Космосът безвъзвратно променя ДНК на астронавтите

Програмата на НАСА Twins Study за изследване на промените в човешкия геном в космоса, показва, че 7 на сто от човешката ДНК се променя необратимо.

Обратно в новината

Коментари - Космосът безвъзвратно променя ДНК на астронавтите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отворете официалния туит на Scott Kelly и четете като не вярвате, че си измисляте новини или приписвате от др. жълтури!

баси, скриха ми коментара, щото доказах, че това е фалшива новина! Страхотни сте дир!

"липса на кислород", а?! Що пишете глупости бе! Та поне да бяхте прочели - в американските кораби се диша почти чист кислород, а в руските (вкл. и в МКС) - атмосферата е точно със същия състав в процентно съотношение на газовете като на земната повърхост. Само дето е доста по-чисто, отколкото на Орлов мост примерно...

И кво точно са написали и измерили с тия теломери, ясно ли им е и на самите учени - недоучени?! Нали се знае, че докато теломерите в края на хромозомите са по-дълги, човек остава млад и със способност за самолекуване и пълно възстановяване?! Значи, на брата - космонавт тялото му се е подмладило, докато е бил на станцията - кво лошо има? Всички космонавти (освен загиналите при излитанията на Аполо) живеят до дълбока старост, а като се върнат от станцията, развиват творчески способности - книги пишат, стихове, картини рисуват - за руските знам със сигурност, защото съм виждала техни изложби, за краварските нямам точна информация, но предполагам, че е същото! Със сигурност всичките живеят над 85 г. в добро здраве до края!

Хайде пак статия написана от човек който хал хабер си няма от молекулярна биология. " 7 на сто от човешката ДНК се променя необратимо." при 20 000 гена са 1400 гена. Достатъчен е един ген да се прецака за да получиш някой от 100те типове рак които имат над 1000 подвидове. Ама виждаш ли - той човека здрав и както всеки астронавт пак ще живее над 90 години. Само за справка. Разликата в гените м/у ЧОВЕК и ШИМПАНЗЕ са 1,2% !!!!

93% от ДНК-то се е нормализирало... следва ли от това че останалите 7% са увредени или необратимите промени са свързани с мутация спомагаща приспособяването на организма към необичайната околна среда в космическите апарати?

Не е Космосът, а Путин!!! Не се научихте на логика!

,,боката,, да не е бил ,,астронавт,,...???

Само да не удря в топките, в ДНК-то да бие колкото ще.

наса лъжците, на сатана слугите

Руснаците са много напред с материала. В руските станции такива проблеми няма. Американците могът само да ни дишът праха.