Продължава изхвърлянето на кучета в кашони

Нараства броят на осиновяванията на кучета на територията на Столична община, но продължава и изхвърлянето на кучета в кашони в София от съседни общини.

Обратно в новината

Коментари - Продължава изхвърлянето на кучета в кашони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

staato@

АКО ИСКАМЕ ДА ИМА РЕЗУЛТАТ: 1.КАСТРАЦИЯ,ЧИП,РЕГИСТРАЦИЯ В НАЦИОНАЛЕН РЕГИСТЪР ЗА ВСИЧКИ ДОМАШНИ,ДВОРНИ,ОВЧАРСКИ,СЕЛСКИ,ЛОВДЖИИСКИ И ДР. 2.СТОПАНИТЕ ДА ПРИТЕЖАВАТ ЕЛЕКТРОННА КАРТА.ПРИ ПРОВЕРКА С ЧЕТЕЦ ДА СЕ ВИЖДА ДАЛИ СЪОТВЕТСВА НА ЧИПА НА КУЧЕТО И ДАЛИ Е ПЛАТЕН ГОДИШНИЯ ДАНЪК. 3.КОЙТО НЕ ИСКА ДА КАСТРИРА КУЧЕТО СИ-ГОДИШЕН ДАНЪК-1000ЛВ. 4.КОЙТО КАСТРИРА КУЧЕТО СИ-ОСВОБОДЕН ОТ ГОДИШЕН ДАНЪК. 5.ИЗЛЕЗЛО КУЧЕ ОТ ДВОРА-ГЛОБА-1000ЛВ. 6.СТОПАНИН НЕ СИ ВОДИ КУЧЕТО НА ПОВОД-ГЛОБА-1000ЛВ. 7.СТОПАНИН ДОПУСКА НАПАДЕНИЕ ВЪРХУ ЧОВЕК И КУЧЕ-ГЛОБА-1000ЛВ. 8.СТОПАНИН ИЗХВЪРЛИ КУЧЕТО СИ-ГЛОБА-1000ЛВ. 9.СТОПАНИН КОЙТО НЕ ПОЧИСТВА ИЗПРАЖНЕНИЯТА НА КУЧЕТО СИ- ГЛОБА-500ЛВ. 10.ЕТО ПАРИ ЗА ЗООПОЛИЦИЯ,КАСТРАЦИЯ НА УЛИЧНИ КУЧЕТА И ОТВАРЯНЕ НА НОВИ ПРИЮТИ. 11.ЗАБРАНА ПРОДАЖБА НА ЖИВОТНИ В ЗООМАГАЗИНИТЕ. 12.ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ РАЗВЪДНИЦИ ЗА КУЧЕТА И ДА СЕ ПРЕЦЕНИ КОИ ДА БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ. 13.ПРОВЕРКА И РЕГЛАМЕНТ БРОЯ КУЧЕТА НА ВСИЧКИ СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТИ,СКЛАДОВЕ,ПАРКИНГИ,КЪДЕТО СЕ РАЗМНОЖАВАТ. 14.ОТ ПРОВИНЦИЯТА ДА ПРЕСТАНАТ ДА ИЗСИПВАТ ОТ БУСОВЕ КУЧЕТА В СОФИЯ. 15.ОРГАНИЗАЦИЙТЕ ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ТОВА ЗА КОЕТО СЕ АФИШИРАТ.НИКОЙ НЕ КОМЕНТИРА КОНЕТЕ С КАРУЦИТЕ.ТОВА СА ВПРЕГНАТИ СКЕЛЕТИ.ЦИРКУЛИРАТ В ЦЯЛА СОФИЯ.

АМи да се прави общината и екоравновесие, не само да крадат пари и да строят къщи!

Това е бизнес за разните му там НПО-та и затова ще виждаме все повече кучета по улиците!

в китай и виетнам няма бездомни кучета !

Каква е ползата от помиярите по улиците,и пред домовете ни?Болести и лайна.Бях в чужбина в бяла държава-кучета имаше само на каишка и стопаните им чистеха с четка и плик изпражненията.Нощем е ад от лай и вой от песове.

"Продължава" изхвърлянето на кучета в кашони?!??? Че кой е очаквал да бъде спряно изхвърлянето? И защо?!

Високи такси за отглеждане на кучета - особено в апартамент без двор!!! Високи глоби за мазане на кучешки лайна! Високи глоби за нерегистрирани кучета! Избиване на всички бездомни кучета, където и да са - особено из горите!

А като за капак защо не добавиш и избиване на тези, които изхвърлят кучета на улицата? Защото не само изхвърлените кучета са виновни, ако ще се изтребва наред, да се затрие и първопричината!

Веднага го добавям!

Ама да не бъркаме понятията - бездомните кучета са напаст, вредители като мишките, плъховете и хлебарките, изкуствено привнесени организми в градската екология, където не им е мястото.

Ама много са нахални тия селяни!Не стига ,че напълниха хубавия ни град,ами и кучетата си ще изхвърлят тук.Защо си не стоят в селата,а всичко окупираха и няма спасение от тях.

Ти сигурно си стотно поколение софиянка??? Просто е. Хората идват в "хубавия" ви град , за да търсят работа. Така както тичат други на Запад за по-добър живот. И те така изглеждат в очите на западняците: дошли селяните от Изток да им развалят "хубавия" Запад

А,ние от провинцията и деца в кашони бихме оставили на СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА ,АМА НеМАМЕ ПАРИ ЗА ВЛАКА ДО СОФИЯ.

Изхвърлянето на кучета в кашони е много порочна практика. Моля граждани , изхвърляйте кучетата беза кашони!