Банки си прибирали дължимото нестандартно

Затруднени хора теглили кредити се оплакват, че банките, за да си съберат парите използват частни агенции, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - Банки си прибирали дължимото нестандартно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

до yasen , то само с ре6ение не става , иска се и връщане . Та ти твоя апартамент на каква цена го взе ???? А гледал ли си скоро каква лихва можеш да вземеш за тези пари???? Явно доходите в бг са свързани с интелигентността , затова дом с доход над 1500 лв са само 6% от взелите кредити.

Прав си Сашо ! Не че съм теглил кредит ама и добре че не ме одобриха преди няколко месеца. Инак както е тръгнало ше има още мъртви мутри в сремежа си да защитават банките. Което е добре, щото все пак дебеловтратите тъпоглавци ше намалеят малко.

елена,елена,дете на дивата пустиняяяяяяяяяя...П мъж или ти се иска,та затова лаеш.ха ха ХА

Мога ли да попитам защитниците на банките какво да направя като 5 месеца след като теглих заем си получих едномесечното предизвестие за съкращаване??? Пари и работа в момента нямам. Ама поне пистолета още не съм си продал и като гледам статията май ще ми потрябва. В единия от коментарите по долу пише че длъжник се праща на съд а не в болница. Иначе може длъжника да прати някой в моргата. И без това вече не ни остана какво толкова да губиме.

Некъф ужас.

Тъпото,драги кредитополучатели е ,че не си четете договорите когато ги подписвате. Там пише,че ако не си плащате вноските по кредита не само ще ви го вземат (той и без това не е ваш а на банката) но и вие и децата ви ще продължите да плащате остатъка по кредита ако цената на апартамента е паднала спрямо ипотеката. Не забравяйте,че в България не е позволен фалит на физическо лице,така,че номера с връщането на апартамента на банката у нас не работи както в щатите.И затова са виновни законотворците а не банките. Имаше една поговорка ,че всеки трябва да си простира краката според чергата,но като гледам тук доста хора не са я чували. Все пак тегленето на кредит никога не е било задължително,за разлика от връщането,но това ще го разберете по трудния начин за ваше съжаление.

Бе то всичко е ясно, но защо го наричат нестандартно.Мутрите стоят в основата на всички български банки и е напълно стандартно да се използват мутренски методи за обслужване на банковите кредити. Така де, такъв ни е стандарта, рииш ли.

с помощта на бейзболна бухалка.

що ли няма да се учудя ако тия са от Ипон Сибанк и нямат нищо общо с нашичкият премиер.....нищо ново под слънцето май

Аман от хленчещи създания, наричащи се български мъже. Като се взема кредит се мисли и смята предварително. Ако нямаш настрана пари за поне 10 вноски и сносен живот - просто не теглиш. Налягаш си парцалите и не живееш на вересия. Сега, вместо да се стряскат от мутри да поработят допълнително и да спечелят. Не мога да си представя мъжа ми да хленчи така. Иска се работа и още работа за да си чист пред себе си.

Който е вземал, сега да му мисли. Вместо да се оплаква гражданина, да вземе да побачка малко по-усърдно.

Много сте ми интересно в България нищо сигурно няма тия дето теглили кредите да си правили сметката за 20 години напред вие дебили ли сте или какво?Решили сме теглили сме ще плащаме като не можем взимат ни имота и прдължаваме да плащаме поне сме се опитали да направим нещо.А вие останалите какво цял живот под наем ли?

Банките в България са си заложни къщи. И лихвите им са такива, и методите на събиране на задълженията-също. Взел си заем-заложил си всичко което имаш. Обаче лакомите банки имат един сериозен проблем- надпреварваха се да отпускат кредити без нормално проучване на клиента и сега голяма част от тези кредитополучатели се оказаха без достатъчен залог.

Моля, назовете за кои български банки става дума, които работят в такова тясно сътрудничество с мутри! Важно е хората като потребители да са информирани и да го имат пред вид, още преди да имат контакт с дадена банкова институция.

Chisto i ptrosto trijabva dase vyrnem kym vremeto na Dobry Djurov, i kuftenceta bijaha ot meso, i lukanki mojeshe da si pozvoli i obiknoven student. Greshihme samo da hodim do Cherni vryh, za da minem prez krychmata na Baj Krystu.

И като прибраха 3 милиона къщи за 2 месеца на гълъбарници ли ги направиха?

да не си мислите,че мога да взема парите на мутрите и далавераджиите?!!!?М ДА ТОРМОЗЯ САМО ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА И ДА ГИ ЗАПЛАШВАМ,ЧЕ ЩЕ ИМ ОПИША ИМУЩЕСТВОТО!!!!!ДРУГ НЕ МОГА!!!!!АЗ СЪМ СЪДИЯ-БОКЛУК!

айде стига бе ние само ги бием не им вземаме парите.

Използването на частни охранители-мутри за налагане на контрол, прибиране на пари и изнудване не е ново явление за България. Живеем в страната на абсурдите, синоним на корупцията, беззаконието, престъпността и на свободно разхождащите се престъпници. На последно място сме по всичко, но на първо място по бандитлък, схеми, далавери и рекет.

А, ревахте за демокрация, нали? Сега чифутите-банкери ще ви сцепят дирниците!

В САЩ просрочените кредити се продават на специализирани агенци, които след това ги събират. Използват се всички разрешени от закона средства, като в някои случаи се стига и до съд, след което може да се разпродаде имущество или да се наложи запор върху заплатата. Цялата информация за всеки, който плаща ток, вода, телефон или някакъв вид кредит отива в централни регистри и при кандидтатстване за кредит се прави справка там доколко коректен платец е. Освен това по закон месечните плащания за сметки и кредити не могат да надвишават 50% от доходите.

Гъде сте Ленин, къде сте Сталин. Народа Ви зове На Революция! ;)))) Абе като ги теглихте тия кредиди и харчихте паричките къде Ви беше акъла. Най-различни сульовци в скъпи лимузини и джипове на кредит, ами другите дето не могат да живеят на село и хукнаха към градовете да купуват апартаменти с ипотеки. Не са ви виновни банките, сами сте си виновни. Тези кредити не бяха теглени от немотия, а от алчност и лакомия.

БАНКЕР,ти си типичен пример на дебеловрато угоено теле.Парите в банката ти не са на баща ти...КРЕТЕН с КРЕТЕН...

Не знам за коя банка става въпрос но аз държа пари в една от българските. Бих желал тази банка да си събере нземанията по всякакъв начин - щом си взел, трябва да върнеш - ама криза било - предоговаряй а не се крий като лалугер

НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН С БАНКИТЕ - КАТО СА ТЕГЛИЛИ КРЕДИТИТЕ ДА ГИ ВРЪЩАТ - ТОЗ НАПРИМЕР ДЕТО СЕ Е ОПЛАКАЛ БАС ДЪРЖА ЧЕ ИМА КОЛА И АПАРТАМЕНТ. ОТ КЪДЕ НА КАДЕ ЩЕ ПОЛЗВА ПАРИТЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ - НАПРИМЕР МОИТЕ ПАРИ А СЕГА ПОНЕЖЕ БИЛ ЗАТРУДНЕН ЩЕ СЕ ПРАВИ НА ТАПА

Тук отново се вижда, че БГ територията е населена от няколко прости и тъпи племена (например: получили кредит и племе без кредит). Защо се настройвате едни срещу други?? Защо хората без кредит си мислят, че имат депозити и те са защитени?? Що не прочетете вашите договори за депозит, ами карате хората с кредити да четат техните (и двете страни са прецакани). Не проумявате ли, че вашите депозити ги няма, ако ги няма вноските ве ей...те са раздадени 9-10 пъти над нормата и сега банките нямат пари за вашите влогчета, защото и те са си играли на инвеститори, хаха!!!! Идете в понеделник и поискайте 200 бона да видим дали могат да ви ги покажат наживо или ще звънят на камионите с надпис БНБ да докара кешуната :)))

Банките да си е...т майката,защото те работят с народни пари-откраднати от народа.Бандитите са си направили банки и искат още пари от народа като ги зарибяват с кредити.Мутри,пазете се от мен...

по този начин не се изнудват хора с бентлита а обикновени служители които разчитат само на заплата и обикновено са уволнени защото не са човек на този или онзи

Това са стратегически инвеститори - какво очаквате???!!! Ако е нещо друго - наивници сте.

Светът се управлява от природни закони,а не от законите,измислени за богатите хора.Измислените закони носят унижения,бедност и нищета.Световната финансова криза е породена тъкмо от изумителната алчност на банките и за това банките трябва спешно да бъдат затворени или национализирани.Кога закрият всички частни банки лесно ще се разбере,че не са нужни други мерки за опазването на природата.Децата ще получат право да растат свободно,в естествена среда,здрави и щастливи.Всички деца!!!Но нали сме българи-на нас пари ни дай,акъл си имаме...

Благодаря ти, ББ, че връщаш славните мутренски, пардон, охранителски времена. Отиваш при длъжника и му казваш: Давай парите или довечера къщата ти случайно ще се самозапали и колата ти ще се самооткрадне. Голям смях пада. Благодаря ти, ББ, че от сърце и душа подкрепяш мутренския бизнес, най-бързо равиващият се у нас!

Усещам, че всички категории, дето си ги описал най-пълно покриват твоите несгоди...

Мога да ви уверя, че всички банки продават просрочените кредити на фирми, чиято цел и издръжка е благодарение на събираните кредити. И да, в България ги събират яки момчета.Но това е защото Българина си мисли че може да не връща парите който е взел..съзнателно!

Това, че си очевиден ГЪЗ не те прави по-умен от останалите. Освен ако не си от този отдел на банките.

Какво чакат от топлофикация София,веднага до подписват договор с тези фирми,че за тях няма да останат пари.Имам приятел,които си купи апартамент в Младост с 200лв.спестени пари.2000лв.даде за рушвети по кредита но взе апартамент.Банките тогава раздаваха кредити на куцо и сакато.

Старо като земята - дръж в подчинение чрез страх. Не се страхувайте - мъртъв пари не връща. Тъпи мутри /говоря за банкерите/. Да вземат на босия цървулите...

Това банките и банкерите са най-долната алчна измет на обществото, интересуват ги само парите, а човека дали е жив, дали е без крак или ръка - това няма значение Ако знаете от страни колко сте малки и безлични, дребни - идея си нямате Вижте лицата на хората дето ви връщат парите, има ли усмивка по тях, вижте тягостната обстановка на гишетата и лицемерната усмивка на служителките и ще разберете какво представлявате

Много си прост и завислив! Когато човек има амбиции и идеи му трябват пари. И нормалния начин е да вземе от банка! Другото е да краде или да се занимава с незаконин дейности като наркотрафик, проституция и т.н. Аз съм взел кредит, слава Богу успявам да си го изплащам, но има хора, които не! Аз разбирам банките да си гонят клиентите, но не разбирам защо държавата постоянно създава нови закони за защита на банките. Един пример. За кредит от 50 000 евро аз заложих апартамент по тогавашни цени около 80 000 евро. Сега цената на апартамента е около 45 000 евро и аз съм съгласен банката да дойде да го вземе. Само, че държвата гласува закон за това, че освен него банката може да ми вземе и други собствености .От къде накъде!!!

Хора,кога най-накрая ще проумеете че банките са на мутри.С какъв акъл взимате заеми пък после се чудите,че ви упражняват рекет.Докато законите не започнат да действат в тази държава всеки може да ви рекетира.Бъдете сигорни,че щом се стигне до такова обаждане няма къде да бягате.

Ние пък сме си патили от неизрядни платци с дългове и заеми -и психически, и финансово, и физически побоища ,за да им помогнем да си купят четиристаен,да си платят дълга към топлофикация, да ядат докато ние живеехме в боксониера,без ремонт ,без отопление,с мизерна храна,и без кола,без почивки с до над 70 обиди на ден,2-3 побоща до изтощение и при пълен глад ,но да се живеят неизрядните платци -прокуратурата знае -писах

Ами аз теглих преди една година 5000 лева кредит от ДСК .Наред с всички документи трябваше да сключа и договор за застраховка която да покрива вноските ми в случай на трайна неработоспособност ...В договора беше упоменато колко процента трябва да е тя ...Това го решава ТЕЛК , ЛКК а не банката ............

Няои от тези,които са теглили кредит или са имали дългове към банките и преди, упражняваха ПО-ЛОШ РЕКЕТ ВЪРХУ ТАКИВА КАТО НАС

Това са абсолютни глупости! Никоя баннка в България няма да Ви прати мутри!!! Вие сте луди да вярватв на телефонните обаждания, това са служители от отдел просрочия , които имат за цел точно да Ви сплашат и накарат да си плащате...това им е работата ! Така че, не преигравайте толкова ! СМЕШНО Е

Има един виц за маймунката ,която намерила един орех и го лапнала/глътнала...А не го знаеш, помоли някой приятел да ти го каже... Извинявай за грубостта, но наистина се прави сметка предварително. И аз съм теглил кредити, но плащанията ми всички общо никога не са били повече от 30 % от дохода ми.

кво пак ревете ве!? не стига че имате да давате пари, ами се и оплаквате че идват да си ги искат! Да сте мислили навреме - получили нашите абсолютно незаслужена служба да вземат по 3-4 хилки да си чешат топките и си мислят че цял живот ще е така и си викат дай да теглим кредити и да си купуваме дворци, бентлита и да вдигаме купони. Приказката обаче свърши и сега е време да плащате!!! ако трябва и с кръвчица - и до там ще се стигне! Подкрепям и банките и мутрите - на който му е чиста съвестта няма от какво да се плаши. Разнежиха ви с всичките тези закончета и екстри и бонуси и тийм билдинги и намаления и промоции и отпуски и ко ли още не. Сега запрятайте ръкави и ПЛАЩАЙТЕ!!!

Банката на твоя работодател ли даде парите ил на теб

При всички случаи не бих прибягнал до помощта на мутри. Несериозно е и повече подхожда на квартален лихвар. Ако банката има интерес да получава плащания от длъжника може да предоговори условията си, ако няма - да го осъди по бързата процедура и да си получи вземанията чрез съдия-изпълнител. Какви са тия мутренски изпълнения?