ЕС одобри пакт за растеж от €120 млрд. Испания и Италия поставиха ултиматум и спечелиха

Европейските ръководители се споразумяха за пакт за растеж, разполагащ с фонд от 120 милиарда евро, който трябва да влезе в сила до края на годината. Испания и Италия първоначално отказаха да подпишат документа, докато се утвърдят мерки, които да ги защитят от пазарния натиск. Впоследствие двете страни получиха своето.

Обратно в новината

Коментари - ЕС одобри пакт за растеж от €120 млрд. Испания и Италия поставиха ултиматум и спечелиха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблемът е, че при наличие на сегашно непригодно за евро държавно финансово управление, колкото повече се стимулира икономически разтеж толкова по-голям потенциал на стопанска криза се развива. За да е възможно пълноценно обществено развитие е потребно премахване на причина за криза. При еврото ситуацията е известна. Кардинална грешка в Еврозоната е ползване на непригодно за евро държавно финансово управление, което е особено важна причина за развитие на криза. Предпоставка за този финансов недъг е пренебрежение към качества на евро. При сегашните стопански условия европейците живеят в Капана на парите и са обречени жертви на държавна финансова грешка. При днешното непълноценно държавно финансово управление, хората колкото повече се трудят - толкова по-голяма криза ще се развие. При запазване на причината стопанската криза ще се уголемява. За успешно спасение от криза е потребно прекратяване на човешка грешка. До 24 часа време след ползване на ГОДНО за евро финансово управление сегашната криза в съответна страна в Еврозоната ще е победена.

Боко с твоята твърда позиция че сме най-стабилната държава в ЕС за нас че има ли парче от тези пари или ще караме само със стабилността?

а тези 120 млрд. от Германия ли ще дойдат? Ако им омръзне на германиците да дават на гърци, испанци, италианци и т.н. какво ще стане тогава?

От печатницата ще дойдат парите!!! (кой германци , кой китайци...)

черният ти хумор е неуместен,въпросът е много важен.

Световната икономическа криза изплюва все нови "мързаливци":)) Да живее капитализъма!!!

Един интересен факт - по публикации в руския печат Русия отпусна 10 млрд евро за кризисно рекапитализиране на Кипърските банки, понеже офшорките на олигарсите са там :)

Те затова са на финал - защото са отказали :)

По-късно, след като на Рим и Мадрид кой кара влака и къде са те на тоя влак, са се съгласили