Прокуратурата предаде на съд висш военен за корупция

Военно-окръжната прокуратура в София предаде на съд подполковника от Сухопътни войски Владимир Мильовски и шефа на фирма "Ломини" ООД Стоян Стоянов за корупция.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата предаде на съд висш военен за корупция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този Ст.Стоянов не беше ли онзи,който се разпореждаше с военното имущество по време на свинаров и караше някаква розова лукс кола?

Елементарно, разбира се това е политическа поръчка, Вижте само датите: в момента се активизират дела, и се тиражира негативна информация само за периода 2013/2014 Очевидно на Тиквата и Плювналиев им трябва да имитират правосъдие, разбира се на чужд гръб, а и да оправдават мизерията до която докараха страната от 2009г насам. Помните историята с бившия министър на отбраната Цонев, какви ли постановки не му правиха, всякакви лъжесвидетели и все пак излезе невинен и май осъди държавата. И сега така ще стане.

Прави ми впечатление, че военна полиция, военна прокуратура и съдилищата вършат огромна работа срещу престъпността в армията. Било то за неизпълнение на заповед (по-скоро дисциплиниране), за две туби нафта и т.н. Вижте списъка с делата, престъпленията и присъдите им. А в армията престъпността е несравнимо по-малка в сравнение с полицията. Кой се бори с престъпността в структурите на МВР и как?

към журналята ; висши военни са генералите , в случая става въпрос за старши военни - от майор до полковник

Колко е прекрасно, че корупцията в армията е до ниво подполковник! На горе са само кристално честни!

Хора защо не се справите(прочетете) със закона за отбраната и въоръжените сили? От там ще разберете, че заглавието Ви е СМЕШНО. Вижте кои звания са висши - това са генералите. Подполковник е старши офицерско звание. С две думи на нивото на което се намира е последна дупка на кавала. Така, че не си мислете, че е голямата новина.

Какво толкова, ако се разходи до съда? Много хора ходят в съда, но отиват в затвора.

Сега продължете с тези които продадоха Нефтохим, ТЕЦовете, БТК, Електроразпределение, БГА Балкан, Банките и т.н. Там цифрите са с по шест нули след след тези описани съдебното решение. Ама зад тях стоят мутри които колят и бесят в Булгаристан, а не някакъв си вмирисан подполковник от БА.

Я си представи, че не ги бяха продали... Сега всяка година даваме субсидия за БДЖ, която тогава единствена не я продадоха щото била много важна,от 500 млн.лева. Всяка божа година! Ако я бяха продали и нея сега пенсиите поне щяха да са с по 50 лева не месец по-големи.

Прав си. От енергетиката държавни единствени останаха БЕХ и НЕК и сега се оказва, че били задължали с милиарди и са пред фалит и ще трябва да ги оздравяваме с пари от бюджета. Ако ги бяха приватизирали тогава сега щяхме да си свиркаме ама Р.Овч. трябваше отнякъде да цуца, а от частно не можеш да цуцаш.

Не съм го вярвал

А политиците, с МИЛИАРДИТЕ?

ТЕ СА,''ЗАВАРЕНО'' ПуЛуЖЕНИЕ".

Проблемът на този подполковник е, че нито е висш военен, нито е на висока длъжност, а е поискал той да се облажи. Така е опитал да посегне към благинките на властта, към запазения за висшите сфери на управление в министерството периметър за кражби. И съотвенто - сега ще си го отнесе. Тук говорим за сума от порядъка на над милион лева (комисионните при сделки с оръжие и военно оборудване достигат до 80%), а това не е лъжица за устата на прост и нископоставен началник (военен или не). В МО тези кражби и разпределението на парите от комисионните от такива суми е на ниво директор на дирекция (Дирекция Отбранителна аквизиция) - зам.министър - министър. А той "кирлив" подполковник! Твърде много си е въобразил, гледайки как цивилните чиновници и политиците крадат от отбраната. Видяла жабата, че пдковават коня и тя вирнала крак! Нещастник! За да ви стане по-ясно, ще ви дам пример - все едно уличен дилър да иска да прибере 80% от печалбата на регионалния бос на наркотрафика. Нали се сещате, какво ще му се случи?

Проблемът в случая е, че някой от МО се облажи, а сега ще го отнесе Мильовски. В това, дето го пишат няма и грам истина. Германските парашути наистина НЕ отговарят на спецификацията и това беше диказано от две лаборатории. А защо не казва никой КОГА заяви участие немската фирма в търга?!? И Военна полиция и прокуратура много добре знаят истината, но и те са в кюпа...

"Двамата са лишени от право да заемат държавна или обществена длъжност или да упражняват професия, свързана с управление, съхранение, контрол или отчитане на финансови или стоково материални средства за срок от шест години." Ей такъв закон трябваше да се приеме и изпълнява ефективно още след 1989 г. непосредствено. Само че да засяга комунистите, които са били на подобни висши държавни и партийни длъжности в БКП, офицери от ДС, такива от Шесто Главно, тоест доносници, убийци и мъчители. И ако това беше направено още тогава, сега щяхме да сме безкрайно по-добре. А сега същите са във властта, в това число в партия ГЕРБ, хилят се и викат: "Ми к'во като съм бил комунист? Ми к'во като съм бил агент на Шесто Главно?". А ние блееме... Беееееееееее!

О, това е бъдещото дело срещу България за "причинен уплах и силно неразположение"! Я по добре оставете подполковника да си харчи парите на спокойствие! У нас престъпниците са на почит и правата им са над правата на държавата и тези, дето плащат сметките. Щом осъдиха България за Гуцанов, щом я осъдиха за онзи ненормалник Чакъра на цели 55 000 лева е по-добре да си мълчим, нищо, че щетите общо са за над 5 000 000 лева.

ОТ СЕГА КАЗВАМ- НЕВИНЕН ЩЕ Е!

Е наистина големи тъпанари виреят в тази редакция!!Не е висш военен, а е старши офицер, висши военни са от бригаден генерал нагоре, но какво да се учудвам, нали и Вашият благодател, Пожарникаря банкянски и той, завалията, не знае как стана генерал, без генерал щабна академия, а за умственият му багаж да не говорим.....

Правилно, Генерале! Освен това, ония с 92 000 - ми те не са военни, а цивилни служители в Териториална агенция Сциални дейности. Ама за тези от ДИР - щом работиш в системата на МО си в военен, в МВР - полицай, в болница - лекар, в БАН - академик... Иначе няма как да кажат, че самите те са журналисти, щом работят в ДИР.

Спокойно и този ще го изкарат невинен,няма такъв случай в българската история,да бъде осъден някой висш военен,полицай,депутат,министър,богаташ,те всички са богопомазани и безнаказани!!!!!

За невежите - ето една пряка полза от членството ни в НАТО. Нека не си мислят и не се заблуждават, че висши военни са оставени безнадзорни да прибират пари и безчинстват, защото вече риска е не само за България, а и за НАТО. Дано доживеем деня, в който така ще е и за родната полиция. Ще се разбере, когато висши кадри се окажат арестувани и подсъдими. За съжаление обаче ЕС не се меси във вътрешните ни работи/безобразия.

Ама ти сериозно ли, бе?!? Корупцията при военните е на ново Министерство!!! А НАТО е една организация - фантом, в която потъват купища пари!!!

Висш военен отива на съд ,защото не е платил на съда нужната лепта.

Велик е нашия войник...

Прокуратурата предаде на съд висш военен за корупция Едва ли този подполковник може да се нарече висш военен. По-скоро е изпълнявал "поръчки" на висши длъжностни лица в армията.

Важното е, като пряк извършител да го отнесе. А ако иска да издаде и поръчителите си, което е негов проблем.

се е пръкнала още в зората на червената демокрация. Занимавала се е с пенкелер работи по внос - износ. Явно червеният бизнес не знае граници и нема умора.

А знаете ли, че тази фирма достави прословутите "подслушвателни" ванове на Цв. Цв. на цена от 990 000$......Това са "случайни" съвпадения......

Да се разследва до край....

на кой какво са доставяли. Те са всеядни. Един от тях разправяше "Мен не ме интересува произхода на парите..." и тем подобни.