Драги нападна лидерите на Еврозоната

Лидерите в еврозоната усилват дълговите проблеми на единното валутно пространство, като не успяват да следват кризисен план, одобрен миналия месец.

Обратно в новината

Коментари - Драги нападна лидерите на Еврозоната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Австралиецът Дейвид Айк е прав само 80%. Той много опростява нещата понеже говори само за "централизация ", а това всъщност е цяла нова мощна идеология с име НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ , която постава долара и парите в центъра на своето внимание и ги издига в култ и която мощно е обвила целия свят, всички сфери на социалния живот, унифицирала всички политически сили. Запознайте се с нея в гениалния филм на канадеца Ришар Бруйет с български превод "Обсада .неолиберализмът заробва демокрацията"( Еncirclement. Neo-liberalism ensnares democracy) За ЕС е Айк тотално НЕправ. Защото ЕС е най хубавото нещо случило се на Европа след ВСВойна ,донесло траен мир в Европа. Еврото е различно нещо от ЕС. Жак Делор -бащата на еврото , когато го създава 1985г. влага друго значение- в Еврозоната да бъдат страни с еднакво ниво на икономики и еднакъв социален модел- само в този случай еврото може да бъде стабилно. По тези критерии в Еврозоната трябва да бъдат само четири страни членки на ЕС и най развитите- Германия, Холандия, Финландия и Австрия, тези страни са най развитите социални страни в Европа. Така всички останали по-неразвити членки ще се стремят да достигнат критериите на тези 4 -ри най- развити страни, да станат като тях, за да бъдат допуснати до Еврозоната. Социалната държава на Европа не е виновна за тежкото икономическо положение в Европа, нито за разпада на еврото. Тя е само изоставена, политическите сили които я строяха преди(1950-1990) изоставиха нейната идеология и приеха идеологията на неолиберализма. Европейската социална държава е най- високо развит социален модел в света, който е развит в Европа. Нейните три главни стълба са- демократичен модел реалната демокрация, правовата и национална държава. Според критериите на социалната държава в еврозоната трябва да бъдат само страни с еднакво ниво на развитие на икономиката и еднакъв обществена система. Но точно неолиберализмът отрича демокрацията, правовата държава и националната държава и за това допуска в еврозоната да бъдат страни с различно ниво на развитие и така се държи еврото нестабилно. А целия ЕС се държи нестабилен, чрез неолибералното ръководство на ЕС, назначено от САЩ и провеждат американска политика. Инвестиционните американски банки оказват все по-големи натиск върху еврото за неговото напълно унищожаване, защото еврото се явява най големия конкурент на долара и американците се стремят то да бъде унищожено, за да остане долара единствена световна валута.

Планът за денационализиране на народите и създаване на единна глобалистична, аморфна маса напредва. "Единна валута", "единен център за вземане на решенията" и прочие "единни" предложения са формата за маскиране на висшата алчност, на група хора. Съвсем наблизо е денят, когато ще трябва да избираме дали да се кланяме на Аллах, на бог Долар и неговите наместници или да си правим пластична операция за "дръпване" на очите. Това са трите възможности - халифат, банково-глобалистична "демокрация" и феодализъм от расов тип!!! Бройте до 10 преди да напишете ЛУД.

Абсолютно точно!

"..той на мене ти каза така да направиш.." важното е да има интриги, обвинения, оправдания и мнооого сълзи. всичко друго но не и изчисления. нямаше да е толкова голям проблем и да е необходимо да се стига до подобни крайности, ако имаше какво да се изчислява. в миналото се изтъргува бъдещето, а настоящето е минус. скоро виновните ще се принудят да призовават да не се изпада в паника. вече закъсняват сериозно и все повече им личи, че го знаят.

ЕЦБ е творение на САЩ, Драгин е поставен от САЩ да управлява парите на Европа в полза на американските олигарси. Марио Драгин е бил заместник директор на най- голямата американска застрахователна и финансова агенция Голдмън Сакс. ,която сега упорито изкупва външните дългове на европейските държави.

Ти пак неразбираш какво става. Националните правителства са готови да помпят банковия сектор в ЕС с пари но при определени условия. Всяка от големите страни си ги определя в зависимост от националният си интерес. Капиталът, разбирай частните банки, обаче за да се мултиплицира му е нужно да излезе извън рамката на националните изисквания на дадена държава. От тук идва този конфликт, който Драги се опитва елегантно да каже. Все повече се разкрива истинският проблем за кризата в Европа - националната държава. Ти твърдиш, че имало някакъв неолиберализъм тука. Но как ще има, когато ти сам пишеш: "ЕЦБ е творение на САЩ, Драгин е поставен от САЩ да управлява парите на Европа в полза на американските олигарси" Написаното от тебе е пример за национален интерес и как тази държава контролира олигарсите си, следователно тук няма никакъв неолиберализъм. Помисли малко!

Аз отдавна съм помислил и стигнал до правилния извод, но ти нещо не желаеш да ме разбереш даже напротив, опитваш се да заблуждаваш хора , които могат да мислят повеч от теб. Става въпрос, че американците искат да унищожат еврото като най големия конкурент на долара и сега това правят чрез Драгин и сие Американските инвестиционни банки оказват пълен натиск над европейските. Повечето европейски правителства са неолибералисти и се управляват директно от САЩ и неговите банки. Американците искат да наложат нова световна валута и една световна банка, защото техния долар е вече в пълен фалит, но искат да го наложат на цял света- с една банка и една валута да управляват целия свят ОТ ТЕХНИТЕ БАНКИ. Гледай филма на Дейвид Айк ще ти стане ясно, има го в български превод, в 2 части Essential Knowledge For A Wall Street Protestor-Дейвид Айк - Основни познания за всеки протестиращ от " Оccupy Wallstreet "

И ти помисли малко!Този-идея за не знам какво си е комунист.Повечето от тях мислят само когато искат да откраднат нещо,а ти му казваш помисли малко.Как да помисли,като трябва да оплюе нюкой,нали за това му плащат.

Съд за виновниците за финансовата криза, която е равносилна на война. Този на снимката е един от виновниците. Да бъдат осъдени да върнат парите, които откраднаха под формата на държавни дългове. Какви негодници и крадци се оказаха европейските политици и "финансовите експерти".

Стандарт енд Пуърс май работят по нечия поръчка, иначе защо Мудис не намали рейтингите си също? Това алчността на банкерите е безкрайна.

Прав ще излезе Бойко Борисов, като съветва европейците да следват неговият пример. ПАРИ НЯМА! Няма и да има, защото има концентрацията им в банките. Банковите капитали обаче са виртуални/илюзорни. Това състояние на колапс скоро (до една година най-много) ще стане неуправляемо за кукловодите, Дай Боже. По - добре за мене лично е смяна на статуквото, но за Новият световен ред такова едно събитие ще е равносилно на смърт?!