Крие ли ендемичен риск отказът на родители да ваксинират новородени срещу хепатит Б

При 2/3 от заразените болестта протича безсимптомно. Всеки десети болен хронифицира

Обратно в новината

Коментари - Крие ли ендемичен риск отказът на родители да ваксинират новородени срещу хепатит Б | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И въпреки това 20-на човека от компанията се натръшкаха с хепатит Б. От този случай ваксина не съм си бил.

Вий в таз компания не можете работа да захванете от клецане, бре...

задължителна според календара на детските ваксинации и имунизации, преди 26 години се наложи да закупим сами втората доза, за да ваксинират бебето ми. Оказа се, че няма държавен внос, достатъчен за всички бебета по това време в страната ни. Сега да не е същата ситуация?

Естествено, че не бих сложил тази ваксина на детето си! Само смислени ваксини!

А колко са запознати и четат етикетите на ваксините. Таи конкретно съдържа 150 микрограма алуминий при максимално допустими за бебета 15 микрограма. Трябва да си пълен простак да си набодеш рожбата с тази абсолютно безсмислена ваксина.

Да. Абсолютно вярно. Алуминият даже се вижда с просто око в ампулата на ваксината. Търкаля се едно топче вътре. И определено е повече от 150 мкг. Аз на око го определям на кило-кило и двеста. Рикия. А пък т'ва, дето жената подправя салатата с него, онуй - Натриевия хлорид. ОТРОВА Бяла отрова. Като брашното и захарта.

Тоест казвате ни, че в болниците върлуват вътреболнични зарази от Хепатит,, щото ако майката не е рискова, и не е болна от Хепатит Б, по какъв друг начин ще се зарази бебе? Някой имунолог да обясни , щото аз съм от по-старото поколение, тогава не слагахме тая ваксина на бебета

Да не ти идва на главата! За съжаление, тогава не съществуваше ваксина. И за съжаление, като те удари хормона, не мислиш дали фустата е с хепатит, еле па ако ги сменяш често.

В статията добре е обяснено, че вирусът преминава през плацентата. Става дума за заразени майки, които могат и да не знаят, че са носители на вируса. Не всички в България преминават през задължителните кръвни тестове. Има малцинствени групи, хора в отдалечени райони без достъп до лаборатории и т.н., при които първите консултации обикновено са, когато стане време да ползват годишния си отпуск и тогава чак посещават женска консултация.