Кристалина Георгиева обеща да "поправи покрива, преди да удари бурята“

Непредсказуемостта на търговските спорове, колебливостта на капиталовите потоци, Брекзит, конфликтите и природните бедствия може да причинят големи икономически разрушения, заяви новият шеф на МВФ

Обратно в новината

Коментари - Кристалина Георгиева обеща да "поправи покрива, преди да удари бурята“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази женица е отчайваща. Какво и кога е "оправила" освен личното си живуркане, за това липсват сведения.

Може само да издои кравите, нищо друго.

Нито тя, нито Гаргамел поправиха нещо в България! Няма и един българин, който да е усетил промяна! Само Герб са доволни...само техния покрив се ремонтира! Но да побързат, защото скоро ще има буря, а до година ураган!

Силни и красиви думи. Нейните лични качества са полезни за нейната кариера в живота й, но нека видим как "закърпи покрива" на БГ през 2018 - та, когато беше шеф на Световната банка, а до 2016-та е отговаряла в Европейската комисия за над 33 000 европейски служители и за бюджет от 175 млрд. долара. Кои в ЕС са най-големите бенефициенти (получатели) на пари от съюзните фондове. Сред най-големите получатели е Полша – 8 млрд. евро през 2018 г., Гърция – 3,7 млрд., Румъния – 3,3 млрд., Унгария – 3 млрд., Португалия – 2,4 млрд., Чехия – 2,3 млрд., Белгия – 2,2 млрд., Люксембург – 1,4 млрд., България – 1,45 млрд. От "нашите" 1,45 млрд. евро, половината от 50% окраде БГ партийната мафия на Пожарникаря на Републиката ?! Докато мафиотите си правеха персонални асансьори до свръх луксозните си апартаменти в БГ има много хора, които се хранят от контейнерите за боклук и спят на улицата !! Слава богу, че народното ни милосърдие, както винаги, все още помага на такива хора в беда !!

На думи всички много силни и много обещават. А тази свръх неприятна особа ще поправи единствено продажния си задник. Пълна погнуса изпитвам от тая!

Първото нещо, дето веднага бие на очи е, копира мисъл на Джон Ф. Кенеди. The time to fix the roof is when the sun is shining.

"Георгиева предупреждава ДЪРЖАВИТЕ да действат сега и ДА ПРАВЯТ ПУБЛИЧНИ ИНВЕСТИЦИИ, подкрепящи икономическия растеж, както и осъществяване на структурни промени ПРЕДИ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ УСЛОВИЯ ДА СЕ ВЛОШАТ ДОЪЛНИТЕЛНО." Кристалина ни сервира икономическа криза...И ни подготвя за стягане на коланите... ТОП Кредитор, сър!

С тези общи приказки - сме направо в "РЯХАТА"....

МВФ е инструмент за подтискане на цели държави. Ядохме му поарата доста дълго. Изпълнявайки заръките му, цената на труда в БГ доведе милиони българи до рещението да напуснат България. И до днес цената на труда в българия произвежда работещи бедни. Оскотяването продължава.

Какво ще поправя като тя е най-голямата пробойна...

Заедно с Гейко, Габриел и другите убавци?! Вах, започвам вече да си мисля, че аз не съм нещо наред, деа...

Кака Сталинка развяла червеното знаме!

да оправи и по- правия и по- коравия също така..

Когато краката ти са келяви няма как главата като е цяла да ги направи здрави... Тая завалийка незнае че не покрива е по важен от основите дето са мухлясали от толкова години къжи манипулации, ограбване и подчиняване на суверенни страни на това нещо наречено мвф което си е изградена мафиотско лихварска ''институция''..

idio

е това е бойко борисов на глобално ниво! иес!

Циглената фабрика ще се озлати ...

циглите тежат много, и ще увеличат общият товар върху цялата къща, което в комбинация със "здрав покрив" ще доведе до по-голям вятър върху цялата къща и крехко разрушение на колоните, вследствие на поддаване на фундамента! Амин ! пп. Учете мех аникта ве, лихварчета, учете естестевните закони, не може да избягаш от тях!

примерно марсианци, тя ще се прекръсти на марсианка и ще се втурне да им угажда много енергично във вреда на земляните - до болка позната фурнаджийска лопата

Защо не поправи покрива ами избяга в ЕЦБ?

Чака място за папа да се освободи за да отиде и там завалийката дето незнае че при пробити основи покрива няма да задържи нищи а ще спомогне да се срути по бързо..

Това същество беше избрано от еврейската банкова мафия с една цел: Да бъде бушона, дето ще изгърми.

Покрива за елита съществува от Френската революция насам. Бурята е за народеца. Тая излишна бюрократка само ще подписва вече взети от други, другаде решения.

покривът е "сенчеста защита".

на покрива, ако къщата ще пада...значи и той ще падне на земята ... "здрав"

покрив, който да стои, а къщото да падне! Най-много като се срути къщота, покирва да падне "цял и здрав" на земята, без къща ... а значи - вече няма да е "покрив"!

казах - за да е по-ясно: мафиотите си имат свои хора, които прикриват едно-друго от далаверите им. разбира се, не става дума за г-жа Георгиева, просто се сетих за друго значение на термина покрив.

Тогава МВФ помогна на икономиката на България, като предостави крайно необходими заеми в замяна на трудни политически реформи, включително свиване на публичния сектор, приватизация на държавни предприятия и отказа от държавни субсидии

Сега като шеф на МВФ ще направи ли българския лев конвертируем както искаше бай Тошо или ще остане контролируем. И да дойдат американците да си разменят доларче за лев.

не ми пука дали покрива е ремонтиран или не е , нито пък ме интересуват финансовите ви инструменти , а затова че сте по зли от зверовете всичко ще бъде затрито

Пръдра,ще поправи таратанци.

Аааа...ще поправи ...поправи...нали "запретна ръкави" :)))

Няма отърване от тия комунистически бабички ей. Тая поне я пробутаха да тормози западните дъртаци.

Какъв кадър имат от ГЕРБ само? А от БКП-Банички,Кифли, Понички...ха.ха.ха

Имаха! Но тази жена и любимия ти ГЕРБ направи ха всичко възможно да я провалят.

И други кадри имат: Щеревци - карлуковци :)

Не покрива, а основите са за ремонт!

Покрива е пробит от настъпващата рецесия... Моля те поправи го ,че ще ни измете при всички случаи 2020 г.

да намали налягането върху къщата, точно обратното - спасявайки покрива (подсилвайки го) ще се увеличи общото налягане върху цялата къща, което при напукани стени и поддали фундаменти, може да се окаже критично за къщата! Точно обратнато, при ураганен вятър е по-добре за цялата къща да се ДЕмонтира покрива, това ще намали цялото натовраване върху къщата. А със спестените материали по ремонта на къщата, трябва да се укрепята колоните и фундаментите ... иначе къщата рухва! Т.н. финансисти, не е лошо да получавате в училищата ви, малко образование по механика, статика, физика на твърдото тяло ...

А със спестените материали по ремонта на къщата -- * със спестените пари по ремонта на ПОКРИВА

Типична българка, децата и боси ходят, но за чужденците е не мащеха а майка.

да светна малко по въпроса с "покрива и бурята". Покрива въобще не е критичен, за здравината на къщата. Най-много и най-силният вътър отива точно в покрива и даже ако него го няма, къщата ще бъде подложена но много по-малко налягане, вятъра ще се приплъзне по поръхността на последната плоча и само стените по етажите ще са тези, които ще получат вятър. Да не говоря пък, че на тавана има само сомнамбули, караконджули, прилепи и тук-таме някой бухал или кукумявка, за смъртта на които на обитателите на къщата не им пука! Да ремонтираш покрив, при положение, че колоните са напукани, а фундаментите поддават, поради слягане на почвата е връх на НЕкадърността и НЕкомпетентността! Кой ти е дал кетап за инженер?

малиии, абе другарката току стана биг бос и вече почна да говори глупости - как ще стане тая работа с покрива???? може ли да тури покрив на целият свят?

Носи Т-шъртс, кара Тесла, с уредба с чалга с волуме на макс, а ексел поне дали владее?

Каквото и да публикуват медиите, най-силното ми впечатление от нея е съветът да приемаме арабски бежанци, за да преодолеем демографския проблем, да ги настаним в пустеещите български села, за да се заемат със земеделие и да работят за просперитета на нашата държава. Само че защо госпожата е пропуснала факта, че дедите на тези хора са живели при коренно различни условия, те нямат нашите традиции и бит, а и не идват в Европа, за да работят като европейци. И вместо да прегърне бедна българка, на която животинките са унищожени заради недоказани болести, тя притисна забулена чужденка, която едва ли знае къде се намира. Каква цел преследваше?

Цел МВФ.

Не се нуждае от коментар покрива.Определно Кристилина ни казва,че МВФ е в криза с думите и първо да поправи покрива.Вероятно до идването на Кристилина-Сталинка къщата на МВФ е била с пробит покрив и почти разрушена.Нейното изхвърляне ми намирисва на думите и хвалипръцкането на един балкански премиер.

Ако някой не е виждал гербелинка-апаратчик, вече го има на Уолстриит Джърнъл! По-важното е какво сънародниците на Кристалинка видяха много ясно: хората които се издигат от 'новата-стара' система. Благодаря на ГРОБ, БББ и хАмериканските партньори. По-голям знак накъде се запътва МВФ и западът едва ли може да се даде, освен утре да му обявят фалита. Все пак се спонсорира от банките, които вече трябваше да са фалирали няколко пъти.

Щом до тази опряха да "ремонтира" покрива...

Не ни ли стигат самохвалебствията на нашите властници че и на тая ги тиражирате????? Като гледам къде е била все ''поправяла преди удара'' сякаш не помним като комисар нагиздила са с ботуши как ни казваше че бедствието ни е много незначително за да се занумава тя с отпускане на пари което и беше едно от задълженията..

КриСталина е избрана от международния едър капитал да слуша, а не да проявява инициативност. Затова не бива да се вярва на приказките й.

Бурята която вие, либералистите, създавате със новия световен безред дето го натресахте на хората. Крадеца вика дръжте крадеца

Голям смях ! Изтъркани клишета и нищо повече ! Като гледам как е просперирал БГ благодарение на нея мъка ми е за МВФ ! ЗА такива като тази се сещам аз един стар виц - обява във вестник - Заменям две ракети Пършинг срещи двама български икономисти със същият радиус на действие !

Соросоидната Кристалинка се изказа, хахаххахахха

червено гербавите не си намериха място от което нещо да зависи от тях