В Косово избухнаха сблъсъци между етнически албанци и сърби

Ожесточени сблъсъци между етнически албанци и сърби белязаха празника Голяма Богородица (по стар стил) в село Мушутище, община Суха Река, окръг Призрен.

Обратно в новината

Коментари - В Косово избухнаха сблъсъци между етнически албанци и сърби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Радко Младич ще ги оправи тия цигани шиптерски или сръбски четнически групировки

Цитат: "В селото се намират храмът "Св. Богородица Одигитрия", издигнат през 1315 г. и средновековният манастир "Св. Троица", разрушени след войната в Косово. " Коментар: След войната? Мног добре! Тези променят историята, а с нея програмират бъдещето. Тяхното, такова, каквото искат да е. С една дума, подмяна на историята! Така, както правят нашите приятели отвъд голямата вода! Без тях, Хитлер не би се самоубил! Реагирайте срещу всяка подмяна на историята! Това не бива никога да се случва, защото нашите внуци ще повторят нашите грешки! Все ще се намери някой по-умен, който ще се поучи от глупостите, които правим сега! Но затова трябва да знят истината! Историческата истина. Каквато и да е! Дори и да не ни отърва! Друг е въпроса за противопоставянето на религиите.......

Християни и мюсюлмани. Все от един корен - книжнически. Религии на книгата. Основната и първа от книжничексите религии е юдаизмаът. То и затова в света вреи повсеместно командват. От тях произлзиат и тях обслужват верите

Ето как истината излиза на яве. Имено албанците подпалиха конфликта в Косово, който е на религиозна основа а сърбите които се защитаваха бяха ударени в гръб от безумната западна демокрация. Малоумната политика на западните господари всеки ден залива с кръв страните в които нахълтаха неканени за да ги демократизират. Имено те са виновни за създаването на ИДИЛ и за кошмара в който живеем! Който сее вятър, ще пожъне бури !

Не са хора Само свински глави ги оправят

За това положение на нещата отговорност носят страните от Западна Европа, САЩ и техните мюсюлмански приятелчета. Исляма няма място в християнска Европа, исляма е религия създадена от епилептично жигуло със сексуални отклонения, тя е агресивна и нетолерантна религия, която застрашава основите на всичко свястно и достойно на този свят.

ами наште царе като са били на три морета, що не са прочистили района от туземците - сега хич нямаше да има етнически проблеми - щяхме да сме си комшии с Гърция и Италия на юг и с Русия на север!!!

Щото туземците сме били ние тогава, товарищ!

Само прадедите ти са били и ти си останал такъв, юрогай!

Смърдел фес!

И всичката тази гнусотия заради краварите!

Ако знаете колко са активни и агресивни мюсюлманите онлайн! Как произвеждат лъжи и пропаганда, не е истина! Който знае езици, да пише онлайн, щото мюсюлманите живеят на християнски гръб, не работят, имат време да пишат онлайн и проповядват страховна пропаганда в полза на исляма - излямизират света! Който може - да пише и да ги разобличава! Нямате идея колко са нагли, колко лъжат и какви фанатични проповеди разпространяват!

Ейй, тия диви племена отново буйстват на Балканите, видимо регионът си остава барутен погреб на континента. Но османската армия днес е заета в Близкия изток и не е в състояние както едно време да се прояви като обединител и защитник на балканските народи. Тежкото комунистическо минало на тези страни им предопредели нелеко настояще в обстановка на бедност и унищожителен демографски срив. Докато наследницата на империята край Босфора всеки месец открива уникални ултрамодерни от световна величина обекти като трансконтинентални мостове и тунели, за няма и 13 години излъчи двама Нобелови лауреати, докато смятащи се за цивилизовани страни за повече от 13 века нямат нито един.

Исмаиле, гледайте си експлозиите и превратите в Азиатска Турция и не се занимавайте с Балканите. Всички тия разправии последния век на Балканите са Османско наследство.

но исмаиле,това е твоят ред.Преди да нахлуят фанатизираните орди без култура,писменост,държавност,каквато сме имали ние ,са разрушили реда -нашия,християнски ред.И то брутално с ятягани и животински.Така че не ми гавори тъпи простотии,неграмотни -не ви зачитам ,защото сте зби,чужди ,несъвместими с нас.Нито имате азбука,нито сте духовни.Само примитивен фанатизъм и сте си останали в средновековието.Далече си човече от интелигентна България.

нема по-гадно от косовски албанец !!!!!!!!!!!

мисля че това вече е ясно и за всички западноевропейски страни които са ги прииели като бежанци. не съм видял някой да не се оплаква от тях.-

пак безработните исламизирани косовари са били подкупени с по две бутилки ракия, благодарение на масовата безработица. не разбраха горките, че интересите на сащ се изместиха по-наизток и никой не го е грижа вече за тях, така че някой от следващите пъти може да им е последен.

На Балканите ред, порядък, дисциплина и благоденствие е имало само по време на Османския съюз - обединител и покровител на балканските народи, но след руската агресия балканите се превръщат в барутен погреб и до ден днешен беднотията и нищетата от комунистическото минало.

Благоденствие е имало само за турците, не и за християните!

хаха азиатско номадско говедо как ме разсмя само. Османското владичество за балканите се равнява на тъмните векове за европа, когато балканите са върнати хиляда години назад към първобитния строй, в който турция и до днес живее. просто османските маймуни треа да благодарят на късмета си всеки ден, че успяха да се намърдат между цивилизацията, въпреки че не се цивилизоваха много.

Това е провокатор. И е съмнително, ама много дали е етнически турчин.

"В селото се намират храмът "Св. Богородица Одигитрия", издигнат през 1315 г. и средновековният манастир "Св. Троица", разрушени след войната в Косово. " ... Разрушени от ....? С погкрепата на...?,разрушили в последствие: 1 2 3 ...

След анексирането на Косово от НАТО и режима на Бил Клинтън,сърбите са подложени на етническо прочистване и гонения. Дали бихте прочели подобен текст в някой от нашите слугинажи ??

Федерация на балканските православни държави.

Един вид - сбъдваме мечтите за Велика Сърбия до Черно море и Велика Гърция до Дунав?

"Един вид" - победа на разума над малоумните емоции, посредством които ни разделят, владеят и се тъкмят да ни унищожат.

Не искам да сме във федерация с никого, още по-малко с хората, избивали българи в Македония и Беломорска Тракия.

Ти си ясен - искаш трето поред ислямско нашествие след арабското и османското, да унищожи християните на Балганския полуостров и в цяла Европа.

този съюз е мечтата ми. а също е и най-горлемият страх и на сащ и на русия. но е възможен защото сърбия бг и гърца на практика са с еднаква съдба.

Демократично Косово хахахах мюсюлмани + демокрация хахахах мюсюлмани + цивилизован начин на живот хахахах

Сега коя религия е най агресивна? Къде е свободата на вероизповеданието? И няма ли да се бомбардират виновните?И същата агресия но в друг вид не се ли проявява и в Европа?

Да оставим бомбите, но някой "единодушно" ги наказват със санкции

Абе не знам за албанците, ама от нас какъв бой са яли сърбите на Косово поле през 1915-та...

Генерале,нали се сещаш защо загубихме западните покрайнини и южна добруджа?

Нова Сребреница за тази албанска гмеж!

Заради една ,,свирка" Клинтън затри Югославия. Какво ли ни чака ,като дойде на власт онази неврастеничка жена му?

Е, ноу елементарно бе, Уотсън!

ШЪ СЪ УПРАЙМ!

За съжаление ни очаква автономна кърджалйска област.

Ми, Бжежински още през деветедестте години каза, че Православието е новият враг номер 1 на "запада" след разпадането на СССР. Справка - Сърбия, Македония, Украйна, Сирия, Грузия, Гърция, Армения, България... Русия, разбира се и най-вече. Ред е на Молдова. Да се готви Белорусия.

Ам, Кипър!

Ам, Ливан, където повече от половината население е било християнско преди войната от 1975г., а сега дали имат 10%

Този мой цитат отдавна е разобличен като фалшификация.

Затова привеждам факти.

Исляма е заплаха за цивилизацията - най-нетолерантната и смъртоносна религия. Трябва колкото църкви в мюсюлманските държави има толкова и в християнските държави джамии да има. Трябва да се унищожат всички джамии така както те ни унищожават църквите, а Меркел да си играе кючеците извън Европа.

"Ислямът" е само маша в ръцете на т.нар. "нов световен ред".

Не че защитавам исляма и , пази Боже, ислямистите, но йудаизмът е доста по-нетолерантен и човеконенавистнически.

Нека си спомним кой създаде и разпали конфликта!Нека си спомним за бомбардировките на САЩ! Резултата-перманентни конфликти. Не е ли същото като в Либия,Ирак и т.н.

не е същото в Либия и Ирак джагали изядоха дървото

Боят настава, тупкат сърца ни - ето ги близо наште душмани. Дързост дружина вярна, сговорна - ний не сме веке рая покорна. Дързост дружина вярна, сговорна - ний не сме веке рая покорна. Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода - бой за чест и свобода, за мила рода. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина. Нека с тоз удар врага да смажем, нека му гордо, братя, докажем, че сме строшили мръсни окови, че сме свободни, а не робове. Че сме строшили мръсни окови, че сме свободни, а не робове. Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода - бой за чест и свобода, за мила рода. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина.

Какво общо има тази възрожденска българска песен с вътрешнополитическите проблеми на най-големите анти-българи в историята?! Или може би забрави кои прочистиха етнически Вардарска Македония, та сега им се слагаш, типично по нашенски?

Така ще е и тук,в нашата родина,защото както казва премиера "Ние сме длъжни да ги пуккаме???-на кой сме длъжни???,защото тези в момента,които са на върха са по -правоверни на "евроатлантическите ценности"??????от самите"евроатлантици.Дано БОГ ги съди,защото не са патриоти и родолюбци,защото пускат добитъка на тумби на едната граница и не го спират на другата граница ,защото те са милиардери и ще си заминат с личните си самолети по дворците си в Европа или зад океана и ние бедните българи отново под ислямско робство.Защо го допускаме ,драги българи?

"ще ви изгорим заедно с вашата църква!". - Това чака и европейците след време, когато мюсюлманите станат мнозинство в Европа. Толкова за толерантността.а Продължавайте да ги приемате с отворени обятия по съветите на Меркел!

Религиозните права на сърбите са нарушени, защо държавния департамент на САЩ не вземе становище? Или те защитават само правата на мюсюлманите!?

Този път янките няма да дойдат да се правят на велики освободители.Сърбите няма да ги траят вечно да им лазят по нервите.

после се питат: "А БЕ ЗАЩО хората харесват Путин, а не Обама и Килъри?"

Всеки "харесва" "доброто ченге".

Виждате,какво се случва в Косово,как не дават на християните да стигат до църквите и отделно събарят църкви,така ще стане в цяла Европа! Навлизащите бежанци ислямисти няма да позволяват на християните да ходят на църква,ще рушат църквите ни,ще ни преследват и убиват,ще проповядват ислям и ще налагат шериата... Такова ше е бъдещето ни,ако не се спре тая ислямска инвазия в Европа,ако не се спре малоумната Меркел да ги приема...

Само сърбите ще ги оправят тая албанска паплач!

да, ама ако САЩ не стои за тях. Обаче Клинтън (мъж) каза "Аз съм албанец, аз съм с вас..." .. И те му кръстиха булевард в центъра на негово име.

Където американците демоНОкратизират, горят и се разрушават църкви и манастири, особено правослани - Косово, Зап. Украйна, Сирия, Ирак, Египет...

пускайте неутронната бомба

И .... едно от условията /много важно/, за преговори и приемане на Сърбия в ЕС е да ..... ПРИЗНАЕ "не зависимо" Косово ..... И като как да стане тая работа .... нещо се не сещам ....

Шило

Ей го "демократично" Косово!

Камерун в затвора!!!!Както пише медиапол ....Шокираща присъда: Трибуналът в Хага оправда Воислав Шешел Съдът не намери пряка връзка на сръбския националист с престъпленията по време на войните в бивша Югославия..Международният наказателен трибунал за бивша Югославия оправда покойния Слободан Милошевич.

Да, но след като го уби в килията му. +

Косово било Сърбия?!? А, колко векове преди това е бил България ;-) Србе на врбе!

и западните покрайнини

На 15 юни 1389 г. се състои Битката при Косово поле на обединената Балканска армия от сърби, българи, унгарци, албанци, власи и чехи (предвождани от сръбския княз Лазар) срещу настъпващите войски на султан Мурад. В битката няма ясен победител, балканските народи са разбити, а турската армия отслабена дотолкова, че дълги години да не напредва към останалата част от Европа. Тази ботка фактически спасява Западна Европа и дава десетилетия време на Виена да се подготви за отпор срещу по-нататъшно Османско завоевание. Най-трагичното е, че никой на Запад не знае за този стратегически момент от Балканската история. Винаги когато го разказвам на западноевропеец, съпоставям със съвременната Балканска история. Някои остават без думи, други не вярват.

Действително няма победител, след тази битка всички балкански народи решават да се присъединят към Османския съюз за да ускорят икономическото си и културно развитие за дълги години до руската агресия в края на 19-ти век, която връща развитието им векове назад и дори в наши дни тези народи са най бедните в Европа.

А османлиите по онова време имаха ли икономика и култура? Само питам,де. Поне буквите знаеха ли,смешнико? Знаеха ли да четат и пишат поне?Когато тези руски "агресори" пристигнаха на балканите ,колко паметници завариха? Колко статуи,театри,опери,галерии,музеи,училища (като изключим българските полулегални и килийни такива,на доброволна основа),университети,катедрали и т.н.? За разлика от земите в които османлиите не властваха,и имаше всичко това...!

Щото извън големите градове на Турция са много богати, топлят се с изсушени говежди говна.

Я ВЪРВИ ДА СЕ ГЪЗИШ 5 ПЪТИ НА ДЕН И НЕ РАЗСЪЖДАВАЙ.В КОРАНА НЕ ПИШЕ ЧЕ МОЖЕШ ДА МИСЛИШ, А САМО ДА ИЗПЪЛНЯВАШ НАПИСАНОТО В НЕГО.

"Османския съюз" - така ли се казва вече?

Ето защо сега трябва да се осигури транзитен траспорт без никакво регистриране на чалмите до Германия. Те там си ги канят. Поканиха си турците навремето, поканиха си и бойците от "умерената" опозиция. Да им са честити. Това са си около 3 милиона бойци с бойна подготовка. Всички турци са преминали казармата. За разлика от германците, които се изпотъпкват по площада, защото някой си играе на Дарт Вейдър до тях. Е има там нещо като бундесвер, но той е 180000 обучени бойници и около 40000 запасняци. Абе 3000000 срещу 200000, 15 срещу един.

И всички които са спирали сърбите са представители на най толерантната религия в света!... Бе тия хора живеят в ранното средновековие , грам не са напреднали интелектуално ....

Американците трябва да бъдат зазидани в държавата си и да не бъдат пускани извън нея по никакъв повод . Само тогава ще се кротне светът.

Европа-територия,свободна от резаци!!!

Косово е ясно че е загубена територия за сърбите поне в близките 50-100 години. Победа извоювана с курац първоначално и етническо прочистване на малцинството после. Албанците явно са по-умни и сега не допускат да се обърне тенденцията със заселването обратно на сърби. Сега да погледнем България и си представим етническият състав в някои региони след 30-50 години и след това какво ли ги чака тези региони ? Аз съм за инициатива - всеки БЪЛГАРИН с поне 3 деца - доказано ефектиена от албанците

МОЛЯ? Горд съм, че немам деца. изгореха ни душине....закво да се мъчът и те със преустройство, приватизация, хиперинфлация, царчето, ктб?!?!?!?!?!? Кат правиш такива шокове на една популация през 5-6 години е СЪВСЕМ ЕСТЕСТВЕНО ДА ИЗЧЕЗНЕ. ПРОЦЕСЪ Е НЕОБРАТИМ.

съгласен съм за частта с трудностите даже сте пропуснал и емигрантската ...младите раждат германчета, англичанчета и испанчета много от които дори български не могат да говорят...Геноцида е тотален. И аз поради късното ми осъзнаване ще имам 2 деца /сега 1/ , всичките ми познати имат макс 2.Загубени 25 години ! Но за други етноси се оказа че бедността или затвора не са проблем да имат по много деца. И не ми говорете че те са прости и тъпи - фактте са такива че простите и тъпите ще завладеят цяла страна без война а с курац за 50 години...Трябва и ние да се променим ако искаме бъдеще за децата ни...спешно. За бога българи правете деца !

Покай се, веднага! Не е за гордост това, не се прави на господ, да решаваш кой да живее и щастливо ли живее. Намерил с кво да се гордее.

Този цирей, създаден от североамериканските варвари, трябва да бъде изрязан!

И какво стана-добрите албанци искат да изгорят лошите сърби.Това е резултат от приятелската намеса на ФАЩ.

В Косово се установи модела, наложен от кална Клинтон, който винаги е бил про-ислямски и от Барак Хюсеин Обама, който е повече от ясен какъв е. Всички джамии трябва да бъдат подставени под контрол. За незаконно финансиране -- в затвора.

нахт вестен. сичките в берлин, да научат немците на толерантност

Тук краварите постигнаха целите си!

Управлението на Косово трябва да бъде върнато на Сърбия, от която то фактически е част.