Европа: Широко разпространена корупция в България

Европа за пореден път отбелязва, че в България върховенството на закона е застрашено и че страната не прави достатъчно в борбата с ширещата се корупция.

Обратно в новината

Коментари - Европа: Широко разпространена корупция в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво искат,така наречените управляващи срещу себе си ли да се борят.Всички са за разстрел за назидание.До като е такъв хаос в реда им,няма спасение.Само един,само един да се обеси надолу с главата,ще видят европейците как ще изчезне и корупция и всичката сган ще созирува.

Баш манипулатора волгинажа-слугинажа дръпна по БНРадио дълга и предълга реч за положението в България. Че имало огромна разлика между предишния и настоящия Президент. Че той, както му се приписва, не бил подвластен на червената партия и пр. и пр. Все в тоя дух волгинчото продължи да громи опонентите и да възхвалява президентската институция. Е, след такава реч, самият той, волгин не е ли подвластен на някоя голяма сила, от която очаква не само овации, но и други неща? Питаме, защото напоследък се вдигна голяма патардия за свободата на словото, и за тайфата блюдолизци-журналя, в която група волгинчото се вписва отлично.

Никой и никога от бивши и настоящи управници не е искал и НЯМА ДА ПОИСКА ДА СТЕ ТАЯ ЛАПАЧКА, НИКОГА И ЗА НИЩО НА СВЕТА!!!! ТЕ ОТ ЗАПЛАТА НЕ ЖИВЕЯТ, ВСЕ ИМ Е МАЛКО!!!

Навремето/в зората на прехода/,дойдоха СПЕЦОВЕ от САЩ,СБ ,МВФ и отворено общество и НИ ДАДОХА ЗАКОНИТЕ/които без съпротива НС на СДС прие/...В тях най-старателно бяха изчегъртани всички ПРЕСТЪПНИ ДУМИ//КОРУПЦИЯ,СПЕКУЛА,ПРОСТИТУЦИЯ,НАРКОТИЦИ,РОБСТВО,САБОТАЖ,ЗЛОУПОТРЕБА С ДОВЕРИЕ,ВЛАСТ,СЛУЖЕБНО ПОЛОЖЕНИЕ,АМОРАЛНО ПОВЕДЕНИЕ и още и още/...Това бяха тоталитарни отживелици НЕПОТРЕБНИ НА НОВОТО ВРЕМЕ.....И дори и сега НЯМА определение в НК за тези понятия!!!!!Тогава как да ги съдиш?????Всичко се РАЗБИВА в стената НА ,,ТОЧНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО...,,,,ТОВА НЕ Е ПРИЧИНИЛО еди какво си...,,,,НАНЕСЕНИТЕ ЩЕТИ НА ФИРМАТА СА ПО-ГОЛЕМИ ОТ ПОЛЗАТА НА ЦЕЛТА......,,,/това е от ОПРАВДАТЕЛНА присъда на ЛУКОЙЛ!!!!!,,...И стига с глупостите ,че сами сме си виновни ДЕТО ИЗБИРАМЕ ТИЯ!!!!ТИЯ ги създава системата!!!!!!,,другите,, ТЯ си ги изхвърля...

Как да се борим с корупцията,когато Висшия съдебен съвет е политизиран.Всяка от партиите , която е в парламента има партийна квота във ВСС, с цел да брани интересите на тази партия.Мислите ли .че някой ще тръгне да се бори срещу корумпирани членове на собствената си партия , която го е избрала във ВСС. Здравия разум показва,че това няма как да стане и Бойко Борисов го знае, но защо не го промени не знам.....

Ние отдаван я преборихме корупцията, но щом трябва пак ще я преборим. Айде на кафенце в ЦУМ!

нова прокуратура

Нов бардак...

Ехоо, ЕС, вие си го избрахте Гойко, и си го поддържате години да е той на власт.

Активно учства и матряла, пардон електората в България. И половината му избиратели са над 55 години, просто това е масата все още правеща си труда да ходи до изборните урни. Следователно на дъртите комуняги избора са Радев и Нинова, а на дъртите седерази - Борисов. Другите гледат сеир отстрани и клатят одобрително глави.

вчера се разбра след изказване на член от ГРОБ че корупция не било престъпление.... пише си го в закона....!!!

ГЕРБ = шуробаджанащина, която е затънала до ушите в корупция.

Изринеме ли ГЕРБ,корупцията сама ще се изрине. Ще и изчезнат опорните точки......Цял свят разбра че ГЕРБ е = на КОРУПЦИЯ.

В ГЪРЦИЯ НЯМА КОРУПЦИЯ

А мир на праха му Хелмут Колт просто се пенсионира, не си даде оставката заради черна каса. Пък банките и инвестиционните фондове не са причина за финансовата криза от 2008-ма и съвсем нормално Федералния резерв и Европейската банка им наляха милиарди за да покрият загубите им, които не са за сметка на данъкоплатците. И топ мениджърите им законно и редовно си раздават пак милиони за бонуси, а агенциите дето смятат кредитните рейтинги те пък съвсем редовно и легално ги формират.

Защо в ЕС няма корупция а у нас има? Ами у нас корупцията е на средно и ниско ниво, а там е на най-високото, но скрита зад закони и наредби и така вече не е корупция, а държавна политика. А нас още са кокошкари...

На Запад корупцията на високо ниво се нарича лобизъм и е напълно законна. В Германия либералите са откровени лобисти и населението с наясно с този факт.

Това казвам, че там голямата корупция е узаконена.

А не мойте така бе партньори еврогейски то унас корупцийка има само у Хасково!!!!То това много корупция ли ще му кажете!!Като но дойдете на гости за евро-председателство нали и за вас ще има СУДЖУК от месокомбинат ГЕРБ-ЕООД с главен МАЙСТОР БОЙКО!!!!!!!!!!!!!!!!!

Като гледам вероятно си гербаджия,ама това не помага да България

Стоиле, от сарказъм не разбираш! Язък! От отчаяние почнахме да се присмиваме вече не на Герб, а на себе си.

Примитивно и тъпо е цял живот да се оправдават управниците с комунисти, които не са вече между живите и по този начин се превръщат в изродени комунисти без да го осъзнават! Сега за управляващата върхушка е важно да се налапат с власт,да крадат и да се преситят с лакомия, чрез корупция!

1989 г стана подмяна и продължиха да ни управляват същите,като всичките държавни имоти ги управляват наследниците на политбюро с офшорки.

Бяха т.нар. "ново поколение кадри" средна и низова номенклатура, която за разлика от старите кадри във висшата нямаше никакви скруполи и спирачки, а беше зинала да натрупа в хралупката догоре. Старата номенклатура за една вила в повече или вносни фаянсови плочки трепереше, дали няма да ги разкатаят на следващия партиен пленум, а напиращите "амбициозни" млади спецалисти отдолу откраднаха после цели заводи. Преди това смениха боята /идеологията/ и проявиха завиден плам и устрем към "демокрацията". Всъшност се сбъдна мечтата им и дадоха воля на таената си злоба и болни амбиции, дотогава препядствани от старата номенклатура, пречела им да се издигнат. А простия матрял, пардон електорат горе-долу обзет от същите въжделения и страсти охотно се присъедини и се обяви и той за антикомунистически скачайки по площадите вдигнали два пръста, въобразявайки си, че след няколко години ще му дарят стандарта на средния западногерманец.

По-скоро престанете с това определение "комунисти", което у нас е (нарочно) погрешно схващано. Комунистите са хора - идеалисти (утописти), пример - Никола Вапцаров. У нас под това понятие се подразбират селски тарикати, които едно време са използвали конюнктурата и са хванали съответните управленчески механизми. Разбира се, след промяната поради вродената си гъвкавост лесно се трансформират в каквото е необходимо. За по-наивните хорица обаче е важен стереотипът...

Пропусна ПРОКУРОРИТЕ!

След като изтрепаха патриотичната част от българите,комунистите през 1944г докопаха властта при руската окупация в България.Лека полека се създава частната собственост,която е жилава и ще устои.Националните богатства комунистите си ги приватизираха,те ще фалират,защото са генно увредени,но с увеличаване на частната икономика корупцията ще намалее

Не знаех, че националните богатства са генно увредени! Сериозно ли?!

Българите са живели 600г. в робство! Е каква да е психиката им и битието? РОБСКО Е. Възпитание и култура/ семейно/-нула! Тъпаци и простаци мутри навсякъде??? Е кви да са? И се чудите, че Европа ви се смее! каквито са таксиджиите, тенекеджиите, работниците, такива са Ви и политиците и докторите! Никога аристокрация не е имало в България, нивото е това! Това е анализа драги......Няма оправия.

били сме 500 години под турско робство,а испанците са били 800 под мавърско,шансът им е,че 1937г комунистите на успяха да завладият и ограбят страната.

Северна испания никога не е била под мавърско. И още нещо. Те сами се освободиха. Без чужда помощ, докато българите са прекланяли главица и са приемали исляма заради облаги или са се гърчеели, срамувайки се от произхода си.

от родово-общинния си строй е люлка на свободната мисъл и състояние. Кво не е имало там робовладелски строй ли? Или феодализъм, което е на практика същото? А по време на т.нар. индустриална революция във фабриките са наемали деца вместо възрастни за да им плащат двойно по-малко, земята са я заграждали и са пускали овце, а селяните са били прогонвани.

ВСЕКИ е свикнал да се напъва за дребната далаверка. При Соц-а всички посягаха върху т.нар. социалистическа собственост, естествено в дребни мащаби и затова не си личеше - лелките на работа в столовите разнасяха по тролеите кофи с кайма и торби с продукти, шофьорите и трактористи редовно точеха нафта и раздаваха и на роднини и познати за нафтовите им печки, складажиите и магазинерките "бракуваха" това от което имаха нужда или бяха намерили пазар, даскалите даваха на поразия частни уроци, без нищо да отчитат, най-желаните професии бяха барман, сервитьор и фризьорка. Сега е същото, само дето едни имат възможност да разгърнат мащабно "предприемчивия си дух" та си личи.

Гейчетата европейски са стандартно гаднички. Преди да сочат треската в нашето око, да вземат да си погледнат гредите в техните очи. Е там вече може да се говори за корупция. И то в такива мащаби и обеми, че ние сме просто малки джуджета сравнено с тях. Между другото, световната практика показва, че винаги има повишаване на корупция в страна, която се намира под колониален натиск и е окупирана, т.е. наложено е външно управление. И корупцията се появява като инстинкт за самосъхранение. Ако държавата е свободно и никой не е отгоре, вече върви обикновена алчност. Това е в по-големия процент.

От време оно изборът е между свободата и правдата от една страна и салама от друга,жалко е че мнозинството от нас днес избират салама,банално но е така.

..... хайде пак подлагат динена кора пред управляващите.... толкова усърдна самореклама и накрая.... нищо. Ама "майката" на нацията прочете доклад и каза ясно, че думата "корупция" не е дефинирана в България и за това борбата е сложна. У нас си има традиции да се изразява "благодарност" като се дават пакети с подаръци, пазарски чанти с пачки $ и евра... Така хората изразяват благодарност към познати, непознати, ако им свършат "добра услуга", ако им дадат добра поръчка да отделят 20-50% от стойността и. Е как да се определи защо дават хорицата парите си, от благодарност или за да корумпират.... Абе тези европейци не ги разбират нещата у нас и само ни клеветят..... Ето за това ни не щат в шенген, защото си говорим на различни езици в съдебната система....

Е, значи България успешно е овладяла една от основните "евроатлантически ценности", а именно продажността и корупцията! Остава да поработим и върху другата основна евроатлантическа ценност - лицемерието и двойните стандарти!

Бо Бо

Лобизъм = Корупция! 75% от политиците в ЕС за съжаление са лобисти, стимулирани за действията си чрез финанси наливани от над-правителствени пирамидални структури на САЩ! Останалите 25% все още не са осъзнали схемата на действие или са марионетки на по-нисши етажи от властта.

Какво върховенство на закона сред кланове на мафията?Мафията си има държава вече и тя се казва България.Ще се убедите много скоро.Истината рано или късно излиза наяве.

Истината отдавна е известна на всички. Просто мнозинството харесва точно това положение. То дава сладката възможностм да се живее на гърба на безропотно бачкащото робско малцинство.

Това е фалшива новина!

Политическа партия"Суджук",пардон -"Герб"отдавна бори и успешо суджука,пардон - корупцията.

За Новият ВСС който отказа да накаже колежката си съдия скандално пуснала престъпника Чоков и за министър Цецка Цачева корупция НЯМА ! ТЯ корупцията е там някъде при другите !

Гарантирано от ГЕРБ. После да се чуди човек защо управляващите така силно държат да определят управлението на борещите се с корупцията

Спрямо икономическото си развитие страната ни е точно толкова корумпирана колкото и немците и пъти по- малко корумпирана от италианците и гърците, които ограбиха държавните си хазни с трилиони и вследствие на политическата корупция са задлъжнели по африкански по 120% и нагоре спрямо БВП...

Е как да няма корупция бе? За съдилищата слава богу не знам, но полицаи дето имаме най-много на глава от населението е достатъчно. За последните месеци ХИЛЯДА нови назначава баце и със сигурност бонусите си е изчислено ние да им ги плащаме. Нагли, необразовани и алчни. А най ми е драго като ме спре 19г. Пишляк с униформата даром от баце, дето са го пуснали да им събира рушветите. Защо бе миризливци, защо ни съсипвате и столица и държава? В Брюксел живях година и изообщо такава полицейщина, такова наглярене няма! Няма нощно време с колата да те спират по сто пъти и да те гледат като дядо коледа, или недай си боже ако си без чувала с подаръци си вече престъпник! За съдилища и политици не разбирам, пак ви казвам, но за полицаи начина е един - съкращаване на 100%, писле назначаване на половината или по-малко на брой, отколкото са сега, но сериозни хора професионалисти и да спират по улицата само и единствено водачи извършили нарушение! Така се бори корупция на улицата, не с 1000 гладници, които не могат да си кажат цялото име без да сбъркат. Поздрави на всички и Ви благодаря за вниманието!

Икономиката е в ръцете на червени бандити, институтите, които мерят общественото мнение са в ръцете на червени негодници, "експертите" по министерствата имат яка партизанска рода. Бизнесклиматът се мери от бивши агенти на ДС. Каква да ни корупцията, а? Сигурно пепитена! У нас като чуеш, че някой е бизнесмен, си го представяй, че клечи на изхода и задължително краде от държавата. Комунистите знаят, че без държавата ще са бедни, ще вият като кърпатски вълци от глад, и си я държат здраво. Така се изпедепцаха, че вече няма значение кой е на власт - те са тук, пак са същите и как крадат!!!

кАмунистите са ви виновни. Тя и приватизацията на Костов я направиха кАмунистите, те и ВСС-то, Върхония съд и Главна Прокуратура са сичките от кандидат член на ЦК нагоре, то и в НС и във всички правителства от 1989-та задължително има хора от майор от ДС нагоре и партийни секретари, в БНБ, Търговските банки, по разните там държавни агенции и обществени организации, в телевзиите всички ама всички са върли кАмунисти, офицери от ДС и прочие. Нда. Не щете да приемете простичкия факт, че не комунистите са Ви виновни, а собствената Ви алчност и глупост, а ви глождо разочарованието, че когато скачахте по площадите и дигахте двата пръста го правихте не заради идеи, а се надявахте да ви споходи лично имотно добруване, от което в бедното ви съзнанийце досега са ви лишавали комунистите. Тоест всичко се изерпваше в истинския смисъл на трите букви СДС - СтаниДаСедна. Ама истината е, че мераклиите много, а парчетета на баницата - малко. Камунистите са Ви виновни, че не се возите в кадилаци, че нямате вили с басейни и не можете да летувате на Малдивите. Че сте си по-бедни, по-голи и по-гладни от времето, когато в съзнанийцето ви камунистите бяха пречката да станете милионери от дребни далаверки на които сте единствено способни, трябвваше да се задоволявате с обикновен стандарт, панелно жилище и сигурна заплата срещу имитация на работа и дребни кражбички от социалистическата собственост.

Дребнобуржоазното/соросоидно/ мислена никога на осъзнава факта, че в един свят на акули ТЕ винаги играят ролята на цаца.

Добро утро г-н Борисов и г-н Цветанов. Не че нещо, ама това с корупцията в България вече и неродените го знаят, само че вие пак слепи и глухи по презумция ще си останете. Щото сте проводници и създатели на тази среда.

Европа казва, че в България имало голяма корупция. Но като попитат българските политици и държавници- "Вие корумпирани ли сте?" -отгорат - НЕ НИЕ НЕ СМЕ КОРУМПИРАНИ !!! Каква е тая работа не знам, явно някой лъже. КОЙ ЛИ Е ТОЙ ????

Да, бе, още някоя комисия или агенцийка, колко му е да създадем?Казано е, че ако не искаш нещо да се свърши, създай комисия, която да се занимава с него...!

А вие защо биете негрите?

всички бият, ама затова докладите трябва да са обективни, а то сега все източните серсеми виновни и мизерни, а западните в бяло

Тия от Москва явно така са ти го нагаврили че даже кокощките ти на село отидоха у ряката.

Глупости! И Чайка така каза - супер сте! Над Главния ви Прокурор дори Господ не стои! Той самия е Господ!

За Испания нито дума!! Спукаха ги от бой по улиците и кръв се ля.... Абе веднъж приемат ли те в А отбора после всичко може и всички си трайкат щото си от нашите

Испанското правителство прие да се направи НЕЗАВИСИМО разследване на употребеното от полицията насилие. Та наистина са в А отбора. НЕ ОТРИЧАТ С ГОДИНИ, АКО ИМА ПРОБЛЕМ.

"В проекта на резолюция се препоръчва нашата страна да създаде агенция за противодействие на корупцията." Корупцията изключително в Правосъдната система начело с главния заподозрян - СОТИР!

на черупките на нашите политици за борбата с корупцията! Единият реши, че е по-важно да уреди заплатите в някакъв завод... Другите решиха,че пиенето на кафенце в Брюксел е по важно от борбата с корупцията... Впрочем последните може би отидоха в Брюксел за да си приберат някоя комисионна, кой ги знае...?!

РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ КЪМ ГЛАВАТА ? И КАТО ТАКА, СТАВА ДУМА ЗА ИЗГРАДЕНИ КОРУПЦИОННИ СХЕМИ НА ВЛАСТТА ! ТАМ СУМИТЕ ЗАПОЧВАТ ОТ 6 ЦИФРЕНИ ЧИСЛА НАГОРЕ ! БГ СЪДЪТ САМО ВЗЕМА СВОЯТА ЛЕПТА! ПАРАФРАЗИРАМЕ : НОВА КОЛА СЪС СТАРИ ЧАРКОВЕ НЕ СЕ ПРАВИ :-))

Според Съвета на Европа само в страните от Източна Европа + Турция има корупция, докато в Западна Европа няма абсолютно никаква корупция и всичко е прекрасно! Тия идиоти вярват ли си самите въобще? Напротив, корупцията в Западна Европа е в много по-големи размери и мащаби отколкото в Източна!

Лъжец.

не се опиташ да купиш някой катаджия в Германия ?

Европа поне може да спре да угоява българския Октопод с парите на данъкоплатците. Дори науката превърнаха в перачница и хранилка за партийни лизачи.

че те, нашите се опитаха да направят такава комисия за борба с корупцията, демек имаха голямо желание, но не всички и така се провали мероприятието! Ам,чи пак ши опитами! А иначе, корупцията не е от вчера, Бай Ганьо също е практикувал това!

АПЦУРТ АПЦУРТ На Тия им плащат от Москва

Неспазването на вечният морален закон на Господа - законът на любовта и свободата, който е любов към Бога и ближният, убива и човек, и дървава, и бъдеще. Божията вечна спасителна истина е радост, надежда, смисъл и бъдеще.

Явно имаме проблем с разбирането какво е Европейски съюз и какви са правомощията на Европейската комисия. Европейският съюз е съюз на държави, чиито закони отговарят на определени стандарти. Отношенията между гражданите и местните власти не са в правомощията на ЕК. Ако правителството не спазва законите - гражданинът се обръща към местния съд. В правомощията на ЕК са случаите на дискриминация на граждани на други страни членки. Примерно на българин живеещ в Герамния от немското правителство. Е тогава може да съдейства за да помогне на българина. Никой не е предполагал, че ще се появи такава абсурдна държава като нашата в която гражданите да си избират правителства, които ги тероризират. Или с други думи - достатъчно е за правителството на България да се постарае да не дискриминира граждани и фирми на останалите страни членки и да си прави каквото си иска с нас. ТА престанете да обвинявате Европейския съюз, че не прави нищо за да свали някого от власт. Европейския съюз дава свобода на идиотите да живеят по идиотски щом така са си избрали.

Наистина ли Европа ще търпи този не само корумпиран, но и откровено фашизоиден режим да води председателството на Съвета на Европа?! Как мисли ЕК да провежда събрания на място, където областен управител е човек, които открито заплашваше български журналист с възродителен процес, смяна на името?!?!