Кристо прави ”Мастаба” в езерото в Хайд парк

Известният художник Кристо планира да открие първата си голяма творба на открито във Великобритания тази година - скулптура от скупчени варели в Хайд парк.

Обратно в новината

Коментари - Кристо прави ”Мастаба” в езерото в Хайд парк | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако всеки българин или дори само 10 % от тях направят и постигнат половината от това, което е свършил Кристо, щяхме да сме много повече от първи в класацията тъпо хейтене.

УСПЯЛ!

Минимализира проекта, дано се получи...

Да направиш нещо което никой друг не е правил до сега не е достатъчно за да е изкуство. Да направиш нещо което се прави постоянно, но да го направиш в гиганстки размери е грандомания.

В случая, Кристо малко плагиатства от народното творчество на май всички народи, допринесли за появата на мега инсталации от пластмасови отпадъци по реки, морета и океани. Ама това народното го плюем, че било замърсяване на планетата, а онова на Кристо било изкуство!?

По твоята логика, всяко произведение на изкуството създавано някога, е плагиатство.

Този ли го беше срам,че е българин?Някой ще ми каже ли смисъла от тези опаковки на разни места по света?

Ами като има сънародници като теб, как да не го е срам...

Мен пък ме е срам като чета такива тъпи пачи като теб да се изказват, сякаш са последна инстанция.

За Мастаби не знам, но може ли да опакова Тахтаби?

Не става, не са достатъчно обемисти.

"Художник" на принципа: - Ако ще е хич да е кич!

Ако иска да прави и две мастаби все ми е тая.

Този създаде нови типове изкуства, "Опаковане" и "Безумни инсталации". Всяка лудница може да се гордее с "Царя на безумието", а България най много.

Предлагам на сър Кристо да се самоопакова в стари вестници и да се самоизпрати в най близката психиатрия.

Кристо ще превръща Великобритания в гробница! Колко символично? Случайност? Не мисля! :))

Художник!?? Опаковчик. Оргинален тарикат. Иновативен печалбар, отрекъл се и натрапчиво повтарящ, че не иска да има нищо общо с България! Дотам е изкласил в презумцията на "велик", че дори отказва да говори на български. Перкото третира принадлежността си с подчертано гнусливо отношение.

Сигурно има защо.

Помним тоя толераст за "шибаната България".

Очаквам следващият да се изcepe на един кашон, да го остави 1 година на слънче и после да го окичи в Нац. Худ. Галерия. Изкуство за милиони. Имаше един слон рисуваше с хобот, една жена рисуваше с цици, друг да не казвам с кое рисуваше, явно всички са се изчерпали творчески вече и наблягат на простотията.

всичко това вече е правено и се продаде за стотици хиляди успех следващия път

Не е луд ядящия банички

Христо Владимиров Явашев (известен като Кристо) е американски скулптор и художник от български произход, прославил се заедно със съпругата си Жан-Клод де Гийебон с оригиналните си пространствени художествени инсталации, опаковащи с плат различни предмети от пишеща машина и телефон до цели сгради, острови и дори крайбрежие. Негови работи са опаковането на сградата на Райхстага в Берлин и на най-стария мост в Париж, опъването на 38-километрови платнени завеси в Калифорния и разполагането на платнени портали в Сентръл парк в Ню Йорк.

ПЪЛЕН КИЧ

И сега, като прочетох, какво, от кеф задно салто ли да направя.Я си таковай таковата.Тоя е завършен беглец, продажник и предател.Прочете ли ?

Тука разни патриоти опаковаха 3 милиарда, златни ресурси, ЧЕЗ и какво ли още не, и ги изнесоха към оШфорки, обаче Кристо бил предател и ви пречи. Ами, заслужаваме си илюзионистите, дето ни управляват, щом на такива като Грух им харесва да живеят като в кочина.

Няма нужда от представяне на неговите "постижения". Много хора му се възхищават в стил "какви прекрасни дрехи носи голия цар". А той си е "гол" от всякъде. Това не е изкуство, хора, това е кич, който този набеден за ексцентричен творец "опаковчик", по много успешен начин менажира като изкуство. Да си кажем истината и да не стоим като овце пред платно с точка по средата, набедено за шедьовър... Царят е гол! Кристо е нищо повече от добре менажиран продукт!

Безроден (НЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, според него) боклук, прави спонсорирани "творби"! Мнооого яко...

А-а...тука си малко в грешка. Не го спонсорира никой. Той твърди че всичко се изплаща с продажба на парчета плат от опаковките и продажба на рисунки и скици от инсталациите.

човека едвам е успял да избяга от комунистическия режим...много умни българи избягаха тогава....един от тях е измислил и компютъра...

Тоя ли е избягал? По ДС линия някак! Явно си малък, чети, интересувай се.

Бягат помиярите, бълхо.

не зная с какво е известен, освен с простотиите си, срам за България.

Срам за България си ти с глупавия си коментар. Цял свят го оценява, само не и закостенелите мозъци в България. Никой не е пророк в собствената си родина. Факт!

500 тона пластмасови варели си е боклук, откъдето и да го погледнеш! Срамувам се, че този изкуствен човек е с български произход!

Народа тотално е изпростял, една дълга ръка излиза от всяко риалити и разбърква мозъка на българина :(

да дойде да опакова и НС, ама тоя път с ЦИМЕНТ, не с бидони ;-) Иначе тоя продажник е голям БОКЛУК, срам за България.

ХАЙДЕ СТИГА СМЕ ГО ВЪЗХВАЛЯВАЛИ ТОЗИ А Н Т И Б Ъ Л Г А Р И Н, Б Ъ Л Г А Р ОМ Р А З Е Ц!!!! ЗАЩО НИКОЙ НИЩО НЕ КАЗВА КОЛКО ОТМЪКНА ТОЗИ ИМБЕЦИЛ ОТ ИТАЛИЯ, КЪДЕТО УЖ УЧАСТВАШЕ СЪС СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА?!?!?!?!

Той наистина влага само собствени средства в идеите си. Специално за Италия разследванията бяха не за Кристо, а за фирмите, спечелили обществените поръчки за посрещане на туристите, отпуснати от общината и държавата. За кейовете в Италия основните му работници бяха българи.

Стига простотии, бе, татее ! Неква тъпа жълта скрипалщина.

" скулптура от скупчени варели "?! Кой определи Кристото за художник, аман от съвременни изгъзици, забравихме какво наистина е изкуство, какво е красота, щом купчина варели може да са изкуство то тогава България е една цяла изложбена зала, покрай всяко село и всеки град сме изградили по една арт инсталация, от железа, натрошени бетони, найлони и подобни авангардни решения.

Мастабите не са характерни за древния Египет, а за Месопотамия.

Мастаба е древноегипетска гробница, имаща формата на пресечена пирамида. Строени са от кирпич или камък.