САЩ включиха 210 имена в ”списъка Путин”

Министерството на финансите на САЩ публикува късно снощи местно време дългоочаквания "списък Путин" със 114 политици и 96 олигарси от Русия.

Обратно в новината

Коментари - САЩ включиха 210 имена в ”списъка Путин” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ми то 1/2 от имената в списака са на ЕВРЕИ?!? муахахаха!!! :-)))) еврейнът вика: дръжте евреинът!:-)))) >< >< >< :-)))

и в България на трябва да ги пускат

Санкции будут до тех пор, пока Россия не станет нормальным государством, которое будет направлено на развитие и сотрудничество, а не на конфронтацию со всем миром. Как пример: две Кореи: Одна развивается и богатеет (при населении 51 млн и практически без ресурсов), по уровню ВВП стала уже богаче огромной России с 145 млн населения и третью всех мировых ресурсов. Другая, пытается противостоять всему миру, напоминает сумасшедшего с гранатой. И как итог - бедность и отсталость. И вечные санкции на ровном месте.

50 лет ждали прихода коммунизма. Не пришёл. 50 лет ждали нормальной жизни. Не началась. Теперь 50 лет собираются ждать отмены санкций

Всяка сила поражда равна на нея сила с обратен знак!Г-н Путин трябва да разбере, че русофилията поражда русофобията!Русофобията няма нищо общо с антисемитизма.Русофобите не мразят Русия и нейния народ - Русофобите мразят предателите на България - Русофилите

Има много хубав руски сериалКабеларките го въртят постоянно макар да е омръзнал вероятно на мнозина.Казва се.....Бандитския Санкт -Петербург.Не спира да е актуален все още.

Тия американци вече яко прекаляват. Да сме чули друга държава в света, вкл. Русия или дори някогашният Съветски съюз, да правят списъци на олигарси от САЩ? Ами сегашният президент на САЩ Доналд Тръмп е един от най-големите олигарси - както и баща му и дядо му. Дядо му от беден немски имигрант е станал милионер точно чрез корумпиране на държавните и общинските власти в Ню Йорк, за да му дават обществени поръчки и безпроблемни разрешения за строеж. Така е възпитавал и сина си бащата на Доналд Тръмп дори е бил съден за даване на подкупи и източване на публични средства от обществени поръчки. Той пък целенасочено е предал този си опит и умения на сина си Доналд. Всичко това е описано в официалната биография на Тръмп, писана от носител на наградата за публицистика "Пулицър". И президентите Буш - баща и син, също са типични олигарси - в петролния бизнес. А ако започнем да изброяваме колко американски олигарси се преливат от висшата държавна администрация към директорските бордове на големите корпорации и обратно, няма да ни стигне денят и мастилото за писане...

Този сайт е русофилски, както и 90% от драскачите - то се вижда от невежеството им! Русия в манията си за величие, след 20г. ще яде петрол и газ. Рейгън ги накара да ядат ракети! Погледнете колко огнища - Овсетия, Абхазия, Приднестровие, Украйна. Сега плаши Прибалтика. Примитивна държава с измъчен беден народ, държава, която в близко бъдеще се разпадне на 4 части със силно китайско влияние! Който не вярва да си купи руски марки - лаптоп, смарт телефон, руска кола и ...

Много новини днес - САЩ публикува списъци, ЕС спря Северен поток 2, какво ли още може да се случи до края на деня на северната диктатура?

Браво на Америка че мачка агресивното азиатско племе от алкохолици, комунисти безбожници....

Честито !! Тези Путински разбойници изпиха кръвта на руснаците бе , фалираха Русия и я изолираха повече от Сев. Корея . Сибир ги очаква скоро .....

ЕДНА малка информация - тоя писък е за тоалетната но ми наомняи друго за тъпаците ни 400 млн ни даваше ПУТИН и 500 нови работни места при прекарването на ЮП а враварската сган ни взима до сега тия пари от нас (БЮДЖЕТА НА БЪЛГАРИЯ ) - правете си ИЗВОД САМИ

Ти червена тъпа, платена мършо си за тоалентата. Россия в результате введенных Западом санкций потеряла 50 52 млрд долларов. Об этом заявил президент РФ Владимир Путин, ссылаясь на данные ООН link

ТОЧНАТА ПРИЧИНА ЗА ТОЗИ СПИСЪК Е ДА СТАНЕ ОТРИЦАТЕЛНО ОТНОШЕНИЕТО НА ПУТИН И ТЕЗИ СПИСАКА - КОЕТО ДА ПОПРЕЧИ НА ИЗБОРИТЕ В МАТ МЕСЕЦ - НО ПАК НА КАМЪК УДАРИХА КРАВАРИТЕ ! СИГУРЕН СЪМ МНОГО МАЛКО ОТ ТОЗИ СПИСЪК ЩЕ ПОЛУЧАТ РЕАЛНО САНКЦИИ -НО ТАКЪВ ЗАКОН ПРИЕХА ТЕ ПРЕДИ МЕСЕЦИ - МЛАШАТ МИШКИТЕ

Аууу посочиха лошите русняци.И кои ги посочиха ,е добрите американци,от които по ГОЛЯМИ КРАДЦИ не са се раждали на земята.Краднат яко,пример малка и бедна българия,преди 18 години чрез корупционна сделка по времето на Иван Костов ни принудиха всяка година да им даваме даром по 400 млн.евро или вече близокъм 7 млд.евро ОТКРАДНАТИ от България.Така САЩ са свикнали да краднат по целият свят отнародите.Тъй като Путин им каза марш от Русия ,ще си плащате им стана враг.Това е крадците са ясни САЩ.

ЗА ПО ТЪПИТЕ СЪОБЩАВАМ - СЕГА И ОБРАМОВИЧ И ВСИЧКИ ЕВРЕЙ КОИТО ПРИ ЕОЦИН ВЗЕХА БОГАТСВАТА НА РУСИЯ СЕГА МОГАТ ДА СИ ГО ВЪРНАТ ЧАСТИЧНО И ДА РАБОТЪТ ПАРИТЕ ИМНЕ НА ОСТАНАЛИТЕ ПАРИ А НА РУСИЯ

Странни същества са путиновите тролове, значи мразим запада и богатите капиталисти, но си обичаме руските крадци и олигарси.

Пак не си разбрал! Ние, българите, сме патриоти и си обичаме нашите крадци и калинки! Даже си ги избираме за трети път, щото с по 7 апартамента, подарени от родата, са като бедни роднини, в сравнение с руските крадци! И защото за 2 мадата окрадоха много малко и ни излагат пред чужденците, като не се вместват достойно в класацията на Форбс!

Навални е описал повечето от тези олигарси и путинови чиновници в клиповете му с разкритията и корупцията и кражбите и как обират руските богатства. За мен е прост пример откъде един губернатор на Чукотка има толкова много милиарди и Путин го искаше за още един мандат и не му направи нищо, явно и на него се е отчитал от кражбата а диаманти.

Ало-о-о-о, димантите са в Якутия, не са в Чукотка! Защо троловете на Козяк сте толкова ограничени и неграмотни, бе? Направете поне малко усилие, за да не изглеждате смешни и да не се излагате, когато заработвате центовете!

Все в г.з. дали от Сибнефт или от алуминия все е кражба.

Вземи кой да е Мухосранск където се добиват природни богатства- местните мизерстват, топлят се с дърва, липсват пътища и канализация, а парите разбира се изтичат навън - шел-компании през няколко офшорни зони -'честност и справедливост' по путински. Тъпо, неуко и инертно руско стадо - никакво съчувствие!

патлажана от сапун ще стане на ПОМИЯ - НАЛИ БЯГЕЕЕЕЯЦ

Познавам 25годишни рускинчета хазарки с по 4 апартамента във Варна .Говорим си Какво работят ваште ми служители в Московската Община приятел имаш ли да какъв е отговор ; ми адвокат работи в Московска община има къща на о-в Бали .

Откъде тия милиарди у путиновите чиновници, какво изобретиха или просто крадат от менделеевата таблица на Расия.

Останалите са чиновници и близки на Путин.

В него ли съм?

Малко са ! Трябваше да са много повече .

чета руските форуми и там се радват че америка се бори с корупцията в русия, нали се сещате че в бъдеще вече никой корупционер няма да праща пари на запад ще си ги въртят в русия което е само плюс

И какво точно им е пречело досега да 'въртят' бизнес в Рашка?

По-малките печалби, бате. Прост пример: Направи си един YouTube канал и виж кои твои видеа печелят от реклами - предназначените за руски зрители или за американските такива.

Тъпите американци !!! С този списък на практика осветяват своята пета колона в Русия.

И освен поредните списъци и лозунги и доклади сащ могат ли нещо да направят на тия олигарси.щото май май техните пари въобще не се намират в западни банки,щото няма идиот който да има пари там след месец март 2014г. Нещо което се потвърди от АГ.Блумбърг.

парите не са в западни банки? Къде са тогава? В Русия? Затова ли щели там да издават някакви тоалетни хартии, наречени валутни облигации, за да си ги купели същите тези хубавци с многото зелени пари, дето не ставали за нищо?

тИ СИ НЕГРАМОТЕН , А НАПЪВАШ ДА СЕ ИЗКАЖЕШ

Парите са в Швейцарски ИТАЛИАНСКИ АВСТРИЙСКИ Кипърски Гръцки Банки

На Роман Абрамовиич ще му вземат Челси!

сполай на тия списъци-вече ми стана ясно защо управляващите са мъчили и мъчат така руския народ- те просто не са били и не са руснаци. жестокостта е азиатска черта, не славянска.

със славяните. Освен че са завладявали земи и народи със славянски произход.

напротив- от векове всичките им дворянски фамилии и царе са неславяни, и те командват парада, а русначетата само опъват каиша. е, и разни неславянски елементи отвън са се пердашили с местните. а истинският руснак е всъщност много благ човек. и всъщност май елитът на европа много отдавна е проникнат от азиатски елементи- преименувани, разбира се, и пазещи "чистотата" на кръвта си, на най-високи позиции във властта.те явно презират славяните като низши и си правят каквото искат с тях.- старите, тежки фамилии от империите на стария изток...

се казва истински "рейтинг" а не като на Форбс.

Това си е направо нов телефонен указател на руската администрация! Интересно, дали ще го разпространят за контакти при нужда? И дали ще искат пари за него? Американците вече стават жалки с подобни акции! И само демонстрират безсилието си спрямо Русия! А ако това не е вмешателство във вътрешните работи на суверена държава, то кое е? Ако някой им спретне на тях подобен номер, ще ореват света! Но те се чувстват в правото си да го правят и се нервят, че идва краят на хегемонията им! Путин ще си го премести след преизбирането в дригия крачол!

В офшорните зони по света руските олигарси държат повече от трилион долара. Тези пари западните банкери трябва да откраднат под предлог, че са крадени, и ако собствениците им не работят срещу Путин. Реално, това са изнесени от Русия средства които се въртят в западните икономики.

демек, не са крадени? я дай определение за крадени, моля те.

Разбира се, че са крадени. Това се знае добре, но това е предлога, който ще използва Запада, за да открадне парите от първите крадци наречени олигарси.

в западните, а не в източните икономики.. Насила ли са ги натикали там? Тогава това би било най-хибридния номер на Путин.

Олигарсите изиграха ролята, която им беше отредена и сега ще бъдат обрани и някои от тях и загинали при съмнителни обстоятелства - справка Березовски.

Вашингтон започна да обира "младите" пари по света. "Санкциите" срещу руските богаташи са епизод от този процес. Всъщност парите на руските новобогаташи никога не са били техни. Бяха им предоставени в периода на грабеж и унищожение на СССР от запада. Това е хубав нагледен урок за всички по света, които си въобразяват, че са приятели на запада... :))

Факт е, че санкциите консолидират подкрепата за Путин като го карат да изглежда истински борец за "величието на Русия" щом целия свят е срещу него. И с малко пропаганда съвсем добре му идва. Интересно ако смъкнат санкциите и Русия се принуди да отвори икономиката си в пряка конкуренция с европа, сащ и азия какво ще стане? Руснаците не се славят с качествени стоки и тогава не знам как Путин ще обяснява мизерията на народа си с разни външни заговори.

Каква конкуренция бе каква затворена икономиа русия всяка година има търговски излишък+240 млрд.долара а сащ например -дефицит -890 до 1 трлн.доларс.а горките руснаци изкупиха пак всички туристически пакети за летни почивки за сезон 2018г.направи си справка на руските изложения на световните туроператори.

Абе, ти сериозен ли си, когато говориш за качеството, което би заляло руския пазар? Браво, бе! Защото ние нали сме отворени за това качество! И какво? Ако наистина е качество, 90% от хората нямат финансова възможност да си го позволят, а ако могат да си позволят нещо повече, се сблъскват с двойните стандарти за "наши" и "ваши", срещу което се осмелиха да протестират словаци, чехи, унгарци. А ние си мълчим като напишкани дечица и даже съдействахме директно за подобен двоен стандарт чрез една наша бивша еврокомисарка с крива джука, известна като г-жа "Йес!"! А ти си вервай на глупотевините, че руския пазар ще цъфне с европейското качество! И че обикновените руснаци ще минат на синьо сирене, френско шампанско , испански хамон и италиански прошуто и моцарела, само да им отворят вратите на руския пазар!

Е и? Те ще си го преместят от единия в другия...Ами ако рекат руснаците да направят такъв списък на американските милиардери със сигурност ще заеме поне 10-на тома с размера на Голямата Британска Енциклопедия, на които богатствата са придобити по изключително "честни" начини...и които хич, ама хич не се месят в политиката на щатското правителство...И болшинството ще са с едни такива еврейски звучащи фамилии...не че и руските фамилии в тоя "списък" са мнозинство, ама така, за всеки случай го казвам...

Ще им пръднат на дедовия.

Те като се месят открито в изборите навсякъде,е "демокрация" а за "предполагаемата намеса в "демокр. държава" сащ ..ами вземете и сложете имената на около 100 млн руснаци и незнам си коко милиарда китайци и т. н.Ама,че простотия.Е това е то кажи му американец и го остави да умира от срам.

Колкото и да тролите в защита на путин, руския народ ще се пробуди и ще разкара от власт крадливото комунистическо ченге и олигарсите му.

Доказано е че крадливото племенен отвъд окена гетото с купонанта система и дървените бараки и 1 процент олигархоклептократи поставени в пореден партер.изсмукват 40 на сто от световните ресурси за отчетат медийно една хартиена икономика от дългове и дефицити.вече никой и за слива не ги брои.

Към пълзящата отрепка... Затова ли същите тези наши милиардери направиха пътеки в ЕС и САЩ? Затова ли се хвалят. че някой ги бил погалил по главата и даже не се крият, че ги управляват от САЩ при спирането на енергийни проекти? Кой идва да ни набива идеи?От САЩ или от Русия? От къде се финансират НПОтата, дето прокарват всякакви омразни идеи? . ">>> ( нерегистриран ) 30.01.2018 09:20 нашите милионери са слугите на милиардерите в списъка"

ДПС е руска партия и Доган дели милиардите с путин и хората му.

А ти си глупак! Провери ли дали Путин не се крие под леглото ти като си лягаш вечер?

Ясен сигнал към руските олигарси: или сте с нас против Путин или ще ви вземем парите! Руските олигарси нямат шанс, ако върнат парите в Русия ще им ги приберат, ако останат по офшорните зони пак ще им ги вземат, само че демократично, а не е ясно и дали ще оживеят. Такава е съдбата на тези предатели, те не разбраха, че навремето им дадоха едни пари просто да ги подържат, а не да си купят яхти и самолети. Нашите олигарси да следят внимателно какво става и да са готови, тях ги очаква абсолютно същото.

"...ако върнат парите в Русия ще им ги приберат..." Идеята е малко по-различна: Русия емитира специални валутни облигации за тези и други подобни които биха желали да върнат изнесеното богатство обратно в Русия, дори ако е крадено. Този списък е ясен сигнал че ако парите останат в САЩ те ще бъдат конфискувани. Тръмп в таен съюз с Путин в полза на Русия.

Сиренето в капана за мишки се нарича " специални валутни облигации " Като за " специални хора ". А, навремето западните банкери лукаво обясняваха на тези олигарси елате при нас ние имаме тук едни специални сметки - " анонимни банкови сметки " и никой, никога няма да разбере къде, какви пари имате, а и нашите банки не фалират за разлика от вашите. Буратиновците бяха излъгани.

На идиотите фащ им трябваха 8 месеца за дан напишат че бизнесмени от крупни компании били богати и били лоялни не на сащ а на руският президент моля ви се.нещо което е ясно на всички но сега поне се доказа,че освен списък сащ нищо друго не могат да направят и пак са в партер.на всичкото отгоре принудиха и остатъците от руски пари в западни банки да се върнат в Русия.Путин _гениален гросмайстор.

Еми в русия има цели 210 пеевци и доганвци които разпределят порциите в държавата. ИСка си време да ги разследваш.

А колко ги има в сащ?

Доколкото разбирам Путин не е в списъка

Сега вече знаете с кого пеевски и доган делят милиардите от проекти като Белене и южен поток

небългари делят милиарди с неруснаци.

Да им имам само джобните на тия.

Що ревете бе?? Нали комунизма беше лош, че не даваше на хората да трупат пари и богатства! Ето, от з0 г в Русия вече няма комунизъм и хората са забогатели, натрупали са милиарди, по начин подобен на тоя с който дядовците на западните богаташи са ги натрупали! А тоя списък е пълна безсмислица. От него могат да се страхуват само най-големите наглеци които са си складирали имането в при западните боклуци!

при комунизма всичко беше в ръцете на много малко хора да не би да можеше да правим каквото решим с някаква сграда или предмет?? решаваха политбюро и най-вече живков или сталин това за общата собственост беше лъжа решаваше диктатора

За това са му толкова верни. Защото ги прави милярдери на гърба на руския народ.

С този списък САЩ и Тръмп ОТКРИТО ПРИЗНАВАТ, ЧЕ РУСИЯ Е КАПИТАЛИСТИЧЕСКА СТРАНА!!!! И всякакви опити да я атакуват като СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА , просто отпадат! Така е при капитализма: милиардери и полугладни..... Така е по целия днешен свят...Жалкото е, че в България НИЕ САМИ СИ ГО НАПРАВИХМЕ!!!!

богати хора има и при робовладелското общество и при феодалното русия е по-скоро нещо такова капитализма направи възможно обогатяването и на нямащите политическа власт много грешно разбирате нещата

Я кажи ТИ С КОЛКО ЗАБОГАТЯ ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ЧЕСТЕН ТРУД??????

Това е обявяване на война, засега икономическа ...

Българите са на страната на Русия и Руския Президент

ОТ ПАМТИВЕКА ДОСЕГА !!!!!!!!

а аз си мислех че вие мразите всички народни изедници а то се отнасяло само за западните?? китайските и руските крадци обичате.... има нещо гнило :)))

Русия може да изготви списък на хамериканската глупост. Там със сигурно ще влязат Маккейн, Хилъри, Помпейо, Милър ... и други подобни хамерикански личности. Тръмп ще бъде в друг списък - на още по-голямата глупост и наглост

Тия от списъка се мъчиха по всякакъв начин да не се окажат в него!! Имаше големи молби пред американците.

а сега очакваме Путин да обяви 1000 американски мафиоти между които клановете Буш, Клинтън, Обам Хюсеин, Тръмп, Рошфелер ... както и такива управляващи задкулисно гореопоменатите кукли на конци дето само войни и омраза сеят из света но господ си знае работата

Списък на бандата на Пути. А Пути е малък бандит от Петербург стигнал до президент. Престъпниците му плащат влизането в университета като спортист.

Срам! Този списък да ни го навират на нас - русснаците. Всеизвестно е, че 60% от олигарсите са гейове, заради тях и нашия президент Путин му викат ботоксов травестит. Империалисти, не ни се бъркайте в русските работи!

И кой го казва това ? Един разщибан тъп джендър, на който спряха центовете от козяк

американците за техен интерес но са посочили изедниците на руския народ а платената тролиада защитава тези олигарси :)))) да живее миллер газпромски!!! той ни освободи от турците :)))

смени си турската фамилия бе кьопек.Изрови си книжката на БКП, която зарови на село

той ся пу като пристана на ердоган няма ли да си смени фамилията??