Край на съдебната битка: Драгалевският лифт ще бъде възстановен

Столичната община спечели делото срещу дружеството "Въжени линии"

Обратно в новината

Коментари - Край на съдебната битка: Драгалевският лифт ще бъде възстановен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ура! ДрагалЪФският гърбав Ай дук ще се разхожда из планината !

Закона не им давал. А на Пампорово смениха два лифта, на Боровец един, като запазиха старото трасе. Значи може, или двата курорта нарушават закона? Или цеко лъже като бхаратец?

В Гермния съм се возил на лифт от 1936 год. , по който се евозил Хитлер.

Не сам адвокат на Витоша ски и не работя за тях но истината е следната: От 20 год се занимавам със зимна инфраструктура и въжени линии. Това старо съоръжение е невъзможно да бъде приведено в съответсвие с норми за безопасност и изисквания за работа на въжени линии превозващи хора точка ! Каквито и глупости да пише общината едно се вижда: те са тотално технически неграмотни ! Ако някои мисли че заблуждавам моля да се обърне за становище към ДАМТН която е единственно оторизирана по закон да сертифицира въжени линии. Явно съда не му е удобно да поиска становище от тях !!!

ОК, но докато го поддържаха и си работеше не се споменаваше, че е опасен. В един момент го спряха внезапно и стана опасен и невъзможен за възстановяване. Кой го докара до това състояние? А този на Безбог да не би да е много по-нов? Работи ли? Работи! На Мечи чал имаше също подобен. За там не знам дали още е същия. Просто тук интереса е на първо място. А за да тръгнат нещата както искат акционерите е нужно първо да ограничат хората на макс, за да се вдигне джабала. 20 години тия скапаняци унищожават Витоша. Много добре помня момента, когато горе работеше почти всичко, всички писти се обработваха поне по два пъти на ден и беше пълно с народ. До момента в който там стъпи Цеко. И така приключи всичко хубаво. Оттам насетне курорта до столицата потъна в разруха.

няма да споря но ако знаеш какво е това хващач и дали мооже да се закупи такъв модел 1957 г сега ще си промениш мнението :-) А също и електро управлението на тази линия е в състояние доста плачевно .. ще се уплашиш :-) По закон то не може да бъде заменено с ново (справка ДАМТН) Електроника не съществува !

да не би да сте от Банско?

Само като виждам неграмотността ти и ми става ясно какъв специалист си.

тея па, много искали ама чакали година и половина РИОСВ да им пратят писмо?@? Що за глупости са това, ще иска някой да прави инвестиция за милиони и ще чака с години писма по пощата.....

Как само 100 лева разходи по дело текло 12 години? Или журналистите са в грешка или общината пак е решила да пожали "нашата" фирма. За такова дело разходите би трябвало да са поне 5цифрено число.

А Княжевския лифт и пистите ще ги направят ли функционални?

да викаме пред новия: МОДЕРНИЗАЦИЯ МОДЕРНИЗАЦИЯ МОДЕРНИЗАЦИЯ ретроградници прости... а ние, обикновените от града знаем какво е било, кой го е "амортизирал" и как 50 години един басейн си е един и същ /без модернизация/, ама не в Бълхария, а в Германия!

как сравни басей с лифт ?!??! според тебе е няма никаква разлика така ли?

Като прочета за "Витоша ски" и борбата им за ските и ми прилошава....

Дядо Али Реза, ти ли си бре?

може и да стигнат до проект

Само не е ясно кой ще го възстанови този лифт. Всички големи производители казаха още преди 2 години, че няма как по новите стандарти и изисквания за безопасност да изградят лифт по съществуващото трасе без да променят местоположението на пилоните. Сега общината от 2 години иска да са със същото местоположение и сега някой ще трябва да строи лифта и да го възстанови ама сега тепърва трябва да създадат и фирма която ще го направи. Никой производител няма да го направи при условие, че се нарушава изискванията за безопасност.

Ако бяхме нормална държава, щяхме да имаме кабинка от НДК B до Алеко, ама не сме дъ'ге

Както през 2017 г. Бойко Борисов се разпореди влек Заека да заработи, така ще заработи и Драгалевския...

Трябва, ама надали!