Каракачанов очаква подкрепа от НС и премиера за казармата

Министърът на отбраната Красимир Карачаканов има уверения от премиера и от парламента, че ще подкрепят предложението за въвеждане на доброволна военна служба.

Обратно в новината

Коментари - Каракачанов очаква подкрепа от НС и премиера за казармата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каракачанов трябва да получи силен ритник в дебелия си задник.

Назначаването на този некадърен шопар за военен министър е подигравка към Българската армия!

Тлъстото руско мекере обаче пропуска да уточни че скандинавските страни връщат задължителната военна служба именно заради агресивните планове на неговите кремълски началници.

доброволна служба = дървено желязо.

Поне 200 мъже ще се намерят ! Винаги ! Не сме се чак толкова изджендрили.

Спала маца под салкъм, санувала чуден сън!

Да махнем тези идиоти от властта!!!

МОЖЕ ЛИ , АКО СЪМ СА ОПРЕДЕЛИЛ КАТО . ЪЪЪ ЗНАЧИ , ЖЕНА ПО ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ДЕ, ТА МОЖЕ ЛИ ДА СА ЗАПИШЪ В АРМИЯТА ? МЕРСИ !

човече, в България завършват гимназия 54000 души, а емигрират по 64000 души всяка година. Колко от тях остават в страната и колко от тях ще се юрнат към казармите, познай до три пъти.

За 2016-та 25 хиляди души са емигрирали, откъде ги видяхте 60,000 ?

първо махнете ратификацията на конвенцията после ще видим казах

Доброволната казарма ще е като рекламата на македонската наденица на "Леки"-ке умрем за нея.

целата работа е да стане още по дебел и лапне милионите...а воиниците кучета ги яли

Патриот??? Праща българската войска за защита на американски интереси??? Педерас, Какво търси нашата армия в Авганистан?

Охранява летището а нашите "братя по оръжие" товарят военни транспортни самолети с хероин.

Конвенция се явява може би един от най-сериозните мотиви за връщането на задължителната военна повинност (служба) в Р. България. На всеки бълг. гражданин трябва да му бъде вменено, че има дълг към родината си, и че трябва да изпълни този дълг с достойнство и чест. Старата "фатмашка" казарма е в миналото и не трябва да се връщаме към нея.

Каква родина? Мафиотската държава отдавна я е унищожила. Родината емигрира през Термина 1 и 2. Няма да ставам войник та да им пазя министерските кресла, царските палати и фабриките на политиците и олигарсите.

stan_posta@

И да искате, с тези убеждения няма да станете войник. И нищо не ви заплашва, защото става дума за доброволна служба. Не за задължителна !

Добре е да гледаме Швейцарския опит. Никак не е злае да се поучим от Норвегия, Швеция и Финландия. И в добавка и от Израел - там също армията е много сериозен фактор (и не само армията). Но нека да видим дали опита на тези страни е подходящ за България. Основния проблем у нас при прилагането на този челен опит е липсата на швейцарци, шведи, норвежци и финландци. Кой става "професионален" войник? Ами този, който за нищо друго не става. Даже и за мицифайка. И затова т.н. "кадрова" армия (с много малки изключения) е пълен башибузук. такъв башибузук в България не е имало от времето на Сюлейман - паша. Някога фатмаците бяха подобна пасмина. Сега и летците със стачните си действия станаха част от тази пасмина. И в тази "професионална армия" някой иска доброволна военна служба. Кой ще се запише там? Освен циганите аз не виждам кой.

500 години хранихме чужда армия... Не само и след това още 45 години/червена/, после още 10 години/НАТО-вска/ все храним чужди армии и купуваме чуждо оръжие. Добре че примиера е малко по-умен от неуспелият кандидат президент ченгето Шкембо, и не му се връзва на глупоста за връщане на наборна армия.

БНА не беше чужда армия, беше си българска. Не беше червена, беше народна. Служил съм в нея, не вие ще и' давате квалификации !

Представих си Каракачанов, Цацаров и Бочката запасняци, във войнишки дрехи на учение.

Представи си ги само как пълзят в калта. Заради огромните им шкембетата ръцете и краката им не достигат калта и махат във въздуха.

Вие си представете Соломон Паси. Защото той се е уредил в резерва, не Каракачанов. Имаме 3000 души "платен резерв". И, разбира се, Паси е първи там. За никаква кал не става дума, но съвсем реално вземат пари. Не го знаехте, нали ?

Дори и да се намери някой мераклия, сигурни ли сте господа политици, че няма първо да обърне АК-то, танка или БТР-ра първо срещу вас?

Бай Колю аз съм бил в казармата, няма такава опасност. Една година разнасях празен автомат без патрони, те бяха заключени и не ни ги даваха. Нямахме достъп до тях. Патрони се даваха само на караула. Именно за да не започнем от другарите офицери. Чак след това щяха да са политиците. А пък танковете вероятно няма да излязат от поделенията поради липса на гориво и акумулатори. Твърдя го защото знам, какво беше в моето поделение. Старшините бяха източили нафтата и бензина от резервоарите на камионите с изключение на няколко които трябваше да се движат всекидневно. И с гориото бяха заредили личните си автомобили. А резервоарите на бойните машини бяха пълнили почти до горе с вода и само няколко литра гориво. Тъй като е по-леко и стои отгоре. И така изглеждат пълни при проверка от началниците. Няма начин без патрони да застреляш, който и да е. А вечер и когато трябваше да работим, автоматите стояха заключени, няма как да го вземеш.

Не си служил в бойно поделение.

НА СНИМКАТА - НАШИЯТ ШВЕЙК!

Не обиждай Швейк!

Връщането на казармата но в никакъв случай доброволно и срещу заплащане, не може да се случи без връщане на възпитанието в патриотизъм и родолюбие още от най-ранна детска възраст. Не може да се случи и без рязко вдигане на доходите, без строеж на фабрики и заводи, стратегически проекти и без одържавяване на всички стратегически за националната ни сигурност отрасли като енергетиката, телекомуникациите, водните ресурси, ако щете и търговията с хранителни продукти. А и освен това е нужно построяване на казарми, които бяха съборени и на тяхно място направиха градинки, хахах. баси безперспективното мислене, имаме за политици абсолютни глупаци.

Фатмашки простотии!А втората стъпка коя ще е-задължителна казарма!Отгледай двама сина като мене и после ще говорим по въпроса с тебе шкембако!

Никога задължителна служба заради тази тиквенска държава! Като са много мераклии шишко и боко да се запасват!

"Малките държави пазят независимостта си не с армии, а на основание на договори и отношения с Великите сили." България трябва да започне с огромни рефарми в образованието и икономиката ни и това е едва началото. Армията на толкова малка държава е на последно място. И без тва кой идиот би ни нападнал. Даже и сирийските мигрантите не заобикалят. Очевадно е, че Каракачанов иска да точи парички, а в тая далавера има доста хляб

не доброволна - да е задалжителна но сас задна дата - колkо депутати трябва да влязат ватре - ох че кефффффффф! и за жените да е така - нинова да е в кавалерията -нали и направиха шaрж на кон!!!

Къде видя тук министър Каракачанов икономически просперирала държава.

Шкембе войводо, първо ти си изкарай войниклъка, ама две години със задръжката и тогава, пак ела да дрънкаш глупости за казарма.

Кой ще дойде доброволно да се бъхти една година за без пари? Що не отидите вие?

Защо без пари, откъде го измислихте ? Доброволно постъпване, но служба със заплащане. За 6 месеца. И с признаване на трудов стаж. Много ли са 6 месеца, все не са минали. Младежите като завършат, и веднага си намират работа, така ли ? А който е отслужил, ще има очевидно много голямо предимство при наемане на държавна работа. Впрочем и частните фирми ще го вземат с много по-голямо желание.

От мненията дотук е видно, че българите се деимунизирани от патриотизъм и чувство за дълг към народ и Родина. Очевидно е, че жидоянките и техните слуги соросоиди са успели за 28 години да преобърнат с хастара навън мозъците на повечето българи с мечти за лукс, материални блага и лековат живот. Тези хора са неуки нещастници. С тях загива България. Техните чеда, за които милеят и леят крокодилски сълзи за да ги изпратят с радост в чужбина, ще са второто поколение отвърнали се от българизма (българлъка), просъществувал от хилядолетия до вчера (1989 г.). Децата в древните простори на България от Европа до Тихия океан са се учили да язят първо овце, а после и коне, били са обучавани от техните бащи на лов и воински умения от деца, превръщали са ги в най-добрите воини на земята. Така се е създал българлъка и така сме оцеляли до спомената година. Ето това негодниците егоисти не са научили. България няма да оцеле ако няма защитници. Това е просто като 2 и 2 - четири. Казармата и войнишката служба не е санаториум. Там момчетата стават мъже, а не трети пол, в каквито се израждат днес! Войниците се учат на дисциплина, уважение към по-старшите и възрастните, патриотизъм и принадлежност към народ и нация, към национално достойнство и борбеност за оцеляване, както на себе си така и на своето семейство и народ! Може и да гладуват или помизерстват инцидентно 1-2 години, но това ще ги натренира да оцеляват в живота, който се очертава все по-тежък и неумолим един масов Сървайвър. Спящите красавици, бащите и майките на изнежените плондерчета, вас утре заедно с децата ви ще ви онождат черните и чалмосани изроди, които ще дойдат с ятагани и ханджари. Вас не трябва да ви слушат, вие сте негодни предатели! Казармата е институт за възмъжаване и обучение за защита на отечеството, колкото и да не е съвършен и да не издава дипломи!

А ние искаме да си реформираш ведомството. Излишни разходи в него.

Пази боже от политик и партия без виждания. Какви ли не щуротии ще измислят. И какво да пазят? Ненаказаните убийци по пътя, съдиите от които всички реват, разните с имена на животни и т.н. Вместо да отидат в казармата за без пари, ще отидат в чужбина за същото време да изкарат някой лев.

Като си спомня как аплодираха отмяната на редовната военна служба, какво облекчение бе за държавния бюджет ! А сега ще я въвеждаме пак ! То пари за ремонт на техниката няма , да не говорим пък и колко техника отиде на вторични и колко се разпродаде и подари ! Пък и войниците ще са само мургави събратя които стават само за строителни войски ( и за това е съмнително ) ... Младежта на страната се изнесе в други страни, защото държавата нищо не прави за тях , останаха само пенсионери които всеки месец чакат да им изпратят от чужбина по някое евро с което да си платят лекарствата ! Спомням си какъв плач бе когато войниците нямаше с какво да ги хранят и де факто за да не умрат от глад ги пускаха в отпуск , само и само да икономисат ... И сега отново по същата пътечка.... Доброволна служба...?! Що за глупост ?! Тези не са добре със втория етаж !

Тоя актьор вчера дойде с голема кошница,не му стигат самолетите,сега изка да обере комисионите и от цялостното превъоръжаване ,нема ли да се преебе.....

Като направят закон, искащ или не ще служиш. И най-добре да върнат наборната служба, защото растат едни мекотели, които ги мързи да се бръснат да се гладят, долните си гащи не могат да изперат, сутрин се излежават до 9 часа, не знаят какво значи да си точен.

Искате да платим огромни суми, за да може хора с проблеми в семейното възпитание да се научат на елементарни неща? Казармата каквато беше на нищо добро няма да научи младежите. Бил съм там, знам го от опит. Само окончателно ще отврати от патриотизма свестните.

Като гледам казармата ни най-малко не ти е помогнала на интелектуалното развитие

Не е само това.В нон стопа външно позната млада продавачка незнайно защо се обърна към мен и попита кога ще направят пак казарма за всички. Защо ,питам аз. Покани ме на среща мухлюто му с мухлю ,не дойде и когато му звъннах се оправда с гледане на някакъв секси филм,можела съм да почакам.Мисълта ми е че изчезва чувството за твъдост,отговорност,воля или го е нямало придобито в 18 до 22 годишните. Браво на Каракачанов.Шест месеца младежът,да действа в планината,да бяга към някой връх с 20 кг. товар,да бяга марш на скок 15 км.,да стреля до звънтене в ушите и когато отиде на среща с момиче оная да се подмокри само като си допре бедрото до нея. Така се става твърд мъж.

Няма вече чак толкова луди "патриоти! Щом бягат от професионална армия със заплата, кой ще служи доброволно без пари??? Никой няма да рискува живота си за комфорта на идиоти!!!!!

Докато не ни натикат у война - нема да мирясат !

Каракачанското русенско свинско варено,да призове белокосото си аверче със ,,златното" си пръстче и лъжливото ,,патриотарско" гласче,да поведе колоните на ,,доброволците"...хич не е стар,пък е още пъргав и здрав,щом деца прави на 60....Чудно,колко ,,болен" е бил повремето,когато ние ,неговите набори служихме...той се е скатал.... Аз,моето съм го дал....в Елховската кал...две години...танкист+ запаси безброй... За 8 сек влизах в танка /Т-34/....днес по минута слизам от...колата.... А ,набора Волен,като го гледам колко е слаб,пъргав и дребен...направо ще танцува казачок вътре в танка..../ако е останал такъв все още де/...

Колко му е? Само на банките за наборния медицински преглед трябва да добавят и.. 3. Третополов

Той и като малък не беше умен.

Естествено, че Борисов ще подкрепи малоумията на военния министър. Премиерът е майстор в това да прецаква съюзниците си в по-далечна перспектива видяхме коалицията му с десните, а с назначението на Каракачанов извъртя много хитър номер на патриотите. Каракачанов с всяко свое действие се показва некадърник неспособен да реши какъвто и да е проблем в МО, а премиерът стои настрана, ни лук ял, ни лук мирисал и има оправдание: Аз им дадох парите, които искаха, а те... Сега ако МО и руснаците забатачат ремонта на миговете Каракачанов остава в историята като човека приземил окончателно военната ни авиация. Русенският комита като не може да реши реални проблеми се опитва да се върне на познат терен и да се измъкне с празни патриотични приказки. От тук и безумни идеи като връщане на наборната служба. Идеята да е "доброволна" пък направо плаче за усмирителна риза. :)

Просто трябва да възродим ...Опълчението.

Защо не направо хайдушките чети? :)

Каракачанката, отново не е в час с тая военна служба дето му се привижда!

Няма такива смешници като тия рубладжии -патрЕоти.На шкембевоеводата най-големите зорове са му да нахрани Миг и Цеко. Друга голяма "грижа" е половата просвета и нравственото и физическо възпитание на подрастващите. Палячо,толуп и смешник!Валерко е същият а за бялата Златка -да не говорим.

точно смешници! а бялата златка и симеонов даже са агресивни клоуни, тип пениуайз

Защо в Афганистан, бе, г-н Министър? Тия войници курви ли са, че ще ги давате на "НАТО" да ги е*е и да ни ги върне на решето... Продажник сте и Вие, а се пишете патриот... Срам и позор! Скрийте се!

Бля бля каракачанов - 300+ коментара Българите на първо място по сърдечно-съдови заболявания -

Ф мига в който обевът доброзорна служба ас ке бидем първата на упашкъта. ИФмига, в който земим оръжие законно, ке го убурнем срещу който си трее. После, нема и да има военен съд - нема да има кой да ме осъди. ПС: ке държим припаси за едно поделение в блиСката горичка...... Ке дръпнем со мени у адо който си треби.....с дране на кожа, иле с дране на кожички от хуйчета.....но с дране ке биде. Толко ми е прецъкало и ми е дошло до гуша, ке трепем!

Дерем кожа пилешка, хуйчова, свинска, говежда, и кото требе дерем. Дерем да се цепи по косама, до мелиметар. Дерем искусно, нема да усетите. На другия ден ке ви преболи малко, основно щото нема да има нищо одоле. дерем со 20 годин у кухнята, секи майстор готвач знае ко е да одереш, тренирала 20 годин семейно. Косам, режем на прес 1/10 мелиметара, ситничко, къдраФко. Ножове, цепим вратата, нацепена от стрелба с ножове, крием цепеното поТ боята, нова боя сека Коледа. Червена. Който е позирал на вратата, после беСплатен гроП. От мени. Редовна посетителка в погребални агенции. Бършем мръсни и убийски ръце. Леке не остаа. Знаем и 2 и 200. Мераклии за ново дране, некой смее ли.

защо каракачанката говори с недомлъвки за "многото заплахи", а не каже в прав текст откъде идват тези заплахи. от крим ли, от турция ли, откъде? връща се 500 години назад, а не казва за 45-те години диктатура, когато армията ни практически беше подчинена на чуждата държава ссср. тогава комунистите потрошиха милиарди за тяхната идеологическа война за превземане на света, а сега базите пустеят и техниката ръждясва

казарма за ТРЕТОПОЛОВИ, хахаха то ще е страшна работа.

не може да марширува ама армия ще прави! Армия от лоени топки по негов образ и подобие ли ще бъде?

А така! Ретроактивно считано от 2000 г.!

с таа "решителна подкрепа" американците ще се освестат в Афганистан, че вече 17 г. редовно ядат бахура. Само ми не е ясно ние кат победим в Афганистан що ни е армия извъобще. Нали ще мирне света тогава.

Понеже не достигат войници, които да жертва и подарява за "каузата" на Америка -Нато, и е решил да събере малко доброволци....а щеше да прави наборна служба за връщане на мигрантите и недопускането на територията на България....Сериозно разминаване на плана му от преди 1 година в предизборната му кампания.