Причината за общителността на кучето е генетична

Защо кучето е най-добрият приятел на човека? Пет гена у животното могат да обяснят особеното приятелство, което го свързва с нас, сочи изследване.

Обратно в новината

Коментари - Причината за общителността на кучето е генетична | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз не вярвам в т.нар. еволюция! Ако тя съществуваше, щяхме да сме с най-малко 30 сантиметрови и с много повече акъл, а то, днешните ученици и питагоровата теорема не могат да разберат, макар и да е отпреди повече от 2500 години!

Общителността на кучето е доказателство, че Миленко не е прав, като казва, че българите сме като кучетата.

с отношенията на комунистите към хората.

дори когато са се оклепали.

Еми по американски модел и в демократичен стил.

е, след хиляди години може и комунистите да се очовечат ..

ТОВА СА ОТДЕЛНИ "УТАЙКИ " НА РАЗЛИЧНИ АЗИАТСКИ ЕТНОСИ НАСЕЛИЛИ СЕ ПО ТЕЗИ ТЕРИТОРИИ

Комунистите така са възпитани, както и християните, мюсюлманите и останалите фанатици, да вярват в равенството на хората. Виж, предателите и платените подлоги са генетично увредени. Робският манталитет, в съчетание с алчността за няколко сребърника е наследствен от 15 000 години, също както при кучето, коня и магарето. Така че, мненията ви са оправдани от еволюцията.

Причината за общителността на човекът с кучетата вероятно също е генетична.

потроши на хората логиката с това изказване.... :)

не бъдете много общителни да не се отнесат към вас като с куче. Иначе си водете кучешкия живот и се правете, че изпълнявате командите, а като не ви гледат, припикавайте им мерцедесите.

А вашият живот, какъв е ЧОВЕШКИ!!! А какъв трябва да е ИСТИНСКИЯТ, човешки, РАЗУМЕН живот?!!

има порода котки които се държат съвсем като кучета. водят ги на каишка и въртят опашка като куче. бях изумен като го видях. също така в русия има селекция на питомни лисици. накратко, от шестдесете години на миналия век се подбират и развъждат по хрисими лисици. като наи хрисимите, се избират за маики и бащи на следващото поколение. резулатата е питомна лисица която може да се води на каишка.

Постването на такива статии, редом с основните, за войни, тероризъм, катастрофи и кризи, съвсем не е случайно. То е като да пласираш капучино без мляко. Както и да е, който го може, го може. Колкото до кучетата обаче, те съвсем не възбуждат у мен чувството за приятна релаксация, задължително за постигането на горния ефект. По-добре напишете какво става с Боян Петров - това да!

Вълкът е Вълк, а кучето - помияр!

Скоро гледах в Ютуб някакво клипче, където обясняваха че кучето е генно-модифицирано така, че мозъкът му да се развива само до детска възраст и да си остава там. Това е разликата между куче и вълк, при който мозъкът се развива по-нататък и е невъзможно да остане питомен, дори ако е отраснал при хора.

Аз

Всъщност това е малко относително - не е толкова генна модификация, ами човекът просто така се грижи за кучето си, че да не пораства, защото не иска в къщата си вълк. Куче, израснало във вълча глутница, ще се развие напълно, макар че трудно ще стане алфа. Вълк, отгледан като куче, обаче, ще се приспособи по-трудно, защото хилядолетията наистина са променили кучето, вкл. и генетично, така, че да е по-податливо на одомашняване. Пропускът на учените е, че не са гледали как ще се справи куче, отгледано от вълци, и вълк, отгледан от хора. Само тогава могат да правят изводи. Генетичните промени не отговарят на "защо", а на "как" се получава така, че кучето реагира така. Отговорът на "защо" е, че така сме го отгледали и затова сме подбрали вълци, защото вълците, като хората, живеят в група. Котката е също толкова одомашнена, ама рядко ще поиска помощ от човек. Макар че има изключения - имаше клип, как котка с проблемна бременност поиска помощ във ветеринарния кабинет. Един дявол знае как и дали е разбрала, че точно това е мястото.

Моята котка редовно идва да ме търси, за да й отворя вратата на банята, там й е тоалетната :) Това брои ли се за искане на помощ?

Тия, колко ли хиляди кинти са изхарчили ,за това чутовно изследване с 3 кучета и 3 кофи с пържоли :-)

Еее много.Все пак кофите са били с капаци И те пари струват:))

И разбира се това няма нищо общо с предците на кучетата които са социални животни с изградена йерархия... и когато не могат да се справят сами се обръщат за помощ към Алфата в глутницата.

а това дето само няколко кучета са погледнали стопанина си, просто показва че тези хора не са си извоювали позицията на водачи. при някой породи социалната йерархия е толкова доминираща, че се преоръчва човек първо да има семейство и количеството деца преди да си земе кутрето... защото ако кучето сметне че жената(тва как да е) или пък децата са по ниско в йерархията - ще използва познатите му методи да ги научи къде им е местото. и тогава хората почават да се чудят защо доброто куче изведнъж е почнало да напада семейството...

Да уточним кучето напада само тези които смята за омеги... А изследователите са били месари а не кучкари.

Е П Р И Я Т Е Л Я Т!Други няма!Има само интереси!

Помни, че ти имаш приятели, колеги, семейство, а аз имам само теб!... харесва ми.

а мъжът е най-вярното нещо на света, любовниците ходят само с жени

Кучетата са ангели!

Кучето е най-добрия приятел на човека! След кучето е коня.

Не е вярно! Жената е най-добрият приятел на човека! А след жената е другата жена ...

..жената е най-добрият приятел на човека на 49-то място след колорадския бръмбар ! :)

Аз съм чувал да казват, че на най-добрия приятел на човека е кучето, след това е коня на второ място, и на трето място е жената. Това е топ 3.

Седят Нане и Вуте на могилата ,пасат овцете и си приказват: - Абе Нане ,какво щеше да прави ЧОВЕКА ако я нямаше жената ? - Е па сигурно щеше да си опитоми друго животно! ;-)))) Моля жените да не се обиждат! /Все пак това са Нане и Вуте/.

Ако изобщо съществува вечна любов , то е тази на кучето към стопанина му !

и на жената към парите ...истинска,страстна,пламенна,непреодолима и незабравима любоффф

Нали има една поговорка. 10 пъти да минеш покрай човек, 9 от тях да му помогнеш, а 1 да му откажеш ще го запомни, а кучето ще запомни само 1 от 10те, че си му дал нещо.

Кучето НИКОГА няма да те предаде или излъже, за разлика от човека! Аз имам мъжка немска овчарка на 9 години, всеки ден си правим разходки в гората и знам, че ако се наложи, кучето ми ще си пожертва живота само и само за да спаси моя.

Бе ти си носи сопата като си в гората че не се знае

"На кучето си имай вяра,жената проверявай". Ей,умни,та умни са тия древни гърци...

причината кучето да е най добрия приятел на човека е тая че кучето не е жена:)))))))))))))))))))

А според теб мъжките паленца как се пръкват? :)))

КУЧЕТА,ПРИЯТЕЛ,ПРИВЪРЗАНОСТ,ЛЮБОФФФ (евентуално).к'ви паленца,к'ви кучки? :)))))))))))))))))