Котка подложи на изпитание тайландски монах (видео)

Уважението към всички живи същества е в основата на будизма

Обратно в новината

Коментари - Котка подложи на изпитание тайландски монах (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моя съсед хрнаи поне 40 бездомни котки. Този будистки храм се хвали с 10...

видео унавайлабле пише...

Сега разбирам любовта на българите към уличните котки. В предишните си животи сме били будисти.

Е да, но годината ще е на металния плъх, не на котето.

Е, да де, котката иска плъх, само трябва да й направят метално чене.

Котките са такива. Те сами си те избират и като си харесат някого не се предават. Кучетата просто си търсят човек, а котките се отдават само на техния, избрания човек. Моят котарак беше коте, когато изскочи от един храст в парка и тръгна да ме следва. Вървя неотлъчно до мен като войник. Азз спирам, той спира. Аз тръгвам, той тича след мен и все е в краката ми. И така докато не се предадох и си го взех вкъщи. 6.5 години по-късно е все така възпитан и любвеобилен :)

Обаче, единственото, което спасява хората от котките, е че са по-дребни. Ако на размер бяха колкото човек, едва ли някой от котколюбците би продължавал да е котколюбец. Иначе са сладки, но са с много подъл и долен характер. А вашия котарак, просто си е намерил хранилка.

Хехе, ето един, който никога не би бил избран от котка! Нищо чудно, че си мислиш, че котките били "подъл и долен характер". Чудя се дали си мислиш същото и за всички онези човеци, които също не те харесват, или все пак допускаш, че може просто да си кофти тип!

:) Това се вика благословия - Бастет е дошла лично! :) Разбира се, че трябва да я обгрижи, контактът с жива богиня струва повече от всякакви молитви!

Котакът е много як ;))) Тигре от класа . Със здраве , Хора . Весела и благословена Нова Година . Силата да е с нас , Българите . Амин.

Значи там не похапват крехки пържолки?

В Библейската книга Еклисиаст, 3 глава, се казва: "Той е направил всяко нещо хубаво на времето му; Положил е и вечността в тяхното сърце, Без обаче да може човек да издири Отначало до край делото, което е направил Бог. ... Познах, че всичко що прави Бог ще бъде вечно; Не е възможно да се притури на него, нито да се отнеме от него; И Бог е направил това, за да се боят човеците от Него. ... Рекох в сърцето си относно човешките чада, Че това е за да ги опита Бог, И за да видят те, че в себе си са като животни. ....Защото каквото постига човешките чада Постига и животните: една участ имат; Както умира единият, така умира и другото; Да! един дух имат всичките; И човек не превъзхожда в нищо животното ...."! Бог да Ви Благослови в Името на Исус Христос, на Когото приндлежи Цялата и вечната Слава завинаги! p.s. Ако имате възможност - опитайте да бъдете вегани, а ако пък не, то обичайте и пазете ЖИВОТ-ните - найшите прекрасни братчета и сестричета! Успешна нова година на всички!

Сектант! Всякакви вярвания в господ си е чиста проба секта.

Че на теб ли да вярваме, не ставай смешен!

Ей това сектите са опасно нещо! В въпросния текст сава въпрос за преходността на материалното и плътта, в което човек "няма предимство пред добитъка": 18. Казах в сърце си за синовете човешки - да ги изпита Бог, и да видят, че те сами по себе си са животни, 19. защото съдбата на синовете човешки и съдбата на животните е съдба една: както умират едните, тъй умират и другите, и едно е диханието у всички, и човек няма предимство пред добитъка, понеже - всичко е суета! 20. Всичко отива на едно място: всичко е произлязло от пръст, и всичко ще се върне в пръстта. Тезата че човека и добитъка са еднакво ценни е сектантска и недостойна за човека! В будизма може би има такива небивалици (че като ядеш айце може да ядеш баба си която се е преродила в кокошка) но не и в здравия разум! Хора изучавайте Православието!

"Той е направил всяко нещо хубаво на времето му; Положил е и вечността в тяхното сърце, Без обаче да може човек да издири Отначало до край делото, което е направил Бог. ... Познах, че всичко що прави Бог ще бъде вечно; Не е възможно да се притури на него, нито да се отнеме от него; И Бог е направил това, за да се боят човеците от Него. ..."

Това показва че религиите нямат връзка с реалността във вселената , но пълни джобовете и душиците на много :)