Телескоп засне Вселената

Европейският спътник "Планк", който беше изстрелян миналата година, изпрати първата си снимка на цялата Вселена, съобщи АФП.

Обратно в новината

Коментари - Телескоп засне Вселената | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-да от Дир-а, "новината" е малко старичка.Но както се казва, ново може да бъде и добре забравеното старо.

СМЕШНИЦИ ! МОЖЕ ЛИ ДА СЕ НАПРАВИ СНИМКА НА БЕЗКРАЙНОСТТА ?

Отговорът на въпроса е 42, а какво означава 42 - еми постройте си по-мощен компютър !Най-после някакви позитивни новини - писна ми от човешка злоба и ненавист - виновни са изцяло тъпите и ограничени журналистчета, на които не им стигат мозъчетата и образованието, за да пишатза по-стойностни неща от живота, а се фокусират само върху просташката и елементарна част от него. Интелектът на планетата е константа, а населението расте ...

На кой въпрос отговорът е 42, тук бая въпроси имаше?

някой май не е чел много книжки...

:-) Щом не знаеш, не питай! Ако все пак си любопитен - "Пътеводител на галактическия стопаджия".

Намекват ти за една идиотска книга с неопределен жанр - фантастика-комедия или най-точно адска олигофрения, но по незнайни причини (дали ;)) станала супер популярна и цитирана от неграмотната тълпа!!!

1. има ли някой в наше време който може да отговори къде свършва вселената и какво има след нея? 2. къде се намира телескопа - извън вселената ли та я заснел?

В оригиналната статия никъде не се споменава за вселената, а само за небе. Според мен има огромна разлика между двете.

ако е снимана цялата вселена би трябвало този телескоп да излизе ивън нея за да я снима ... и къде и какво е това извън вселената ?!? нещо не мога да го разбера ...

И аз това се почудих, как е заснел нещо, което уж е безкрайно или поне според нашите представи!!!!

Спомняте ли си онзи разказ.. героят (като организиран турист)отива да види къде свършва Вселената... стена, място за организирано поглеждане, през прозорчето се вижда надпис: "Това е краят на Вселената".

това си е стара снимка вече :). въпреки че не съм специалист за мен по-интересното е че виждам от пръв поглед че вселената има еклиптика. което показва че действа някаква сила за която нямаме идея или има някъде в центъра на вселената неоткрит огормен обект който центробежира цялата вселена за да има еклиптика.

има огромна черна дупка която си хапва цели галактики от време на време :) не си ли гледал филмчета наскоро

Какво общо има черната дупка с еклиптиката? Черна дупка има в центъра на Мелчен път - тва ясно. Но да се твърди, че има огромна черна дупка, която постепенно изяжда цялата вселена е глупаво. Това означава, че вселената, колкото и да е голяма все пак има край. А тя няма. Нека започнем от тук - вселенатъа е безкрайна. Опитите да я сложим в някакви рамки, снимки и теории си остават само опити. Цялата тази статия е неграмотно написана. Телескопа няма как да снима ЦЯЛАТА Вселена, по простата причина, че няма как да снимаш нещо безкрайно. Можеш да снимаш само част от него. Филмчетата, които цитирате са правени на елементарно ниво за обща култура. Да се обясни какво означава безкрайна вселена е все едно да обясниш на цацата колко е голям океана и пак няма да е съшото.

Къде пък точно видяхте, че има еклиптика??? Снимката показва просто Млечният път. Не бъркайте плоска спирална галактика с еклиптика. Еклиптика е равнината, в която обикалят планетите около слънцето - вид равнина. От Вашето умозаключение излиза, че всички обекто във Вселената са в една равнина, което е пълна глупост.

Всичко е въпрос на относителност.Това което се вижда е по отношение на нашата отправна система в центъра на която се намира телескопа.Логично е при това положение да има "еклиптика"/с едно малко уточнение,че с този термин се обозначава видимия път на нашето Слънце по небесната сфера/.С две думи човешкото въображение може да си чертае каквито си иска треактории,но нещата са доста по сложни.Според една теория "ако някой разбере съчността на Вселената то тя веднага ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по сложно и неразбираемо".Според друга теория това вече се е случвало.А що се отнася до силата,някои я наричат бог.Ако се съизмерва с библейския бог то определено Вселената не е негово творение.Като знам какви ги е вършил според библейските описания,еврейският бог,не би се справил дори със сътворяването на една хлебарка/справка ,нередактирана библия/

Странно твърдение , като че ли може да се излезе извън Вселената?

Дааа, доста над обичайното ниво. Колко пъти месечно заглеждате небето? Там ще сте след 20-30 години...

Небето се намира на същото космично място както и земята т.е всички светове се намират на едно и също място,само начинът на възприемане се променя.А начинът на възприемане може да бъде физически или духовен.

А Вие какви хапчета вземате???

А какво това черното на снимката, в което е Вселената?

Знае ли човек? Може да е ББ или някой друг...

Ами това е боядисамо бяло.Ако се одраска с твърд предмет бялото избива отдолу.Ако се натисне по силно отдолу пак избива черно и тъй докато се стигне до основата която обикновено е червена защото тогава се използваше оловен окис и безир.:::)))