За 4 ч. 600 млн. изтеглени от вложители в КТБ

Към 12 часа днес малко над 16 000 вложители в КТБ са се разпоредили с гарантираните си влогове, като сумата възлиза на 600 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - За 4 ч. 600 млн. изтеглени от вложители в КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Възможно е от случката с КТБ да излезат внички на печалба, и да няма губещи. Вече стана ясно, че гарантираните частни лица, всички общински и държавни фирми няма да загубят. Има много голяма вероятност негарантираните частни лица, акционерите, облигационерите и служителите да успеят да докажат пред съда неадекватни действия на поне една държавна институция. Тогава няма да има нито един губещ. Пеевски, Прокопиев и С-ие ще са удовлетворени. Цветан Василев, и другите акционери, ще покрият загубите, и пропуснатите си ползи.

за 4 часа - 600 млн. Пита се в задачката за 40 часа колко млн. ще се изтеглят и колко ще останат. Задача с две неизвестни

че масрафът за държавата е нула лв!

Средностатистическият българин е толкова финансово неграмотен, че даже лихвите да станат отрицателни, пак ще си държи парите в банка.

АЗ-съм доволен!Страхотна бизнес Държава е България!!!!Дадоха ми-50 000 000,еее-делихме ги...Обаче аз от цесиите ще спечеля и то по-вече от партньорите!!!!

Абе ти ми купи 2 000 000 за 400 000 лева,...Не те ли срам бе?Къв Българин си?Да печелиш ти милиони на моя гръб...Аз тая Нова година требе да я карам на ефтино шампанско от 500 лева!!!!

Като изключим факта , че България е полуфалирала държава и нищо не е както трябва, банките са изненадващо стабилни. Главната причина затова е ,че просташкото население влага всяка стотинка в депозити, и не мисли въобще за бизнес, инвестиции, акции. Банките са свръхликвидни и вече се задъхват от излишни пари. Затова и ще свалят лихвите по депозитите до 0 %. И пак глупаците ще държат парите си в банка.

Ти да си пробвал да си държиш парите в акции на БФБ? Щеше да си прав, ама ако сме на Запад. У нас дребният акционер винаги е прецакан. Фирмите пускат на борсата само миноритарни пакети, вземат си парите и после изобщо не им дреме дали акциите спадат или се качват, не плащат дивиденти и т.н. С бизнеса също е ядец - държавата мори бизнеса с рушвети и регулации. Освен това не е нужно всеки да си зарязва доходния занаят и зорлем да се хваща с бизнес.

данъкоплатците дадохме 600 милиона за 4 часа. Да ни е честито!

И аз днес си взех (прехвърлих) парите без НИКАКЪВ проблем. Само от лихвите ще мога да си спретна една екзотична екскурзия за семейството си. Благодаря на КТБ и на Цветан Василев за жеста! От тук нататък ако намерим банка, която да дава поне 1% лихва, ще викаме "ураааааааааа...."

Глупако, аз и други като мен ти платиха, не Цветан Василев! Ти даже не си направи труда да прочетеш, откъде ти се върнаха парите! Халал да ти е екзотичната екскурзия - да отидеш в Диарбекир на доживотна почивка ти пожелавам! Олигофрен!

Не е луд тоз, който яде баницата!!!

Да края на февруари ще изплатят и влоговоте на държавните и общинските фирми. Дотогава ще приключи и изплащането на гарантираните суми. Ще останат неизплатени само негарантираните суми на частните вложители. Междувременно може да има развитие и по делото за отнемането на лиценза на КТБ. Ако съдът отмени решението на БНБ, ще се изплащат и негарантираните депозити!

Ако 16 000 вложители, само за 4 ч. (?!) са изтеглили 600 МИЛИОНА, то за останалите 234 000 по просто тройно правило остава да изтеглят около 8 МИЛИАРДА!!! Пак нещо ни баламосват!

Тъпа логика. Просто тези с мизерните влогове не бързат, че не им се чака за малка сума. Днес просто са се наредили тези с големите влогове. Иначе казаха, че имало хиляди влогове, които най-вероятно изобщо няма и да бъдат потърсени, защото са много малки. Точно затова има срок 5 години, та след този срок да се изчистят висящите и невзети пари.

Страхотна логика- в трети клас ли си или повтаряш втори.

Аз си взех паричките с лихвите ( пак бяха повече от коя да е друга банка ). Но тези 3.8 млрд. лв. , за които се ваемат заеми ще обесят държавата и ще ги плащат всичките българя на куп. Това е най- скъпото и безумно решение за КТБ, но отново великите българя поискаха така. Честито.

никакви лихви не си взел!

Е,нали тази лакомия за лихвите ви изяде парите ,а сега пак искаш хем сигурност,хем високи лихви..

аз пък като взех парите до към 10ч. сутринта и в 12ч вече ги бях превел в банкови сметки в чужбина ,който преди 1 месец бях открил.и сега спирам да гледам новини,приемане на бюджет,подкрепи на правителство и т.н. дивотии.

аз направих съшото ,само че занесох и себе си в западна европа-хората следват парите !

Ама я имаш 1% лихва, я не! Я че си ги държим тук на по 3-4% ;-))

Vapros e do koga? I pri tazi lichva bankata ne e sigurna

Елементарните сметки показваха, че това може да стане доста бързо. Приказките на велики експерти да чакаме 2-3 месеца (после се поправиха на 2-3 седмици) бяха просто смешни. Вижда се, че за една седмица без големи опашки хората ще си получат парите. Освен недоразуменията с данни, суми, пълномощни и други, за които трябва да се ходи при квесторите. Както забелязахме последните месеци, те са "супер бързи" в работата си.

нали трябваше да се ,,узаконят,, държавните заеми!!! пуилка,пушилка след това ,,дърпаме.. заемите и всички ,,доволни,,!!! сега никои не говори къде са ,,милиардите,,??? до следващият ,,път,,!!!

Оказа се че съм си сменил личната карта и ходих до КТБ, където само ми снимаха новата лична карта и ми казаха, че ще се обадят като ги сменят. Сега се оказва, че някакво заявление трябва да се попълва, което са го измислили от фонда за гарантиране на влоговете към 11 часа. Сега пак трябва да ходя пък да попълвам заявление.....абе пълно размотаване и бюрократщина!Заслужават да вземеш един танк и да газиш наред!

ако може ,,танкът,, да се насочи към ,,свинарникът,, в центъра на софия!!! там са ,,свинете,, иначе хората не са ти виновни!!!

Въпрос: ЗАЩО подлагат хората на разпит, та чак до семейно положение, за да върнат едни пари. Кредитните милионери дали са разпитвани така. Защото във всяка банка има такива.

А ако някой дойде и изтегли твоите парички какво ще ти е? Аз нямам нищо против проверките. Що се отнася до сменените лични карти - още преди няколко седмици минах през КТБ да проверя дали всичко ми е наред. Беше.

Че те в банката не знаят семейното ми положение, деца имам ли и т.н. Всеки може всичко да каже и да го приемат.

Какво пречеше да предупредите хората да направят справка в КТБ за вторичните разминавания - адрес, издател и т.н. Нали снимка, име, ЕГН са същите. Ако отида с български задграничен паспорт - официален документ - престъпник ли съм. Работа, ама българска. Явно искат да задържат още неопределено време парите, т.е. Банките да се нагушат.

Никой не е виновен за неизаинтересоваността на някои вложители. От седмици има информация на сайта на Фонда относно сменените лични карти, пълномощните и т.н.. Довчера в който и клон на КТБ да отидеш можеш си свериш данните от личната карта, да си провериш до стотинка парите които трябва да получиш. Вероятно има грешки и при в масива подаден от КТБ, но повечето, уви, е резултат от незаинтересованост от вложителите.

Моите пари много скоро ще отида в Австрия. Нека там да работят с тях и поне съм сигурен ,че няма да ги откраднат както се случи тук. Няма да се учудя и борда да бутнат тия крадци. Егати държава щом двама човека Доган и Пеевски могат да я клатят!!!!

ама много бедни сме били бе. не ги смятам парите по другите банки и тези с които плащат синилните баби на циганя-измамници.

Ако е така с милионите за седем календарни дни ще забравим историята:) Ок?

Ех ако имаше и такава дисциплина при раздаването на кредитите грешка нямаше да имате.

А тези пари от къде дойдоха за да ги връщат на балъците,а??? сигурно Мутрата е теглил някое бързо заемче. КОЙ КОЙ открадна парите от КТБ КОЙ??? И отново народа ще връща тези пари които хората теглят от КТБ по д формата на заем.ОСТАВКА ОСТАВКА НА Борисов.

е, ти новини не гледаш ли ? миналата седмица се тегли заем 2.5 млрд за този фонд

Вместо да си мълчиш, че за пореден път под ваше управление фалират банки ти си взел на хитър да се правиш. При това с лафове на хората протестиращи с/у вас. Ако тогава бяхте се разкарали, банката може би нямаше да падне. Са вий по Борисов, че ще извади дивиденти и от тва ви насиране.

Който к'вото и да ми говори факта е един: гарантираните кинти върнати, негарантираните - Du Hast, но най-важното обаче е че историята с КТБ спира до тук. Няма да има виновни...ПАК....а на бас...жалка история за пореден път...

Отново питаме: къде е списъкът? Ето как ни преметнаха. Сега тече еуфорията на връщане на влоговете. И разбира се, точно това трябваше на големите играчи, за да замажат очите и ушите ни, и да не получим отговор на въпроса: кой открадна парите и защо няма списък на новите кредитни милионери, които никога няма да върнат и лев. И така, няколко месеца им дадохме, за да скрият всичко, сега вече хората са се втурнали да бранят спестяванията си, и естествено, никой вече не споменава да се издирят крадците и да се принудят да върнат най-голямата кражба на века у нас.

Годината е 2014,което ме кара да мисля,че кражбата на века предстои.За другото съм съгласен.

Аз пък няма да ходя да се редя на опашки, щото отдавна получих бая парици от КТБ-то и аркадаша под формата на кредити за едни фирмички, които вече не съществуват... Пък вий балъците си бройте стотинките и си чакайте...

И аз минах на майтап да проверя как е опашката в сибанк, влязох и си прехвърлих парите - имаше един човек на опашка.

Помня как преди дни само някои тролове ни убеждаваха, че всичко е лъжа, че ще пием студена вода и пр. Е, аз днес на майтап наминах към Райфайзенбанк да видя дали има опашка и пак на майтап минах за десетина минути. Организацията беше желязна, тип "една му с билки раната върже, друга го...". Всичко беше точно.

И аз тй се чудя имах работа в ОББ и ДСК. Направо не мога да позная държавата.

Deian

Кажете в коя банка да си прехвърлим парите сега ама пак да е добра лихвата?? Благодаря

Кажете какъв мощен лаптоп за игри да си взема, ама да не струва много скъпо?

Дойче банк! Няма да фалира, гаранция. Обаче лихвите са 1,75 %.

To aко 1.75 е супер, да не е минус 0.25, че има и такава банка в Германия -Deutsche Skatbank!

в пиб :)))

Имам 10 * в една банка, мога ли да поискам да ми изплатят гарантираните 169 000? :)

Естествено, че можеш.

ТОВА 10 * 1 МИЛИОН ЛИ Е ИЛИ 10 МИЛИОНА?

10 лева и стотинки!

Пловдив в офис на Райфайзен минах БЕЗ да чакам на опашка за 10-15 мин,сумата си беше точна + лихвите,много съм доволен,организацията е на страшно високо ниво.

37500 на калпак, за това ли беше толкова рев?

Да, току-що си прехвърлих парите в друга банка. Нямаше никакви проблеми, нито опашки! Даже и сумата ми беше точно, с начислени лихви. Много съм доволен! :-)

браво, дано няма такива случаи в бадесте, здраве и касмет на измачените влозизели на ктб!!

Що не написа сумата поне?