Избраха предпроектанта на газов хъб ”Балкан”

Проектирането на газов хъб “Балкан“ набира скорост. Днес бе избран българо-швейцарският консорциум ДЗЗД “АФ-ЕМГ Консулт“ за предпроектно проучване по проекта.

Обратно в новината

Коментари - Избраха предпроектанта на газов хъб ”Балкан” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От цялата статия излиза че Европа дарява 920 500 евро за проектирането на Мавзолей на нещо което беше погребано от същата тази Европа;)

Предпроект ми звучи като ремонт на ремонта. Защо не кажат направо "има едни пари за усвояване". Икономически този проект е мъртво роден защото тази газ е по скъпа от онази газ. Къде да се построи? Единствено изгодно място е Александрополис / Гърция. На нашето Черноморие не става защото е забранено преминаването на танкери с втечнен газ през Босфора. Има вариант за азерски газ но трябва да се построи терминал за втечняване в Грузия. Накратко този анализ от няколко реда струва 2 000 000 лева.

Сигурно собственика на избраната фирма е на Нушка комшия. "...Познават се от 20 години..."

Коя е българската фирма, кой е собственика, колко е стойността на договора и колко парички ще бъдат отклонени към Герб! Това ни интересува най-много.

В срок от 40 календарни дни след подписване на договора, консорциумът ще представи междинен доклад за проведените дейности, а всеобхватното проучване ще бъде изготвено в срок от 110 дни, допълниха от МЕ. Това много ми прилича,на прахосването на едни пари,за да ни направят икономически анализ за ефективността на проекта АЕЦ Белене от английски експерти а след това и от БАН,като за всички беше ясно че това е неефективен проект.

Русия спира газта на Украйна и по всяка вероятност скоро и транзита за Европа през тази тръба - само да си достроят Турски поток. Северен поток 2 е почти готов. Та като няма да има транспортни такси за Булгаргаз, а знаете че втечнения от където и да е докаран е винаги по скъп, какво правим? Договор с Турция за газ от Турски поток? Защо бе шматароци отказахте Южен поток? Сега едни хора ще вземат едни пари, а вие защото сте отворени ще им плащате. Скъпо!!!

Извинявай,но никой не разбра в какво точно се изразява финансовата изгода на България от Южен поток,освен може би Пеевски ,Доган и сие,които знаеха личната си изгода от този проект.

А газ избраха ли от къде ще вземат или все пак идеята е ГЕРБ да го изпущат?

Аре още 30% комисионна :)

И каква е новината?! Какво точно ще проучват тия предпроектно, като ни газ някакъв се очертава наоколо, ни пари се виждат откъде и какви, ни специалисти имаме, нито тръби от градовете към хъба?! Колко милиона ще лапнат тия "българо-швейцарци" (едни комунистически родове са замесени, доколкото знам, отдавна заминали в планинската държава с първите пари, които заграбиха през 90-те, след което им припари под меките части и се наложи да напуснат милата родина и да страдат на тежката чужбина, тия патреоти! Но сега явно са надушили следващата голяяяяяма далавера ... или са изпапали награбеното, трябва ново да се граби!), за да си фантазират на тема хъб и още нещо, ама не се знае какво и откъде?! Като ритнаха нашите умници газопровода, който руснаците вече щяха да са го построили, поне евтин газ щяхме да имаме, да не говорим за кинти от таксите за пренос, ама ние - не! И още захаринка външната си пише туитчета с луди англичани и се прави на интересна, а газ, моме, газ - откъде?! Природен газ - метан, не тва, дето ти си помисли ...

Предпроектант, това са хората които ще кажат какви параметри да предвиди и заложи проектанта. За колко кубически метри газ в минута да се търси оборудване. Колко входа и колко изхода. С какво налягане, с какъв дебит и прочие. И тогава всичко ще е ясно на проектанта. Само едно малко нещо не е ясно. Откъде ще дойде този газ! То е все едно насред Сахара да строиш един нов Титаник, базирайки се на предсказанията на някакъв шаман, че скоро, много скоро Сахара ще стане едно огромно море. И това е много по-вероятно, отколкото за тиквения хъб да се намери газ.

Значи той още НЕ е проектиран ама боко го ПРЕДСТАВЯ на всякъде :)))))Боже прибири си верисиите най накрая че едва ли мнозинството българи сме толкова грешни за да продължават с лъжи и манипулации..

За 10 лета герберастите и Лъжеца ни струваха 20млрд и 1 милион българи.

Такава тежка война не сме водили от създаването на българската държава в древоността!

Боцко ще си пълни хъбчето с ауспуха си. На кого ли не се опита дс го пробута това хъбче. Има ли още наивници,които да му се ловят на въдиците,или това са си обичайните му лъжи...

И с ко ши гу пълним тоз ХЪБ ????

с втечнена американска пръдня от пристанището в Солун.

Хъбчето на Бочето е "Налъм без каишка на който липсва дървената част"

Магарето не вярва на ветеринаря, но това не пречи на лечението. И асфалт не вярвахте, че се яде, сега оревахте орталъка за нови пътища.

Предпроектант?! Има ли такава дума в българския език?