Кремъл: От територията на САЩ често се извършват кибератаки срещу Русия

В Москва смятат, че трябва да създадат свой собствен сегмент на интернет

Обратно в новината

Коментари - Кремъл: От територията на САЩ често се извършват кибератаки срещу Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да уеее.... ама само тия от Беларус ви верват

Американците създадоха популярния интернет, като откраднаха идеята от учените в ЦЕРН, но трябва да им простим. Защото, благодарение на тях, порното стана достъпно до всеки дом по света...

глупости

Явно сам НЕ МОЖЕШ и на теб ти трябва стимулация. За дълго ли стига?

американците не само че извършват ежедневни кибератаки срещу россия, но и се заселват с милиони в просперираща россия и си мъчат да задържат прогреса и!

Изгубил си милиони неврони.

нищо де, останали ми са стотици милиарди!

Какво стана сега?:) Написах името само на един руснак в точното време и място, и някои “коментатори“ замлъкнаха;) Само да ви светна- представете си, че съм сътрудник на човек, който изучава дискутираната материя от насрещната гледна точка и лично проучих всички некласифицирани източници на руската доктрина, която нарича кибервойната със словосъчетанието “ информационно противоборство“ и нарича кибератаките “ информационни операции“:) Както написах- цялата хоризонтална и вертикална структура на кибервойските на русия е засекретена- за разлика от тази на сащ:) Просто е смешно изпълнителите на “информационно психологическите операции“- редовни руски военнослужещи, да си въобразяват, че в България нищо, ама нищо не знаем за тях и че в България няма научен потенциал, който да може да им противостои:) Нищо лично, но точно за България да мислите така, си е проява на доста елементарен интелект:)

Само да прочетеш този твоя бисер: " ...на русия е засекретена- за разлика от тази на сащ..." и става ясно какъв боклук имаш в главата си.

честно да си кажа, какво има толкова в американския Интернет? гъза на ким? джендъри? 'оскарите', дето вече са най-долнопробната награда? CNN ха-ха. Или Вашингтон Поуст?

Като няма нищо ценно в американският интернет, защо руските кибервойски нонстоп провеждат кибератаки в него? Да не би, защото водят на практика “теория на информационното противоборство“?:) И други четем трудовете на акад. Игор Панарин, който е преподавател и във Военнаата академия на русия:):):)

Ми много просто ! На всяко действие на САЩ има равно противодействие от Русия! ПРОСТ физически закон!

Спорят Русия и САЩ кой интернет е по добър. Спорът е само между двете държави. Руското радио съобщава резултата - нашият интернет спечели сребърен медал. Интернетът на САЩ е предпоследен.

аз пък ще ти кажа нещо, което не е виц: ако някое филмче или музика е баннато в САЩ, добавете +vk (в контакте) и ще го намерите. Тъй,цък.

12 февруари 2019 Изолирай Рунета: "Единна Русия" гласува "за" На 12 февруари депутатите на Държавната Дума приеха на първо четене редица законопроекти от сенатора Андрей Клишас за изолацията на руския интернет. За това съобщава уебсайтът на Държавната дума.:)Законопроектът трябва да премине през още две четения, след което той ще бъде одобрен от Съвета на Федерацията, след което ще бъде предаден на президента на Руската федерация за подпис. Теоретично, във всички случаи законопроектът можеше да “заглъхне”. Най-вероятно документът ще бъде приет. Факт е, че според Интерфакс тази година около 600 милиона рубли ще бъдат заделени за неговото изпълнение. Те вече са в бюджета.

Какви са тези пълни с храна маси и тези шарени дрънкулки, които публикуват в Интернет! Не знаят ли че има хора, които не могат да си позволят всеки ден хляб на масата?

Пак лъжат от Козяк-не им вЕрвай...!

е, щом казваш, добре.

Бе, то и еб..не дават в нета, ама ти на чекии я караш!?

Изключете се от Интернет. Спасете Света от присъствието си.

Каза един чукундур дошъл от село в града и подмазвачески заработва парите си със плюене.

руския трол

+++++++

През 2011 Пентагона се оправдаваше за преразхода на средства за хакерската си програма, от 2012 Националната служба за сигурност на САЩ всяко лято прави летни лагери за звезди в хакерския и кракерския бранш като наема най-добрите за постоянно, през 2014 започна да действа Центърът за киберсигурност на НАТО събрал цвета на демократичния свят в хакерския занаят... и чак сега са успели да се доберат до портиерната на руските хакери, на фона на изхарчените за тази цел пари не виждм какво толкова се хвалят;)

Със сигурност и Русия и щатите, пък и всички останали се опитват да шпионират през мрежата. Вероятно даже и ние. Не мога да разбера що щатите и ЕС постоянно реват за това. Всички имат шпиони и хакери. Преди 5-7 години фанаха щатите да подслушват Меркел и Саркози. Фанаха сиско, че оставя достъп до устройствата си. Директо ги фанаха и то с доказателства. Ма сега само реват Русия - това, Русия - онова. На крив ,,,,, й, се нещо му пречи.

само сиско да беше. а 'гафът' на Интел ?

ми наложете им санкции бе чебурашки, какво се мотаете, потопете им икономиката, както те се подиграват с вашата. Заслужават си го....само в съня на някой подгизнал руски алкохолик и патриот, подобно нещо би могло да се случи...

Представям си какви ще са новините в Раша тогава - Раша победи САЩ....Раша живее най-добре в Европа....Долара фалира....САЩ фалира.....Победихме в Сирия....победихме във Венецуела.......Ще е пълно с подобни измишльотини и алкашите няма да могат да достъпят външния свят, че да си сверят часовниците. Те и без това са си стадо пияни свине, ама сега нацяло ще издивеят.

Наложете санкции на Америка и Европа та да видим тогава какво ще правят.

По мои наблюдения най-активни хакери са китайците. На един сървър за едно денонощие имам над 700 блокирани ай пи адреса от Китай, които се опитват да разбиват пароли.

Руме, къде гледаш та разбираш тази работа, та и аз да видя как е при мен?

а ти какво се правиш на компютърджия, Хан Путкувец?

Сървърът работи под Линукс. Модулът се казва fail2ban. Може да се настройва за много атаки. При мен основно са sshd (за контрол на целия сървър).

Румене, наистина ли вярваш, моето момче, че тези адреси са наистина китайски ? Или така ти каза адресната служба на нета създадена и издържана от три американски държавни агенции ? Мисли повече момче ...

Какъв калибър ще е руския интернет, че да си купя един.

Със сигурност по-добър от германският. Там е един от най-ужасните в Европа! И се радват, че това пречело да ги хакват. Най-добрият интернет имат бившите страни от соцлагера. Преди ние бяхме трети след май Естония и Литвия ли бе или Латва. Цели региони в Германия нямат интернет освен ефирен супер бавен. По кадри им се отварят снимки като едно време на диал уп-а, така на линийки. И за такъв плащат стотици евро. Там дали има интернет се определя от пазарната изгода на доставчиците. Освен това налагат цензура и преследват за теглено пиратско съдържание. С лимитации по държави.

100% истина!

Нас какво ни дреме..

Ватата ще се изключи отИнтернет! Порнохъб ще го гледат само офицери от ГРУ , като награда за успешни мисии за границе! Венсеремос ;))

по порнхъба е пълна гейщина. а руските блядки какво порно правят - 95% от най-качественото е оттам. Говоря за хетеросексуалните, не за лесбо и педали

КВО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ДОМАШНИТЕ СИ ДЕРОВЕ БЕ, УШАНКИ ПРОСТИ? КВО НИ ИНТЕРЕСУЕВА? НИЕ СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ, В ЕС СМЕ, НАВИСОКО СМЕ, ЕТО , СЕГА ИЗГРЯВА СЛЪНЦЕТО - РУМЪНКАТА ЩЕ ЗАПУКА РУСКИТЕ МЕКЕРЕТА В БЪЛГАРИЯ ЯКО...

Абе че географски сме европейци, ама дали сме на високо.....Като гледам такива като тебе какви и как ги пишат глупостите, съмнявам се.

иди на ловно изложение другарю

Ако ти прави впечатление, за пръв път руснаците казват нещо по въпроса. Даже не се оплакват а само казват. За разлика от фащ и ес дето ореваха света. В щатите даже и президента уж избрали руснаците. 100 хиляди акауната през фейсбук.

Това ще да са руски емигранти, противници на путиновия режим.

да се привържа нито към едните ,нито към другите , а ни най-малко към тяхното изродче,граничещо със сирия ,йордания и либан.понякога си мечтая всичките да изчезнат(потънат)някъде поне за 1000 години .

Не ставайте смешни и вие като янките...

Приемлива за някои е само Щатската цензура.И открито я защитават.

Да изключват интернта и да си живуркат спокойно. Хем пияните източни орди няма да знаят, какво става навън, хем русоробските кратуни в БГ ще умрат от глад.

Твърде вероятно Песков да е прав, но и неговата е като в приказката "крадеца вика дръжте крадеца".

Тези азиатци трябва да бъдат свряни в миша дупка, а с тях и техните роби тук в България...

другарю милиционер, докато това стане от дървеното гето ФАЩ останаха банановите обелки.И за теб ще има.

много хамерикански трол, много нещо! а самите американци се бутат навсякъде, дори Мекел подслушваха, а ореваха ортълъка, че Путин им пренарадил изборите :) Като погледнеш, Кембридж Аналитика си беше британска, всеки апп. из моблните телефони шпионира и препраща (продава лични данни); да не говорим за Гугъл и Фейсбук, които директно се отчитат на ЦРУ, ФБР и НАС....

Като чуем Кремъл... и почвам да бегам, бате...

най-много кибератаки се извършват с цел кражба на борящник. Американците си умират да се сдобият с няколко капки от ценната руска реликва...

че си "остър",да не си отраснал в краварник ?

се....

Е, време беше. Советский интернет. Без пропаднали, западани сайтове. Само съветски. Ура!

другарю фатмак, пак са ви забравили хапчетата от козяк