Столичен квартал и болница се отървали от взрив след кражба на тръби

Кражба на 24 метра медни тръби, които снабдяват столичната Пета градска болница с кислород под високо налягане, стана причина операциите в лечебното заведение да бъдат прекратени за цяло денонощие, а пациентите в реанимация да бъдат обдишвани на ръка, съобщи bTV. Можело е да се стигне до мощен взрив.

Обратно в новината

Коментари - Столичен квартал и болница се отървали от взрив след кражба на тръби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

kgb777kgb

Ако някой действително иска да реши проблема става за около 24 часа , но за съжаление никой не иска ! Разделяме София на 4 части и по 2 или 3 пункта на Север , Юг , Изток и Запад - на търг ли ще ги дават с голям лиценз ли няма значение по три камери на непрекъснат режим с директно наблюдение от съответното районно , Софийско и който още иска и проблемите с кабели , тръби , капаци на шахти и всякакви мангали приключи !!! Ама не смеят ! Следващия кмет за когото лично ще гласувам и ще вея байрака на партията му е тоя който ЗАБРАНИ каруците в София !!!

Много точно и вярно.

Крайно време е ББ да забрани изкупуването на цветни метали. Има ли някой против това мнение?

ВЕЧЕ БЛИЗО 20 ГОДИНИ НИТО ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ МОЖЕ ДА ЗАБРАНИ ДЕЙНОСТТА НА ФИРМИТЕ , ИЗКУПУВАЩИ МЕТАЛИ. нЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО????? ЩОМ ИМА НА КОГО ДА ГИ ПРОДАВАТ, КРАЖБИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ, ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО ДА СЕ РАЗБЕРЕ ТОВА?

еиии ,абе я си варни дипломата бе,тука ти е написано кислород които е без примеси и е сто процента чист,ти имаш ли си понятие какво дишаш,да не мислиш че е само чист кислород,ха ха ха.

това си е чист тероризам,но ако ги хванат ще ги обвинят в нещо друго защото нашите садии и прокурори ги интересува само парата.

Най-вероятно тези вече са ги палили, защото подозирам че са хванали вече черен цвят на кожата. Само предполагам де!

терорuсти

Se taia

Хм, много страно искам да видя как ще се взриви кислорода. Тези журналисти изобщо хабер си нямат от химия. Кислорода не гори и не се взривява (освен ако не е под налягане, но тогава всеки газ би се взривил заради налягането, а не заради газа). Не вярвам налягането да е такова, че да се взриви цял квартал. Просто няма такъв съд, който да издържи газ под такова налягане. Та такива ми ти работи...

еиии ,абе я си варни дипломата бе,тука ти е написано кислород които е без примеси и е сто процента чист,ти имаш ли си понятие какво дишаш,да не мислиш че е само чист кислород,ха ха ха.

Даже и чист кислорода само поддържа горенето, ако влезе в съприкосновение с мазнини или горива те се самозапалват! Това е елементарно и се чете на всички инструктажи по ТБ в строителните фирми и фирмите които работят с технически газове - забранено е да се пипат крановете на кислородните бутилки с мазни ръце или мазни ръкавици. Мазнината се самозапалва, а от високата температура, която се развива при горенето може да се стигне до нагряване на бутилката, и неконтролеруемо повишаване на налягането в нея от разширяване на компресирания газ и експлозия.

Нямам думи!Ето затова Европа не ни иска.Още сме циганска република.

къде е охраната на 5-та градска Защо някой не се заинтересува и за електрическата инсталация на същата болница.Всеки момент там ще стане нещо невероятно Много хора си затварят очите за тази болница Електротехниците влизат с високи гумени ботуши като има някаква авария с тока,защото долу е пълно с вода Много скоро ще има нещастни случаи в тази болница

Не са виновни циганите, а полицията, която не обръща внимание последните 15 години на кражбите на цветни метали. И какво е правила полицията по този случай? Най-вероятно отново нищо? Преди около месец откраднаха оборудване с радиоактивни елементи, отново няма виновни... Както доктора беше писал за полицейската работата на Цецо и Бойко: "и трипер от проститутка не могат да хванат"

Моля, първо проверете значението на думата "тавтология' и след това я употребявайте. Използването на специфични думи или изрази, които не са съвместими с казаното/написаното, по-скоро буди смях, отколкото респект към граматическия багаж на този, който ги използва.

уе, майна, само симеоново и бояна да останат... да ви видим кой ще ви храни.

Не мисля, че е тавтология, направо си е противоречие:)

Каквито са ни крадците, такива са ни и управниците. Или обратното, няма значение. Само терорът им е различен.Защо за загиналите чужди граждани в Сарафово се напъваме толкова, а че се разминахме с такава експлозия и е бил застрашен живота на хора, които и без това са си тежко болни, минава само като новина?

Циганите са най-голямата напаст нападала ни след турските пълчища през 14 век. Ако не се вземат крути мерки, ще изчезнем като народ и държава. Положението на живот и смърт !

ДА ТАКА Е И ПОЗНАЙТЕ КОЙ ЩЕ Е ВИНОВЕН - ЖОКЕР - КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН.

не е гръмнало - неизвестен извършител, да беше гръмнало - пак неизвестен извършител. На терор ще свикнем, нали не сме на операционната маса, да ни крадат свикнахме, и да ни колят ще свикнем, бе голяма работа, някаква баба изнасилили, нали не е депутатка, окрали някого - ами имал още, крадат го. Да посегнеш не на жена, не на дете, а на болен при операция и после тези изроди според платените правозащитници ще имат права. Навремето войниците ни са се грижели и за ранените противникови войници, които са намирали в лазаретите. Лицето Кънчев от Хелзинския комитет защо мълчи?

Ако тоя директор наистина се е изразил така - по-добре да си подаде оставката и да отиде да се срамува в някой тъмен ъгъл. Кислородът е безопасен. Е, не е хубаво да се диша дълго чист кислород, ама не съм чул наскоро някой да е умрял от това. Диазотният оксид също е безопасен.

"Но първото пресичане на тръбата е било най-рисково, тъй като може да доведе до такава експлозия, че квартал "Банишора" нямаше да го има Определено щеше да е добър този сценарии. :-)

Ай, цветното навънка, знаиш колко е скъпу!

Разследване за тероризъм?! Ало, прокуратура, следствие...?!

Какво значи мръсните цигани?! Човек ако ще и българин да е когато от глад и безработица е тотално оскотял ще го направи. Причините са други и по-дълбоки. Като как точно циганина да си изпрати детето на училище, когато аз -работещата се затруднявам да купя учебниците и на детето си.

Кражбите в София са вече ежедневие !Но по-големия проблем е че наркоманите се увеличават с часове ...

Тази уж "рутинна" кражба е равносилна по последствията си на терористичен акт. И следва да бъде третирана като такава. жертвите можеха да бъдат много повече отколкото на бургаското летище.

1chovek

Личното ми мнение, и това съвсем сериозно го казвам, е че хора, които с кражба или свои действия, застрашат живота на много хора - трябва да бъдат съдени за тероризъм. А наказанията да са от 20 години затвор до доживотен без право на помилване. Този случай е добър пример за такова поведение, както и рязането и кражбата на железопътни релси и съоръжения.

Абсолютно съгласна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЗАЩО има пунктове за приемане на такива метални отпадъци!!!!! ТЕ МОГАТ ДА СА САМО ОТ КРАЖБА!!!

Напълно те подкрепям, какво друго е подобно действие, ако не тероризъм?

А нима държавата не трябва да бъде съдена за икономически тероризъм, геноцид и унищожение на собствените си граждани ???? След като не се предоставят условия за работа и живот...за да оцелее човек ще краде и дори да взриви цял квартал, така ще бъде !!!!

Подкрепям те 1човек!

+1 Подкрепям те.

А защо тези крадци са имали достъп до шахтата, която трябва очевидно да се охранява?

Роми от всички страни, интегрирайте се!

Тези крадци са за разстрел. Дават лиси сметка, че кислородът е толкова опасен и само една малка бутилчица може да взриви цяла София. Не знам дали е редно да се използва кислород. Това не е ли останало от комунизъма. Вразвитите държави отдавна използват по - модерни и безопасни газове.

Ти какво дишаш - кислород или безопасен газ?

Виж му изказването, от него личи колко е запознат по темата. Обаче не му пречи да коментира, иначе, сигурно диша Аргон.

Вероятно ще се окаже по-евтино потърпевшите НЕК, БДЖ, БТК, болници, общини ... да плащат директно по банковите сметки на крадците и фирмите за изкупуване толкова колкото си докарват на месец, като се договорят да не ги крадат.

Като не ги искат у френску? Ко прайм?

Мангустите са над закона, точно както и другарите радикални ислямисти от Пазарджик, точно както и главния мюфтия талибан, дето писал писма на Баш Бакана да се замаже данъчната ревизия, да се осъди Атака, а в замяна те щяли вместо за ДПС да гласуват за ГЕРБерастите. Официалния документ от мюфтийството е достъпно в интернет и в медиите. Та и те се изказаха по ТВ, че са над закона, ама нали и те са цигани?!

Докога ще страдаме от циганските набези , а държавата няма да прави нищо по въпроса ? Плащаме им здравето, обучението , данъците , водата , тока и храната и пак продължават да правят мизерии. Няма такова друго племе.....

правилния въпрос, който виси без отговор независимо в кой е властта.

Май е трябвало да гръмне, че да вкарат Крумовски закони за крадците. Пример: Гръмна трафопоста-променяме закона.

Въпреки гърмежите, промените в закона са мнооого далече от Крумовите. Защото всички промени никога не са насочени срещу извършителите, а срещу данъкоплатците.

Така ще бъде докато не се въведе контрол върху пунктовете за изкупуване на цветни метали. Отива манго и никой не го пита от къде ги е взел тия неща дето предава. Циганска държава с мизерни и продажни управляващи. Това е България.

медтта струвала наи- много 700 лв ,но и повечето заплати са наи много 700 лв

Сега полицаите от 2РПУ да намери тарикатите с ножовки и да им набият тръбите по главите. Баси беззаконието.

Ти пък - РПУ! Кражбата на метали е социална политика на държавата, насочена към подобряване на жизнения стандарт на циганите.

"Секунди след това в болницата се чул гръм, но защитната система се включила и така петте тона кислород не гръмнали." Ем се чул гръм, пък нищо не било гръмнало!!! За пореден път се уверявам, че журналистите са жалки неграмотни идиоти, а те не правят нищо по въпроса за да докажат обратното!

Състав на земната атмосфера Азот (N2) 78 084 000 ppm (78,084 %) Кислород (O2) 20 946 000 ppm (20,946 %) Аргон (Ar) 934 000 ppm (0,9340 %) Въглероден диоксид (CO2) 39 445 ppm (0,039445 %) Добре че е д-р Бунов да ни информира в каква опасна атмосфера живеем.НЕГРАМОТНИЦИ,НЕГРАМОТНИЦИ,НЕГРАМОТНИЦИ,НЕГРАМОТНИЦИ,Н ЕГРАМОТНИЦИ,НЕГРАМОТНИЦИ, БЛАГОДАРИМ ТИ ДОКТОР БУНОВ,БЛАГОДАРЯ ТИ ПАРТИя ЛЮБИМА

Хубаво си прочел и написал за състава на земната атмосфера. Айде сега прочети колко опасен е чистия кислород! Сам си дал определение на себе си.

прост пример- аполо1 с грисъм,чафи и уайт.

Вярно неграмотник си.Кислорода е окислител за да гръмне е необходим силен редуктор.Примера за Аполо е течен кислород плюс течен водород.

Не са виновни пунктовете за скраб. Тоталния срив на ценностната система на българина, ненаказуемост,непукизма, безхаберието, безотговорност към обществото, алчност,не зачитане на личността..., няма смисъл да изреждам повече. Ние вървим към тотално самоунищожение.

Прав си и затова пак те зитирам: "Тоталния срив на ценностната система на българина, ненаказуемост,непукизма, безхаберието, безотговорност към обществото, алчност,не зачитане на личността..., няма смисъл да изреждам повече. Ние вървим към тотално самоунищожение. "

Напълно си прав,съгласна съм с тебе!!!

И те са виновни! И държавниците, че не въвеждат лицензионе режим с жестоки проверки! Докато не стане някоя голяма трагедия няма да се оправят нещата!!!

Ако имаш предвид ценностната система на изкупуващите скрап - да, прав си - нямат такава!Но тогава не си прав, че нямат вина! Ако не плащат на циганите за откраднатото- те пък няма да го крадат! Което не значи , че няма да крадат нещо друго, защото това пък е циганската ценностна система!

"Тоталния срив на ценностната система ,ненаказуемост,непукизма, безхаберието, безотговорност към обществото, алчност,не зачитане на личността..." - как хубаво си охарактеризирал тези, които ни управляват!!!!!

скраБ е онова, с което жена ти си стърже муцуната козметически, а скраП е оонва, което се предава за вторични суровини :)))

айде бе, не са виновни пунктовете за скраб.... кой финансира цялата верига?

Какви българи? Цигани брато.

Ненаказуемостта се решава чрез наказуемост за съда и МВР, които са я допуснали. Впрегнем ли коня пред каруцата, тя ще върви. А да го впрегнем е наша работа. Например на теб, Наблюдателю. Да оплакваш положението е все едно домакиня да реве, че не са й измити чиниите.

относно заглавието- щяха да са се отървали ако имаше взрив, сега не могат.хи,хи.

Размечтах се, под всеки цигански квартал и катун да има бутилки с кислород..

Много бързо ще спрат кражбите, да се затворят всички магазини за изкупуване на цветни метали, но власт имащите, които стоят на върха на тази мирамида не искат да се разделят с лесните си печалби пък били те и за сметка на нормалните хора. Бойко кажи си тежката дума и спри тези кражби.

+1

Напълно съм съгласна! Трябва закон, Краде се от БДЖ, краде се от БТК, ... краде се от всички нас, а сега можеше и взрив да има и жертви... Управляващите да проучат как е решен въпросът в Румъния, не е далеч, но доколкото знам от поне 5 години има закон за изкупуване на скраб.

Състав на земната атмосфера Азот (N2) 78 084 000 ppm (78,084 %) Кислород (O2) 20 946 000 ppm (20,946 %) Аргон (Ar) 934 000 ppm (0,9340 %) Въглероден диоксид (CO2) 39 445 ppm (0,039445 %) Добре че е д-р Бунов да ни информира в каква опасна атмосфера живеем.НЕГРАМОТНИЦИ,НЕГРАМОТНИЦИ,НЕГРАМОТНИЦИ,НЕГРАМОТНИЦИ,НЕГРАМОТНИЦИ,НЕГРАМОТНИЦИ,

Неграмотникът си ти.Кислородът в бутилките е в концентрация над 90 %,налягането в бутилката е около 100 атмосфери.Това прави бутилката страхотна бомба.А да се взривят 5 тона? Първо се информирай,после пиши глупости.

Абе, ти тъп ли си? Не става дума за въздух, а за кислород и то под високо налягане. Очевидно кислородът там не е с концентрация 21% както във въздуха. Като се вземе предвид какъв мощен окислител е, доктора е напълно прав.

родната полиция ни пази....как се крадат труби по които тече кислород еж така незабелязано ?ебати и дървавата циганска и долна! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.