Купувачът на ”Кремиковци” плати с кредит от ПИБ

"Елтрейд къмпани" ЕООД е превела в Българската банка за развитие 284 399 500 лева за обособената част на "Кремиковци", съобщи синдикът на комбината Цветан Банков, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Купувачът на ”Кремиковци” плати с кредит от ПИБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лелеее за пореден път се убеждавам колко е прозз българинааа! Кво ми дуднете като цигани на битака кой зел, кой дал, ей бай Ганьо се гледа сеир и злобее на дребно, абре хорица помислете малко извън тесногръдите си дребнави душици, помислете за нашите деца, за бъдещето! Вместо да се радвате, че замърсител номер 1 на София е на път да изчезне, вие се фащате за пикльото, той не е важен, пикльо, старец, кво значение има, важното е че ще се рециклира тоя тлъст химически октопод и ще се изгради нещо съвременно и екологично, ще се създадат работни места и една по-екологична атмосфера за жителите на града и околностите

Абе и Мол да направят по-добре от тоя праисторически паметник на комунизма! Най-добре някой парк, еко завод за производство на електроавтомобили, бизнес център, каквото и да е, се ше е по-добре от тоя тиранозавър дето ни задръстваше с кви ли не химически отпадъци! Да го сриват по-бързо! Поне децата ни да живеят в една по-чиста България!

изобщо не ме е еня кой е купил кремиковци, колко е годишен, къв е, от къде, па откъде е взел парите, абе българина е опасно племе, се гледа у паницата на Вуте. Вместо да се радваме, че най-сетне има раздвижване по темата, щото от години тва е тема табу за политиците и само се почесваха и се чудеха кво да го правят тоя изгнил завод.. сега поне ше го рециклират и ще се направи нещо модерно и екологично чисто, което да даде не само работни места, но и да не бълва вредни газове и емисии

Евала на банката! Направиха нещо, за което всеки софиянец мечтаеше от години, да се заличи тоя гигант замърсител, тоя инкубатор за химични отпадъци, дето ги дишахме години наред ние и нашите деца! Да го изравнят със земята искам и на негово място да изградят едно съвременно еко сметище, щот е срамота столицата да няма сметище ...

може някой МОЛ да направят :) и без това станахме страната на моловете :)

Абе хора кво се чепкате като баби на седенка? Кво ви интересува вас и мене кой е купил Кремиковци, за колко пари и от коя банка? Не е ли по-важното, че тоя соц мастодонт дето замърсяваше години наред въздуха, нема да го има вече или поне не в същия му вид с остарелите соц машини, с мръсните емисии, с всичката химия дето бълва от комините... Замислете се малко дали няма да е добре да се направи на негово място нещо съвременно, със съвременна техника, екологични машини и тн.

Абе, голям сте Скръб! Даже скрап не знаете как се пише... После как да ви чете човек глупостите. За тия, дето още не са разбрали - КУПУВАТ СЕ НЯКОИ АКТИВИ, не пасивите. И гадният Мордор ще бъде заличен! Най-накрая!

нека го разкарат тоя ужасен завод! аз мисля, че е за добро...може да направят някой готин парк например!

Най-накрая държавата се отърва от една бездънна яма и хранилка за политиците. Какъвто ще да е младежа/ или който стои зад него/ - важното е че се спря бездънната яма. А иначе , ако говорим за справедливост - такава просто няма. Акционерите ,отпуснали парите на индиеца, отдавна са пили студената вода, а сметка от политик през последните 21 години -просто никой няма да иска, защото всичките ни затвори не могат да ги поберат

Да... Чудя се ако беше на 40 (както изглежда) този човек дали така щяха да го кълват.

link "Доволен съм от продажбата на "Кремиковци", вече не е тайна за никого коя финансова и индустриална група придоби активите на комбината, заяви икономическият министър Трайчо Трайков, предаде репортер на БГНЕС."

ТРАЙЧО ТРАЙКОВ Е ДОВОЛЕН ОТ СДЕЛКАТА ЗАЩОТО ВИДИТЕ ЛИ ДОКАТО Е СПАЛ В ХОТЕЛА НА ТАЗИ СЪЩАТА БАНКА В БАНСКО ПО ВРЕМЕ НА СВЕТОВНАТА СКИ КУПА СЛУЧАЙНО ПОД ВЪЗГЛАВНИЦАТА СИ Е НАМЕРИЛ ПРЕТЪПКАН ПЛИК....С КАКВО Е БИЛ ПЪЛЕН ПЛИКА ЗА ДА БЪДЕ ТАКА ДОВОЛЕН ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ДОСЕТЕТ СЕ САМИ...

Нещата стоят така.Банката дава тази огромна сума и фалира тя повлича и други банки и от там обират и последните спестявания на хората ,а те са няколко милиарда и се получава държава в държавата.Имаме едни 100 000 гарантирани от държавата,НО не се казва до кога ще се изплатят следователно може да почакаме и 1 и5и10 години .Тези пари се връщат в ЛЕВА не евро или долари както са ви били депозитите просто това е поредното дообиване на българина.

тъмна индия ти е в главата. важното е че си разбрал че има конспирация. внимавай като си купуваш кисело мляко да не тръгне някоя верижна реакция.

хахаха. Това с киселото мляко беше добро!

Тази банка, а и няколко други, но най-вече тази, е изключително агресивна и безпардонна, когато става дума за "бизнес-проекти" на приближени до ръководството лица. Спомнете си хобито на нейния шеф Цеко - ски-спорта и как банката стана основен строителен предприемач в Банско. Само по себе си нямам нищо против. Да правят, каквото знаят. Аз пари при тях - никога! Но много СИЛНО против, КРЕЩЯЩО против имам, когатo, след срива във ваканционните имоти и естествената ликвидна криза[та парите(стотици милиони)на банката бяха блокирани в апартаменти], ХОП, 2 МИЛИАРДА лева от БЮДЖЕТА, щото банката била застрашена. И утре, ако мутрите, на които отпускат този кредит не върнат парите, ХОП, Дянков, дай 1000 млн. лв., че е засташена ликвисността на банката, а оттам и на цялата банкова система. И ги дай тайно, Дянков, както тайно ги даде Орешарски! Е, те това не мога да приема. Да си правят проектите, но като се издънят, да фалират! Аз съм ПРОТИВ парите на данъкоплатците да отиват за спасяване на тия банкови маргинали и авантюристи!

много си остроумен, ама преди да пишеш да беше прочел новината - ЦЯЛАТА сума е преведена. Така, че разсъжденията са....

Абе фирма основана преди месец от 26 годишен пиклйо, които получава заем от ПИБ за нещо което няма в деиствителност, а и тая фирма и офис май нямаше, а и маиката и бащата на тоя 26 годишния не знаеха за синчето си милионерче! Мислиш ли, че всичко тука е наред!?

Абе само не е ясно коя партия ще вземе парите сега! Иначе схемата е следната: 1. Идват избори -> требет пари. Това от една страна 2. Кои беше един от собствениците на ПИБ на беше ли собственика на сичките планински съоръжения в БГ а именно Цеко Минев! Сега тоя си има интересите, искаше да направи нови писти на Банско и нещо и на Витоша искаше да прави, за което не му разреши държавата навремето! Сега тая новосформирана фирма дето купи кремиквци е внесла един депозит пари от колко беха 36 000 000 лв май, които обаче нема да се върнат на купувача така или иначе! Сега ха на бас, че тоя 26 годишния няма да може да доизплати сумата за кремиковци при което депозита му ще иде некаде си, а именно за изборите! Така Цеко ще си е платил подкупа и изборите за некоя партия ще са финансово осигурени! Само се пита коя е партията!?

много си вдлъбнат. чети ако можеш, после ръси мозък.

Май тук нещата се въртят повече около това,защо кредитът е взет от ПИБ ? Да не би да става дума за банкерска завист ??

НЕ ТАМ СЛЕД САТО СЕ НАРЕЖЕ КОМБИНАТА НА СКРАБ А И ЖП ЛИНИЯТА КОАТО Е 200 КМ КОЛОВОЗИ/ЛЕЛЕ САМО КОЛКО СКРАБ ИМА В РЕЛСИТЕ САМО СМЕТНЕТЕ/ И СЕ РАЗПРОДАДЕ ВСИЧКО ГОДНО ЗА УПОТРЕБА НА ТЕРЕНА ЩЕ СЕ МОНТИРА СОЛАРЕН ЕЛ ПАРК С ФОТОВОЛТАИЧНИ ПАНЕЛИ КОИТО ЩЕ ПОДАНВАТ ТОК И ЩЕ ЗАХРАНВАТ СОФИЯ. А НА ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ЩЕ СЕ ИЗГРАДИ МАЛКА МОЩНОСТ ЗА ПРЕРАБОТКА НА БОКЛУКА ..ЗАПОМНЕТЕ ТОВА

да и космодрум дето ще казат извънземните.

СЕГА ДА ВИДИМ КОМПЕТЕНТНИЯ СЪД КОЙТО ТРЯБВА ДО ОДОБРИ СДЕЛКАТА И ВПИШЕ АКТИВИТЕ НА КРЕМИКОВЦИ В КАПИТАЛА НА ЕЛТРЕЙД КЪМПАНИ ЕООД ДАЛИ ЩЕ ОТКРИЕ КЪДЕ СА НАРУШЕНИЯТА НА ЗАКОНА. АКО ГИ ОТКРИЕ ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО РАЗВАЛЯНЕ НА СДЕЛКАТА. НА ПЪРВА ЧЕТЕНЕ ВИЖДАМ 2 НАРУШЕНИЯ НА ЗАКОНА: 1 ВОТО - НАРУШЕН Е ЗАКОНА ЗА БАНКИТЕ - КРЕДИТА ДАДЕН ОТ ПИБ НЕ Е ОБЕЗПЕЧЕН С НИЩО И ВИСИ ЧАКА СЪДА ДА ДАДЕ ОБИЗПИЧИНШИТО; 2 РОТО - ПИБ ФИНАНСИРА БИЗНЕСА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ СИ КОИТО СТОЯТ ЗАД МЛАДЕЖА "СОБСТВЕНИК", КАКТО И ЗАД КОНСУЛТАНТА НАДИН. С ЕДНА ДУМА Е НАРУШЕН ЗАКОНАЗА БАНКИТЕ КОЙТО ЗАБРАНЯВА ТОВА..

Стига сте си чешили езиците сделката е рискова иначе щяха да се редят кандидати на опашка

Чесали, чесали... не чешили.

Твоите "преуспели" хора не ги затрива човешката завист, а собствената им алчност и глупост.

Приятели, това е откровено СБОГОМ за Кремиковци. Сега всичко ще бъде нарязано и за скраб. Това е първата и задължителна крачка. След това има два-три варианта: 1. Терените да бъдат разпродадени; 2. Да се започне строителство на жилища, бизнес сгради и търговски комплекси; 3. Да се построи там завода на София за преработка на отпадъци. И от всичко това, без значение кой вариант се избере, фирма НАДИН ще си върне поне до 3 пъти вложението. А че момчето е подставено лице, това и гаргите го разбраха. Неговата печалба от цялата работа е 20 000 лева (дадени му за уставен капитал). Истинският играч няма много доверие на младежа. Новата фирма е регистрирана на неговия адрес, за всеки случай да не би младежът да реши нещо да прави извън планираното. Иначе така се правят нещата.

ама и ти си разбирач.

Само едно не мога да разбера, какво ви доставя удоволствие да се "ядете"? Всичко е ясно, ако бяхме наистина демократична държава нямаше да се чудим кой, от къде, как и т.н. е фалирал, купил и т.н. Кремиковци, просто всичко щеше да е прозрачно и ясно........

А дали ще се провери от къде се появиха изведнъж тези милиони

ТЕЗИ МИЛИОНИ СЕ ВЗЕХА ОТ НАЛЯТИТЕ ПРЕЗ 2008 ГОДИНА 2 МЛР ОТ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ В БАНКАТА КОЯТО ФИНАНСИРА ТОЗИ ПЛАДНЕЖКИ ГРАБЕЖ. 2008 БАНКАТА БЕШЕ ПРЕД ФАЛИТ КОЯ И ТЯ??

глупости, глупости и пак глупости. пуснасе навремето един слух че банката фалира, юрна се народа да си тегли парите и банката се видя в чудо как да им ги изплати, защото никоя банка не държи толкова пари замразени. БНБ я подкрепи и после си взе парите, никой не е наливал ей така 2 милиарда подарък. Да има кой на теб да ти налее малко акъл ама надали.

как може да наричаш един млад и умен бизнесмен пиклио!А ти какъв си,бе!

Авторите на публикации, обидни за гейовете, възрастните хора, неграмотните, бедните или богатите, могат да се озоват зад решетките. Това решиха вчера депутатите на второ четене с промените в Наказателния кодекс.

Ако реалните купувачи на активите успеят да съживят елктростоманодобивното и прокатното производсто на Кремиковци, това ще е най-добрата новина за българската икономика за последните пет години. Стискам им палци!

Споко, това е снимачната площадката на новия български екшън " Заличителят " . В главните роли ще видите Гошо-скрапа, Хасан- ( оксижена ) Али- флекса и много други известни артисти играещи главни роли във фирмата "Елтрейд къмпани" ЕООД !!

НА КОГО СТИСКАШ ПАЛЦИ , НА ТЕЗИ КОИТО УМИШЛЕНО ДОВЕДОХА КОМБИНАТА ДО ФАЛИТ ЗА ДА ГО КУПЯТ НА БЕЗЦЕНИЦА ЛИ ??? Виждам , че си светнат по въпроса и затова ще те попитам: Кои са облигационерите по заема от 325 млн. евро по който бяха заложени активите на Кремиковци и за какво отидоха тези 325 млн. евро ??? ИМА ЛИ ИЗОБЩО ПОДОБЕН ЗАЕМ ИЛИ МАЖОРИТАРНИЯ И СОБСТВЕНИК В ЛИЦЕТО НА ИНДИЕЦА МЕТАЛ СИ ПОЗВОЛИ ВЪПРЕКИ ДЪРЖАВНОТО УЧАСТИЕ В СОБСТВЕНОСТТА НА КОМБИНАТА ДА ИЗВЪРШИ ТАЗИ ДОКУМЕНТНА ИЗМАМА. Не изкупи ли брата на този измамник електродъговата пещ за някакви смешни пари и не стана ли това по времето на правителството на Борисов?? В КРЕМИКОВЦИ НЕ СМАРДИ , А ВОНИ НА ПРЕСТЪПНОСТ. Иначе борим някакви "нагли" и други клоуни

Ти нещо като един от 15 -те смешници назначени от Позитано да хулят всичко по форумите ли се явяваш Комбината беше продаден за 1$ още по времето на Костов , след това всички просто трупаха дългове Ако си търсиш над двата милиарда дългове , търси си ги по фирмите свързани с БСП Това е третият търг , който се организира , цената му е по ниска с 40% от първоначалната Ако си бил кадърен , да беше го купил ти , или поне да беше отишъл да наддаваш Просто е невероятно , че и тези пари му взимат , то ако имаше много сметка отдавна да го беше купил някой чужденец , както енергото , телекомуникациите, водата , търговията на дребно чрез веригите и така нататък

ДА ТАЗИ БАНКА РАБОТИ ОТ 10 ГОДИНИ С КОМБИНАТА И СПОМОГНА ЗА ФАЛИТА МУ. СЕГА СИГО КУПУВА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. А ТЕЗИ МИЛИОНИ СЕ ВЗЕХА ОТ НАЛЯТИТЕ ПРЕЗ 2008 ГОДИНА 2 МЛР ОТ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ В БАНКАТА КОЯТО ФИНАНСИРА ТОЗИ ПЛАДНЕЖКИ ГРАБЕЖ. 2008 БАНКАТА БЕШЕ ПРЕД ФАЛИТ КОЯ И ТЯ??

до Чочо, България не е страната на неограничените възможности, както са били САЩ (но преди 100 г.). Няма нищо шизофренично във констатацията, че днес няма такава професия и почтен бизнес, с които да изкараш десетки милиони лева на 26г. Момчето не е за завиждане, а е за съжаление - от младо е забъркано в грозни игри.

КАКВО СТАНА СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЕТО НА КОМБИНАТА КЪМ ДЪРЖАВАТА ??? Това са задължения за 692 милиона лева !!!! Отделно от тях са и ЗАДЪЛЖЕНИЯТА към НЕК, "Булгаргаз", БДЖ, митниците и др. ТОЧНО ТЕЗИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ДОКАРАХА БДЖ ДО ФАЛИТ !!!! ОПРОСТИХТЕ ЛИ ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ БЕ БОРИСОВ И КОИ СА СТОЯЩИТЕ ЗАД ГЪРБА НА МЛАДЕЖА АКЦИОНЕРИ ??!!!! ако сте направили това вие сте престъпници !!!

Брато , чети търговския закон. Там има глава "Несъстоятелност". Обяснена е понятоно и за неюристи като мен и теб каква е разликата между продажба на Търговско дружество и продажба на отделни активи на фалирало дружество.

ПРЕТЕНЦИИТЕ НА ВСИЧКИ ДЛЪЖНИЦИ ПРЕДЯВЕНИ ПРЕД ТЕМИДА СА ЗА 2.371 млрд. лв. !!!! Държавна помощ е за над 692 млн. лв. и се равнява на 29.4% от всички вземания. ТУК НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ НЕК, "Булгаргаз", БДЖ. Втори, с 29.2% от всички предявени вземания, се нареждат облигационерите по заема от 325 млн. евро !!! КАКЪВ Е ТОЗИ ЗАЕМ И КЪДЕ СА ВЛОЖЕНИ СРЕДСТВАТА ТЕГЛЕНИ ПО НЕГО Е ВЪПРОСКОЙТО НЯМА ОТГОВОР!!! СТАНАЛОТО С КРЕМИКОВЦИ СЕ НАРИЧА УМИШЛЕН ФАЛИТ И ВЪРВИ В АБОРИГЕНСКИ ДЪРЖАВИ КАТО НАШАТА. Иначе в една истинска държава щяха да отдавна да са ясни имената на истинските нови "стари" акционери предобили на безценица активите на Кремиковци.

Кремиковци е обявен в несъстоятелност и с него е приключено по просто казано. Момчето купува терена и съоръженията което включва въпросната компенсация. Ако искаше да купи комбината с пасивите за които говориш цената щеше да е друга, 1$. Такива са правилата навсякъде.

А мислиш ли че земята и всико върху нея струва само 300 млн.????

Браво на младежа. Вместо да завиждате за добрият бизнес план на човека и предприемчивостта му да намери и банка която да го финансира всеки да вземе и да се замисли с какво е полезен на другите. Иначе, шопската поговорка за Вуте и завистта я знаем. Гледайтиии, завиждайтиии :)

Никой незавижда бе .Само се питам от къде на тая крехка възраст толкоз пари у един вчерашен пикльо- с труд и пот на челото ли ти е изкарал , или от спестявания на закуски .. аааааа , може би от наркотици и проституция . И малките деца знаят вече , че за да имаш толкова пари , непременно зад тази идилия стои престъпление ... Само наш балък Чочо още не го е разбрал ... Но има провидение ... И тия , които са се сдобили с несметни богатства , па макар и на млади години , ще си получат заслуженото . ВИДОВДЕН пристига .И ти ли си от тях , чочо .. Трепери , баце трепери.....м....а ви крадлива . Ще си платите за кражбите , далаверите и безчинствата , ще си платите , рано или късно ....сите дет сте навързани като свински черва и издевателствате над обикновенния българин ..

Много жалко за такива като тебе които вярват че за да си успял трябва да си престъпник или да слугуваш на престъпници. Разбираш ли за каква трагедия, шизофрения и израждане на моделите има в държавата където живееш. А по въпроса с проститутките и други подобни, погледни малко по далеч от носа си и разбери че такива пари с подобни дейности не се изкарват и в случаят не са необходими.