Откриха останките на Мигел де Сервантес

Испански учени обявиха, че са открили гроба на писателя Мигел де Сервантес почти 400 години след смъртта му, съобщи Би Би Си, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Откриха останките на Мигел де Сервантес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де, и защо трябва да му ровят костите на човека?

Това дето го знам със сигурност е,че Дон Кихот(героя на романа) е един от най-впечатляващите образи в литературата.И до сега дава надежда,че от Човешкия род може пък да излезе нещо.Ама знае ли се?

Винаги си спомням фразата му: -Свободата Местанчо,е от най ценните блага с които бог ни е дарил на 10,10,1989!

Браво! Въпреки че е ясно че не са го идентифицирали все още, ако останките са едни от тези извадени, в следващите години ще го идентифицират. Това е една вълнуваща новина. И да се отбележи - ще го погребат отново с почести пише - ще ми се и в България хората които са историци и археолози да изваждат такива заглавия в новините и да има такова отношение. Трябва да има повод децата ни да се гордеят с историята ни. В тази връзка например... защо например на една от централните стени на СУ, тези около централния вход, не изпишат с голям шрифт един куплет от Ботев? И още един от Ботев или друг на стената на НДК гледаща към Витошка или другата към бул.Е.Георгиев...

Ще ме уморят от смях. Знаят какво е закусвал в сряда-Тутанкамон. Сега костите на Сервантес. А не могат да открият едно престъпление станало онзи ден. Само пишат глупости..........

АБЕ ДРУГО СИ Е РОМАНА ВИНЕТУ :)

На него му е все едно.

Какво ни говорят глупости, че само Божидар Димитров правел съмнителни сензации...

Заглавието предполага, че са сигурно, а в статията става ясно, че "почти са сигурни" ... стил Дир-а

Не оставиха човека да почива даже и след 400 години.Още му разнасят кокалите.

Не е хубаво да си известен...и след смъртта не те оставят на мира.

И?

Великият Сервантес каза много хубави неща,но една реклама,базирана на негов цитат, го удря в земята: "-Свободата, Санчо...! -Ама и салама си го бива,Ваша Светлост!" Еснафът Санчо Балкански май така и не осъзна,че в стремежа си към повече салам/от типа "рога и копита", със соя и ГМО/ загуби както салама,така и свободата си.

Браво ! Какви кости, Сервантес е жив!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КОМЕНТАРА!!!

Какви ГМО-та, какъв Балкански? Тук ти казват за Сервантес , ти не можеш да си вдигнеш задника от балканската черга.То бива тесногръдие ама....

Драги ми wanna be елитен сноб,Сервантес именно затова е велик,защото даде на човечеството образи,които са непреходни във времето,без да са монопол на даден конкретен народ. "Тук ми говорят" за Сервантес, чиито произведения съм чел отдавна,вярно,но ти нищо друго,освен опорните точки на НПО-то си,не си прочел някога изобщо. А да, да добавя- не си "american",никога и няма да бъдеш,колкото и да ти се иска."Успокоителното е",че имаш обаче наченки на американско мислене ,което личи от неумението ти да правиш малко по-неочеизвадни асоциации.

По принцип съм съгласен с коментарът Ви, само че с един нюанс: Санчо от рекламата е МНОГО истински. Сервантесовият Санчо е абсолютно същият - алчен, материален и може да се активизира само ако някой му бърка в паницата. Нашият проблем е, че всички сме Санчовци, но нямаме хора като Сервантес или поне идеалисти като Дон Кихот.

Уви, прав сте. Дон Кихотовците или станаха Санчовци,или като в песента "прегърнаха здраво чашите" в този лишен от идеали меркантилен строй.Мелници наистина няма,а само ветрогенераторни перки. Но не се знае, оптимист съм,все пак;-).

Можете само да мечтаете един ден да станете Санчовци. В момента преобладават Ганьовците, Андрешковците и Гюро Михаиловците.