Хиляди миряни посрещнаха Кръстовден на Кръстова гора

За празника Въздвижение на честния Кръст Господен хиляди се събраха на Кръстова гора. Още вчера множество миряни се отправиха към светото място, наричано още "българският Йерусалим".

Обратно в новината

Коментари - Хиляди миряни посрещнаха Кръстовден на Кръстова гора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

О, заблудено човечество! Кръстова гора е просто едно бетонирано място, което никак не се вписва на фона на уникалната родопска природа! Хиляди ходят, търсейки спасение за себе си! Отново "АЗ"-ът е сложен на първо място. След тез "вярващи" аз и мои приятели планинари сме изнасяли десетки чували с боклуци, които "праведните" оставят след себе си. Душите Ви са мръсни, няма как без да ги изчистите да си мислите, че като отидете някъде и се помолите всичко ще Ви бъде простено. А след молитвата да си оставите мръсотията и просто да си тръгнете! С тази разлика, че мръсотията в съзнанието Ви си остава!

Хайде, стига с обобщения! Не казвам, че няма и такива хора, които Вие описвате, но има такива и като Вас, които милеят за планината и си събират боклуците! Не мислят само за "Аз"-ът, а и за другите! И не са с мръсни души, поне не казват на другите, какви са техните!

Все повече хора разбират, че трябва да се случи чудо, за да има хармония в този свят. И аз вярвам в това чудо - малко е различно като определение, но не и по смисъл.

Pesh0

Да се разотиват миряните , че ще връщаме гората , на Доган. Все пак по времето на османската империя, е била турска.

popov

Или хиляди поганствуващи посрещнеха Кръстовден на поганското капище.

Вярващи, тъпа килимявко, вярващи! За това и Господ им помага, а не бизнес клуб "Църква" ООД!

"мн. поганци, м. 1. Пренебр. Езичник, друговерец, нехристиянин. 2. Разг. Лош, отвратителен човек. 3. Диал. Плъх." Ти, в качеството на какъв и от чие име си позволяваш да наричаш хора, които не познаваш по този начин и да им лепваш този епитет!? Всеки един човек там е отишъл със своята надежда, вяра и болка! Не те е срам, не СТАРА КАЛИМЯВКО, А Г-Н ВСЕЗНАЕЩ!!!

Станишев и Пирински сред тях ли са ?

Разкарайте лика на този шизофреник от сайта

Спаси Господи народа си и благослови наследството си,като даруваш победа на Православния Български Народ над враговете му!Честит празник съграждани!

НИКОЛАЙ РОЛЕКСА НЕ Е БОЖИ СЛУЖИТЕЛ,А СЛУГА ТА ДЯВОЛА....НИКОЛАЙ РОЛЕКСА Е ПРИЧИНАТА ЗА ТАЙНСТВЕНОТО УДАВЯНЕ НА ВАРНЕНСКИЯТ Е ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКИ ВЛАДИКА-КИРИЛ,ДЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ! ПОЗОР ЗА САТАНАТА НИКОЛАЙ ПЛОВДИСКИ РОЛЕКСА...

На този пост!

До б.К. ти си луд лекувай се, не познаваш света в които живееш и сееш истинско зло. Лекувай се!!!

Блажен е който повярва без да ме е видял, горко томува комуто се ява

Мястото е вълшебно , заредено със светла енергия. Култов комплекс от времето на траките , който образува триъгълник на Силата заедно с другите две светилища- Караджов камък и Мъдър камък / белинташ / .През Първото Българско царство са построени множество параклиси , през Второто - цял манастирски комплекс. Турските дивашки орди унищожават всичко и избиват 130 монаси.Поклон пред светлата памет на мъчениците. Най- ценните реликви обаче оцеляват като по чудо. И комплексът е възстановен , най - вече с доброволни дарения.Пожелавам на всички Българи здраве и късмет , да не забравят , че Силата винаги е с нас. Да не губят вяра пред изпитанията . Най-тъмно е преди разсъмване , хора. Вярата няма нищо общо с религията , както и кольо ролекса няма нищо общо с духовноста. Да пребъде България : )

Да го рекламира върло на ислямските туристи!

Хората са казали че мечката като играе в съседите я чакай и у вас да играе...това което става в Сирия ще дойде и в Бг...язък за големите и луксозни палати построени с ограбени средства ...Бог неговите си хора ще укрие от злото но да му мислят нечестивците...вземете пример от богатите банкери, които дават дарения и са ктитори на разни църкви и манастири защото усещат със съвестта си че са нечестивци и затова с даренията си се надяват да избегнат евентуалното наказание което иде и никак не се бави...

Що се касае до владиката Николай то каквито са хората в този регион такива и клирици им дава Бог...освен това вярващите Християни се кланят на Бог и ако се поклонят на Владиката какъвто и да е той това се прави заради това че чрез този Владика мирянина участва в тайнствата (Причастие Изповед Опростителна молитва и пр.)...що се отнася до това кой Владика какъв е лош или добър той ще си отговаря за греховете си но ти гледай своите си грехове и плачи за себе си...какво те грее кой какви наказания ще получи ти гледай да избегнеш свойте си...

Браво ,братле !Евала!Аз съм на същото мнение ;)Добре,че има такива хора като теб,за да напишат тази истина!!! :)

е йезуитската. Попът казва: "Не ме гледай какво върша, а ме слушай какво ти говоря", а пък Исус Христос - "По делата им ще ги познаете". Каквито сме пловдивчани казвате, такъв владика ни сложиха от ДС. Не забравяйте, че Господ прати Исус Христос на юдеите, а те го разпнаха. Май не е този принципът, дето казвате. Пък и по онова време изобщо не е имало християни. За мен остава единствено валидно: "Съберат ли се двама или трима в Моето име, Аз ще съм сред тях".

Стадото си има свойте нужди :))) До загрижените за спасяването на стадото :)) не се хабете :)))

Тиз ...като дойде злото в къщата ти тогава ще ти замръзне усмивчицата...тогава други ще се смеят но ти ще плачеш...

Чета коментарите и с голямо прискърбие се убеждавам че България наистина си заминава ...причината е че преобладават безбожниците злодейте материалистичните душици, готови за парички и власт и майка си и баща си да продадат...коментарите ясно го доказват

Безбожника атеист комунист който трупа материални блага отнемайки ги от бедните хора и причинявайки им страдания, в деня на своето си наказание ще вика за помощ но нито хората нито Бог ще му помогнат, защото доказателствата (натрупаното неправедно богатство) ще свидетелстват в негова вреда....огледайте се хора и вижте колко нещастия има около нас катастрофи убийства самоубийства...всичко това са наказания от Бог за нечестивите дела на хората...чули сте че Бог бави но не забравя...ако Българите живееха по Божийте заповеди България щеше да е Райска градина

Само от 1956г. когато е приет закота за абортите до наши дни са направени само по официална статистика над 6 000 000 шест милиона аборта...това са 6 милиона убийства на Българчета...Бог няма да го отмине това безнаказано...пък другите грабежи и беззакония край нямат и то в една малка страна каквато е Бг...затова хора гответе се за голямо тегло...дървото което иде ще бие яко по кратуните на безбожниците...

Религията е измислена в миналото да държи масите в подчинение. Голяма част от хората вече са грамотни, но странно защо продължават да вярват в приказки. Това говори само за умственото им състояние. Попове гейове говорещи за ерейски приказки!

страшно си прав.

съвсем в началото не е било така, отскоро, от 2000 години само

popov

Иване, чадо, няма да те оборвам за гейските ти познания, но това което се случва на езическото капище не е християнство. А иди в нормалните държави да видиш че словоблудиш относно религията.

Тази килимявка и волен един ... ги е правил.

Такава хубава тема. Предразполагаща към светли и добри чувства. И толкова негативни коментари - това е абсурдно. Само лоши чувства ли ви мъчат, бе хора? Никога ли нямате нужда да споделите нещо позитивно, да се зарадвате на нещо? Защо е необходимо да споделяте само злоба и негативизъм - какви хора сте?! Няма ли частица светлина у вас, която да споделите? Защо тровите и другите? Животът ви само от гадости ли се състои? Една добра дума, без някакво вътрешно терзание, не можете ли да споделите? Ако не друго - поне да оставите добро чувство у събеседниците си. Само коментара на "Човек" е съвместим с темата. Всичко останало е бълвоч, който е препоръчително да не се чете от хора, очакващи позитивизъм от коментарите.

Браво ! И ! понеже все не ми остава време да ходя По Водата (тъй като Все тичам) : - Нека Вспомогнем Всички начинанието за Тази привечер/вечер на театрите в Столицата да стане Всенароден Воистине-Празник ! (т.е. да поподсетим да Излязат Под Открито Небе.... ПЛЮС - да направим Глобален Мост чрез Мрежата ) Казувайте да се приказуе ако обичате, Хора !

Ей нерегистрирания точкоброец. Не казвай на хората какво да четат и каво не. Тая еврейщина да ни казвате как да дишаме ни е омръзнала отдавна. Защитаваш една лъжа - християнството, било добро нещо. Кажи ми, че кръстова гора помага защото е заровено парче дърво от несъществуващ кръст. Аиде стига! Събудете се бе! (Ако не сте злонамерени човекоубиици). Водят ви на заколение а вие блеете ли блеете. Тровят ви мачкат ви, обират ви ежедневно, зачеват децата ви, насилват дъшерите ви, преластяват синовете ви а вие блеете. Завзели са правителство, кметств, телевизии, радиа, търговия, индустрия, а вие блеете! Събудете се бе!!!

Sangre sica

Като те слушам ,май Маркс ти е пътеводна звезда?

Света ЛИТУРГИЯ се казва и пише! Поправете надписа под снимката на митр.Николай!

За-бога-по-дяволите, Българ(к)и ! --> Какво прави всред Нас-Всички тоя Сатана ?! (от снимката)

МНОГО красиво място е Кръстова гора!Там ходят хора с различно вероизповедание с малката надежда да победи доброто в техния живот!......отправят зов за помощ към непознатото ,но силно вътрешно убеждение ,че има ВИСШИ СИЛИ ПОМАГАЩИ НА ДОБРОТО !ТАМ ЗВЕЗДИТЕ СЯКАШ СА СЛЕЗЛИ НА ЗЕМЯТА , А БРОЯТ ИМ Е УЧУДВАЩО ГОЛЯМ!МИРАТА ЛЕКУВАТ СЪС СВОИТЕ ЛАБОРАТОРНО ДОКАЗАНИ ХИМИЧНИ СВОЙСТВА И БОГАТО СЪДЪРЖАНИЕ НА РАЗЛИЧНИ ХИМИЧНИ ЕЛЕМЕНТИ , ПОДСИЛЕНИ ОТ ВЯРАТА НА ХОРАТА ДАВАТ УЧУДВАЩО ЦЕЛЕБЕН ЕФЕКТ!!ЛЕГЕНДИТЕ РАЗКАЗВАНИ ТАМ ПОДСИЛВАТ ВЯРАТА в Доброто и ИЗЦЕЛЕНИЕТО!!На Кръстов ден ДЕН СЕ СЪБИРАТ МНОГО ВЯРВАЩИ !ЧИСТИЯТ ВЪЗДУХ, ПРЕКРАСНАТА ПРИРОДА И ХРАМОВИЯ КОМПЛЕКС ОТ ПАРАКЛИСИ ЗАСИЛВАТ УСЕЩАНЕТО ЗА ХАРМОНИЯ И РАВНОВЕСИЕ !Честит празник на ДОБРОТО и добрите човеци!тКЪСТОВА ГОРА Е КРАСИВА ПО ВСЯКО ВРЕМЕ НА ГОДИНАТА!

ЗА ! да живей България на Човеците !! Единна ! Силна !! Просперираща !!! От и За Нас-Всички-Заедно.

е Белинташ...

Тоя господин лудоран ли ще е лицето на нашата мила православна църква не се учудвам за деградацията на хората които са отворени към такава форма на лудост в това няма не само нищо духовно в това има по-скоро много липса на съчувствие, а също така и няма никакъв здрав разум искаме нормален човек които да оглави българската православна църква след сегашния, ако сложите тоя господим имайте предвид че губите доверието в тази институция на 99 % от хората !

Този е педал,бе,хора!Цапа кръста!

Е, то за да се посветиш на Бог или трябва да си педал или да си социално неадекватен в един или друг смисъл. Нормален човек не би тръгнал по този път.

Блажен е който повярва без да ме е видял, горко томува комуто се ява

"Моята молитва":Дай боже да смъкнем от власт това противно,грабителско,престъпно правителство и да пратим в геената комунистическата партия!

Започвам да навързвам вече събитията. Защо изведнъж църквата стана толкова важна за България в последните месеци, въпреки че последните 70 години беше тотално забравена. И съвсем случайно изведнъж имаме вълна от сирийски "бежанци" - нищо, че са изминали цяла Турция пеша да стигнат до нас. Заражда се сблъсък по еврейски сценарий.

Хората които целят отслабване на Европа с тези бежански вълни които заливат Стария континент, целят Война която да се води в Европа дано се появи здрав разум които да спре тази лудост !

Това си е точно еврейски или по-точно ционистки сценарий за омесване на раси и религии и отслабване на бялата европейска раса. Не го казвам от расистки подбуди, просто човек трябва да е реалист и да вижда "цялата мозайка", а не само един неин фрагмент.

Е и кои са според теб тези хора! Аман от малоумни щрауси...

Москва не е Ийерусалим, Колега ! ---- А Равинът Ауербах - Вече отправи Воистине-Добри Пожелания.

Николай ли е флагмана на господ? Вие се шегувате! Този тип е с такъв характер, че е по-пригоден за равин. Толкова злоба и алчност на едно място има само в еврейските души, но за тях е ясно -те не са хора, а тоя се прави на българин. Та ми е чудно кой и как го подкрепя!

ясно е кой го подкрепя. Това са враждебни на България сили, които в момента имат пълен контрол върху външната и вътрешна политика на страната. Просто в момента България не е страната на българите. Звучи странно, но е факт.

За жалост така стоят нещата.Това е една невидима война ,която ни очуждава като нация.Не случайно сме най-несплотеният народ ,което е в услуга на тези сили за да ни затрият,но вие се уповавайте на Господ,той си е наредил нещата.Това са само изпитания,които трябва просто да преминем ,както и да се запазим като християни.Ако искренно отправяте молитва към Бог и Света Богородица ,повярвайте тя ще бъде чута!

Неврастеникът е москавец, Колега. Демек - чисто(-И-просто ;-)