2000 лв. на преподавател в УНСС за продаден изпит

"Абсолютно всичките неща съм ги виждал! Но предлагането на пари никога не е пряко, има посредници, които се занимават с това и доста добре се подреждат нещата. Познавам доста хора! Изобщо всеки, който има нещо общо с изпити в университета, има как да го купи. Сред преподавателите има и доста качествени хора, но има и такива, при които няма как".

Обратно в новината

Коментари - 2000 лв. на преподавател в УНСС за продаден изпит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Do:Ha;Nedej da lelechesh.sigurno standarta ti e mnogo nisuk,stom Stojan e umen i sposoben.Javno dosta si izpadnal(a) ili ti plasta da go prevuznasjash.A Bulgaria e na posledno mjasto v Evropa po jiznen stadart zaradi takiva kato tvoja kumir.Ne sum ikonomist,s ivinenie,no ako iskah da buda stjah da otida v njakoj prestijen Evropejski uiversitet,kudeto sus sigurnost ima prepodavateli,a ne izpadnali politici.Tam za razlika ot BG vseki si znae mjastoto.

vseki znae , 4e , ako ne u4i , moje da si kupi izpita v UNSS ! daje za priemnia izpit tarifata se znae meseci predi izpita !

do Hikolai: Abe momchence na tebe da ne ti plachtat da pichech takiva hegni dumi za Stoiancho Aleksandrov? Tova kopele ograbi Balgaria zaedno s chervenite bokluci.Kakvo chte kagech za tova che e donasial za kolegite si i e zaverbuvan ot Dc ochte ot samoto nachalo .Iznudval e hiliadi studenti i ot bedno selsko momchence kakto toi sam kaza se prevarna v miliarder.Vsichki melnici v BG gi beche kupil ,sega moge i da gi e prodal.Tova e gnusen donosnik svarzan prez cialoto vreme s DC ,Multigrup,Molov,Luk i vsichki goliami dalaveri. Pri nego 1$300 LEVA ,TOI SAZDADE HIPER INFLACIATA I OGRABI POSLEDNITE SPESTIAVANIA NA NARODA.

Tozi se probva da se izjavi kato politik i poneje ne e uspjal da se nabuta v parlamenta se pravi na prepodavatel.Nivoto na vuprosnia universitet e tolkova nisko che tri izpita naistina se davat za 200 marki i edno prase.Kolko puti dade izjavlenia,che iska da se vurne v politikata.Samo che nikoj ne go kani.Dori Oresharski e po- predpochitan ot nego.Pone go napraviha deputat.A toja se pishe oste banker i prepodavatel.Banker v bankata na Gjoven-turkaljastia gumi.Prepodavatel ,kojto ne vzima podkup.Samo che nikoj ne vjarva.

STOYANE, STOYANE, DOKOGA SHTE PLAGIATSTVASH OT NASHITE UCHEBNITSI I SHTE SE PRAVISH NA GOLIAMATA RABOTA PRED DETSATA V BULGARIA? PARITE, KOITO PRETENDIRASH, CHE IMASH, NIAMA DA TI STIGNAT, AKO RESHIME DA SI POTURSIME AVTORSKITE PRAVA.

то всеки краде от бреалеъ & маъерс;) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

dyhlio-mn si nevej---aleksandrov kusa sobstvenata si jena nqkolko puti..

СТ. АЛЕКСАНДРОВ МОЖЕ ДА Е ЧЕСТЕН, НО НЕ МУ ЛИПСВА ЗАВИСТ И ЛИПСА НА ПОЗНАНИЯ НА СВЕТОВНИТЕ ФИНАНСОВИ РАЗНООБРАЗИЯ. СЛУЩАХ ГО ЕДИН ДЕН, ДА ОБВИНЯВА БГ БАНКИ КОИТО ПЛАЩАЛИ ВИСОКИ ДЕПОЗИТИ, ЩЯЛИ ДА ФАЛИРАТ И ЦЯЛАТА ФИНАНСОВА СИСТЕМА. ТОВА ТОЙ ГО НАПРАВИ, ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ ЗАЩИТАТА ИНТЕРЕСИ НА ДРУГА НЕЗНАЧИТЕЛНА БАНКА, КОЯТО НЕ ПЛАЩА ТЕЗИ ДЕПОЗИТИ. ДОБРЕ ЧЕ НИКОЙ НЕ МУ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ.

Аз съм възпитаничка на Стопанска академия в Свищов.Категорично смятам ,че преди време от тази академия излизаха най -добре подготвените за практиката кадри.Тази година имах кандидат-студентка и се опитах да и посоча като алтернатива Свищов.Получих отговор,който ме накара да се замисля.Дъщеря ми беше категорична ,че няма време за губене,иска да учи в университет ,в който има конкуренция и и предлагат съвременно образование.Каза ми също че няма никакво желание да си губи времето между такива ,които ги мързи да се напънат и да направят нещо повече.Щом като още кандидат - студентските изпити в Свищов и Варна са нива под това в УНСС ,какво следва по-нататък.Убеди ме ,че е права с факти.Първо всички калпазани от нейния клас ,които кандидатстваха в Свищов влязоха ,но никой от тях не изкара достатъчно висока оценка нито на ЕПИ нито по зап.език в УНСС.Някои след провала на предварителната сесия изобщо не се наеха да повторят в УНСС.За това пък се окичиха с доста високи оценки в Свищов и Варна.... защото никак не било трудно да се научат предварително публикуваните в справочника за кандидатстване тестчета,които се дават и на изпита.Много е плоско.Нормално е да се вряка срещу УНСС,но кой друг университет може да се похвали с толкова кандидати и такава конкуренция.Това не е начина да се дърпат кандидат - студенти.Ако другите могат -да го направят ,но по друг начин.И тогава такива като моята дъщеря,която избра университета ,а не града /тя ненавижда София и не е особено доволна ,че ще и се наложи да живее там/сигурно ще предпочетат Свищов или Варна.В първия случай и аз щях да съм доволна ,че ще ми е по-евтино.

Ако имаше повече хора като Стоян Александров, България щеше да е по-напред, както дръпнаха други страни, станали неотдавна членки на ЕС. Не знам защо Бойко Борисов не го забеляза и не му предложи пост! БСП го излъга, че ще го вземе, но след като са разбрали, че не могат да го купят и няма да си мълчи за кражбите, просто не му се обадиха! Няма ли да се променим най-после! Какъв е този псевдоелит от чалга-певици, назначени бизнесмени и обслужващи клакьори, които се показват на всякакви сбирки? Обидно е да се живее в такава страна, в която т. нар. елит се интересува само от парите и няма две гънки в мозъка. Уважавах Лили Иванова, талантлива е, но като я видях разголена на последната сбирка /сбирщина!: на елита, стана ми жал за нея. Проста е, значи, макар и талантлива. Може ли ужававаща себе си жена на 70 години да си разголи краката, рамената и да се прави на маце? Защо това не го прави Силви Вартан или други интелигентни певици? Жалко!

Стоян Александров винаги ми е правил добро впечатление. Ако повечето преподаватели и политици бяха като него, България щеше да е по-напред. Наши близки, посетили някои страни като Полша, Чехия и т. н. казаха

Ех, едно време за едно агне или прасенце с лимон в устата и шише уиски пишеха тройки, а сега пари взеха да искат! Капиталисти такива! :)))))

Познавам Стоян Александров от студентските си години, и искам да ви кажа, че той е един много честен човек. За тази честност си създаваше врагове и при социализма и сега някои го ненавиждат,защото защото се различава от тях и затова го критикуват по форумите.Ако има повече хора като Стоян, корупцията ще и стане много трудно за да съществува.

Да видим до къде ще докарат сегашния случай или и той ще се забрави, като всички останали....

Нещата са пределно прости: жените студентки не се оплакват от корупция, защото са зубрачки и всичко си знаят, но ако са и що годе хубавки, плащат с друго...момчетата обаче са рекетирани по много причини - ако са умни и оперени - забиват ги, ако са посредтвени - унижават ги и ако са тъпички - да си плащат!!! Категорията мързелив студент се изключва, тъй като не му е мястото тук! Той винаго ще плаща! Цаката на взетия изпит е: винаги да се явяваш с потока хора, никога самичък, много да не се перчиш и отличаваш и да се правиш на не толкова умен!!!Гледаш ли преподавателя като Господ, он вече е купен!!!

Много хора вярват, че изкарването на диплома на всяка цена е важно. И после след като завършат се чудят защо никой не им гледа дипломите. Всички знаят за корупцията в университетите и проверяват кандидатите за работа по това какво могат и какво поведение имат, а не по дипломата. Към студентите - безмислено е да плащате за изпити. Тази хартийка на речена диплома без знания няма да ви свърши никаква работа. Дори да ви назначат някъде ако не ставате могат да ви изгонят веднага до края на изпитателния срок от 6 месеца. Ако пък искате се амбициозни и пробивни и правите собствен бизнес. Може да се самообразовате от много книги и материали от интернет.

Malkata sekira triabva da se vkara v zatvora ama vednaga,po-tup i po- korumpiran luje-ikonomist ne se e rajdal v Bulgaria.Da kaje kakvi gi vurti s Turskia zadnik GJuven,a i s mnogo drugi.Ot tova po-gadno i dolno kopele njama,povjarvajte mi.Dano skoro go vkarat na toplo.Takiva kato nego ne vijdam na kakvo ste nauchat mladite hora na koito prepodavat.Toj samia e strashno ogranichen ,tup zloben i mnogo grozen muj. Po-dolen ot nego v bulgarskata politika njama.Dostatuchno e da vzemat interview ot bivshata mu supruga,za da razberat kakuv dolen tip e toj.Ne sluchajno sinut mu skochi ot pokriva na italianskia kolege v Gorna banja.B.B.samo toja i Dogan da vkara v zatvora celia bulgarski narod ste mu rukopljaska.

Ти си май от овчите глави дето плюят щото са го съдрали на изпитите!! Жалко подобие на плювалник.

Добре, всички разсъждавате по въпроса, това е добре... Нека помислим обаче и за кариерата на онези, които вземат парите... Нали никой не мисли, че при такива тарифи асистентите и доцентите са получили научните си степени и звания само заради интереса към науката и постиженията в съотв. област ? Не е ли УНСС машина за пари ? Може ли да мисилим, че ако има неучастващи в далаверата техните места в катедри и факултети са застрашени от желаещи да осребрят заеманите позиции ? А дали учените отдавна не са прогонени от там от продаващите дипломи ? А как ли е в СА в Свищов ? А ?

Ха-ха, смех... От УНСС ще се явяваш на изпит в ТУ, та и пари са ти били предлагали :-) И по какво беше изпитът, на който щеше да се явиш - Електротехника, Синтез и Анализ на Логически Схеми, Системи за Управление на Бази Данни, Електрически Измервания... или някой от другите предмети, които се учат в УНСС и ТУ... Пари единствено могат да ти предложат, за да се явиш на изпит в ТУ, около теб да се подреди публика и да ти гледа сеира... за шоу. Тези ги разправяй на старата ми шапка!

За съжаление не знам университет без корупция. Жалко че пари зимат и за специалисти от които зависи не само стандарта на живот а и самия живот. Тези преподаватели трябва да ги осъдят яко. Аз като кандидатствах преди доста години имаше масови обяви за икономисти, счетоводители, адвокати и т.н. но да не са завършили УНСС. Това явно показа колко голяма е корупцията там и съответно какви некадърници излизат. Не случайно хората казват УТРЕ НОСЕТЕ СЪОТВЕТНАТА СУМА (УНСС). За мен това си остава най-купеното образование в София. Примера за техническия който дават имам познати от там които са си плащали така че. Единствено не познавам човек който да ми каже че си е платил изпит в НБУ, ама при тези такси защо да те късат. Обидно е за всички които си учат и изкарват 4 да се съзтезават за работно място с човек който не е учил а има 5 или 6. Но в България е така.

Да не се правят на ощипани всеки който учи в УНСС знае за Колонел, ако ДАНС иска да им разкрием очевадните посредници да попитат всеки студент включително мен!

Вярно е, че ако човек иска да учи и да научи нещо - той го прави, а ако иска диплома, той си я купува - и винаги така е било. Някога може би по-малко и по-сложно беше за уреждане на изпитите, а сега - много повече, но какво да се прави, след като студентите не искат да учат, а само да грабят някакви бумажки, а самите ни така наречени елити започнаха този процес, преподавателите какво да правят - да гладуват с мизерните си заплати, а да набиват в празните глави някакви знания, за тоя, дето духа ли? Или да ги изгонят всичките за незнание на нищо, освен песните на тая или оная силиконка? И да закрият университета? Не, всички са съгласни, и системата си съществува, едните дават, другите получават, така ще е докато има такива студенти и такава система. Уви, всяка пръчка винаги има две страни, както и всяка монета, не може само с едната, и не може един Бойко да огрее навсякъде и да оправи всички - ще трябва някои други също да се размърдат и да почнат от себе си! Купете си голямо огледало и като се погледнете сутрин, се запитайте, абе, аз такъв ли съм, какъвто искам да бъде един достоен човек, или може би още трябва да се пипне тук - таме? Примерно ,да се стартира съвест? :`))))

Stoian Aleksandrov e mnogo po goliam kradec i za tova pari ot izpiti ne vzema.Toi parvo e donosnik i chast ot bivchite DC.S tova se obiasniava fakta che selski hitrec kTO NEGO MOGE DA STANE I MINISTAR NA FINANSITE.Toi e edin ot horata koito sazdadoha Parva chasna banka , pri negovoto upravlenie 1$ stana 3000 lev. taka che tezi kradci i chengeta triabva da sa otdavna v zatvora.

Номерът с учебниците се прилага масово. Записах специализация в Свищов и прекъснах, защото един БОКЛУК не ме пусна на изпита, понеже не съм му купил помагалото-КАЗАХ МУ ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА !- Колкото до Величко Адамов, то той е НАЦИОНАЛНО ИЗВЕСТЕН както с Крайслера си, така и с това, че е съсобственик на ПЕЧАТНИЦА АБАГАР- Търново, затова е рекета с учебниците...

Завършила съм УНСС и никога не са ми искали пари за изпити! Вероятно защото винаги си учех...

Казах го във връзка с това, че има няколко категории студенти. Първите си учат, вторите са мързеливи, но все пак гледат да минат между капките и си правят труда да преписват поне, докато третата категория студенти дори за това не им достига желание - директно плащат и изобщо не се занимават да идват на изпити.

Това да не те мързи да преписваш си е за хвалене

Стоян Александров не бил корумпиран - Това е вица на деня. Не само е корумпиран ами е и некадърен и злобен. Бил съм на негови лекции, на които колеги му казаха, че говори пълни глупости и му обясниха защо, след което злобното човече им вгорчи живота. Човека си е прав - той пари не взема, на него му ги дават.

...ДО ИЗПИТА НЕ ТЕ ЛИ ДОПУСНАХА, ЧЕ САМО НА ЛЕКЦИЙ ХОДИ ???

Моля, моля само не ми хвали академията в Свищов!!! Знания там се получавали!!! Да, бе да!!! Мога да ти кажа, че голямата част от съучениците от моя випуск отидоха там. Купони, купони, само за това говореха 4 години. Пропиха се и т.н. На изпити са ходили пияни и са си ги взимали, разбира се, с преписване. Изпити са си взимали и срещу едно шише ракия!!! За мен всичко това е недупостимо!!!

До Петко: Аз пък съм учила в УНСС и са ми предлагали да се явя на изпит на друг човек в Техническия университет. Така, че корупцията не е само в УНСС, а всеки един университет. Затова проблема трябва да се разглежда цялостно, а не само за един университет.

Това заглавие, 2000 лв. на преподавател в УНСС за продаден изпит, просто е извадка от едно интервю...по начина на написване, обаче остава усещането, че това е ежедневие в УНСС!

за тези, които са отишли там да учат, няма голямо значение какво точно става - искаш ли да учиш, правиш го.Обучението не е някакъв насилствен процес, то е въпрос на личен избор и възможности. По-страшно е това, което става после - училите с дипломи не могат да си намерят работа, защото тези, които са си купили такива си купуват и работно място по същия начин, а знаещите и можещите заминават, за да развиват чуждите икономики. Затова сме на такова положение и няма надежда да тръгнем напред. Който се справи с корупцията, той е новия месия.

Независимо от корупцията в УНСС мога да кажа, че получаваме наистина едно качествено образование, благодарение на системните промени, които прави ректорът Б. Борисов. Човекът наистина се стреми да подобрява постоянно нещата и не случайно скоро го преизбраха с пълно мнозинство. Учила съм и в друг елитен университет и наистина имам база за сравнение. Мисълта ми е, че дори да се купуват изпити това става с доброволното съгласие и на двете страни, не е изнудване на студентите.

Известен е сред студентите като Малката секира. Кандидат-финансистит разказват като легенда неговото предупреждение аз пари не взимам, на мен не ми трябват. Точно за този Стоян Александров се бях интересувал с колко се взима изпита, заради един приятел, който само този изпит му висеше, за да не може да запише 3-ти курс. Обявената сума за закупуване на изпита при въпросния господин беше 700 лв.! Не взимал той, ама друг път...

Zaradi prepodavateli kato g-n Aleksandrov tozi universitet si zaslujava. Bokluci ima navsiakade v darjavata ni i e dobre, che zapochva da laha nepriazan kam tiah, a oshtepo-dobre shte e da im vzemat parite ot korupcia. I e kraino vreme, ako niakoi znae neshto da ne pliue samo, a govori smelo s imena i fakti.

естествено че има корупция....каквато държавата такова и образованието :) само че за да има корупция трябва да има и предлагане...така че не обвинявайте само преподавателите! друг е въпроса че някои нарочно късат за да си плащаш! отдавна съм завършил и мога да кажа че не съм плащал за изпит....а за александров...:) железен е - при него наистина се искат знания...думите които е казал тук ги повтаряше много често на лекция !

Жена ми скоро завърши бакалавърска степен там, никой не и е поисквал подкуп, по-скоро ги изнудваха да им купуват учебниците. Тоя изпит можеш да го вземеш САМО ако имаш точно този учебник, ей тука, в кабинета го продавам, заповядайте! После отива на изпита С УЧЕБНИКА и така - това е като разрешение за явяване, гаранция, че ще го вземе няма, пак зависи колко е учила.

Защо преди време по Канал 1или по Нова телевизия /не си спомням точно къде/ ,даваха преподавателка от СУ /заснета със скрита камера / как тя вкарва студенти там ,не се вдигна толкова шум от медиите , а се потули, а случая Петканов в УНСС го направиха национален проблем или медиите изпълняват пак поръчка? ГОСПОДИН РЕКТОР, ПРЕПОДАВАТЕЛИ И СТУДЕНТИ ,ЗАЩИТЕТЕ ИМЕТО НА УНИВЕРСИТЕТА СИ ! ВИЕ ЗНАЕТЕ КАК!!!!!!!!

Аз не съм следвал в УНСС, но мога да кажа, че съм ходил на 3-4 изпита там. Плащат ми, сменяме книжките и взимам изпита на съответния студент в УНСС. 200 лв беше на изпит. Мен не можете да ме убедите , че в УНСС няма корупция, като аз ви казвам , че съм бил част от нея и знам за какви размери става на въпрос. На 1-ния изпит в УНСС се засякохме цяла група от друг университет - и колегите бяха решили да изкарат някой лев...

Стига сме слушали глупости.Всички знаем че това го е имало винаги ,има го и ще го има.Така е като куцо кьораво и сакато тръгна да става студент.Мързеливите и некадърните ,които винаги са готови да си плащат ,за да вървят напред ги е имало и ги има.Само ,че на фона на броя студенти бяха много малко.Сега и децата намаляват ,но приема от година на година става все по-голям.И да оплюваме УНСС нищо няма да се случи,защото освен некадърници , мързеливци и келеши на богати тъпанари ,забогатели чрез измама там има и свестни деца с амбиция да учат и да се реализират.Лошото е ,че точно тези деца след това ще бъдат управлявани от нещастници с купени дипломи - дечица на разни строителни предприемачи и тем подобни престъпници /защото строителните предприемачи са едни от най - големите престъпници в България,явно със сериозно лоби,щом като никой не ги преследва/.

Зящо се хванахте с УНСС ? Погледнете какво става в Стоматологичния в Пловдив .

Само този университет ли е корумпиран? Какво ще кажете за Свищов и за неговия ректор? Вижте само имотното му състояние и кажете как може със заплата на преподавател да се стане толкова имотен? Ако не знаете ректор е небезизвестния Величко Адамов - Вили Адамс

Ей, Викито, ти какво, опитваш се да ни убедиш, че като добросъвестна и некорумпирана студентка си вземаш изпитите, ли? Ама виж си първо правописа, бе момиче. Или тези, които са те оценявали, са по-неграмотни и от теб?

Къде сте почтени и честни студенти и преподаватели НА УНСС ? Най-накрая намерете изява и защитете името на УНСС. Имам студент и никога до момента не е и ставало въпрос за голямата корупция там. УНСС Е ДАЛА КАДРИ ,КОИТО СА ДОСТА ИЗВЕСТНИ НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ , А И В ЧУЖБИНА. ДРУГИ МИЖАВИ УНИВЕРСИТЕТИ МОГАТ САМО ДА ЗАВИЖДАТ ЗА ТОВА.

Аз съм на същото мнение, нещата в медиите настина много се преекспонират. Учила съм 4 години в УНСС, през които нито вендъж не съм се сблъскала с такива неща - никой не ми е предлагал да си купя изпит, пък да не говорим да ме е изнудвал! Имам доста познати и приятели в различни специалности, където също не са се сблъсквали с подобно нещо. Разбира се, тази коруционна практика я има, за това няма спор, но не е в такива размери, в които я представят, и не е само в този университет!!! И изпити се купуват от мързеливи студенти или от богаташки синчета и дъщери, не от почти всеки студент както е представено в тази статия!!!

S kupuvaneto na izpitite v UNSS znam mnogo istorii, no po-loshoto e, che posle im davat diplomi za uspeshno zavyrshvane.Predstav si kolko mogat i kolko znaqt sled tova v syotvetnata oblast.

студентка съм в трети курс на УНСС, до момента съм си вземала всички изпити, по нормалния начин, без някои да ме е изнудвал или да е искал да си плащам за да ме пусна на изпита. Това което се пише е силно преувеличено и се отнася за студентите деца на родители от бизнес средите на Бг.