Премиерът иска евтаназия за всички агресивни кучета

Прекалено либералното отношение към животните е причина за проблема с кучетата в София, заяви премиерът Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът иска евтаназия за всички агресивни кучета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дарявата е за хора не за кучета, а тя вече стана кучешка и циганска. прав е б.борисов. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А бе, къде прочетохте и двамата, че осиновените от мен животни са били на улицата!?...Бяха в къщи, в двора, а котката вътре, в стаите! Никога не ги оставихме жадни и гладни, децата израстнаха с тях! За да доживеят 19 г., все пак са живяли спокойни и нахранени. Ако някой реши да ти убие кучето ще го направи. С очите си видях, как две "милозливи" дечица убиха вързана немска овчарка в двора на комшията с пушката на тати, който се упражняваше в стрелба срещу кучета. Колкото до грижа за хората, елате наравно с мен да обгрижвате тежко болни, смяна на бельо, на памперс, бърсане на ла--а, урина, кръв и повръщано! Тогава ми говорете, че някой обича повече животните от хората!

Е как ти убиха кучето бе, сульо? Както си го разхождаш и си го галиш и дойде някой да ги то убие ли? Пуснал си го някъде да пасе и само си му подхвърлял изостанала храна. Хайде бягай се скрий!

Шефе, нещо ти е счупен шифта. Иначе в моя квартал по време на соц-а нямаше кучета, понеже на 200 метра имаше виетнамски общежития и ги бяха изяли всичките. Сега ако намерят на проблема такова соц "решение" ще има такъв вой от природозащитниците, че ще ти се стори глутница.

Прав си ,че ни го наместват мек и ни обясняват ,че това е за наше удобство.Отвличат ни вниманието с неща за които Тиквата не би трябвало да се намесва,освен ако не е решил да прави кастинг на помияри за да види кое е агресивно.

Супер точно си го казал!

спасението от куцетата е масовото изтравяне -това е наи браз и евтин нацин..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

мене ако питаш, такива изверзи като тебе са за тровене... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Евтаназия (от старогръцки -: eu, добър, красив, и , thanatos, смърт) е актът, с който някой отнема живота на друг по негова изрична молба или поради необходимост от друг характер (от милост към човек, осакатен до невъзможност да живее адекватно; от липса на надежда за промяна при болни, поддържани живи, но в безсъзнание и във вегетиращо състояние и под.). Евтаназията е смърт, причинена за доброто на човека, комуто е причинена. p.s. Нелепо използаване на думичката, май ...

Пожелавам ти тогава, да изпиташ "удоволствието" да те гризне някой уличен пес, и да видим, дали пак така ще ми остроумничиш.. Куршум за псето и толкова!

Явно не искаш да разклатиш киселото мляко в главата си. Човекът обяснява какво е евтаназия. Избиването на кучета не е евтаназия. Кучетата трябва да се поемат от защитниците и те да решат какво ще им правят. По улиците не трябва да има кучета. А на теб ако ти се стреля- има стрелбища!

Елате в Бургас и ако видите дори едно куче по която и да е улица, аз си режа главата! Няма, нито едно! Как тук това е възможно, а в София години наред нищо не може да се направи??

Браво на Бойко! Затвор за кучешката мафия, която мрази хората и обича кучетата! Те са виновни за човешката трагедия и за убийството на видния наш човек и професор!

Наистина по-тъп народ от нашия сигурно няма. как не разбират хората, че всичко това се прави за отвличане на вниманието от помията, в която държавата се дави под мъдрото ръководство на ГЕРБ. Защо не се позаинтересувате как така тихомълком в България бяха повишени ПЕТ ПЪТИ нормите за количеството на цианиди в почвата. Абе кретени смотани, това е опасно за вас, а не кучетата! А защо си мълчите, бе идиоти? И още какви ли не безобразия се правят, но масата българи, на които функцията мислене им се отдава доста трудно се га са се вторачили в кучетата. Добре бе, избийте ги. След 2 години ще са пак толкова, а може би и повече и проблемът пак ще си съществува. Наистина, всеки народ си заслужава управлението и управниците са отражение на нивото на населението, което ги е избрало.

Хм, в Европа по-точно в столицата на Европа , когато има проблем ( убийство на придружител в автобус ) се решава за един ден ! И министъра работи и през празничния ден вчера , за да вземе мерки ВЕДНАГА . Резултата, по един полицай на автобус и трамвай . Другите проблеми се решават по друг начин . Тук става въпрос за човек, който е разкъсан от глутница кучета ! Отиде си човека , за него ми е жал ! Всички кучета по улиците са болни , хората стъпват в изпражненията им всеки ден. Стига с тази мърсотия ! Достатъчно търпяхме !!! Това минава всякакви граници !!! Стига вече ! Нямаме нужда от това !!!

Пич, ти наистина си за психо освидетелстване! Иди се прегледай, нещастник! И аз мога да те прегледам, но ще ти е за последно :) После ще ти е необходим поп, не доктор.

Малко ще ти е тредно... Даже подизирам, че ще ти е много трудно. Не се хваля, но все пак съм прекарал 20 год. в блъскане по макевара, чувал и глави на такива като тебе...

По бърэо евтанаэия на всички кучета,агресивни които са вкусили човешко месо,те вече имат и вкуса и смелоста да го повторят,или те остават вече с тоэи животински навик, да си хапят хората,нямат спиране,само евтанаэия

Не знаеш колко си прав,за съжаление!

Само опасните кучета, ама първо трябва да ухапят някого, та да разберат дали са опасни ли? Е то значи пак да си го отнесат първо хората, после може би ще се трепят, ама едва ли... Абе изобщо не е нормално и едно куче помияр да обикаля из улиците на европейска столица. Няма значение хапе ли, изнасилва ли или що...

stanibu@

Българското стадо+ ,си избра Вълк в Кучешка кожа,да ги Пази !? Вълкът ГЕРБ ги разкъсва вече 3 години ,Но някои полуизядени Овце,продължават да виждат във Вълкът,Куче Пазач ?

Боко репята пак се изказа. Кой ви е виновен, че не си си свършили работата и не си кастрирал кучетата бе, мутро непрокопсана? Боко репята - 4 години кмет, тая фльорца Фандъкова - 3 години кмет, а къде са резултатите? А парите къде са отишли! Май май вие сте за кастриране, повече отколкото кучетата, и за едни други приюти - затвори им викат, ама уви народецът ни е прекалено търпелив...

Напълно те подкрепям. Правилно, къде са парите толкова години, през които помиярите се увеличават и все повече хапят.

Не си бил само ти кмет на София , но ти я превърна в село!

Всички знаем как ББ се справи с бездомните кучета. Зироу или зеро, както би казал неговият умник Цвъцко. Наследството му само се възпроизвежда, а той продължава да лъже, като че ли живее в друг град и държава. Може би ги броил, докато обикаля парка на резиденцията в Бояна?!

Първата проява , лъч на надеждата, за връщането на разума у Тиквата...

ако може и на неагресивните ще е добре, но все пак важното е да се започне от някъде.

АКО Е ТАКА ТОГАВА ЦВ.ЦВ. КВО ПРАВИ В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ???

Борисов БЕШЕ КМЕТ НА СОФИЯ. какво направи НИЩО. Сега кмет е неговия човек Фандъкова какво се прави НИЩО. А извинете кучетата започнаха да се хранят с ХОРА. А НЕДОРАЗУМЕНИЕТО ББ ПАК СЕ ИЗХОДИ В МЕДИИТЕ ПО ГОЛЯМА НУЖДА.

Много обичам животинките. Само че, ако улично псе ме налети, ще му извадя с ръка дроба!

През 80-те в България имаше работници от Виетнам, та тогава кучета май нямаше!!! Изглежда пак трябва да си "внесем" виетнамци!

Откога е на това мнение премиерът?

До всички кучешки защитници - гледахте ли репортажа за дома за деца с недъзи в Плевен. За кучетата ли трябва да плачем и да правим прияти като палати или за тези страдалци в домовете за изоставени деца?! Деца напо 10-12 години тежащи 6-7 кг, позор. Къде е държавата, къде е обществото, къде са майките!? За тези деца никой не заплака, за помиарите реват до небето!

Струва ми се, че е наложително да започне Създаването Им ( и на Държавата, и на Обществото, и на Майките ... Да не заборавяме и Бащите . )

Странно как точно ще определим кои са агресивни и кои не са?????Ще ги наблюдаваме ли - което яде по - настървено хората него ще го трепнем, а тези,които спокойно хапят - няма...

Трябват някакви стандартни тестове - минаващ велосипедист, малко дете, пиян чавек, кола. Ама не знам кой ще жертва детето си. Според мен никой помияр няма да мине теста, освен ако не е под стрес.

Агресивно куче, е всяко едно, което е на улицата и е без стопанин.

Ех, да бях поживял още 10-ина годинки... С удоволствие бих ви решил проблема, български братлета!

от отвъдното ли пишеш бе човек?!?

С се кучетата на село.... Тук е София... айде в прованса еко.... да не ви подберем, минавате границата на търпимост.... просто ще ви изнесем сосе кюлотите и миризливите опинци... и кучетата разбира се....

В СОФИЯ УЛИЧНИ КУЧЕТА НЯМА! В МОЯ КВАРТАЛ. КАК СТАВА ЛИ? АМИ МНОГО ПРОСТО. ИМА МЪЖЕ. МЪЖЕ, КОИТО СЕ ГРИЖИМ ЗА ЕКОРАВНОВЕСИЕТО И НИКАКВИ СОПОЛИВИ МАЛОУМНИЦИ НЕ НИ СЕ ПРЕЧКАТ, ЩОТО НЕ СМЕЯТ.. НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ДЕЦАТА ДА ГАЗЯТ Л--НА И ЗАРАЗИ. ОБИЧАМЕ ЖИВОТНИТЕ, НО НЕ Е ОБИЧ ДА СИ ЗАХВЪРЛИШ КУЧЕТО НА УЛИЦАТА, ДА РАЗНАСЯ ЗАРАЗИ, ДА ХАПЕ ДЕЦА И ДА ГЛАДУВА И СТУДУВА. КОЙТО СЕ ПИШЕ КУЧКАР, ДА СИ ВЗЕМЕ КУЧЕТО У ТЯХ. УЛИЦАТА НЕ Е НЕГОВА, НАША Е.

Браво!

Брво-кратко,яснои достатъчно-те така се прави!!!

Браво! Минете и по другите квартали! А после и по другите градове и села...

Не бива да се допуска анархия! Агресивните кучета да се прибират, кротките обезпаразитяват и се оставят да живеят в собствения си район, те не допускат други кучета и съответно няма оформяне на глутница. Там, където има такава да се отделят кротките от агресивните. И да се надъхвате едни други за поголовно изтребление, не е това начина. Същото е, когато група крадци влязат в имота ви и вие да изтребите всички хора безогледно, защото има някаква вероятност да ви ограбят. Не бива да има глутници и агресивни кучета по улиците, но и не трябва да се поощрява саморазправата с беззащитни животни!

Евала, мен! Наминете към Младост да обменим опит!

Колкото повече и по-дълго време се отлага решението на този проблем, толкова ПО-БРУТАЛНО ще бъде то! Така че, кучкарите - организирайте се и направете нещо, после да не плачете що жив помияр не се мярка из града да ви топли сърцата.

В София има по приблизителни данни 10 000 кучета. За 2 години след всички програми са нараснали с 30 %. Тоест кастрацията и пускането на улицата не е ефективен метод. Понеже на 150 човека се пада 1 куче най-ефективно е всички дето ревете за милосърдие по форумите да си вземете по едно куче у дома и да си го гледате. И да ви проверяват дали го гледате добре. На жената дето е прибрала 140 кучета от кучкарник да и се направи ревизия как ги гледа, ако не може да докаже , че ги гледа добре и поименно не ги посочи, в условия на рецидив да и се наложи за всяко куче максималната глоба по закона за жестокост

Спокойно! Не едно, а гледах две. Едното почина почти на 19 г., другото го убиха, не защото беше агресивно, а защото някои не обичат кучета по принцип. В момента имаме трето куче. А, гледах и котка, която също доживя близо 19 г. Сега ще осиновя още някое животинче. Така че, да попитам, ти за колко домашни любимци се грижиш или си се грижил? И всички вие, които искате радикално решение на проблема, по най-лесния начин, като ги изтребвате. Защо не се ангажирате с грижа към поне едно животно? Ще намалеят бездомните, няма да има глутници, няма да ви притеснява присъствието им на улицата...Но си иска грижа, а не говорене.

С ТАЯ ВАШТА ПЕСЕН МЕ ЗАЛЪГВАТЕ 20 ГОДИНИ. ЖИВОТЪТ НИ МИНА СРЕД ПОМИЯРИ, ЕЙ! ЛЪЖЕТЕ! МОЖЕ И ДА ВЪРШИ РАБОТА МЕТОДЪТ НА СЗО ПРИ 100 КУЧЕТА, АМА ПРИ 10000 НЕ СТАВА! СТАВА САМО С ТРЕПАНЕ. НИКАКВО ВРЪЩАНЕ НИЕ ИЗЧИСТИХМЕ КУЧЕТАТА ЗА СЕДМИЦА. И НИКАКВИ НОВИ НЕ СЕ ПОЯВЯВАТ. ЯВНО ИМАТ ПОВЕЧЕ АКЪЛ ОТ ВАС, НЕ ОТИВАТ НА ГИБЕЛ.

Това дето го предлагаш НЕ е добро решение! Тези "кротките" кучета не знаеш кога ще побеснеят и ще нахапят човек. И пак тези "кротки" кучета се развъждат и проблема остава. Оказа се, че ужким ги кастрирали, ама само мъжките, та така един некастриран мъжкар е достатъчен за безброй женски и нови кучлета безброй ... И пак на ужким ги обезпаразитяват, ама бълхите се въдят бързо и то именно по кучета и котки... В крайна сметка всички предложени свързани с оставянето на кучетата по улиците са безполезни!

Лайнар!

та ти си си един такъв страхливец!Какво са ти виновни кучетата!тебе те е страх и от сянката си!

Започна се!!! На хората им писна и започнаха да стрелят. Моля ви управляващи, вземете мерки и приберете песовете, защото назрява ВОЙНА - ХОРА С/У КУЧЕТА. Ясно е кой ще победи - НИЕ ХОРАТА!

Не, ще победите вие - човекоподобните.

На оружие....

А колко са нсселените места в Бг. с жители над 9000....!?!

Стига си спекулирал с чуждото нещастие!Ела пък ти и виж 20-те болни от левкемия деца в детска клиника на МА!Виновни не са кучетата,а Чернобил!Оттам за години наред минаха хиляди деца,защо не уби виновните!Защото не можеш,а виж-беззащитните животинки ще 4операт пешкира"заради човешката безотговорност!Те не могат да те съдят,не могат да възразят,не могат да потърсят садебните инстанции,не могат да си търсят правата!Всичко е прекрасно устроено:Те са виновни за всичко и ще ги избием,какво могат да направят,нищо!Браво бе,смелчага!

А за кучетата Чернобил нямаше ли, бе, как те не измряха вместо децата!

Я Чернобил, я някоя друга централа, дето не я знаем, я ракетите и бомбите с обеднен уран в Сърбия... Тя радиацията не признава границите.

Да се направи списък на кучезащитниците.....

евтаназия за всички бездомни кучета и за всички тъпи гербери

Хайде пак - изоставените деца се противопоставят на кучетата! Простите сметки: - броят на децата лишени от родителски грижи е около (но под) 9 000 по данни на ДА за закрила на децата; - по 1000 лв да се дават на месец за такова дете = 9 000 000 лв или за една година 108 млн лв! Държавата не може да отдели по 108 млн лв на година ли?! Без да броим многото кампании за набиране на средства, които събират доста пари и европейските фондове, които никак не са малко! Представяте ли си, какво може да се осигури на едно дете с такъв бюджет на месец?! И защо си мислите, че ако няма пари за кучетата ще има за децата? Пак няма да има!

евтаназия... до дупка....

Точно обратното-роднините на професора,се изказаха в защита на бездомните кучета!Те са достатъчно умни и интелигентни хора,за да виждат истинската причина в хората ,а не в кучетата!Ти си един много елементарно устроен човек и трудно ще проумееш неща,които изискват по-задълбочени познания от това ,което е видимо на този свят!Ти никога не можеш да надскочиш формулата:има куче,има ухапан:значи кучето е виновно!

Роднините може и да се радват на наследството бре пич. И не е необходимо да се убиват помиярите, да си ги приберат по къщите кучелюбците. Не да ги хранят на обществени места.

Ела , скъпа, и виж едно дете с кучешка тения. Само едно. Първо виж ужасната тения, после смъртнобледото дете, изостанало с физическото си развитие, което често остава осакатено за цял живот. Кое е по-ценно? Твоето лигаво куче, което сере на всеки ъгъл, или детето? Аз съм нормална жена и съм ЗА ДЕТЕТО. А ТИ С КУЧЕТО СИ ЗАМИНАВАЙ НА СЕЛО И ГО ЛИГАВИ НА ВОЛЯ. ОБИЧАЙ СИ ГО, ЦЕЛУВАЙ СИ ГО. АКО ЩЕШ И ДРУГИ РАБОТИ ПРАВИ С НЕГО. САМО ОСТАВИ ДЕЦАТА НИ ДА ЖИВЕЯТ НОРМАЛНО!

Време е да действаме....

Кучетата са навсякъде, не само в София. Страхуваме се да излезем на улицата сутрин рано , и вечер по късно, когато няма хора на улицата, не че някой е в състояние да ти помогне, защото е пълно с бездомни кучета. Живея в Благоевград. Що за ред в тази държава, за кучетата да има по добра зашита и грижа. Веяе започнахме да се съжаляваме, че не сме кучета.

Нашата глутница стана толкова настървена, че вече със страх изминавам разстоянието до метрото. Обаждахме се многократно в общината и дори на 112, само регистрират обажданията, но никой не идва да пребере тези оскотяли животни. Явно в общината имат двоен аршин по този казус, защото с изненада гледах репортажа по една телевизия светкавичната й реакция да прибере бездомните кучета в района на Американския колеж. Да, но сигнала е подаден лично от директорът му, а той е амер. граждани.

Ела да ме евтаназираш,но се съмнявам,че ще останеш доволен!Оня,нахапания ще е красавец край тебе!

И ти си покза рогцата като представителна извадка от цялата ви бълхлива пасмина. А теб специално ще те евтанизирам от 400 метра с винтовка, без оптически прицел...