Жители на Кремиковци: Комбинатът ни отрови

Граждани на район Кремиковци настояват за компенсации заради замърсените земи, които вече не могат да използват за отглеждане на плодове, зеленчуци и зърнени култури.

Обратно в новината

Коментари - Жители на Кремиковци: Комбинатът ни отрови | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Споко! Днес е Кремиковци, а утре ще е половин България като се почне добива на шистов газ.

Приема се искането ви и ше ви копенсирааме - решиеме да ви построим ядрена централа, така и така разгеле сте свикнале и сте се натровиле.... Мили хора, вие луди ли сте да чакате някой да ви даде нещо, поне едно "извинявайте" да ви каже? Защо още този наивитет и гола вяра? Това не е било, няма го и няма да го бъде, докато Бай Ганьовците се скитат на воля с нашите парици по света и ръсят глупости. Никой не го е еня за проблемите ви, да си знаете, ами час по-скоро пращайте оцелелите млади навън.

Нали те са председател на парламента и министър председател бе? Да вземеат някаква работа да свършат, освен рязането на лентички. На арменския поп ли да пишат? Кой уреди невръстното келеме с тази апетитна сделка - като ще ликвидира предприятието, да плати и компенсация на хората!

Кремиковци си има един млад "предприемчив" собственик, той пък е собственост на НАДИН а пък тя е на банката. Така че да си изберат хората там от кого да се жалват и да искат пари хората. Само не разбрах какво общо има народното събрание в случая, да не чакат пари от бюджета :-)))))))))

В София и в по населените градове въздуха в момента се замърсява от колите.Над градовете се стели непоносим смог.Живеем в период на димната култура.Такава е наречена от мъдреците-в техните книги.На българите природата им дава изобилно.Но тя трябва да се пази чиста.Горите да не се унищожават,ценните растения също.Българите трябва да се научат да пазят това,което им дава природата.

Тончо вас от Яна ви отчуждиха много отдавна. а вие си останахте и сега въртите номерца. Най големите бандити са работниците от Кремиковци - бях свидетел на това като автопатрул.

защо не се оплакахте преди години когато комбината работеше под пулна пара а сега когато е доведен до ликвидаця с една ясна цел? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Предполагам и на черни връх трябва да има табела за наличие на радиоактивност? Че то гранита е радиоактивен ... не знам в коя държава има карта на радиоактивните места и се раздава на хората. То ако ви дадат такава няма да излезете от вас. Да кажем на орлов мост в София в час пик радиацията е три пъти нивото от АЕЦ Козлодуй, но кой го знае това???

Явно не си запознат много, защото на Витоша няма гранит.

Явно пък ти не си виждал Витоша от по-малко от 100 км. Иначе там има едни кръгли камъчета дето им викат морени. Ама не са от вафли а баш от гранит

Ако не е "Кремиковци" ще са златните мини на американците.

Браво на коментара!!!

И два от водоемите намиращи се северно от находище "Кремиковци" са замърсени с As.

Проблемът е изключително сериозен! Недопустими са сарказъм и ирония! В подобна ситуация са хората от много райони в страната. Вредите върху природата и хората са трудно поправими! Сега, когато се избистрят приоритетите на развитието на България за следващия период до 2020 година си заслужава наред с изграждането на пречиствателни станции за отпадните води да заработим и за рекултивацията, почистването и възстановяването на отровените от безумната индустриализация земи е гори!

Какви високи пенсии, а колко останаха и работят там- ти от къде си бе Кu4е? Ако и ти там си работил/а и ти щеше да чакаш. Аман от злобльовци и неграмотници, които даже и кирилица неползват...

Точно така и аз чакам, както всички които ни съкратиха. Но останаха 1200 човека и то голяма част са от околмите села. Имате си и къщи и апартаменти от Кремиковци в Левси кватртал и на повечето децата са в чужбина да следват. Няма лошо, но недейте да се оплаквате. Сега вече всеки може да живее нявсякъде в България. И мене ме тровят автомобилните изпарения но си мълча. На който не му харесва да со ходи у дома/ от където е родом/, че се напълни София със "Софиянци".

Аз съм си Кремичанка, нямам апартамент, а не ми и трябва!!! Имам си къща и то на мястото тето са живели прадедите ми, детето ми е в чужбина- да. Но не съм му плащала- тя сама си го постигна!!!! Аз съм горда майка, не съм работила никога в кремиковци и нямам връзки и познати по министерства за да я уредя- просто земята ми е ценна!!!

Да имеме си къщи може и на 6 ката да са, но защо това толкова ви боли? Да това ни е наследство и за разлика от вас всяко поколение е надграждало, дедо ми работеше в МК К-ци строител беше и много, много го уважавах и утре ще го уважа, баща ми работеше там и при него утре ще ходя. Да почета тяхната памет, но аз съм си от там и ми е ценна всяка педя земя- бащиния ми е. Преди години правихме родова среща и рода ми датира от 1756г. Къде да ида, аз съм си в къщи и не съм се натресла на никой, а тук дойдоха много селяни- пък и претенции имат. А забправих да кажа- нямам апартамент и не ми е нужен- имам си Всичко!!!

Лелеееее колко злоба лъха тук! Аз пък стискам палци някой наистина да обърне внимание и да помогне на тези хора. Скоро четох статия за Чернобил, в чиято околност все още живеят и работят много хора и там има табели с обозначение на местата с висока радиация, явно и тук има нужда.

А бе, чини ми се, че баба Марийка и дядо Спас едва ли " предполагат, че се дължи на стронций, който измества калция в костите". Въобще дали знаят що е то стронций. Някакви хора се били оплакали, че нам кво си нам що си. Много е лесно така да се скриеш, както някои се крият зад "тя държавата". Коя държава? Кои хора? Кои са с лица и какви са им интересите от цялата работа?

Ти от къде си бе, Тончо? Че си толкова озлобен? Върви си ти в родното село, аз съм си от тук- от Кремиковци съм си- къде да ходя или искаш от вкъщи ми да ме изгониш?

От Яна съм ,живея на ул Готен .КАк ,мислиш няма ли причина да съм озлобен!?

Та ти си от най- отровените земи около К-ци, ти къде си работил? Нечакаш ли пенсия или си млад още? Неуспя ли да си напраниш къща, то къща е по- добре от панелка. Лошо е че твоя район е най- зле по отношение на замърсеност... Но си в София и сигурно си и кореняк- та работа все ще се намери. А най- важното е- дано се намери начин да се изчистят земите ни!!!

Никой не иска нищо от Бойко бе, шебек. Говори се за НС, не четеш ли или си включил герберския автопилот.

ако запалим една пещ и подкараме по азбучен ред всички боклуци ,кремиковци ще е на кяр

пише се екАрисаж, а въпросните жители да си припомнят какво стана с апартаментите на "колегите" им от Яна- взеха си ги "отровените" и останаха да си живеят в къщите и то докато комбината работеше, а сега чист планински въздух, изглед към планината-отровени са всъщност Яна и на изток от Яна, розата на ветровете се знае накъде е.

Остави неграмотнищите, те винаги имат компетентно мнение!!!

Компенсациите и обезщетенията да ги плащат комунистите.Нали Кремиковци беше тяхната гордост на "Социалистическата" тежка металургия?

НЕ мрънкайте ,защото именно на този комбинат понатрупахте парици за да издигнете къщи на 3 ката и да вземете на децата 3 тристайни / па макар и в Левски Г / ...Сега ще усетите индианската мизерия на северозападна България .

Ако си бяхте седели на село това нямаше да ви се случи.

Защо сега се сетихте да се оплаквате? Нали всички сте дошли от някъде да работите в комбината за жителство и високи заплати и пенсии? Аз съм работила в комбината и голяма част от колегите живееха в близките села и сега има които още работят и живеят в Бухово, Яна и околните села. Ама си работят и чакат високите пенсии.

Кво като ви тровят? Нали си плащате чинно и мирно данъците, кой му пука колко изкривени кости и други аномалии имате. За бог не знам, цар отдавна няма, така че да се помолим на филанкешията и на арменския поп.

а всички ядове идват от гадове.

Да прав си, градски!!!