Коментари - Кристиан Кръстев: До 1500 са нарушителите, които карат в бус лентите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така, не е ли коректно всички граждани и водачи да са при еднакви условия в тази държава. Защо водачите в софия трябва да пълнят партийната каса на ГЕРБ? Това е съвременен фашизъм!

Когато се намали човешката намеса винаги има редукция на заетите в сектора. Въпрос, ще се намали ли броя на полицаите?! Май всичко е направено, за да дерат народа с глоби, а полза няма.

Късно е ! Прекалено много каруцари има в Сф !

Дами и Господа, търсете си правата!! Само да споделя досега имам 7 акта за абсолютно безумни неща, няма да влизам в детайли, само ще кажа, че КАТ са едни рекетьори, вместо да решават проблеми се занимават само с рушвети и мизерии. Всичките 7 акта съм ги обжалвал и до един са паднали в съда. Толкова са зле, некомпетентни и нагли, че просто да ти е КЕФ! Жалко само, че губим време да се занимаваме с ИДИОТИ, а и съдебната система е претрупана и делата се влачат с ГОДИНИ! Но все пак , ако сте грамотни се научете как се обжалва и ги гонете до ДУПКА!

Останалите, които не са глобени са "колеги". Т.е. премахването на човешкия фактор не променя ситуацията само се набиваме с пари за скъпи камери. Вчера на кръстовището на Каменоделска и Първа Българска армия червеното светна преди минута идва някакъв с БМВ и минава леко през едното платно после и през другото. Отнесе клаксоните ама на него не му пука. Той си минава какво като светофарът сочи друго и то отдавна? Скоро няма да е зелено за него, а той е пич и ще си мине.

Всеки месец 1200 до 1500 са нарушителите, които карат в бус лентите. Не по-малко от 1000 се санкционират" Изащо глобените са 33% по- малко - Хранилка може би или корупционни практики ?

Относно автоматичните системи - пратиха ми че съм минал с превишена скорост в Горно Нанадолнище, дето не съм минавал никога. Премахването на човешкия фактор не е универсално решение. И познайте как се случва обжалването: 1. нее обяснено никъде във фиша 2. трябва да се направи за 7 дена 3. трябва да е до шефа на КАТ Г.Нанадолнище 4. Няма снимка към фиша, щотот било скъпо Чудо на чудесата, ако не познаваш някой от системата си плащаш като поп.

Системата наистина им е сбъркана!Мен ми бяха натресли яка глоба по пътя за Калотина.Като казах,че от 20 години на там не съм ходил а колата ми е от 3 години се почесаха малко и се разровиха за снимка.Оказа се ,че камерите не са чак толкова добри и системата греши при сходни букви.При мен последната е Х а на истинският нарушител К. Оправих се -ама благодарение на служителката в КАТ,която се нави да разплете случая.А ако не им се занимаваше?

Айде стига лъгали!!!На Цариградско шосе при Врана е пълна анархия!Там на ден са по 1500 нарушителите! А точно там шофьорите на автобус 5 НЕ КАРАТ в бус лентата!Питам го тоз господин знае ли ЗАЩО?!? "Всеки месец 1200 до 1500 са нарушителите, които карат в бус лентите. Не по-малко от 1000 се санкционират", отбеляза още Кристиан Кръстев. Тук си помислих,че съм скаран с математиката?!? Не е ли редно 1243 нарушители има-1243 са глобени !!! Тука има-тука нема около 500 ще ги подминем-ей така!!!

За сега май 2-ма от шофьорите на автобус 5 са ми натръшкали минуси или е г-н Кръстев и секретарката му?

Бус лентата си е ОК. Аз ще си седя чинно в колата. Проблемът е, че организацията на движението е нула. Светофарите не са организирани на зелени вълни. Контролът върху автопарка е нула. Всяка втора кола дими ужасно. Неприсъствените фишове са фейк, могат да се обжалват и когато това се направи трябва да ви напишат акт и после да издадат наказателно постановление. Обжалвайте, барем идиотите в общината да вършат нещо, че напоследък са се уредили и със заплати, а работа нула.

В цяла Европа може неприсъствен фиш, само за нас не може. Ганчо вика незаконен бил.

КОЛИ ПЪЛНИ С 5 ЧОВЕКА, ДА КАРАТ ПО БУСЛЕНТИТЕ. Тези които се возят сами всеки ден, да си карат както досега. Да, в автобусите има 50 човека, а автобуса е дълъг 12 метра . 50 АВТОМОБИЛА, С ДИСТАНЦИЯТА МЕЖДУ ТЯХ СА ОКОЛО 300 МЕТРА! И във всеки автомобил обикновено има по един човек....

Добре бе, тия бус ленти са глупост, по принцип. 90%+ от времето седи празна, а хората седат в двете други ленти като рибоци, и си чакат. А рейс няма, смисъл разбирам като има да не му се хвърляш отгоре. А едно време тия ленти са били за общо движение, и ти изведнъж я взимаш на хората и казваш че не можело там да се кара, ама разбира се че не пипаш светофарите съответно, и стават постоянни огромни задръствания, при което голяма част от хората не им се чака при положение че тъпата лента е празна, и си минават. Това тука е поредната педерастия за доене на пари.

пиши жалба до общината.

Глупак, ми точно затова е бус лентата, като дойде автобуса, тя да е празна и тия 100 човека вътре да отидат навреме, вместо 10-те човека в колите, които ще запушат лентата.

И всъщност лентата не я взимаш на хората, а всъщност я даваш на хората, вместо на колите!

Седиш сам в дрънгела. В автобуса се движат заедно 50-60 човека средно. Е на теб ли да ти е удобно или на тези 50-60 човека? Бива да си прост, ама твоето бие и митьо пищова.

Те и да са отворени за движение, накрая като се събират трите в 1 лената ще се виси и в трите, автобуса не може да мине и той ще виси, какво като седи свободна и задръстването е в 2 ленти? Дали ще висиш в 2 ленти задръстен или в 3 е все едно. Погледни големите "западни" градове как се опитват и решават тези проблеми. Има тунели, естакади през целия град от изток на запад и от север на юг, да се довежда и извежда трафика максимално бързо. Тук се прави обратното, да се задръсти и утежни максимално трафика, да няма къде да се паркира и всичко по-лошо за колите, нерочно. комунистическо-прокуроско-милиционерска държава.

и?

Нема нужда от мноо паре, и с лак за коса стаа, жената редовно се пръска и фучи по жълтите ленти и досега нищо! А тия ако имаа и грам акъл, щеха да забележат, че повечето от фанатите илядо и пестин нарошитеуи са с провинцални номера и тва си е законумернос. Прощай брато за краснописо ама тека по-уесно че го разберат маймуняците дето се стимчат сека сутрин към Центъро и привечер обратно айде на село!

Са, само ще ви кажа, че могат да ме фанат за дедовия с новите камери. За номерата си бях поръчал един спрей (що пари дадох за него не е истина), ама квато и камера да ме снима излиза яко замазано (имам приятел катаджия, та тествахме...накрая му поръчах и на него от спрея).

Еееее, страхотно! Супер тарикат, евала! Ти така можеш да си караш насекъде как си искаш, дет се вика! Глей кво вика Наказателния кодекс: ДОКУМЕНТНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Чл. 308. (Доп. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.; доп., бр. 26 от 2004 г.; изм., бр. 27 от 2009 г.; изм., бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.; изм., бр. 101 от 2017 г.) (1) Който състави неистински официален документ или преправи съдържанието на официален документ с цел да бъде използуван, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до три години. (2) (Нова - ДВ, бр. 26 от 2004 г.; изм. изцяло, бр. 27 от 2009 г.) Когато предмет на деянието по ал. 1 са удостоверения за наследници или актове за гражданско състояние, нотариални актове или нотариални удостоверявания, български или чуждестранни документи за самоличност, документи за завършено образование или за придобита квалификация, свидетелства за управление на превозни средства, за регистрация на превозни средства, визови стикери, други документи, удостоверяващи прехвърляне или учредяване на право на собственост или на други вещни права, правоспособност, лични или регистрационни данни, наказанието е лишаване от свобода до осем години.

Не, че нещо - ама за да ми го пляскаш тоя парцал тука...имам връзки навсякъде. И тия проблеми за мен не важат. Важат за плебса (към който спадаш и ти).

С тоя спрей може да си напръскаш дупката на задника, че да не я виждат педалите. Че къвто си нежен, някой пандизчия ще ти разпори халката, вместо да ти го подаде в устата.

Завистта, чичовото, от далеч я виждам. Ама той българина е такъв - прост и завистлив. Та, не ми прави впечатление, честно. Колкото и да се пенявиш...

Чичо, приготви си пачката, щото като се увеличи бройката на тарикатите със спрейовете тутакси ще им намерят цаката, която в интерес на истината не е нещо трудно. Не се съмнявам, че имаш връзки навсякъде, ама то и това е разход ;P

Е няма лошо. Поне до момента, в който те срещне и отнесе друга отрепка като теб, за която правилата не важат. Ама после да не се чудят твоите опечалени защо половин квартал ти пикае и сере на гроба.

МОЖЕ БИ ТРЯБВА ПЪРВО ДА СЕ ЗАПОЧНЕ С ТОВА, КОЛКО ОБЩЕСТВЕНИ ПАРКИНГА ПОСТРОИ ОБЩИНАТА, КАК ПОДДЪРЖА УЛИЦИТЕ И МАРКИРОВКАТА И СЛЕД ТОВА ДА ПРИСТЪПИ КЪМ САНКЦИИ. НО ТУК "ХОРАТА" И НЕЩАТА ЯВНО ИМАТ ДРУГО НАМЕРЕНИЕ.

А може би трябва да се започне от това, че София се напълни с автомобили с регистрации в други области на България. Тези автомобили се карат както собствениците им намерят за добре, включително в бус лентите. Автомобилите дърти, собствениците им прости и voila -имаме съответния ефект. В основата на тези противообществени деяния лежи чувството за безнаказаност и убедеността, че държавата няма да се справи с тях. Затова регистрационните табели на автомобилите са намазани с кал, напръскани със спрей и колите боядисани с матова тъмна боя, уж за да отразяват радиовълните на полицейските радари. И всичко това се прави за да се дразнят шофьорите, които спазват правилата за движение и за да се предизвиква полицията.

То хубаво ама да си оправят и камерите. На Цариградско един моторист мина с огромна скорост до мен пред камера и ни щракнаха, съответно получих си поканата от кварталния за връчване и отидох до КАТ. Не няма обжалване просто ми викат плащай, не може да се прецени моториста или ти си превишил, камерата теб и е заснела. Пълен та шак....

Сериозно ли това отговориха?!? Навсякъде по белия свят когато не може да се прецени кой е нарушителя, поради несъвършенство или дефект на камерата, глоба НЕ се налага! Задължително обжалване и съд, тия са пълни тъпаци!

Не съм чувал друг град където се плаща паркиране на толкова места извън центъра. Скоро само на околовръстното ще се паркира безплатно. А това с глобите ще направи карането в София ад. Със светофарите дето пускат по 2 коли. Много булеварди ако не ползваш бус лентата ще чакаш 1 ден. Сега ще пълнят хазната пак за наша сметка.

Ами върни се на село

Това е целта на занятието.Тъпанарите мислят само за глобите

Ми идете в Хелзинки и ще видите как се плаща и в крайградските квартали. Крайно време е да разберете, че няма безплатен обяд.

Е не плащам ли данък за автомобила бе? И акциз плащам върху горивото. О, и винетка плащам. И освен това всичкото и ддс плащам. Та я ми обясни кое точно му е безплатно на обяда??? И не ми говори глупости за платени "зони", платени неколкоетажни паркинги са решението.

Този не можа да си поръча шест луксозни лимузини от настоящия транспортен бюджет и сега гледа откъде да изтиска. Интересно ми е служебните коли на НСО, министерства, община като ги глобят на бус лента, ние данъкоплатците ли ще платим фиша? Ако е така, значи ще си наливат едни пари от едно продънено канче в друго, за да симулират "приходи", които оправдават луксозни харчове.

Оправете първо маркировките, сложете знаци навсякъде и после глобявайте. Хората не са виновни, че всичко некадърно и необмислено направено, но тях какво ги интересува - заинтересовани са само да си пълнят гушите...

Кукличката на конци кой и разреши да си купи поста?

Така е ! Един пример: ако се движиш по бул."България" от кръстовището с "Т Каблешков" към "Гоце Делчев" няма бус лента, но щом преминеш кръстовището попадаш в бус лента, която въобще не е обозначена със знак и щеш не щеш се движиш в нея докато ти се отвори място за да се изтеглиш! Също недомислено е завой на дясно на ул "Нишава"-там също трябва да влезеш в бус лентата за да можеш да намалиш и да завиеш, като често се случва да намалиш и да изчакаш, което реално създава опасност да те удатят отзад! Там лентата трябва да се скъси, за да можеш да се прустроиш! Пък ако има и камера....

Щото маркировката я рисува Рембранд 6 ленти на кръстовището до мол България след кръстовището стават 4 :D

Добре, но ПЪРВО оправете всички възможни конфликтни ситуации - разминаване между вертикална и хоризонатлна маркирова, знаци и прочие малоумия. Пример - кръстовището на бул. Христо Смирненски и бул. Евлоги&Христо Георгиеви. ВТОРО, има места където БУС лентите са излишни. това е трасето на бул България между Гоце Делчев и Гешов, особено в посоката към Гоце Делчев. И ЗАБРАНЕТЕ на градския транспорт да кара ИЗВЪН бус лентите, защото това е масова практика. Също така разрешете и на такситата да ползват БУС лентите. Така

мани ти, да е излишно. Баш в час пик (което всъщност са по 4 часа на ден общо) запушването е тотално. Пак там съм виждал многократно как бързаци дето карат почти по трамвайните релси се изнасят плътно в дясно, щото от там понякога по-бързо се разнасят колите и след това с мръсна газ отново "на трамвая" засичайки 3 ленти с коли.

За да изчистите столичните булеварди и да облекчите движението, трябва да се разкарат от тях тъпите велоалеи и да се махнат сините и зелени зони. Ама от къде после пари за крадене

Когато си тъп е за цял живот. Току що го доказа.

аз съм напълно съгласен!!!! Но най-важното е да се спре регистрацията на автомобили без доказано парко-място в гараж. Не за друго, ама имам доста земя за продаване около София... ;)

Мръсни изедници,кога ще искате такса,че дишаме

а маската за 2 лв. дневно какво е?

То такса има, ама не ти стига потенциала да го осъзнаеш... маските, въглеродните емисии и повишеният данък на колите какво е според теб?

И сега селтъците дошли от село и свикнали да си карат как те си знаят щото са винаги прави кво ще правят ? Ами ще си страдат по форумите и ще седнат да научат , последствие и да спазват правилника за движение по пътищата !

Същото което и сега. Ще си карат по бус лентите защото тях общината не може да ги глоби

Здравей земляк!Вече имаш няколко месеца в Сф и стана столичанин.Голям си галфон

Селчо , за разлика от теб съм доста поколения софиянец ! Чистокръвен , питай херолда ми !

Добре,че вкараха Бусманци/на една туба бензин от Сф/към Сф,че Павката се смята за софиянец.Селянин скапан!

Точно такива като теб "чистокръвни" са най-сериозните нарушители! Айде да не си го мерим-а?

Махнете бус лентите тогава. Общината не можела да издържа гтадския транспорт, но го субсидира с други постъпления, които се взимат насила от шофьорите в София. Безценната София! Като ви изтреска още по- силно вируса, ще видите градски транспорт през крив макарон. Но не искате да ви се противоречи и затова не искате някой да обжалва шибани неприсъствени фишове. А ако изтрескате фишове за злоупотреба? Кой ще ви плаща тогава? В Пловдив полицияа злоупотреби с частен съдебен изпълнител и му прати глоба от 600 лева и лишаване от право да кара колата си. Оказа се, че като се оплака на шефа на КАТ и видяха друга кола със същия цвят. Но пробваха да го дернат. Щото някъде е събирал от някоя кука кинти. После никой нищо не продължи да издирва как така неговия номер е попаднал за глоба? Затова с тия фишове номерата ви са ясни.

Понеже в такива случаи много често се дава за пример Виена , пробвай там да караш в бус лентата или им предложи да я махнат ?

Виена е 1 000 км на запад

Не давай за пример Виена. Има булеварди с пешеходна зона примерно 20м широка и в нея са и велоалеите, които не са по 1м широки. Тук режат пътя или тротоара. Някак си е съвсем различно.

Те са като мухите! Гониш ги, махаш със мухоловката, но те пак "кръжат".... И тоя е абсолютно релевантен :-) Ямбол....Мухи...Зам. кметове....

Боклука си е боклук-независимо дали е в Ямбол или Стамбол

Кварталните улички са пълни с коли, паркирали на зелени площи- защо няма санкции? По-лесно е да говорим, за да си мислим, че м. рзелите в общината работят.

А има ли паркоместа в кварталите? Защото все си мисля, че общите пространства и организацията им са задължения на общината. Паркоместа към сградите също е работа на общината да изисква и да контролира дали са осигурени. Като няма място за паркиране, ясно че ще има и нарушения. Във фейса наскоро гледах снимка от датско село. Уникално, с кръгли групи от къщи и т.н. Бяха го дали за пример какво е в нормалния свят. И там имаше коли в тревата на няколко места. Пред повечето къщи имаше паркоместа и всичко беше ок. На няколко места нямаше къде да се паркира свястно и там имаше спрели в тревата като мини паркинги. И в уредените държави при липса на решение се правят нарушения. Това е. Целта на управниците е да осигурят условия хората да не са принудени да нарушават правилата. Нашите трябваше толкова години да не позволяват презастрояване и някак да предвидят паркинги.

Защото няма къде да спрат.Плащаме хиляди са спирки от 200 лв,но места за паркиране не правим,а само грабим

добре дошли в света на Биг Брадър - скоро ще ви бъркат по всички дупки "без човешки фактор"!

При сегашните тесни булеварди и с въведените бус ленти , няма къде да се шофира! Вместо да правят инфраструктура,управляващите гледат да дерат народа!

Ми няма да шофираш бе рептил.

продължава-примката иколо врата се затяга рибииии

не се ли сещате много късно

Защо наслагахте камери в бус лентата на Цариградско и редовно има патрулки и коли на военни които си карат там без пусната сигнализация без нищо за дипломати няма да говора колко нагло карат в същите тия бус ленти.Ефекта от всичките тия камери е "Всеки властимащ може да кара в бус лентата" останалите да се редят на опашката от Люлин до Младост.

Кога беше реерендумът за зелените зони и коланите ? Оставка кретени !

Да, това определено дразни. Ти се редиш като глупак в задръстването и чакаш вече 5 светофара, за да минеш нататък, а тарикати обикновено с лъскави коли (не знам защо е така, по принцип и аз карам нова кола, т.е. при мен не е налице синдромът на Андрешко) минават на един дъх и се нареждат отпред. И всеки път се чудя, абе няма ли кой тези юнаци да ги санкционира за арогантността на гърба на хората, тъй като всички можем да се наредим в бус лентата, и тогава и тя ще се задръсти и няма да може да минава градският транспорт. Т.е. такива смотаняци виреят само ако останалите спазват правилата, и това ги прави толкова дразнещи и неприятни. Ами да ги глобяват. А сутрин на Левски и Цар Освободител на светофара на СУ минават по 3-4 такива на светофар, което ще прави за цялата сутрин поне 100-150 човека САМО ТАМ, този какви 1000-1500 говори, не знам... Винаги съм бил на мнение, че ако сложат камери навсякъде и наемат хора да ги обслужват, ще си ги изплатят от глобите само за дни. Първата стъпка е направена, с глоба не можеш да минеш границата с Гърция, а това за смотаняците от бус лентите е проблеееем...

За съжаление съдът отмени глобите по границите...

Тия с десен волан лови ли ги като шофьори или ги отчита като пътници?

Ганьо не може да кара МПС и това е. Дори с велосипед извършва нарушение след нарушение.

Другаря французин ли е?

ама надали, може да санкционират 1000 с камерите на Цариградско, ама като цяло това нарушение се прави от хиляди хора всеки ден

И сега информация от камери се подава в централна система на МВР, на там се изтрива след обаждане от определени телефони на какви ли не индивиди. Споко наште, вяс няма да ви хване и това!

епаа то хубоо ама де казват хората 1во поне оправете маркировки знаци изпълнете всички условия да карат правилно хората

хаха тоя пък пират Кристиян как караше едно време

А може ли първо да оправите знаците, маркировката и проблемите с паркиралите коли ? Няма лошо, повече данъци и заплати за администрацията