България на 60-то място по корупция от 186 държави

Корупцията и несигурната политическа обстановка влошиха икономическата свобода в България, сочи доклад на фондация “Херитидж“ и "Уолстрийт джърнъл".

Обратно в новината

Коментари - България на 60-то място по корупция от 186 държави | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

все пак парите са наи важното нещо на на света и в българия,парите успокояват на властимащият mu дават криле и самочувствие!

сбъркали са, на 60-то място сме!

Ми те си нямат ДПС с Доган , нямат и Хасан...

ДИРА, СТИГА С ТИЯ ИЗМИСЛЕНИ КЛАСАЦИИ. ВЧЕРА ПРОСТОТИИТЕ НА ХАНКЕ КОМЕНТИРАХМЕ ТУК, СЕГА ТОВА. ЗНАЧИ ФРАНЦИЯ, ИТАЛИЯ И ПОРТУГАЛИЯ СА С ПО -МАЛКО СВОБОДА ОТ НАС? АЙ СИКТИР! ТАЯ КЛАСАЦИЯ ТР. ДА СЕ ОБЪРНЕ НАОБРАТНО!

Заглавието ми напомня за откриването на топлата вода.

Резил! За 26 години "преход" да не можем да влезем поне в 10-ката! Абе шибана държава...

А може би това е в резултат от "риформите" ??? Много бедни , алчни и нагли хора се качиха във властта !!

Ние с македонците сме едно, виж с албанците не.

е както се вижда вече не сме едно!

Не е вярно! Всичките 97 лв от новата Свинетка отиват за нов асфалт! Заклевам се в Магнолията от банкя!

Еми след толкова взети заеми трябва да ни стиснат гушите от няколко места, за да си запълнят дупките.

На това място сме , защото другите държави са си казали чесно я вите кой страни са пре нас , ама ние пак с лъжи . И защо така бе, ДОКОГА ?

Кой ша я бори корупцията? Да ви припомня: "Новината, че вицепремиерът Меглена Кунева, която се бори с корупцията, е номинирана да се бори и с образованието и науката, предизвика радостни възгласи сред пациентите на клиниката в Карлуково. По този повод Наполеон от стая 6 изпрати писмо до Реформаторския блок, в което настоява кандидатурата й да бъде приета и от парламентарната група на РБ, та час по-скоро да бъде даден официален старт на нейната борба." А матряла си го е казал - две дини под една мишница...

"Парите от скъпите лекарства не отиват в ГЕРБ. Заклевам се - да пукна, ако тези пари са отивали в черна каса на ГЕРБ". Обаче в Стандарт така го разказват, че едва ли не ГЕРБ изобщо нямат черна каса: "Премиерът се прекръсти и закле в ефир, че ГЕРБ няма черна каса, в която да са влизали част от завишените цени на лекарства." Според нас премиерът се кле, че парите от горницата на лекарствата не са отивали в черната каса, а не че изобщо няма черна каса. Кой няма черна каса? Хелмут Кол, който след Бисмарк най-дълго е бил канцлер на Германия, "Почетен гражданин на Европа", си отиде заради черна каса. Ами Ширак във Франция, ами Бетино Кракси в Италия.. Та ГЕРБ ще измисли безкасово управление! Айде, бе, не сме чак пък толкова залюхани!

гражданин на Европа", си отиде заради черна каса. Ами Ширак във Франция, ами Бетино Кракси в Италия.. Та ГЕРБ ще измисли безкасово управление! Айде, бе, не сме чак пък толкова залюхани! Основният проблем с черната каса на ГЕРБ е високата степен на централизация. Хората, които имат достъп до нея, "се броят на пръстите на едната ръка на невнимателен дърводелец". Което действа демобилизиращо на останалите. Щото каузата е хубаво нещо, но, ако пада и некой лев, е още по-хубаво А като не пада, някои почват да се изнервят.

След 10 г. властване на Боко стигнахме дъното! Подобна свинщина е непоносима-вижда се как Герб се "бори" с корупцията начело с Цацаров(дето Боко си го избра) и с флагмана - Свиньо.

Дрън, дрън, ярина! Всички говорят за корупция, но няма нито един корунпиран и нито един корумпиращ. Няма имена, няма примери, няма обвинени, няма осъдени. Някакви анонимни организации побликуват измислени "класации".

Еее, пак не сме платли на някого, затова не сме на първо място...

Проблемът не е толкова корупцията, колкото неработещата правораздавателна система и корупцията на ниско ниво. Корупция на високо ниво на всякъде има и никой не се е преборил с нея. Ако си спомняте в Германия един скандал със Сименс за 50 милиона, за САЩ и сенаторите да не говорим . . . А тук - за 1000 лв - кеф ти ТЕЛК, кеф ти свидетелство за невменяем, исхимичен инсулт, шофьорска книжка, диплома . . . .

Приятно съм изненадан, че все още има хора, които мислят и правят разлика между нещата. Имаш плюс от мен.

Не ние,а онези говеда,които са се настанали във всички етажи на властта.Ако ЕС е с нас ,трябва да им сложи прангитеили най-малко да помогне да ги извадим на показ,а те ги крепят и крият.Защо ли?

Това е класация за икономическа свобода, оправете си заглавието. В класацията за корупция никоя държава в Европа не е пред нас.

Капитализма, като обществено-икономически строй, се нуждае от корупцията. Тоест, тя е съставна част от колелото на неговият "прогрес". Друг е въпросът, дали има нещо по-добро на този етап от развитие, защото и в най-големите "демокрации" присъства фактора корупция.

Лъжа е. Незначителни разлики за балканските страни - примерно индекс 41 до 42. Всички балкански страни - Албания, Сърбия, Македония, Турция, България. Еднакъв манталитет. Няма разлика, не се поддавайте на журналистическите манипулации.

Предполагам албанците са платили "където трябва" за да бъдат представени като по-малко корумпирани?

Имаме едни от най-добрите учители по корупция. Учителят ни заема 139 място по ниво на корупция от 174 страни и по този показател е в компанията на страни като Нигерия...

по-добри от тях!!! Ама те го наричат лобизъм в конгреса си.. И залагане за избор за президенти..

ОМГ! Имаме да изпреварваме още 126 страни докато стигнем "Крале на корупцията". А аз как се надявах да сме в челната тройка поне, пък то 126 страни преди нас. Но нищо, не се очайвайте, времето е пред нас, ще работим здраво и ще стигнем заветното 186-то място - "Крале на корупцията"

ква корупция бре?? при мафията няма корупция!!

Корумпирани СМЕ били? Не СМЕ управляващите СА. Аз съм занаятчия, плащат ми на свършена работа. От 10 години КАТ не са ме хващали в нарушение. На кой да дам рушвет освен да бутна петачка на баба си като и ходя на гости за да ми сипва по големи сърми ли? Смешници те цоцат парите после ВСИЧКИ са били корумпирани!

а мене никой не ще да ме корумпира ! никой ! гадни скръндзи такива !

Вие луди ли сте бе?ГРОБ не крадат и не са корумпирани.Те УСВОЯВАТ евро средства,които преди това сме дали всички като вноска за да може главатарят да каже "АЗ дадох...".Ето сега например има намерение да даде по 40 лв в чест на раждането на наследник на офшорните сметки.

Хайде Борисоффффффффф явисе в някое студио да ни разясниш ситуацията!!!! Бегом марш бе ПОЖАРНКАРЮ!!!!!!!!!!!!!!!

Албанците са най-некорумпирания етнос на Балканите, въобще чисти като сълза са тоз народ от асасини-наемници още от времето на османската империя, та чак до днешната американска такава. Затова им направиха втора субдържава, в сърцето на християнско-православния ни полуостров, ей така за баланс от три страни да има мюслита. А фондация Херитидж и "Уолстрийт джърнъл"могат преспокойно да си изядат шапките, защото от догодина ще ги сменят с чалми, а смокингките с дълги до земята роби, папионките пък с броеници и шалчета-арафатки.

чак са я подбрали: Британски депутат поиска заместник-председателя на ЕК Кристалина Георгиева да обясни пред евродепутатите защо пътува често в командировки по света, които не съответстват с ресора й, като комисар на ЕС по бюджета и човешките ресурси. Средства от бюджета на съюза, който за момента отчита 12 МИЛИАРДА ДЕФИЦИТ още в първия месец на годината се използват неправомерно за личната кампания на Кристалина Георгиева за шеф на ООН, алармират евродепутати, цитирани от авторитетния сайт EurActiv. Тя не е кандидат за генерален секретар на ООН от Общността, категорични са от Брюксел, а обикаля света за негова сметка.

Ние сме супер-факта е че мафията си има държава няма спор??

след като сами се плюем и натискаме да сме по-напред? Справка - ББ-Т докато беше в опозиция всеки месец по 2 пъти висеше в Брюксел да обяснява как се залупотребява с еврофондове. Там много-много не му мислят: сами си признават значи е вярно. Кой е луд да признава такива неща ако ги няма и никой не го тегли за езика? Италия с 4-те си мафии е след нас. Браво! 4 честни мафии и милион честни мафиота!

хайде стига , бе! Царе сме да се плюем сами, аман вече!!!!!!!!!!!!!

Това е статия фарс и то не защото Дир- а я пуска, а защото източникът е някакъв шарен папагал, който без да разполага с точни данни се представя като убедителен. Какво е корупцията? Не се казва, хубаво, а какво преброихте моля? Не се казва! Хубаво! а колко осъдителни присъди отчетохте , за да твърдите, че данните ви почиват на доказателства? Не? И това ли не пише? Поне да сте установили лично колко и кои са корумпираните лица в България? Моля, напишете имената им и предайте данните на медиите и на компетентните прокуратури и полицията ! Нямате имена? Та това е примерен разговор с подобна агенция, която работи от другата страна на планетата, когато всички в България спят или просто са свършили работа.. Убедителни, като руснаци! И без това са си съюзници!

Да се направи класация на корумпираните- дали работници, селяни, търговски работници, митничари, лекари, прокурори, съдии, политици или попове. Защото сега всички се чувстват корумпирани без някой да са. А корумрипаните са прокрити.

Американците,които корумпират целия свят на кое място са?

Явно корупцията ни е "слаба" както всичко останало.

статистиката още показва че най-изостаналите народи са и най-корумпирани , като тъпите българи останали в тая шибана държава , щото умните и образовани се изнесоха в нормалните държави

Е поне в нещо ни бива. Или просто сме принудени да оцеляваме. Имаме си държава насърчаваща корупцията.

Излагаме се.Напънете се.Можем със сигурност да отидем много по надолу.

ПО ТОЧНО Е ЗАГЛАВИЕТО НА НОВИНАТА ДА ИЗГЛЕЖДА ТАКА: БЪЛГАРИЯ Е НА ПРЕСТИЖНОТО 60 МЯСТО ПО КОРУПЦИЯ. ВСИЧКИ МОЖЕ ДА СА КОРУМПИРАНИ, САМО УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ СА.

причина - герберастията.

ГЕРБ са виновни на средностатистическия чалгаристанец за това, че си изхвърля боклука на улицата, че мисли само за далавери а не за работа, че седи по цял ден по кафенета и ктъчми, че е арогантен, заядлив иподъл спрямо другите хора? Верно ли бе?

Да. Все пак ГЕРБ е абсолютното олицетворение на въпросния чалгаристанец и правят всичко възможно нещата да продължат да са такива. Авангардът пък са младите ентеуегенти и техният РБ.

че Румъния е на 61 място след нас по корупция и спрях да чета.... Е то бива,бива....ама ...