо, защитници на мръсни помияри, четете новина от днес: "Момче на 13 години е било нападнато от три кучета, порода каракачанска овчарка, в каварненското село Хаджи Димитър, съобщават за инцидента от пресцентъра на областната дирекция на МВР. Сигналът за произшествието е подаден от майката на детето - Г.П./35 г./ от Каварна. Според нея кучетата са собственост на фирма в селото. Д.П. е бил многократно ухапан и откаран по спешност в болницата в Добрич. Инцидентът се разследва в досъдебно производство, посочват от полицията." Може утре вашите деца да пострадат, замисляте ли се??

За кучкарската измет най-важното нещо е псетата да са добре.Хората кучета ги яли.

Каракачанките са темерути и може да са много опасни кучета, ако си в тяхната територия! Гледал съм каракачанки и знам за какво става дума. Те не трябва да се пускат свободно извън обекта, който пазят! Но е и пълен идиотизъм да застреляш такива хубави кучета, ако не е имало нападение. И е трябвало да говори със собственика да не ги пуска извън обекта.

на 75-годишния кучеубиец не е прочел това "Но дори и от външия оглед си личи с каква жестокост са били убити. Във всяко тяло има поне по десет дупки от куршуми, целите са в кръв,, както и факта, че той се е опитал да изгори труповете на животните - несъмнено за да скрие горното. не ми говорете глупости за опасните кучета - по-опасно животно от човека като този "бизнесмен" няма.

Верно ли?А хора,на които кучетата нападат и убиват,за какви се броят,че не схващам?Би ли обяснил?И не ми пиши,че има закони и е трябвало да се оплачем.От косвен опит знам,че такива оплаквания могат само да навредят на писалия жалба и всичко остава в пустото.Никога няма да подам жалба в живота си.Този му е грешка,че е действал открито.

Ти си безвъзвратно тъп!

А как стреля ловна пушка, кучкарино, нали патроните са съчмени- т.е. като гръмне един патрон в животното, поне десетина съчми се забиват в тялото на различни места? Значи когато ловец убие мечка, която напада хора и домашни животни в населено място, тогава е добър, но когато застреля свободно разхождащи се безстопанствени кучета, които също нападат хора и домашни животни, в това число домашни любимци, тогава е лош и злодей? Пожелавам на всички, които защитават развъжденето и отглеждането на безстопанствени кучета, или зле стопанисвани такива, да бъдат оглозгани до кокъл, та дано докато им изтича кръвчицата да проумеят кухите им кратуни кое е правилно и кое не!!!

Къв човек си ти бе капут,ти си античовек,защото в тебе няма нищо човешко!

Зависи от размера, един патрон среден размер има 16 - 24

Човекът заслужава похвала. Абсолютно неприемливо е да се скитат глутници кучета макар и породисти. Ако тая глутница беше изяла ЧОВЕК , както наскоро стана в Силистренско ??? Стопанинът им заслужава голяма глоба , длъжен е да ги контролира по 24 часа на ден.

Никой няма право да се саморазправя с огнестрелно оръжие! Може да сигнализира съответните органи, кой ти каза, че има право да постъпва така? И според кой закон е това?!

Dimitar Todorov

Пред ужасяващата близка вероятност да бъдеш изяден от бягаща и лаеща към теб глутница, и притежавайки огнесрелно оръжие, не виждам и аз как бих постъпил другояче. Е, не бих се занимавал да паля огън и вероятно не бих стрелял по малките, макар че то си зависи колко малки са тези малки и колко са им големи зъбите. Да набирам 112 докато ме ядат обаче не е опция. Иначе и аз се радвам на доброжелателни животинки.

Да би мирно стояло,не би чудо видяло.Ако някой от тези зверове беше нападнал човек,сега шибаните кучкари щяха да мълчат или да кажат ,че животното било провокирано.Как моля,ако се разхождам из полето,ще провокирам лаещите ви боклуци?Не аз трябва да се съобразявам с тях,а вие сте длъжни да ги приберете,без значение дали има хора наоколо или не.Научете се на ред и правила,после наказвайте,палете и прочее.Нагло е да се заканвате на човек,който е убил гадните ви псета,които съвсем умишлено били пуснати.Той е спасил нечий живот,според мен.

Какви лаещи боклуци бе - бебенца кученца.... Айде стегни се малко..... не се излагай!

Сгрешил е гадината!Трябваше тебе да отстреля,да не цапаш света гадюхо!

Абе малоумник, значи според кухата ти тиква, трябва да избием всички животни на планетата, защото можело да охапят някой? А дали да не избием и всички хора по тази логика.

Господа тъпанари,не споменавайте само бебетата.Тези бебета са били с родителите си-факт,който пропускате.А тези родители мястото им е зад недостъпна ограда,не там,където има вероятност да минат хора.Схващате ли с малоумните си мозъци разликата?Не,разбира се.Много обичате да лаете без всякакъв смисъл,но това не ме учудва-все пак харесвате лаещи боклуци.И моля,малоумните да не ми приписват думи,които не съм написал.Никъде не съм написал,че трябва да избием всички животни на планетата.А просто,че подкрепям това,че тези лаещи боклуци са застреляни.Повтарям отново ЗАЩО,за да няма излишни коментари.ЗАЩОТО МЯСТОТО НЕ ИМ Е СВОБОДНО ПУСНАТИ.А дивите ,които могат да ухапят някого-сред природата.Те не се убиват.Защото кучето е генетичен боклук,размножен от човека.И да си седи в двора му,който го иска за пазач.Ясно?Идиоти!

Забравих нещо да напиша до малоумните.Това,че реагирахте агресивно на факта,че някой ви е написал,че сте длъжни да си държите лаещите бокйлуци зад ограда,говори само,че сте безотговорни и безпринципни хора,които утре ще направите същото като тъпия пубер.А,между другото ,този скапаняк има ли лиценз да развъжда ?Защо кучкарите развъждате боклук,който се озовава на улицата по една или друга причина,и вините за това всички останали?Някой отговорен да ми отговори.

С тази злоба в сърцето ти , може би и теб трябва да очистят, може и да ухапеш някой!

Кое е злоба,тъпанар?Истината ли не ви харесва на вас,кучкарите?защо не даде адекватен отговор на моите коментари?Трябва ли такива едри кучета да бъдат пуснати свободно с риск да убият някой?Вашата злоба е безкрайна-не умеете да комуникирате,а само плюете.За справка-вижте си коментарите,но как ли ще схванете?!

Редно и правилно ли е да притежаваш огнестрелно оръжие?! Редно и правилно ли е да го използваш според собствените си преценки?!Помисли и после пиши! С обидни думи нищо не доказваш във всеки пост имаш поне една обидна дума! Тролстваш ми се струва.

Вероятно не.Редно и правилно ли е да не се спазват законите и то именно от вас-кучкарите.Редно и правилно ли е масово кучетата ви да са пуснати навсякъде без повод?Струва ми се,че някои от вас само пишат ей така,колкото да не заспят.И кой в случая е виновен за станалото?Ако тези зверове са били вътре в имота,дали е щяло да стане така?Защо келешът развъжда тази порода?Има ли лиценз?Защо изобщо се развъждат псета,когато по улиците са хиляди?Чакам адекватен отговор,моля!

Трябва ли , ако човек убие да накажем всички хора, така е и при тези невинни кученца!

щом е толкова жесток,представяте ли си,колко е луд.И хора искал да гази.За заведение е този.Да му се чуди човек на 75години дъртак как можа да има това възпитание?Е нали е отгледан по Тошово време,бил е пионерче.Куршум за тия.

пък после хленчите и се жалвате

Тъп социопат!

Ех"Дир"-ници, книга мога да издам с "бисерите" ви. Като прочетох новината и си помислих, че иде реч за 4 убити жени, щото каракачанка е жена от определен етнос. Интересно ми е, ако жертвите на тоя бяха кучета от породата "немска овчарка", новината ви за какво щеше да е - за четири убити овчарки или за четири убити немкини?!?

Аз съм каракачанин. Това си е чист геноцид!!!! Ще сезирам ООН, Си Дзинпин, Тръмп, Путин и всички носители на Нобелова награда за мир.

Абе тоя Риф много активен за 75 годишен. Предизборни далавери, бизнеси, кучета трепи на сафари. Я да каже с какво се храни че и аз да съм във форма на 75.... Или па нящо папагалите са я увапсали...

Точно такова животно като на снимката разкъса прасеца на сина ми, отхапа парче месо като юмрук. Застрелях помияра и пребих собственика, но какво от това, 30 годишния ми син е за цял живот инвалид.

зли неща им се случват ....

На зло куче - зъл прът! Правилно си постъпил!

За такова жестоко убийство наказанието трябва да бъде същото!

... той е спасил априори нечий човешки живот, като е застрелял НЕЗАКОННО пуснатите псета! ... АМАН бе КУЧЕШКА ДЪРЖАВА, а хората?

Броя на минусите ти показва колко тъп народ сме и защо сме търпели 500 години робство.

murena

колко ли живота "априори" ще бъдат спасени, ако почнем наред да избиваме хора, как мислиш?

Какво значи незаконно пуснатите кучета бе глупендаро?Грешка е направил,че не е гръмнал тебе!

Ама да ходиш да ги убиваш, че и палетата им даже, трябва да ти хлопа здраво дъската!

ако ставаше дума за пенсионер нахапан и убит от кучета и окото нямаше да ви мигне, но за обратното фучите от бяс

Този трагичен случай е в резултат на безотговорното поведение на собственика на кучетата. Породата им е много опасна и биха могли да наранят и убият човек след като са пуснати да се разхождат безнадзорно. Ако не беше това негово поведение най-вероятно никой нямаше да посегне на кучетата му.

Тези кучета са опасни само за престъпниците бе глупак!Те са опасни за тези които нарушават охраняваните от тях имоти,но извън тях,те никога не нападат!Тази порода е умна и интелигентна,не са тъпи,като тебе!

Глупак прост,никое псе не е умно,както опитвате да вменявате на хората.Това са тъпи животни,които действат изцяло по инстинкт,те не мислят.Разбра ли?

Или на каишка или с намодник! Всичко останало може да се смята за незаконно!

Първо тука става въпрос за кучета пазачи!За това най вече се отглежда тази порода и ако не знаеш точно за кои места става въпрос не трябва да плямпаш!Това е место в полето,където може спокойно да се разтъпчат хайваните,а и какво му пречат бебетата каракачанки!?Какви каишки,какви намордници!Този дърт педераст просто е търсил отмъщение гадината!

Tukе некоj e прекалил с HORZ и DOG изпълнениjта.

Вехтата комуняга си я кара като преди 90те ....

деба неговата мама! на смарт!!!

Голяма новина

мамата му папардачеста да ......

Съскайте и плюйте злоба, толерирайте убийството на каквото и да било живо същество, а когато децата ви започнат да се изтрепват едно друго, като случката от петък не се чудете от къде идва всичката тази злоба и агресия! От вас самите!

Не съм сигурен,че едното има общо с другото.Или има,да.Кучкарите са именно хората,способни да посегнат или убият човек.Да напомням ли кога и как или сами ще се сетите?А това,че децата се избиват и убиват,изобщо няма общо с гадните ви лаещи боклуци,които смятате,че всички са длъжни да търпят.Както и това,че мислите,че имате правото да ги пускате навсякъде.

то е едномесечното куче го е нападнало...и щяло да го разкъса. Така ли??Просто има хора, които освен себе си, мразят всичко и всички.Гад такава!!Ти ходиш в кенеф и пускаш водата - а кучето ходи на вън. Това, че стопаните са прости и ги мързи да почистят не са виновни животните. По гадно животно от човека няма!!!Виждаме го ежедневно дори и в нашите деца, за съжаление!!

Няма едномесечни палета,няма родители.Да си ги е държал в имота си.Ако бащата или майката,както са агресивни,защото защитават малките,бяха нападнали някой,друга песен щяхте да пеете.Добре ги е застрелял.Аман от кучешки боклук!!