Каракачанов отново заговори за наборна военна служба

Ясно съзнавам, че поемам отговорността на министър на отбраната в рисково за България време, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Обратно в новината

Коментари - Каракачанов отново заговори за наборна военна служба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На едно съм ас привърженик солиден: 240 дибели гЗове да се наредът на границата с дупката напрет..... и да стрелът! Бронебйони патрони срешу коету нема открити! нема открити! да си заслужат заплатите, кифтетата, косумите и превилегиите. Една армия седи в парлиаменто и получева заплати. За какво ви е наборна армия, парламентарната е непобедима? Ши кажът 1-2 рушвета, ши подадът 1-2 гЗа, ши направът 1-2 заменки, ши гепнът 1-2 кифтенца и салатки.... и ши ришът прублема. НЕ ВИ ТРЕБЕ НАБОРНА АРМИЯ - ИМАТЕ СИ Я ПЛАТЕНА В ПАРЛИАМЕНТО!

В бойковската стая ще гледат мелодия на годината а които не ще аиде да прай магистралите

Тези "патриоти " уж българи а всички с турски фамилии : Каракачанов, Джамбазки .... Сменете си първо имената на български и после се правете на патриоти-българи . Еврейски джуджета !

Пиша от Лондон. Британската армия е професионална, сравнително добре платена (и те се оплакват от ниски заплати, представете си) и имат всичко осигурено щедро и това е една от най-силните армии в света, плюс атомно оръжие на разположение. Заплатите са нещо като между 30-50 хиляди паунда на година, зависи от чина, а най-виските чинове вероятно получават драстично повече плюс много други облаги. Британската армия е нещо като 80-90 хиляди ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЙНИЦИ! нема тука наборно опълчение! Взимат доброволци, които отговарят на определени условия, а не циганската измет от Столипиново! Не можете да направите армия от човешка измет - разберете го! Висшите чинове на британската армия често взимат по 2 образования за да се класират изобщо! за чин! има си изисквания, и не е да го вземат насила от гетото неграмотен, и да му дадът атомна бомба в ръцете! Не мога да повервам колко сте тъпи - армия от буклуци ше си бъде само една сбирщина от буклуци независимо какво оръжие им сложите в ръцете!

search any search mashine: Joining the Army - British Army Website и погледнете за каква армия става дума. Веднъж одобрен - след серия от медицински изисквания и покрит ценз като минимум средно образование, такава и такава възраст (да, има възрастово ограничение което варира за различните родове войски и длъжности), и като мине процеса на кандидатстване и бъде одобрен за войник, после отива на воейнно обучение. И там си има изисквания и срокове да се покрият. Не е просто така да фванеш първия жиганин от Столипиново и да го накараш да марширува на плаца. И нема принуда - отиваш там, и ако не искаш, можеш да се махнеш във всеки един момент. Никой не ги спира по границите и никой не ги гони да са там. Аре нема нужда. Семействата им са обгрижени по целио свет - семейстовот получава всичко осигурено и пътува с войника по специални закони и начини. Има 2 раздела в британския правителствен уебсайт само за военните и само за техните семейства. Полвин правителство работи за техното благоенствие. Вие като го постигнете това с цигани от гетата, елате да ми се обадите. ше фърлите хубави и образовани деца на избиване и гавра, без подготовка и без осигурени условия. Мнозинството от тех ше се разболеат саму от буклук храната, която ше се опитате да им дадете по-ефтинко от наши и ваши награсени далавери. Другите ше бъдат тормозени, измъчвани и съсипани в кратки срокове, защото на никой не му пука какво се случва в казармата. Това е реалистичната ситуация. Башка, нито аз ше си дам детето, нито други емигранти - и ше го духате по сички показатели. Само за това да е било, си е струвало да се махнем и да се борим да оцелеем на чужда земя. Не съм привърженик на куманиЗките далавери и амбиции да си пазът ограбеното. Точка по фапроса!

Mаи много ти харесват мъже п*тки.

IP-то ти никак не е английско?!

колко е тажно да немаш валидни аргументи а само да злобееш.

при въвеждането на задължителна уенна служба всичките млади ще избягат! тоз експерт неправилно заблуждава за цената на службата! не включва издръжката на офицери,фатмаци и помощен персонал,още на ток,вода,горива, муниции и др.

Hапускане на страната срещу дукумен за изкарана военна служба.

Шо не себетеФгЗЪ вий куманягите? нале сте ноо смели, вие идете в казармата! Какво се подритвате другите да вършат вместо вас мръсната ви работа? Ареулево, никой не е длъжен да ви пази окраденото!

Cамо така,писна ми да гледам меки китки.Tрябва да се издаде закон след като е изкарал военната си служба да има право на международен паспорт.

Глупости си писал. Паспорт се купува, стига да имаш пари. През границата се излиза и влиза - кой когато и откъдето му е кеф. А на излезлите вече, много от които са и с чуждо гражданство ще им хванеш цървулите. Никой нормален млад българин няма да дойде да ти набива крак в тъпата казарма. всъщност то и казарми няма- поделенията са закрити, разграбени, съборени. Танковете подарени и за скраб, самолети- няма, подводницата- аут, гордостта на флота- белгийска фрегата втора ръка - "Дръзки".Даже и циганите не можеш вкара вече в армията.

Нали обещахте да върнете концесията на злато,а вместо това храни ГМО. Нали обещахте пенсий и заплати като в Европа,но само да вземете власта. Защо сме в НАТО.??????? Защо направихте оградата??????? Защо толкова скъпи самолети??? При тези неща нужно ли е да има наборна служба,при тази мизерия в която живеем,като в Северна Корея ли искате да станем???????Е тогава много българи с фамилийте ще напуснат Б-я.Ако направите тази глупост ,е вече ще бъдем сигорни ,че Боко3 желае да унищожи всичко българско,и плана на ЕС да станеме ,,БУФЕРНА ЗОНА,, КАРАКАЧАНОВ ДА ДА СПРЕ С ПЛЮСКАНЕТО,ДА СИ ПРИВЕДЕ ВЪНШНИЯТВИД,ЗАЩОТО ТОЙ Е ПРАСЕ,А НАРОДА ,,ЧИРОС,,

Не е нужно само да се говори , а трябва да се действува.Вече страни членки на НАТО започват да извършват реални стъпки за връщане на задължителната военна служба.

останали деца от страната.

Могат да се приемат закони ,като тези , които се отклоняват от редовна военна служба да ми бъде отнемано българското гражданство , защото те сами са се отказали от него и провеждат по този начин враждебни към страната действия и т.н. .Това може да бъде обвързано с отнемане на недвижима собственост или в по-мек вариант с рязко вдигане на данъците за такова имущество ,както и ред други законови действия

АМА КАКВИ ГЛУПОСТИ СИ ПИСАЛ. ТЕ НА НИТО ЕДИН БАНДИТ НЕ СА ВЗЕЛИ ИМУЩЕСТВОТО, ПЪЛНО Е С ЛУКСОЗНИ КОЛИ С НЕЯСЕН ПРОИЗХОД НА ДОХОДИТЕ, ВСИЧКО МАРА ВТАСАЛА КАЗАРМА. ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЛЕКАРИ, УЧИТЕЛИ, ПОЛИЦАИ И ДР. ВЗИМАТ СМЕШНИ ЗАПЛАТИ, ТЕ КАЗАРМАТА ЩЕ ВРЪЩАТ, ЕГАТИ ТЪПОТИИИИИТЕ

в Европа , не. И слава Богу.

КЪСНО, КЪСНО Е ЗА ВОЕННА СЛУЖБА. Нека има платена армия от свестни и проверени хора. НО.... ОТ цялото българско мъжко население е много, много късно.... след 25 години свободен достъп до дрога и амфети сега. И десетилетие поне наркопласьори пред училищни дворове. Не се наемайте - ще бъдете прокълнат от хиляди родители. Когато образованието влезе в нормално състояние, когато телевизиите плащат данък "кръв" за всеки излъчен кадър с насилие или малоумна с разрушителн послание реклама, когато родителите са глобени за насилие над или от децата им.... чак тогава може да съберете хора от различни класи в една казарма, че и да им раздадете оръжие. Те в училищата с юмруци, а по пътищата с колите се изпотрепаха, Вие искате да им дадете оръжи и да спят без надзор. До превъзпитанието на народа - платена армия от достойни млади мъже. А за превъзпитанието, дерзайте в Парламента за законови разпоредби и промени в МОН, СЕМ, ТВ.......

Защо българските мъже да ходят на войниклък, като могат да карат коли като щури и също да стане сакатлък. Когато стават катастрофи и млади хора загиват, тогава не може да се обвини казармата за това.

Подкрепям Каракачанов за връщането на наборна служба, още за увеличени разходи за въоръжение на армията. Отделянето на колкото е възможно повече средства за армията днес и много повече утре ще неутрализира надвисналата външна заплаха.

БАЩАТА НА КАРАКАЧАНОВ СЪЩО Е АГЕНТ НА ДС И ДЕПУТАТ ВЪВ ВНС

Ами, че младият Каракачанов за една година кого натопи, колко успя???? Това ли ти вади окото? А защо не кажеш вече над 10 години колко смислени и родолюбиви неща каза? И колко от неговите думи се сбъднаха. Винаги съм го наблюдавал със съмнение. И не вога да отрека неговата адекватност - качество, което почти няма за кого руг от политиката да присъдя. Макар че не гласувах за него. Хайдеда бъдем българи достойни, ако искаме да ни уважават и да сме с достойнство пред света!

С каквито си искам букви с такива ще пиша.Сигорно имаш внучки,затова не ти пука,а може и да нямаш деца.Нормално ли е като членове на нато ,да се възобновява наборна служба.Нормално ли е толкова разходи да се направят,като сме най бедните в Европа А най обеспокойтелното,че итинските българи са с по едно дете и да бъде ,,пушечно месо,,на един агент от ДС. На този човек му нямам доверие..И много има Защо за да няма армия,хубаво оптимизираха армията,защо да подаряваме живота на децата ни,което ни е най голямото богатство

Шкембе войвода е от "бедно-работническо" милиционерско семейство. Не знам как партньорите ни от НАТО ще му имат доверие на агент Иван от КГБ.

ПРЕДИ ГОДИНИ,В НАШЕТО ПОДЕЛЕНИЕ ЕДИН НЕНОРМАЛЕН ОФИЦЕР ЗАСТРЕЛЯ ЕДИН МНОГО УМЕН МЛАДЕЖ,ЗАЩОТО БИЛ ЗАДРЯМАЛ НА ПОСТА.МОМЧЕТО БЕ ЕДИНСТВЕН СИН.ТАЗИ ТРАГЕДИЯ СЪСИПА МНОГО СЕМЕЙСТВА. ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРСКИ СЕМЕЙСТВА СА С ПО ЕДНО ДЕТЕ ПОРАДИ МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ. ПИТАМ ТОЗИ НЕЩО КАТО МИНИСТЪР ИМА ЛИ ВРЪЗКА С ГЛАВНИЯТ МОЗЪК.ТОВА НЕ ЕДИНСТВЕНАТА ТРАГЕДИЯ В АРМИЯТА,КОЛКО ПОЧЕРНЕНИ СЕМЕЙСТВА ИМА. ТОВА АКО НАПРАВИ ТОЗИ НЕНОРМАЛНИК,ПРОДАВАМЕ ВСИЧКИ ИМОТИ И ДЕЦА,НИЕ И БАБИ И ДЯДОВЦИ И ЗАМИНАВАМЕ В ЧУЖБИНА НЕКА СИ ОСТАНАТ С ЦИГАНИТЕ И ДА СИ УПРАВЛЯВАТ.КОЙ ЛИ СА ТЕЗИ НЕНОРМАЛНИ КОЙТО СА ГЛАСУВАЛИ СА ОП

Направо си събирайте багажа и заминавайте, не знам какво чекате. То е ясно, че с куманяги нема прокопсия. Ние така направихме, и ни светна пред очите. Никфо връщане, докато куманягите са на власт! От мене нема да земат нищо! достатъчно са зели - избиха ми семейството, 1/3 от семействот ое директно избита по затвори, лагери и без съд. Другата 1/3 избега в чужбина, имам роднини по сичките континенти. Другата 1/3 още седи в страната и те се нервират. И те мислът за бягство. Дип че ги мързи да учат езици, ко му е толкото на учене на език не знам, учие се и хоро се играе. Бегайте и не чекайте да ви убият детето! МОЙТО НЕМА ДА ГО ДАМ ПОСМЪРТНО!

Слушай ,да ти кажа "дупничарина" дето си писал с главни букви... Вярно ,ставаха такива неща в казармата.Служил съм в боно поделение на Южната граница . Тежка ми бе службата,но бяхме и млади, здрави и корави. Ако направим една статистика ,за загиналите младежи във възрастовата граница 18-21 от мъжки пол по "мое време" в армията и тези днес (макар и по-намалели като бройка поради демографския срив и емиграцията) ,днешните ,които не служат ,загиналите само от наркотици,селфита ,автомобилни катастрофи, побоища ,убийства за щяло и нещяло и всякакви други глупости ....СА НЯКОЛКО ПЪТИ ПОВЕЧЕ ...НЯКОЛКО ПЪТИ...ВЯРВАЙ МИ !

Нема да си пратим дечицата да ги изнасилват циганите. Какво си живел ти преди 40 години, сега не е същото и не искаме и да чуваме за стари казармени спомени на куманяги, уредени на лесна служба. Дай си ти детето, да го изнасилват и да се гаврят с него! ние нашите не даваме!

Пиша ти от Лондон. Брекзит идва....и не държим ноо да сме нито европейци, нито балХар. Балхарския пасспорт е компрометиран от ваште куманиЗки политики - да се размножават циганите. Където и да ида с вашия пършиг пасспорт, ме приемат все едно съм циганка. ВАС ИРОНИЗИРАМ, КУМАНЯГИ, ДЕТО РАЗМНОЖИХТЕ ЦИГАНИТЕ! Точно никаква е жертвата да го фърлим! а вие пак ни тикайте в тая посока, та и данъци ше отървеме да плащаме. Ше си лапате средния пръЗд .... хората са докарани до безподобна мизерия и отчаение! ПРОКЛЕТИ ДА СА КУМАНЯГИТЕ И ДО 24 КОЛЕНО ОТ ЧУМА ДА ИЗМИРАТ И МОР ДА ГИ МОРИ! ЩО РАЗСИПИЯ ДОКАРАХТЕ НА ТАЯ СТРАНА - СЕГА СИ СЪРБАЙТЕ САМИ ПОПАРАТА! НЕ ВИ ЩЕМЕ И НЕМА ДА ВИ ЗАЩИТАВАМЕ СТАТУКВОТО НА КРАЖБИ, ДАЛАВЕРИ И БЕЗСРАМИЕ! НАТИКАЙТЕ СИ ГО В ГзЪ! НЕМА ДА СИ ДАМ ДЕТЕТО, И АКО ТРЕБЕ, ОЩЕ 2 ПАССПОРТА ШЕ ЗЕМЕМ И БАЛХАР ШЕ ГО ФЪРЛИМ, АМА НЕМА ДА СИ ДАМ ДЕТЕТО! БРЕКЗИТ ИДВА, НЕМА ДА МИ ФАНЕТЕ ЦЪРВУЛИТЕ!

А ще получи ли агента на ДС Каракачанов,допуск до секретна информация.И кога комисията по досиетата ще оповести списъка на новите депутати и министри които са били агенти?А що се отнася до задължителна казарма,ако се стигне до тази лудост,то всички донаборници ще избягат в чижбина.То и без това сега платената армия е с незаети, щатове а и как ще бъде финансирана редовната войска. .

gonzales

агента няма да получи достъп - той ще си го даде. следва покриване и изчезване на документи и т.н.

valentor

хи-хи. може тукашните копия. А оттатъшните , как ще низвергнеш?

valentor

не е ли редно Военният министър , в случая лицето Каракачанов, да води с БОДРА СТЪПКА войската на парада

Абе боклук кой ще ви пази.Ти ненормален ли си.Всички ви мразят.

него и моя ротен, подполковник с доста служба... Нашият нямаше за нищо марш-наскока от 6 километра, а този ще пухти кат парен локомотив на тая възраст след него.

Къде "ротните" са "подполковници" бре....в Карлуково ли? "Таванът" за тази длъжност е ...КАПИТАН За Военните училища и Школи ...МАЙОР.

Техния ужас е че и танкове вече нема как да извикат. Народа не ги ще. А отвън на границата чекат неколко армии и велики сили. Дали отвътре ше ги бутнеме и избиеме, или отвънка ше ги бутнат и избият, въпрос на време, и те се насират от страх. Сигурна съм, че ше опитат сички средтсва, включително о медийна пропаганда. Кой си мислите че пише тука и ви подсторва да се възбудите по старите си спомени и да се разчуфствате, и да одобрите дечицата ви да бъдат сложени на разстрел. Куманягите да си ходът самички да пазът границата и заграбеното, на мене не ми пука, аз немам деца за техните низки страсти и грабежи, и масовия геноцид, който спретнаха на народеца! дай боже, направо се молим...Туркия ке влезне и ке ги избие! Ердихан нема да им ве е с ветрило и точно за нула време ше ги излови кату пилци! А после ше си отвоюваме обратно страната - начини бол, когато хората го искат! Докато не се махнат куманягите, секи който е бъркал в кацата....дотогава тая страна нема да се оправи! АС ЛИЧНО, ПРЪСТА СИ НЕМА ДА МРЪДНЕМ ЗА НИКОЙ КУМАНЯГА!

Защо нападате Роксана.Казармата е като държавата.Никой не си изпълнява задълженията.Извращенията се дължат на това че офицерите и сержантите не си вършат работата и старите си правят каквото си искат с младите.А когато събереш хора насила на едно място винаги се стига до извращения.Никакъв карцер не може да изплаши старите.Така много младежи излизат психически увредени за цял живот.А с циганите полицията тепърва ще бере много ядове.

Благодаря. Моето твърдо мнение е че куманягите усетиха, че са на ръба да паднат от външни сили. Те отдавна се укрепиха вътрешно, вътрешно избиха, изгониха или съсипаха опозицията и интелигенцията. Но сега има външни врагове и рискове - мигранти, Турция, Русия... (Русия не би защитавала балХар на сека цена...) и куманиЗтите се посраха, нема кой да им защитава статуквото на заграбеното от народеца. Не им се ходи на границата да си мрът за заграбените богатства, и се пробват пак да ни сложат нас, обикновените хора. Е НЕМА ПА ДА ПАЗИМ КУМАНИЗКОТО СТАТУКВО НА ГРАБЕЖ И ПОЛИТИЧЕСКИ БЕЗУМИЯ, ГЕНОЦИД НАД НАРОДА И ИЗДЕВАТЕЛСТВА! ДА СИ СЛОЖЪТ ДЕБЕЛИТЕ ГЪЗОВЕ НА ГРАНИЦАТА И САМИ ДА СИ СЕ ПАЗЪТ - ОТ МЕНЕ САМО ЕДИН КУКИШ И ПРЪДНЯ ЗВУЧНА И МЕРЛИЗИВА В ЛИЦЕТО НА КОМСОМОЛСКИЯ АКТИВИз И КУМАНИЗ КАРАКАЧАНОВ! Лично съм скарана с тея двамата - да бехте чули как се крешеше и как се хванахме за гушите! Роксана срещу Раданчо и Каракачанчо!

Роксана не ги слушай колко хубаво е било в казармата и какви големи мъже са станали.В казармата принципа е ден да мине комат да замине.Офицерите и сержантите не си гледат задълженията и това е причината за извращенията.Даже силни физически хора пострадаха.Мой бивш съученик спортист- корав човек служеше във вътрешни войски.Даже отиде в Камбоджа да се бие и въпреки това не издържа на тормоза на старите ,направи инцидент и го освободиха като психически непригоден.

ОТ НАС ЗАВИСИ - ЩЕ РЕАГИРАМЕ ЩЕ ПРОТЕСТИРАМЕ, НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ДА ОПРЕДЕЛЯТ ОЯЛИ СЕ КОМУНЯГИ, ТАКА НАРЕЧЕНИ ПАТРИОТИ СЪДБАТА НА ДЕЦАТА НИ!!! В ЕДНА ЕВЕНТУАЛНА БЪДЕЩА КАЗАРМА ЩЕ Е КАТО В ЗАТВОР. НАРОДА Е ТОЛКОВА ОЗВЕРЯЛ ЧЕ ТАМ ЩЕ ИМА САМО ПРЕСТЪПНОСТ. ДА СИ НАМЕРЯТ НАЧИН ДА ПЛАЩАТ НА ЖЕЛАЕЩИ. НЯМА КАК ДА НИ ЗАДЪЛЖАТ ДЕЦАТА ДА ХОДЯТ В СГАНТА С ЦИТАНИТЕ. АКО ЛИ НЕ НАПУСКАМЕ НАИСТИНА БГ.

което сега става из училищата го нямаше и в "ония времена" и същото не се ли пренасяше и в казармата?! Стига вече някой друг ви е виновен за всичко което не сте могли да направите самите вие за да оправите децата си! Не си ли помните думите "нека да влезнеш в казармата та да те оправят и дано станеш човек"?!

Ники

Този дебелак явно, като войник е бил ВКР - разбирай мръсен доносник, който е топял колегите си войници. Такива гадове всички войници ги мразеха. Колко умни и кадърни момчета загинаха по време на учения и занятия, а тези гнусове винаги бяха на топличко. Повръща ми се!!

но ние само говорим ДА ИЗЛЕЗЕМ ПРИ СЛАВИ-САМО С РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ НЕЩО С ГОВОРЕНЕ ТУК И СЕДЕНЕ ПО ДОМОВЕТЕ НЕ СТАВА !!!!!

Агента Каракачанов да се разкара. От казармата в предишният и вид по-голяма простотия няма, загуба на време.

ще разкара много млади хора от родината. Мнозина не желаят да служат на хора, които са ги възседнали от десетилетия.

този жалък Прасчо , явно не е бил в казарма.

Искам да съм фатмак/артелчик първа категория труд.2 месеца.

Тези неща не трябваше ли да се уточнят в програмата на правителството? И какво ще правим сега? Ще чакаме да видим кой депутат ще хвърли поредната бомба? Какво правим, ако утре Волен реши, че Македония трябва да бъде присъединена към България?

Тоя тулуп утре и конц. лагерите ще върне!!! Ба хти смърдящите на военщина, примитивност и мръсни зелени чорапи "български министри"!!!

Доносникът Каракачанов е поредната калинка в правителството на м..рата. Това с казармата е "много интересна идея", но нека той да даде личен пример. Абе аланкоолу, къде ти е базата, къде са ти средствата, къде са ти строевите офицери, и къде са ти момчетата които ще отидат на заколение?????? НЕКАДЪРНИК!!!

valentor

представам си : среща на военните министри на ОТАН . Те вътре се съвещават , а някоЙ чака отвън , поради липса на допуск

Този ако не иска бързо да свали правителството трябва да е кръгъл идиот да предлага подобно нещо и то при тази тяхна огромна непопулярност и гняв сред хората. Зорлем ще принудят и малкото останали в България младежи ((и приятелките и приятелите им) да напуснат България и окончателно ще взривят хората - блуизките и роднините им!

ТИ ИМАШ ЛИ МОЗЪК???????????ТОЛКОСА МАЛКО ИСТИНСКИ БЪЛГАРЧЕТА ОСТАНАХА И ЩЕ НИ ГИ ПРАВИШ,,ПУШЕЧНО МЕСО, НЕНОРМАЛНИК КОЛКО ХОРА СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЕБ,СЪЩО КАТО ТЕБ ОТКАЧЕНИ.ТЪКА ЩЕ НАПРАВИШ И ТЕЗИ ЧИТАВИ МЛАДЕЖИ КОЙТО СА ОСТАНАЛИ И ТЕ ДА ИЗБЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ТИ СИ ПЪЛНА ОТКАГАЛКА . АКО И НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГЛАСУВА ТОКОВА НЕЩО ,Е ТОГАВА ЩЕ КАЖА,ЧЕ ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ СА ОЛИГОФРЕНИ.

Пич, некой ти трие плюсчетата от мене. Що плзсчета ти натрясках, най-малко 10-15 са изтрити. Редактират ни са се не трае. Даже плюсчетата и минусчетата. Да не ти пука, от мене 100 000 плюса още. Това е истината.

valentor

ох, как ще обяснява , че Ф-16 е възможно най-добрия избор , не ми се ще да се сещам . Голем кикот шЪ пада , брато

Ясно съзнавам, че този набор от политици плаче за голям лабут. Като че ли денят за разплата е доста наблизо. Какви четири години сънуват тези! Най-много да са десет месеца.

Ме е че съм Българин

може и да не си, не го преживявай

Да не би Бойко за това да го е сложил за министър на отбраната, да се опита да върне казармата и да се самопрецака, като Москов беше оставен да се самопрецака с пръстовите отпечатъци!

Дебелакът ни строява за послееден път, Със стари манджи ни гощава за порееден път, Тйпите се разревавят пускат и мълчат, Умните са преебане за пореден път. Уволнениее , уволненеее, Тава е нашето спясениеее. Пак отноово се изтътря предния мандат, Живете се пяк строяват и пак отдаваят .

Наборната служба е идиотизъм. Изживял съм 2 години , жалки, малоумни и не бих го пожелал никому.

Само пример може да запали младите !

Е, та малко ли примери имат!? Мятането на павета срещу прозорците на Жан Виденов в Министерски съвет, докато той беше в него, е чудесен пример! Виж ако проявят малко фантазия и заменят паветата с коктейли "Молотов" ще заслужат истинско уважение!

Статията е много поучителна.И все пак това е Швейцария.Аз съм за този модел и да се възтановят ДО за опазване на вътрешния ред( не политически)ипопомагане на полицията--защото и тях вече ги бият.

valentor

аре сега говори срещу нато, да видим като как ще стане

Назначението на този ДС доносник за Министър на МО е нова поредна гавра над българския народ и армията ни. То много ми напомня избирането на друг ДС подобен на този пост преди четвърт век - Димитър Луджев (който представляваше срамна картина, когато го виждаха толкова пиян, че да не може да ходи сам). България според всички се намира в много тежка демографска криза, а според мен това си е целенасочено търсена и планомерно предизвикана ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА! Сещат ли се всички, освен това "патриотарско" недоразумение, разбира се, КАК ЩЕ СЕ ОТРАЗИ НЕ ЕМИГРАЦИЯТА НА МЛАДЕЖИ, ПЛЮС ТЕХНИТЕ ПТИЯТЕЛКИ, ПРИЯТЕЛИ, БЛИЗКИ И ПОЗНАТИ АКО БЕЗУМНОТО ПРЕДЛИЖЕНИЕ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВОЕННА СЛУЖБА СЕ ПРИЕМЕ! Освен ако точно това не е желаният и търсен ефект от тези и кукловодите им.

Ас оттука ти казвам, че децата на емигрантите панически ше се врурнат да се отазват от балХар гражданство. Ето тека ше изгоните от числото на гражданите си най-младата, най-способната и най-кадърната част от нацията. Директно ше ги отрежете от нацията и ше ги отвратите за вечни времена от страната, езика, културата и политическите ви малоумия. Хич не шъ да споменавам, че физически нема начин да ги гоните по 100 държави кой се е явил и кой не е. Хич не щъ да споменавам пътните разходи. Примерно в случая на бългачета в САЩ, пътните им разходи една посока могат спокойно да стигнат 2000 доларес - зависи от коя част на САЩ ше пътуват. Кой ше ги плати тея разходи, вие малоумни ли сте? В случая на Австралия, пътните разходи (пак зависи от началната точка) спокойно може да стигнат 5000 австралийски доларес.... Вие ли ше ги платите тея разходи? Още повече, извикването на наборната 'войска' иска казарми, някакви нормално условия, И ХРАНА! как ше ги храните тея деца? Кой ше им плати униформите, въоръжението и амунициите? ЗА МЕНЕ ИДЕЯТА Е ТОТАЛНО МАЛОУМИЕ И ИЗВРАЩЕНИЕ -------- В ТАКИВА УСЛОВИЯ И С ТАКИВА СРЕДСТВА !!!!!

във форума?! Освен от месеци да ръсиш простотии до сега нищо свястно не си написала в нито един твой пост във форума! Напиши нещо наистина разумно и дай градивно мнение, та било то и да е критично, как да се излезе от сегашното положение в държавата! Да сипе простотии и да оспорва нещата, но без да предлага решение, го може само някой чиято вътрешна част на това що е над раменете е доста гладка и не му служи за това за което я е определила природата.

да не е писател фантаст??? Той има ли представа какво значи да има наборна армия? Или само на картинка е гледал армия? Или на показно учение? Дори не сме по приказката на гол тумбак чифте пищови, защото дори кремъклии не можем да си позволим.

Един от многото министри в това правителство, който нито има опит нито знания за поста. Абе Каракачанов защо не решиш направо да говориш за междузвездни войници (клонинги) и звезда на смъртта

Някои пак не са си взели ЛОПЕДИУМА.Нямате ли си в къщи тоалетни?А и речника ви е много беден.

наборна военна служба прочети тази статия: Най-милитаризирана държава в света е Швейцария Представете си Държава , в която всички граждани от мъжки пол в интервала от 20 до 50 годишна възраст са военнослужещи и в буквалния смисъл на думата спят с оръжие под възглавницата си. Държава , която след навършване на 50 годишна възраст подарява зачисленото лично оръжие на гражданите си. Държава , която поощрява и приветства участието на гражданите си в мобилизационни сборове и учения независимо дали са на 50 , 60 или 70 годишна възраст. Държава която те моли да си купиш поне пистолет , а най-добре автомат със сгъваем приклад. Държава , която е способна да увеличи армията си от 22 хилядна численост в мирно време до 650 хиляди , в рамките на 4 часа, а в рамките на 2 дни до 1.7 млн. численост , при това прекрасно организирана , силно въоръжена и много добре обучена. Представете си тази въоръжена до зъби държава , от Женева до Давос , от Цюрих до Лугано , територията на която е изровена от тунели , противоатомни убежища , продоволствени военновременни складове , ракетно-артилерийски опорни точки изсечени в гранитните планини, държава в която 80% от къщите на населението са оборудвани с бронирани капаци на прозорците (стоят в мазето а при нужда се монтират). Това е Швейцария. Армията на Швейцария не е единствената в света , която е организирана на този принцип. Донякъде подобна структура има и Бундесфера. Аналог може да се направи и със съветските кадрирани дивизии от близкото минало. Организацията е по схемата Пълно обезпечение с офицери + 2/3 обезпечение с подофицери и сержанти + 1/3 редовни войници + мобилизационни сборове когато има нужда. Разликата при Швейцарската армия обаче е , че този принцип е доведен до перфектност .

Кадровите военни в Швейцария са всичко на всичко около 9 000 души и са заети предимно във ВВС на страната. Заетите в останалите родове войски кадрови военни са около 15 000 души едновременно. Всеки гражданин от мъжки пол , след навършване на 20 годишна възраст се призовава в редовете на Швейцарската армия. Зачислява се в редовете на Rekrutenschule Ecole de recrue , където прекарва първоначално обучение от 90 дни. След завършване на обучението , държавата зачислява на новоизпечения боец личното оръжие (автомат и пистолет) , едноседмичен пакет със суха храна т.н. Министерска консерва , която боеца има задължението да обновява след изтичане на срока на годност , х 4 пълнителя с боеприпаси за оръжието , три комплекта униформи за различните сезони , бронежилетка и каска , както и зачислителен номер към коя войскова част принадлежи. Така екипиран боеца се прибира в къщи и тръгва на работа или в университета или където му е житейското поприще. До 32 годишна възраст боеца се намира в състояние Аусцуг. При този статус е длъжен в рамките на 10 г. да премине 8 военни сбора х 3 седмици всеки. Времето през което ще преминава сборовете го съгласува с военния отдел на министерството съобразно житейските си нужди. Важното е да премине определеното със Закон количество за опредения срок. От 32 до 42 годишна възраст статуса на боеца се променя в Ландвер. Ландверите имат задължението в рамките на 10 години да проведат 3 сбора х 2 седмици всеки. От 42 до 50 годишна възраст статуса се променя на Ландщурм. Щурмоваците имат задължението в рамките на 8 години да проведат 1 сбор от 2 седмици. След навършването на 51 годишна възраст боеца официално се уволнява от армията , прибират му автомата , пистолета , боеприпасите , бронежилетката , каската и сухата храна и го въоръжават с предписание как и къде да действа при обявяване на извънредно положение или война. Също така при уволнението всеки получава подарък от държавата автоматична ловна гладкоцевна пушка тип помпа.

======== Основна особеност на Швейцарската армия е усиленото обучение на офицерите-резервисти. По правило те преминават допълнителни сборове към по-горе споменатите , в размер на 100 дни за всеки статус. Това обстоятелство предизвиква силни протести от страна на работодателите , особено от Банковата Асоциация , доколкото всеки един от тях, от банковия директор , до най-дребния началник на отдел преминава през тези сборове. Независимо от тези протести сборовете са място където могат да се срещнат и да общуват представители на различни прослойки на обществото , като например директор на компания и портиер в същата компания да си поговорят лежейки зад картечницата в качеството си на стрелец и коректировчик примерно.Тук е мястото да добавим , че практически е невъзможно отклонението от военна служба в швейцарската армия на гражданин на държавата , физически годен , независимо дали е банкер , лекар , студент или президент. Военният бюджет на тази държава със 7.5 млн. население по данни от 2008 г. бюджета е около 5 млрд долара , което е 1,2% от БВП на страната, но много от разходите за отбрана са вторични и минават по други пера. Въоръжение : 800 танка и бронирани машини , в т.ч. 420 германски Леопард 2 и 150 М-109. 14 ескадрили военна авиация , в т.ч. 350 бойни и 120 учебни самолета и 80 щурмови и 20 транспортни вертолета. Характерно е че оръжейния парк се обновява постоянно и практически не съществуват примери когато дадено въоръжение е по-старо от боеца който борави с него. Щателно ремонтираното леко стрелково оръжие (пистолети и автомати) се предлага за закупуване от населението на вътрешния пазар , като ако купувача е жена отстъпката е до 40%.

======== Основна особеност на Швейцарската армия е усиленото обучение на офицерите-резервисти. По правило те преминават допълнителни сборове към по-горе споменатите , в размер на 100 дни за всеки статус. Това обстоятелство предизвиква силни протести от страна на работодателите , особено от Банковата Асоциация , доколкото всеки един от тях, от банковия директор , до най-дребния началник на отдел преминава през тези сборове. Независимо от тези протести сборовете са място където могат да се срещнат и да общуват представители на различни прослойки на обществото , като например директор на компания и портиер в същата компания да си поговорят лежейки зад картечницата в качеството си на стрелец и коректировчик примерно.Тук е мястото да добавим , че практически е невъзможно отклонението от военна служба в швейцарската армия на гражданин на държавата , физически годен , независимо дали е банкер , лекар , студент или президент. Военният бюджет на тази държава със 7.5 млн. население по данни от 2008 г. бюджета е около 5 млрд долара , което е 1,2% от БВП на страната, но много от разходите за отбрана са вторични и минават по други пера. Въоръжение : 800 танка и бронирани машини , в т.ч. 420 германски Леопард 2 и 150 М-109. 14 ескадрили военна авиация , в т.ч. 350 бойни и 120 учебни самолета и 80 щурмови и 20 транспортни вертолета. Характерно е че оръжейния парк се обновява постоянно и практически не съществуват примери когато дадено въоръжение е по-старо от боеца който борави с него. Щателно ремонтираното леко стрелково оръжие (пистолети и автомати) се предлага за закупуване от населението на вътрешния пазар , като ако купувача е жена отстъпката е до 40%.

тази идея ми харесва повече, но не я виждам да се случи в балхар - защото нема как да ограничиш циганите от българите и неминуемо ше требе да дадеш оръжие на циганите. Некой мисли ли че циганите като възраст са повече от връстниците си? Поражи главоломното си размножаване, циганското население е предимно а тая боеспособна възраст, а балХар са предимно пенсионери и инвалиди. Как я мислите, чисто статистически, да въоръжите циганите и да създадете башибозука, който и Сулейман Паша не е имал на разположение за золуми? Ко ше правите, вие, предимно пенсионери, като се озовете срещу циганския въоръжен, млад и озверел башибозук? пълна липса на връзка с главния.....

а ти сигурна ли си че няма съответните законови механизми чрез които, в такива условия, всеки да бъде поставен на мястото му от страна държавата, в това число и "циганския въоръжен, млад и озверел башибозук" и други имащи подобни нагласи и амбиции?!

valentor

БРАВО за това , че сте го написали . Швецарската е НАЙ-ГОЛЯМАТА И СИЛНА АРМИЯ В ЕВРОПА. Тези подробности в тези няколко части НЕ СЕ знаят тук. Особено ... неявяване на военен сбор. .. от там насетне ГОСПОД ДА Е НА ПОМОЩ на неявилият си...

Като дадете оръжие в ръцете на необразовани циганета, няма да направите българска армия от отлични войници, а башибозук и вакханалия на нискочелието. Най-много с оръжието да тръгнат да правът золуми по селата и градовете, на банди. Восйак се прави от образовани и съзнателни хора, с умения и разбиране. От маймуни, армия няма да стане. Мислим, че сте загубили тотално връзка с главния, ско си мислите, че от цигански маймуни ше направите армия.

По принцип не съм против казармата, а против начина, по който се случват нещата в балХар. както некой друк е отбелезал по-доле, идеята за благородно служене на рОдината ше се превърне в сексуално извращение и войничетата просто ше бъдат подложени за пушечно месо. Без оръжия, без умения и без добро образование, тия войничета ше бъдат затворени да се избиват едни други в условия, които са чудовищни, и да спомене факта, както некой е отбелезал по-доле, че циганетата ше бъдат мнозинство и редовно ше ебават балХарчетата - в буквалния смисъл на думата. Немам капка съмнение, че хубавата идея ше бъде извратена и опозорена в най-кратки срокове. В персоналния ми случей, за нищо на света не бих позволила сина ми да иде в казарма - човека е високо образован и с едно от най-скъпите образования в света - и да бъде сложен на тезгяха като пушечно месо, тая нема да я бъде! Да не говорим, че и българския му изостана в сравмение в другите му езици....и че най-вероятно като отлично образован и възпитан човек, ше го правът на маймуна от нискочелите примати, с които ше требе от зор да общува. В същата позиция са и повечето деца на други емигранти. Абсолютно не виждам шанс и смисъл добре образовани млади хора, издраскали с огромни мъки до некфо по-цивилизиовано положение, да бъдат принизени до копане на окопи, марширофки, потене по хълмовете и нощни вертепи за задоволеване на циганския нагон. По-съм сугласна от по-старото поколение да се събере доброволческа армия - хем повечето от тех знаят и умеят доста. От поне 20 години процжента на родените циганета е над 50-60% - и е абсолутно сигурно, че в казармата тоя прожент ше се запази и наборите ше бъдат в същото процентно съотношение. Не знам каква войска искате да събирате от цигани и циганска необразована паплач....

На маймуната, дето се е разписала с минуси - едно фапросче. Като как я виждате, да приберете децата на емигрантите от 100 различни държави по света, като големата част от тех дори не говорът балХар? Ко, ше ги учите на чинове като в първи клас ли? та да разбират какво се иска от тех и да комуникират помежду си? Как ше накараш деца, израсли буквално по целия свет, да проговорът изведнъж балхар? и идват с различен статут, езици и образование, което нема нишо опщо с балХарското! Как ше накараш деца, родени и израсли в лукс (който е невъзможен в балХар) да живеят между циганите и в условията на балХар немотията и мизерията? С какво ше ги храните, като повечето от тех ше се изповръщат на отровите, които вие ядете, а повечето и направо ше се разболеят? И с каква цел си мислите, че тия деца изобщо ше се научат на кото и да било и че ше могат реално да бъдат полезни? А? некой нещо да кае?

Гледам, чче пак праскате минусчета, ама нищшо не обелвате. То и не можете.....щото това е истината! Който иска да крепи куманиЗкото статукво и властта на куманягите, заграбените им имоти и пари - да ходи да се трепе по казармите! ДОКАТО ИМА И ЕДИН ЖИФ КУМАНЯГА В ТАЯ КЛЕТА СТРАНА - ОТ РОКСАНА ПОМОЩ И СЪДЕЙСТВИЕ НЕ ЧЕКАЙТЕ! ДА ВИДА КУМАНЯГИТЕ ИЗБИТИ - И СЪЩИЯ ДЕН И ЧАС СИ БУКВАМ БИЛЕТ И СЕ ВРЪЩАМ, И ДОВЕЖДАМ СИЧКОТО ДА СЛУЖИ, РАБОТИ И СТРОИ НА НОВА СМЕТКА СТРАНАТА! И НЕ СЪМ САМО АС- ОЩЕ 3-4 МЕЛИОНА БЪЛГАРИ ЕМИГРАНТИ ЗАД ГРАНИЦА ИМАТ ТОЧНО СЪЩОТО РПЗРЕНИЕ - НИЕ НЕМА ДА КРЕПИМ ВЛАСТТА И ЗАГРАБЕНОТО ОТ КУМАНЯГИТЕ! ДА ИЗЛЕЗНАТ НА ГРАНИЦАТА САМИ ДА СИ ГО ПАЗЪТ! НИЕ НЕМА ДА ГО ПАЗИМЕ! КОЙТ ОЕ КРАЛ, СЕГА ДА ХОДИ ВОЙНИК И ДА СЕДИ НА ГРАНИЦАТА ДА СИ ПАЗИ ЗАГРАБЕНОТО!

Връщай казармата!!! КАЗАХ!!! Иначе на мен най ми харесваше бобът със сирене и маслини рано сутрин след наряд!!! :) ХО ХО ХО

хайде, свиньо ченгесарска, записвай се първа като обикновен редник!

аз от дебел тюфлек, ъкъл за казарма и чанч - нещем. ако и когато отслабнеш КАТО НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ.............нема значение кой, има снимки, виж си сам, тогава ше почнем да те отразявам.

Gonzales1,какво да правят другите ТЮФЛЕЦИ дето се тъпчат с анаболи или наркоманчетата?Какво да правят лапетийте които излизат напълно неграмотни и не знаят кое е ляво и кое е дясно.Някога бяхме радиолюбители,имахме мечти за космоса,имахме някаква цел въпреки незгодите.А сега седим си в кафенетата,гледаме страшно по мутренски и ден да мине друг да дойде.....

gonzales

аз не искам да изпращам моите деца в казарма. какво ще правят другите? - те си знаят. сега коментираме връщането на казармата.