Всеки трети готов да поръча храна и да помогне на ресторантьорите
Чуйте Podcast новините по обяд, 24 февруари 2021 г.
Обратно в новинатаКоментари - Всеки трети готов да поръча храна и да помогне на ресторантьорите | Днес.dir.bg
Коментари
Много беден български език. Тук очевидно всичко “се случва”. Много оскъден е речникът на редакторите. Срамота!
Възможните отговори в анкетата са 2 - да и не. Е, щом 1/3 са "за", значи 2/3 са "не", нали?
Кръчмите, фитнесите и фризьорките НЕ СА икономика.
Аз не ям месо, но вие сигурни ли сте какво ви слагат в храната ? В тази дето се води вегетарианска по-трудно се слагат боклуци, но и там е пълно. В тази със уж смляно месо какво има не знам? Не си жалете времето, купете си зеленчуци, месо или каквото там ядете и си го пригответе. Време похарчено за здравето не е загубено.
Много исках да поръчам японска храна. Пълно с реклами в София. И какво става всъщнодт. След като изгубих половин чад да избирам и посочих адреса - на централен булевард живея, отговорът беше, че не доставят до този район. Е как да им помогнем. Сигурно доставят само в отсрешния блок с пазарска кошница. Ако не реорганизират дейността си, няма как да стане. Само с помощи не става. Да не говорим за цените. Освен това сервитьори масово говорят как не желаят да участват в доставки, защото бакшишите са нищожни.
Котайските ресторанти готвят котки, мишки, кучета, прилепи, змии, всичло което мърда, киккайците са най мръсния народ, затова генерират вируси.
поръчвам си всеки ден и никакъв проблем , хем разнообразно е менюто и по евтино ако си готвим в къщи
Точно па на тея боклуци ли трябва да помагам?! Като се замисля това са едни от най-големите идиоти, които и грам не се замислят за сервиза , който предлагат , а само гледат печалбата. Без мен!
Стига сълзи и сополи за шибаните кръчмари и те както комунистите и циганите си компрометираха името и сега се наричат “ресторантьори”. Да си сменят професията и да се занимават с нещо по почтенно от готвене и скубане на клиенти
Стар, но паказателен виц: На една улица две кебапчийници. В едната винаги клиенти, даже понякога опашки. В другата никой не влиза. Собственикът й не издържал и един ден отива при колегата отсреща. - Колега, виждам, че при тебе винаги има клиенти. При мене няма. Клиентелата е достатъчна и за двамата. Та дойдох да те питам, на какво се дължи този успех? - Ами знам ли?! Ти кво предлагаш? - Е, кво - кебапчета, кюфтета... - Ми и аз същото го предлагам. Да не би нещо в обстановката? - Почти идентична е на твоята! - Тогава да не би нещо в рецептите... - Може и това да е. Те как правиш кебапчетата и кюфетата? - Как - 85% л.айна и 15% кайма... - Ама ти и кайма ли слагаш, бе?
Абе луди ли сте, че няма да си сготвя като най-евтино да пестя особено в тези времена ами тях ще ги подпомагам. Как не се бях сетил.
С парите, които те ще ми поискат само за една порция второ ястие за обяд, аз ще нахраня трима вкъщи с пълноценен и качествен топъл обяд. Защо да им помагам, някой на мен да не би да ми помага?
че,то няма нормален и честен българин,който да притежава,ресторант,кафе,магазин,офис,козметично студио на централна градска част или печелившо оборотно място,там не са случайни и бедни мутри,бандити от тъмния демократичен псевдопреход!
Ne na hranata ot restoranta - ne se spazvat nikakvi higienni iziskvaniq, personalyt ne e dostatychen, hranata ne e kachestvena, vsichko e staro, zamrazeno ot godini, pylno s nitrati i ne na posledno mqsto- cenite, mnogo visoki.Vegetirame v trudni vremena, vseki sam precenqva dali da gotvi ili da se trovi.
Изобщо не смятам да подпомагам мошенници, които укриват данъци и не плащат реални осигуровки, осевен това масово не спазват законодателството против тютюнопушене на закрито!
Като бивш готвач, ще ви кажа как се правят татарски кюфтета в ресторант, а вие решете дали ще ходите или не. На 2кг. кайма, се добавят 3кг. хлебни изрезки (сух хляб). Към тази смес, се добавя и към 1кг. галета. Получената смес се забърква с 2- 3 яйца (иначе няма как да се оформи каймата) и се изпича. Да ви е сладко :). За картофите няма да коментирам. Дори и в кофите за смет, не съм виждал толкова скапани картофи.
1/3 ОТ БЪЛГАРИЯ Е ПЕНСИОНЕРИ, ИМА 1/3 ТУРЦИ-ЦИГАНИ ОТ СЕЛАТА И МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ. ДРУГАТА ТРЕТИНА СА УЧЕНИЦИ ПОД 18 ГОДИНИ, СТУДЕНТИ, ОБИКНОВЕНИ ХОРА И БЕДНЯЦИ, КАКТО И КЛОШАРИ. ХОРАТА С ПАРИ ПЪК ИЗОБЩО НЕ ПОРЪЧВАТ ОТ КРЪЧМИ, АМИ ИМ ГОТВЯТ У ТЯХ, А ЧАСТ ОТ РЕСТОРАНТИТЕ СИ РАБОТЕХА СЪС СЕРИОЗНИ И ОТБРАНИ КЛИЕНТИ ДОРИ КОГАТО БЯХА ОФИЦИАЛНО ЗАТВОРЕНИ. КОИ СА ТЕЗИ 1/3 КОИТО ЩЕ ПОРЪЧАТ ХРАНА ОТ РЕСТОРАНТ ?!
Те на това му казват "както дявол чете евангелие". Ами да се включа. Поръчвам храна от ресторант по 10-12 пъти дневно. Омари, трюфели, черен хайвер - по 20-25 порции, исках да поръчам Chateau Cheval Blanc,от 1947 ама свършило, та се наложи да взема Chateau Lafite от 1869 - с къде 70 000 е по-еФФтинко, ама като нямат от убавото, ще ме прощават. Лягам, ставам, все в кръчмарите ми е мисълта, все за тях ми е жал. Без тях ни пропадна държавата бре, те са най-съвестните данъкоплатци... А сега сложете написаната глупост в рамка. Ще ви пасне на кампанията...
ТОЗИ САЙТ Е АБСОЛЮТНО ДЕБИЛЕН. ИЗМИСЛЕНИ И СЪЧИНЕНИ НОВИНИ. НОВИНИ САМО ЗА РУСИЯ И БАТ БОЙКО КОЛКО СА ВЕЛИКИ. ЖЪЛТИ НОВИНИ 'КИТАЙКА ПРЪДНА, КОЗА ИЗЯДЕ ЧОВЕК'. КАК НЕ СТЕ ФАЛИРАЛИ ОЩЕ НЕ ЗНАМ.
Готвя си и ям само домашно приготвена храна 5 кила свинско 4 пилета 5скумрии Стези продукти изкарвам месеца Естествено зеленчуци олио и хляб
И аз бях готов. Даже поръчах... ама не повторих. Няма и да повторя. Защото ми излезе с почти 30% отгоре от това, което пише в менюто. За трима души обяд основно с десерт + 4.50 лв ОПАКОВКА! +10% СЕРВИЗ! Доставката си я пишеше - там съм съгласен. 27 лв поръчка + 7.20! (ОПАКОВКА И СЕРВИЗ). + 3 лв доставка. Ей така се прави пара им им помагаме!