Антикорупционният закон с втори дубъл на 3 декември

Парламентът ще гласува отново антикорупционния закон, ще се обсъждат възможности за защитени сигнали, но не и за анонимни клевети.

Обратно в новината

Коментари - Антикорупционният закон с втори дубъл на 3 декември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безспорно, законът трябва да се приеме! Но нито една пушка сама не гръмва, ако няма кой да дръпне спусъка. ГЕРБ, АБВ, ДСП, БСП, че към тях се присъединиха и патриотите, не искат пушката да гръмне. Докато тези доминират в полит. пространство, нито един закон няма да свърши предназначението си! Москва така е подредила картите, че сегашните политици повече да са евразийци, отколкото европейци. Не се заблуждавайте: с ББ и Цацаров Б-я може само да пълзи към ЕС, дори и в това вече се съмнявам. Нима вярвате, че АБВ може да играе патриотично?! Ако искаме законите ни да са работещи, трябва да скъсаме с Русия, с която безспорно сме в състояние на тиха война. Не може Б-я да е във война, да има слаб Премиер, да е без истински главен прокурор и да върви напред. Страхливичкият ББ само тича след проблемите, гъделичка ги, но нищо фундаментално не е съградил.

Корупцията и подкупите са законно наказуеми провинения. Какъв закон, какви 5 лв? Поредният опит да замажат очите. Като назначат поредната комисия, която ще се хрантути на гърба на данъкоплатеца, а и като си знаем манталитета - ще взима по-голям рушвет от рушветаджиите - отиде, та се не видя. Ако всеки от нас си плаща глобите, вместо да бута на КАТ, докладва за всяко нарушение, вместо да си затваря очите и след това знае, че има последствия, няма никаква нужда от поредните пиявици в някоя комисия. Закон вече си има

СМЯХ В ЗАЛАТА. И КАТО ГО ПРИЕМЕТЕ ТОЗИ ЗАКОН ЗА ВАС ЩЕ ВАЖИ ЛИ? ИЛИ ДРУГАРКАТА КУКУВУНЕВА, ПРЪМОВАТА БУЛКА ДЕ , ТРЯБВА НЕЩО ДА НАПРАВИ ЕСТЕСТВЕНО НЕСКОПОСАНО , НО НАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ПОКАЖЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, ДА ХВЪРЛИ МАЛКО ПУШИЛКА ОКОЛО СЕБЕ СИ И ХОП ЗАКОН СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА- АМА БУЛКА ТА НАЛИ ЗА ТОВА СИ ИМА ПРОКУРАТУРА, СЛЕДСТВИЕ, РАЗСЛЕДВАНЕ ,СЪД. ТАЗИ КОМИСИЯ КАКВО ЩЕ ПРАВИ - ЩЯЛА ДА ПОЕМА СИГНАЛИ - ТОВА ДА НЕ Е СЕЛСКИ ХОРИМАГ. СТИГА НАЗНАЧАВАХТЕ ЧИНОВНИЦИ НА НАШ ГРЪБ, ЧЕ ЗА ВСИЧКИ ВИ Е НЕОБХОДИМА ЕДНА МЕТЛА, АМА ПО-ГОЛЯМА.

От 25 години не е имало такъв закон и сега ще го натворят Мадам Йес Кукунева, Цецо Крадецо, Рамадан Американски подлоган, Румка Шматката, Зеленогорският Айдук и още отбор негодници!

абе кунева каква полза от закони като те не се спазват

Хайде момчета и момичета, калинки и гербери, обратното броене започва СЕГА! До 3 месеца всички НАШИ хора да се докарат до социално слаби. Може да се нас...рем, ама няма да се излагаме, я!

И кой ще смее неанонимно да ви разкрива далаверите!?

Държавата нейна, как така няма да и приемат измишльотините. Кършите и егото на красивата дама.

Все пак активистка на новият вавилноски ред. Срещу скромен хонорар и социални бонуси.

Кукуна - НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ требе да е у затворо, там требе да вняся труд за къшей леб. Она ми внася закон как влък да пази заеко.Българинът докато не се осъзнае такива като куневица ще го правят жертва за нейния рахат. И ахаха! Вчера в моите чикагски уши достигна вестТа, че ЗаКаПеЧето на Световната банка е дал/ /+/ оценка за това как се раз ходват пари на Банката !?!! за саниране на блокове в Благорад! А, как така бе/Нели беше без ПЛАТНО? Нели парите беха по Еврропрограми, които се финансират с БГ евродаНЪК ? хахаха? Що ще тоз Пръч тука?1? Аааа Значи Свет банка е дала пари с лихва %%% , без знанието на народо за маловажни неща и сега тъпият БГ народ ще връща без да се усети АААА хахаха, Тъпанари ехеххе ПОВОД е санирането . Докато има будала Свят винаги ще има Тарикати ! Ей събудете се . Пак ви измамиха хахаха!!! Пак Ви бръкнаха у джобу ехехе. Сопа, дебела сопа е План спасител.

Следващият ход на Световната банка е на ИНЖЕКТОРИТЕ навлеци през граница да се осигурят НОРМАЛНИ човешки условия за живот. За целта ще бъде изнасилено васалнотпБГ правителство да вземе заем $$$%%$$$ да рани навлеците и БГ народо да връща с лихви %%. След като нав леците се угият ще получат Абер от Филанкишиев че те са собствениците на БГ земята и требе да изколят местните неверници,Така било писано фъф на баба им фъф Фурката. Свет банка -съставена от Апаш връз апаш пак ще даде даде заем и хахаха БГ-тъпчо ще изплаща. Ей! събудете се ! Всиики навлеци вън от БГ!!!!Ще плачете с кървави сълзи за глупостта си.Защо няма БГ национална банка с 1.5-2% лихва ???? защото пречи на апашлъка на по-старите апаши от нелсон насам

Абе,идват из бори и всеки от бандата иска да се прочуе с нещо,па било то и ненужно.Карай да става шоуто-де се е чуло и видяло някъде по света при "пазарната"да преборена корупцията!?

Ама тези 240 бройки в парламента наистина неимоверно ни подценяват! Как мислят, че ще повярваме, че крадци ще измислят и ще гласуват закон против кражбата?!

Не вярвам,категорично не вярвам,че някой от участниците в този форум смята,че е възможно тези хора да направят читав антикорупционен закон!

От БНП "Париба" и сие много се обидили, че не им приели закона. Обадили се на Борисов и той, какво да каже, йесмастер, иначе няма правителство, няма президент да стане.

Я давайте мандат на ДПС да прави правителство начело с Пеевски и не си играйте на шикалки. Защо губите времето на Лютви Местан. Рано или късно ще клекнете.

"Парламентът ще гласува отново антикорупционния закон, ще се обсъждат възможности за защитени сигнали, но не и за анонимни клевети." Защитени сигнали в най-корумпираната и бедна държава от ЕС. Това сигурно трябва да е шегата на месеца? Следователно кой луд ще подава сигнали за корупция, за да може накрая той да е единствения потърпевш от цялата работа.

Парламентът ще гласува отново антикорупционния закон, ще се обсъждат възможности за защитени сигнали, но не и за анонимни клевети. Винету като обещае нещо го прави, не е като Първанов. :) Само и само да прекара някой друг ден, в доходоносното кресло.

задникът все ще ти е отзад - тази проста истина не може да я проумее СИК-аджийската кратуна. Върти, суче, маже, ама така че все той да назначава и уволнява когато му скимне. За да е недосегаем. Защото стотици са греховете му, а може би и престъпленията. За какво му е цял закон? То и сега си има. Ама не работел - ами къде е гаранцията че с проядената съдЕбна система и другият ще проработи. Само да махнат чл. 307 от НК и нещата ще си дойдат на мястото. Само да махнат 1 член, не да правят цял закон. Ама не им стиска, защото ги пази.

Тя ще си го внесе, но нея кога ще я изнесат от яслата на НС?

Где бяхте вчера вий, герои днешни? Къде бяхте, когато бащицата ви Костов разпродаде България? Когато подари на безценица Лукойл, Кремиковци, Балкан? Къде бяхте, когато взриви Мавзолея, а министрите му се черпеха и празнуваха насред взривовете като модерни Нероновци? Къде бяхте, когато Мистър 10 процента прибираше комисионни от всяка приватизационна сделка? Къде бяхте, когато подслушваше и следеше невинни? Къде бяхте, когато трупаше тлъсти лихви от КТБ и заедно с Цветан Василев създаде най-голямата банкова пирамида в историята? #ПСИХО десни Днес вие довършвате неговото дело. Довършвате страната ни. Унищожавате българския съд, българското следствие, българската прокуратура. Създавате цяла прослойка от продажни грантаджии. Насилвате ни да мразим Русия, нашия брат. Няма да стане. Няма да се продадем. Доларите на Сорос не могат да купят целия народ. #ПСИХО десни България не е филиал на "Америка за България. youtube. com/watch?v=aMI3TsChLPM

Къде бяха? На софрата ,къде...........

Къде бяхте вие когато червените окрадоха България?!

ЗНАЧИ ЩЕ БОРИМ КОРУПЦИЯТА СЪС ЗАКОН, НЕ ПО СЪВЕСТ СЕ РАБОТИ ПО ГОРНИТЕ ЕТАЖИ, А ПО ИНТЕРЕСИ. ТО Е ЯСНО. А нашите законите дабре ги правят - с вратички.

изхвърлят я през вратата и де ли напъва през прозореца...

ЗАЩО в РБ членува лицето корман исмаилов-доказан троянски кон на османиста ердоган???? Защо в РБ членува другарката-КуКунева--загробила Атомната енергетика в България??? КЪДЕ е моралът на РБ да приема в партията си такива АНТИ БЪЛГАРИ??? ЗАЩО???

Въпрос за 5 лев-Колко ще са осъдените за корупция, една година след влизане на закона в сила? Жокер- обади се на приятел!

Няколко циганина, колкото да се пробва закона.

Някой може ли да изреди колко агенции ДАНС, БОРКОР, комисии, разузнавания, полиции, прокуратура и други структури борят корупцията и КАКВО да не би няКОЙ да му пука. Колко е трудно да стане ясно какво е крал Бисеров, мамичка и момченцето откъде скътаха милиарди, колко е пенсията на бабалъка на Цветанов, или президентската заплата на Гоце, е ми мъжа на самата Пръмовица откъде и са паричките, а ми откъде се пръкнаха Домуса, Черепа, пловдивския свинар, Марешки, ченгисарски,тимаджийските, висаджийски и сикаджийски метастази уредили се чак в парламента, и върха на Държавата - ББ и Плевню.....изреждането край няма.

Интересно къде ли е сега големия борец срещу корупцията - Янето. Може би пише новия закон?

ЗДРАВЕЙТЕ ЦИРКАДЖИИ !

Най важното е кой ще командва борците срещу корупцията!На Балканите отговора е даден само в Румъния.Да питат Маковей!

Явно е,че не им позволяват.

Не е нужен нов антикорупционен закон. Нужно е да се прилагат действащите в момента закони. Нищо повече! Как може един журналист с една скрита камера да разобличава лица злоупотребяващи със законите, а ДАНС, прокуратура и МВР да не могат, ммммм?

Ми огкога Борисов е икономист-мениджър, а Бъчварова с 40 годишен полицейски стаж и яка физическа подготовка, Каунева има червена рокля и голяма уста, напреднал дъртизъм както и всички останали т.нар. НЕродни мазни изборанници.

Цецо Грозника ще гласува да влезе там където му е мястото.

jingiby

"След разговора ми с министър-председателя Бойко Борисов нямам съмнение, че законопроектът ще бъде силен, посочи тя. " Е, госпожо Кунева, накъде с това недоносче? Още повече, че шефът на антикорупционната Ви комисия ще се назначава от Б.Б., а това е все едно да се плаши куче със салам...

Тая кукумявка подлуди държавата и в частност слънцето,заради егото си.

Така де, имат почти три месеца да скрият окраденото, докато изгласуват закона. Гратисен период бе хора! Дадоха си гратисен период.

Нищо няма да крият колкото разделянето на ВСС ще оправи съдебната ситеме, толкова и тая измишльотина ще гони корупцията. То и сега има очевадни случаи на престъпления и корупция от висши политици и да не би някой да ги е закачил, независимо дали са на власт или в опозиция - нали палачинката се върти и господата си се пазят.

Щом точно Пръмова го внася, значи за нищо не става! Всичко е театър!

Споко,говняно-червени другари-пак,ще Ви го начукат,както трябва!

Кунева е напълно права , това бламиране е срам за парламента!

Самата Кунева е още по-голям срам не само за парламента, а за държавата.

Язък Ви са еврокомисарството , г-жо Кунева , не сте диалогична !!!СРАМОТА- или не разбирате материята или изпълнявате поръчка със скрити мръсни политически намерения!Защо след първото отхвърляне не преработихте Вашите съмнителни текстове?Сега може , защото номера да ги пробутате с натиск не мина !Как да се доверява човек на такива субекти като Вашето правителство?

От такива "спецове" като тебе само приказки!

Доматът, картофът, бобът и тиквата решили да станат членове на БСП. Отишли на изпит. Преди да влязат Доматът казал, че сигурно ще го приемат, защото е червен. Картофът казал, че и неговото приемане е сигурно, защото бил дефицитен. Бобът казал, че бил национално ястие и работата му е сигурна. Само Тиквата нищо не казвала. Дошъл им редът и влязъл Доматът. След малко излязъл и другите го попитали: - Какво стана, защо си оклюмал? - Да им ... Не ме приеха. Казаха, че преди да стана червен съм бил "зелен". Влязъл Картофът и той излязъл оклюмал след малко: - Да им ... и мен не ме приеха. Казаха, че съм имал чужд произход. След това влиза Бобът и той излиза в същия вид: - Да им ... Не ме приеха, казаха, че съм "изпускал тайни". Накрая влиза Тиквата и излиза след малко радостна. Другите я попитали : - Какво стана, да не би да те приеха? - Приеха ме! Казаха: една "тиква" повече или по-малко в Партията все тая и ме приеха...

Е стар виц за БКП. Колкото до тиквите погледни министрите на БР и ще видиш къде са се транслирали тиквите на партията.

нещастници, клекнахте и за това след 3 месеца няма да има РБ, така че "спете спокойно деца"

Индикативен изказ с императивно звучене - един противен стил, но може и да е ходила на уроци по комуникация, то това в ес си е в нормата. Но не само стилът на поведение на Мигленчето блести с жестокост - нещата, които е избачкала досега са все забрани, уравниловки, контрол (а как беше онова с акта). Едва ли може да отчете нещо, което е допринесло за добруване и разбирателство.

Колега, класифицирам те в параграфа: умен но не съвсем; наивен та дрънка. Ами като "те прочетох" ми стана не тъжно, а много готино. Защото такива като Кучка Кунева ще ви пробутва тъпи простотии, а вие ще им се радвате. А те ще си ядат сладо-ледо на Бахамските острови, например. И не в 5-звезден хоспис, а в собствените си имения.

Господа, не съм от одобряващите г-жа Кунева, но е по-значимо не кой е съставил и внесъл закона, а основното му значение - подобряване на съдебната власт в полза на народа ни и държавата му. Досега соцмафията се бе подсигурила - да няма закон, който да я ограничава и мафиотите й управляваха държавата. Приказките им, че законът бил гестаповски са лъжи. Той не е таен, не е полицейски - напомням че, "Гестапо" е "Държавна тайна полиция". Това е закон срещу мафията. Напомням и, че с подобни закони - та и и още по-твърди, Италия се отърва от двете си мафии още през 90-те години на миналия век. За да има "чиста ... република", трябва управлението да е с "чисти ръце", и за такава чистота е потребен такъв закон. И още. Кой сега отхвърля закона и на чия хранилка е?

Уважаеми анти...келеш с келеш,не виждаш ли , че МАФИЯТА внася два пъти закона си , но ......напъна намери отпор !Или още не ти е ясно КОЙ е Борисов и за какво се бори?Г Л У П А К си ти АНТИ , кръгъл глупак!

"Доводите" Ви - де ги? доказват, че от двама ни не аз съм глупакът. Не аз съм срещу да има закон срещу корупцията, а Вие. Вие сте в защита на соцмафията и слугите й. Доказвам. Кой гласува срещу закона? -БСП, ДПС, ръководсъвото на АБВ - Президентът Първанов, чийто син скоро си купи хотел с помощта на татко и мама; Пеевски - купил "част" от "Булгартабак" с помощ от мама, и т.н и т.п. Та, "глупак" ме наричате според този Ви ум и образование, но аз съм Ви преди всичко враг. Не противник, не опонент - враг съм Ви. Ще имате все повече врагове и така ще е не до края на света, а до Вашият край. Той още не е дошъл, но започва.

анализатор ( нерегистриран ) 04.09.2015 14:48 Колега, класифицирам те в параграфа: умен но не съвсем; наивен та дрънка. Ами като "те прочетох" ми стана не тъжно, а много готино. Защото такива като Кучка Кунева ще ви пробутва тъпи простотии, а вие ще им се радвате. А те ще си ядат сладо-ледо на Бахамските острови, например. И не в 5-звезден хоспис, а в собствените си имения.

Къде са 20-те милиона долара от Габонската афера, другарко Кунева? Специалистке по дървесината? Защо не ги върнеш в хазната, че да има и за майките, и за онкоболните и за пенсионерите!

Тая пък коя е? Кунева ли, Пръмова ли? На изборите показа резултат, близък до 0! НО!!! Нейните корупционери от американското посолство я "бутнаха" във властта, сигурно по телефона като Яйцеплюк и като "виден" правилно мотивиран деформатор на американския едър капитал!

Омрьзна ми да чета глупости. Нещата са кристално ясни. Вижте кои партии гласуваха против закона за корупцията - БСП, ДПС, АБВ, Националистите и Атака. Просто и ясно. Тези, които искат България да се оправи да не гласуват за тях. Да ги изгоним от народното събрание.

А ти чел ли си всъщност какво ТЯ предлага? Заглавието доста често е подвеждащ атрибут!

На снимката някой ми изглежда като напикан, ама още не мога да разбера кой е ...?

За да има ефективна борба с корупцията трябва. 1 Лустрация на агентите на ДС от властови позиции.2 Разграждане на комунистическата партия-БСП в наистина социалдемократическа партия и недопускане във властта проруските т.н. партии- Атака АБВ и ДПС.

партия ГЕРБ=ББ! А ББ има награди от Путин и от ФСБ! И подаръци е носил лично на Путин.

т.е. предлагаш да минем направо на Фашизъм и Концлагери за неправилно и непроколониално мислещите? Завиден "хуманизъм"!