Костадин Ангелов: Проф. Кантарджиев е епоха! Борисов гневен: Няма такава наглост!

Корнелия Нинова също изрази подкрепа за пенсионирания шеф на НЦЗПБ, като заяви, че хора с доказани професионални и морални качества не трябва да се сменят

Обратно в новината

Коментари - Костадин Ангелов: Проф. Кантарджиев е епоха! Борисов гневен: Няма такава наглост! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой сложи за здравен министър това посмешище Стойчо Подлизурков? Навярно оня КОЙ зад завесата.

Щом не могат да намерят заместник на пенсионер, това говори лошо за организацията, щом реват за пенсионер да останане -- мани-мани....срам за хората от организацията...

Не виждам драма! Пенсионирайки го просто му отнемат административната власт! Дори по добре! Сега ще има повече време да лекува пациенти и да преподава на студенти!

Отвратително е това, което направиха с професора! И без това липсват специалисти и опитни, кадърни лекари. Обезглавяват системата, а тя точно от това има нужда, за да се разпадне. Политическо и негодно решение на служебното правителство, от което ще пострадат само пациентите. И, не, не съм от ГЕРБ!

На държавна служба без пенсионери. Като е толкова ценен да му направят паметник.

Някои хора чакат с години да ги пенсионират и направо им се подиграват а този не иска, всеки над възрастта трябва да се пенсионира и да даде път на млади и със сигурност по - образовани от този, мутрата като толкова го харесва да го впише за депутат, има много професори пенсионорали се и работят като пазачи и този може да помага като застане на портала в института, да се провери дали този не се е вече пензионирал и взема и заплата по щат

Кога ще пенсионират пенсионирания фърчилко?

Много епохи станаха.Борисов бил епоха (според Томислав Дончев). Кантарджиев бил епоха според Ангелов. Хайде стига, че в тези епохи на вкаменелости заприличахме. Епохите идват и си отиват, стават минало и това им е хубавото. Да дойдат новите...старците- в пенсия. Епохално!

Тези некадърници от служебния кабинет които не са избирани от народа а са назначени еи така защото по легален начин никога не биха станали министри защото са некадърни и отритнати от всички те вършат наи големите глупости в държавата начело с разведения ни президент от които се срамуват всички нормални българи

Е.аси и квиченето за един ковид талибан!!! А стига бе журналя!!! Гербаджийски подлоги недоклатени....

Един прост ГЛУПАК!!!

Два дни плакахте за тоя, айде и утре поплачете и стига толкова! Всяко чудо за 3 дни.....

Човекът е на възраст и го пенсионират. Това не е проблем! Проблем е, че има много за убиване, но си гласуваха да няма смъртна присъда, назначиха си калинки да прикриват грабежите, сложиха си главен прокурор да ги пази от обвинение, а пари за съда си имат!

Борисов казва, че точно Кантарджиев е настоял децата да бъдат спрени от училище. Точно само заради това, този човек трябва да бъде пенсиониран. Спирането на децата от училище и дистанционното обучение нанесоха много вреди на образованието на децата и плодовете от това ще берем много скоро.

Осъзнаваш ли, че някои от твоите колеги вече не са сред нас, защото през настоящите пандемийни времена някои мислят като соц лелки ? Май не ?

Още един ковид идиот....бегай у мазето с скафандъра тъпак...

Осъзнаваш ли колко хора умряха без да им се обърне внимание, щото всичи бяха много заети с фалшивия ковид?

Толкова е тъжно, че има толкова прости хора като теб, госпожо! Такова изказване след толкова починали учители от пандемията , е цинизъм....

Починали учители...хаха пълно с дуртии пенсии, дето не се пенсионират, млад учител работа не може да си намери от тия ....

Много анадолски вид , маниер и манталитет. Смята се за пожизнен бей. Съмнява ме , че и в Диарбекир има пожизнена дерибейска длъжност в болниците.

Има ли простак, който да не е близък на Боко.

Някои са свикнали да работят като лекари, други като директори. За Кантарджиев няма проблем да бъде лекар, но явно се е отчуждил от това и е свикнал да е директор. Има си правила , в държавните институции има пенсионна възраст,която се отнася за всички , като не му харесва , проблемът си е негов. Явно му липсва мъжество и трезв анализ. Само глупак може да превърне личните си проблеми в медийна дъвка и храна за провалено политически играчи.

Наглост е да се песнсионираш ли бе, бибитко?

Не го познавам. Не съм го гледал в НОЩ. Ама това че Бибитко го направи партиен член, като възмездие че бил освободен от директорски пост в държавен орган ... това говори колко е бил директор в служба на нацията и колко в служба на партията. Ако наистина е светило в медицината човека, съжалям че гроб го опростачват така.

Човек с достойнство никога няма превърне навършването на пенсионна си възраст в политическа драматургия. Работа за лекари колкото искаш, този явно се смята венчан за директорска длъжност. Най-добрият хирург когото познавам се пенсионира като шеф без никакъв шум и истерии, но и досега , 17г след като се пенсионира, го търсят и работи , не като шеф, а като специалист. Някои остаряват като катедрали, други като Кантарджиев .

1. Кантарджиев е пенсиониран, но би могъл да практикува като лекар без никакъв проблем. Ако наистина е добър лекар, сега е моментът да го докаже. Просто вече няма да е шеф, но може да лекува хората - никой не го е спрял, пълно е с пенсионирани негови колеги, които го правят. 2. Надявам се, че скоро ще бъде и съден, макар че, е малко трудно. Реално, НОЩ имаше съвещателна функция и не носеше отговорност. Ние сме сред най-пострадалите като процентна смъртност държави не само в ЕС, но и в света. Имаше изключително глупави и напров антимедицински решения на НОЩ, които струваха живота и здравето на хиляди хора. 3. Катарджиев е професор и доктор на медицинските науки - всичко това с общо само 50 научни работи. За мен това е подигравка с тази длъжност и това научно звание. 4. Този човек има психически проблеми. Всички видяха какви физиономии правеше на пресконференциите (Луи дьо Фюнес, лека му пръст, би могъл само да се учи от него). Вероятно си попийва, няма лошо, но май не носи достатъчно. С една дума, хубаво е да се разкара и освободи място за някой по-нормален.

Много добре казано! Браво!

какво е изнесъл на гърба си след като България бе на първо място по смъртност в целия свят бе? защо продължаваш да лъжеш и мамиш българите? освен това защо пенсионер трябва да остава на работа? да си гледа старините и да съветва хората от махлата да ядат повече домати и да пията вода с лимон...така, че Борисов, върви си кротко и с мир, и не насъсквай българи срещу българи!

Сигурно се повтарям, но ще напиша пак отъде познавам гусин професора. Преди около 25 години си направих изследвания в ръководената от него лаборатория в НЦЗПБ с надеждата че там работят професионалисти. Резултатите бяха положителни и започнах да взимам антибиотици, проблемът е че след всеки курс антибиотици , изледванията продължаваха да са положителни. Тогава гусин професора напоително ми обясняваше защо антибиотиците не действат. След 1 година мъки си направих 2 пъти изследвания в други лаборатории и те разбира се бяха отрицателни. Та заради този елемент , който бил много морален и доказан специалист пих 1 година антибиотици с всичките последствия от това и дадох една кола пари за скъпи изследвания в подопечната му лаборатория. Наивно си мислех че човек с такава позиция ( шеф на НЦЗПБ) няма да ме подведе. Та като почнат да ми разправят колко бил морален , започвам да псувам като хамалин. Между другото по всяка вероятност това антибиотично лечение отключи хронично заболяване. Знам че сам съм си виновен, че толкова време съм се доверявал , но пиша за да е ясно че Кантарджиев не е благороден рицар на бял кон.

Не е важно дали човекът е морален и точен. Става въпрос, че е вече на пенсионна възраст, а на тези години енергията е съвсем друга. А това определя и количеството и качеството на свършената работа. А работата на т.нар. НОЩ е под всякаква критика, щом продължаваме да сме твърдо на последно място по брой ваксинирани! Нека поставят някой по-млад, който би извършил нужните действия, за да не изоставаме така драстично!

ВРазбира се,че и след 65 г.при изпълнение на определени критерии всеки специалист- доказан и с постижения в своята професионална област и в добро здравословно състояние ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСТАВЕН ДА РАБОТИ ! НАпример в институтите на БАН не само академиците и член- кореспондентите но и много наши млади и енергични колеги надхвърлили вече70-80 г.спокойно продължават да се трудят,разбира се без да заемат ръководни постове.ВЪРНЕТЕ проф.Кантарджиев НЕЗАБАВНО ! Кацаров- вие сте ПОЗОР И едно мрънкащо нищожество !!

Нищо лично и уважение към профеесора, ама за наглоста не разбрах.... Станал съм за пенсия, и ръководството на фирмата ме подканя да отсъпя място на по-млад човек, а пък аз му казвам на собственика: ,,.... няма такава наглост, това си е чистка (или репресия...каво там беше)....,, Това са ,,дъбоки мисли,, на ,,закоравял,, държавен служител с милиционерски манталитет....

skromna35

Я прочети пак, ама с разбиране този път!

Голям рев, голямо чудо, че не е началник вече колегата! До 68 г. може да работи като хабилитирано лице след решение на Академичния съвет. Стига да подаде заявление до академичното ръководство. Директор или началник не е професия. Кантарджиев е лекар и преподавател, терен за изява има. Да е жив и здрав и приятна работа по специалността!

Костадине, един истински лекар се доказва всяка година наново. Може да е бил добър, но говорим за настоящия момент. А в настоящия момент виждаме един пенсионер. Да рекламираш пиенето на водка с доматен сок против коронавирус какво е според вас? Говоря съвсем честно и открито, без ирония или обиди. Това не само е непрофесионално според мен, а е може би и подсъдно. Един лекар да рекламира алкохола е всичко друго но не и професионално! Аз не бих се доверил на такъв като него!

Като е толкова ценен този кадър си го назначете на същата заплата в телевизията на БСП или Централата на Гроп и си го коткайте. Не мога да повярвам колко статии се изляха за този малоумник

Да бе, направо се чудя дали няма да се свърши света сега без Бай Шиле?!?

Е, герб колко народ пенсионирахме по тази схема, сега ревем :-)))

Тия дали няма да спретнат един Народен съд за всички, които познават Б.Борисов, а после и за тия които са го виждали по телевизията?

Кефя се когато герберунгелите защитават на амбразурата един член на БСП. Това показва, че котилото е едно и дава възможност на други партии.

Фърчилото не беше ли пенсионер?

Вас от ГРОБ НА 100 години ли трябва да ви пенсионират по заслуги?Познахте от власт и Ковид-19 падна и заразени и болни!Само болните ви мозъци още нямат пенсиониране!!!

Ми като толкова е гневен Боко да ги събере при пилето в резиденцията да направят един банкет и да бръкне малко в чекмеджето и да награди човека

Какво го оплаквате. Още не сме го разстреляли

Герберастите са верни последователи на баба Цола Драгойчева от комунистическото политбюро на ЦК на БКП от едно време! А то и какви други да бъдат?! Баба Цола още в средата на 80-те години на 20-ти век вече не можеше да се движи самостоятелно, имаше придружител, не правеше никакви изказвания пред никого и я водеха като живата мумия по разни партийни събрания. Като мечка да я показват. И от там тръгна кодоша за нея. Като виждат, че не може повече да е деен член на политбюро, бай Станко се опитал да и даде акъл, че трябва да се оттегли от поста и да живее спокойно старините си. Време е да помислиш за пенсия, казал и той, няма да прекъсваме заседанията за да можеш да ходиш до тоалетна през 20мин... Не е редно да седиш и да се напикаваш пред всички... А баба ти Цола му се сопнала - Пенсиониране, само след насиране! Та така, гейберастките орки са верни БКП-ЧУКУНДУРИ! Не ме учудма хич!

Талибаните в атака.

.че какво му е наглост да се пенсионираш като станеш на възраст. Да си седи там до гроб ли?!

Целта на Кацаров е да провали ваксинацията и да върне пандемията.Оставка, боклук!

онзи ден каза, че няма нищо общо с ваксинирането. Тъпи тролове.

Ало свободните журналисти .Къде сте бре дираджии.

Значи баща ми го пенсионираха като стана на възраст, ама за тоя било наглост. После Що младите бягат от България

милиционера Бойко Рашков е на 67 какво прави в министерството

Няма професия министър. Това е изборна длъжност със срок - мандата на правителството! Ти си абсолютен идиот да сравняваш двете позиции. На както вече написах - нищо не ме учудва вече! Вие, гейберастите сте БКП-ЧУКУНДУРИ!

Щерев е гнусен трол

А една фуражка парички дадоха ли му на баща ти?

Има си закон, вероятно има и причина, която е наложила предприемане на подобни действия, за която ние нищо не знаем.

човекът си пийва и върви към изкуфяване. На директорски длъжности трябва и по- рани да ги пенсионират.

Като е навършил пенсионна възраст следва да си ходи. Като му се работи може да продължи и частно. Е няма да лапа десетки хиляди държавни пари. За великите му заслуги да му направят паметник.

Абе не го искайте с вас в затвора

не е ли доста по-стар от Професора и като му гледам излъчването направо ми докарва депресия. Слава богу, за кратко е, иначе не само младите ще бягат от България, а и старите ще предпочитат да ги няма, за да не гледат тази отврат.

Не. Но Бойко Рашков примерно да.

Съвсем по български заменяме едни задници с други. Само дето едните са се надупили на Запад, другите на Изток. Специално за професорът Кантарджиев, мога да кажа, че е истински достоен човек и професионалист. Тези, затова го пенсионираха. Герберастите пък го употребиха. Абе все тая вече...

Е най-вече че не обявяват реалните причини да го махнат. Логично е да се допусне, че целите на това нещо не са чисти. Понеже виждаме че нямат проблеми да раздават обвинения...

Вижте как Корнелия Нинова спомага колебаещите се избиратели да гласуват на 11-ти юли за всеки друг но не и за БСП, защитавайки един манипулатор от шайката като т.нар. д-р Кантарджиев, дето плашеше с трупове народът ни и всяваше паника сред млади и стари, довела до маса смъртни случаи. Същият този тип трябва да бъде съден!, а наместо на това четете думите на лидера на лявата коалиция: "Уволненията на служебното правителство не бива да са самоцелни. Хора с доказани професионални и морални качества не трябва да се сменят. Изразявам позиция, не защото Тодор Кантарджиев е член на БСП, а защото въпросът е принципен. Уволненията на служебното правителство не бива да са самоцелни. Хора с доказани професионални и морални качества не трябва да се сменят. Проф. Кантарджиев е почтен човек и доказан специалист в своята област." В защитата на този "доктор- специалист? по ковид 19" се включи и шефа на софийските социалисти Калоян Паргов, пишейки следното във Фейса: "Няма как да си затворя очите пред тази безпринципна чистка...Пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев е грешно решение на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. Професорът е безспорен професионалист. Доказа се за пореден път в последната година, през която неотлъчно беше на първа линия в борбата с COVID-19 в качеството си на директор на Националния център по заразни и паразитни болести. 33 години от живота му, отдадени на медицината. Един от най-успешните експерти на БСП. А в БСП имаме основен принцип - никога не изоставяме другарите си в беда. Точно по тази причина няма как да си затворя очите пред тази безпринципна чистка. "Навършил си възраст" е грозно и неблагодарно отношение към професионалист, който достойно е изпълнявал задълженията си и е служил вярно на хората години наред. Проф. Кантарджиев беше член на БСП в столичния район "Оборище" преди да бъде назначен за директор на Националния център по заразни и паразитни болести, когато замрази партийната си дейност. Очакваме го отново при нас в организацията и продължаваме да работим заедно за промяната." Толкоз, а няма и дума за стотиците хиляди социалисти, които бяха уволнянавани и принудени да се пенсионират през годините на хунтата, пък и далеч преди това след 10-ти ноември, без тази партия БСП да си мръдне и пръста за тяхна защита. Считам, че при това положение т.нар лява коалиция няма шансове на тези избори, Още повече, че точно тя прие закони по времето на Станишев, дискреминиращи всички онези честни българи, работели за сигурността и отбраната на страната ни. А те, заедно със своите семейства са още живи и броят им е петцифрен. И не пандемията беше причината да не гласуват през април за БСП, а това, че тази партия не е в състояние да им осигури каквото й да е било и на практика беше една вяла опозиция на хунтата в името на това, ръководството й в София и по места да се облагодетелства години наред от властта. Жалко, но факт....доказващ думите на тези пионки от ИТН, че БСП е част от статуквото. Какъв позор хора като тези буфосинхронисти да се подиграват по такъв начин със столетницата и да привличат все повече гласове в тяхна полза без да е ясно накъде точно ще тръгне България ако точно те и другите като тях овладеят властта...!

Паргов винаги е бил един нагаждач! Пълен манипулатор, като всички от статуквото.

Някой даде ли обяснения за хората дето умираха пред болниците? А, за тези дето умираха от други болести, но ги писаха , че е от К19? Или за статистиката, каква беше смъртността на глава от населението спрямо световните показатели? А, за ваксините ? Този " щаб" и правителството на Борисов беше провал! Жалко, че не им тежи на съвестта! Още по -зле за платката памет на българина.

Ще мине, тъпотията не. Точно срещу такива неща трябва да се борим. Срещу преждевременни "пенсионирания" без ясни мотиви и срещу твърдения на ангро. На база на една жена ми каза, че приятеля на нейна стринка му се случило. Иначе си оставаме в същото блато да си се давим в тинята докато изчезнем съвсем.

Да се срамуваме от маймун спящ до златни кюлчета и пачки евраци от по петстотин, и - огнестрелно оръжие пистолет до тях.

какъв сатрап, мародер и убиец искате да си изберете за президент през октомври. Срам!