17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Остана и кравите да заразят с чума. Отдавна има алтернативни горива и двигатели като например, двигател на вода или на отпадъци. Отдавна ги има но нас ни баламосват с вятърни мелници и слънчеви панели. Просто ги крият от нас, сами се досетете защо. Не е далеч от мисълта.

Нема такова лицемерие, баси... Всичко изброено има евтино мигновено и решение - глобално намалете доходите и вдигнете цените. И понеже някои държави няма накъде да намаляват доходите, това трябва да стане в богатите държави. Ама гражданите на богатите държави няма да са доволни. В същото време именно гражданите на богатите държави изискват екологични решения - на бедните не им пука, те няма какво да ядат, което им е много по-належащ проблем. Демек - богатите предизвикват промените на климата, богатите недоволстват от промените на климата, които сами са предизвикали, и после изискват някой да оправи нещата на принципа "дайте да дадем!". Еми дайте, де... Ние нямаме за даване.

Престанете с тези ми ти ''учени'' дето според интерса на менторите им си правят и някакви ''открития'' дето след 5-10 години нищо не струват защото са отречени от самите тях в новите им ''трудове''....

Учените не са виновни. Те просто казват "ако правим така, ще се случи еди какво си." Толкоз. И понякога грешат. Повечето пъти - не. Преди 20 години прогнозите им не бяха сигурни и имаше съмнения дали ще се сбъднат. Днес всички прогнози се сбъдват - глобално затопляне, промени в климата, скок на катастрофалните метеорологични явления - всичко се потвърждава. Въпросът е друг - някой иска непрекъснато да ни плаши, щото като живеемв страх е по-лесно да бъдем управлявани. Ако в природата има нещо постоянно, това е постоянната промяна. Демек - промяната не е проблем за природата. Един вид ще изчезне, друг ще просперира, на природата нищо няма да ѝ се случи, на планетата нищо няма да ѝ направим. Какво ще се случи с нас не е съвсем ясно. Най-добре за всички би било ако се свием до 10на % от сегашния си брой. И, разбира се, ще трябва да си променим живота. Не да се откажем от месото и да почнем да ядем само трева, както дрънкат в статията, а да ядем предимно месо, но много по-малко, отколкото сега. Щото така сме се хранили докато сме еволюирали и това е идеалната диета за нас. Да се свием до 10% не е страшно, Просто... така стоят нещата.

Темата е тревожна. С нея се занимавам от години. Преди дни завърших обстойни изчисления за размера замърсяванията с СО2 и метан. От нас хората 7,7 милиарда се отделят 2,7милиарда тона СО2 годишно, от животните - 2,8млрд тона, от постоянно летящите 14 хил.самолета се отделят 2,82млрд тона, от морския транспорт 7,22млрд тона, от ТЕЦ, пещи сушилни - 12,6млрд тона, от автомобили-1,54млрд т.,а от кравите и говедата изобщо-226млн тона метан или редуцирано към СО2- 5,7млрд тона годишно. От 1950 г до 2019 г населението на земята се е увеличило повече от ТРИ пътни, а животните -5 пъти. Намаление на популацията и на консумацията!!!

Темата не е тревожна. Броят на хората трябва да се редуцира 10на пъти. Толкоз. Кво муй тревожното...

Аз затова си ходя чисто гол по двора и маам салата с ракия .....

само марули да ядем, пак 9 млрд нема как да се изхранят ако се намали бебепроизводството в неразвитите страни и мегабизнесът от свръхразвитите се примири с мисълта за малки печалби, може и да се оправим

всъщност истинския проблем на планетата е въздушния транспорт - огромни количества изхвърлени газове.Пред тях газовете от кравите са като песъчинка в пустинята Сахара.Отклонява се вниманието от истинските проблеми пред земята и се защитават корпоративни икономически интереси.Ядрени опити са друг основен проблем за замърсяване на атмосверата.Но да сте чули някой да се бори срещу тях??????????

Хайде, "луда крава". министърката с благословията на премиера избива кравите, за да купуваме немската свръхпродукция от краве масло и сирене.