На Запад пишат за ”големия момент” на България

Западни вестници пишат за българското председателство в Съвета на ЕС. Напомнят за корупцията във властта, но и за младите, носители на европейските ценности.

Обратно в новината

Коментари - На Запад пишат за ”големия момент” на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези география и аритметика не са ли учили? Малка държава казват??? Малка, малка, ама като Гърция с лек плюс. Малка, малка но Холандия е 42 000 кв. км. Белгия е 31 000 кв. км = 73 000 взети заедно? Виж, ако прибавим и Дания с нейните 43 000 кв. км. ни бият по територия, но с малко спрямо нашите 111 000 кв. км. /3-те заедно/. Но, не е зле 1:3 нали? Малка била! Кой Ви го каза и къде го прочетохте? Разбира се, може да се гледа и от други ъгли, но когато чиновниците дойдат в София, то заведете ги в Търново и им покажете една кула. Кажете им как се казва, оставете да помислят и може да разберат...., че НИКОГА НЕ СЕ ..... С БЪЛГАРИТЕ .

То си е за ядосване от някои пишещи във форума. Тези, които са на държавна хранилка и получават над хиляда, две хиляди и повече нека замълчат, защото положението го знаят западняците много по-добре от вас платените тролове от ляво и дясно и център .. Във западни държави работят много млади, току що завършили висше образование, търсили, затваряли им били навсякъде вратите и заминаха. И това са млади хора, а вече десет цели години си губим времето, а те станаха на колко, над 30, а бяха на 25, до кога ще ви чакаме държавна сигурност, до кога и отговор не желаем, възродители също, а има много честни млади , които не заслужаваха това, да напускат пределите на булгаристан. Те виждат западните управители и им казват: Вие сте хубав народ, трудолюбив, ученолюбив и пр., но нямате си добри управници. Така, че не тук пишещите, а там им казват едно към едно истината. Завършили са редовно обучение ТУ, а са там вече около 9 години. И не смеят да имат деца някои там, защото са объркани, а искат да се върнат в бг, ама си казват, дори и да се върнем, ние забравихме всичко, което сме учили, а и нямаме стаж, няма кой да ни приеме на работа, а са от Сливен, Ямбол, Бургас, Варна. Не е шега работата, не само улици трябват, а трябва и да се замислите за младите щом искате да продължите да управлявате 4 , 5, 6 и т.н. мандати. Нищо против Цветанов и неговата шайка, но ако с неговите деца се случеше същото, само за момент да си помисли и тогава да дойде да ни говори неща, които изобщо не ни вълнуват. Богатството на бг е в младите, а не в държавна сигурност, доносниците, възродителите, докарахте народа до просешка тояга. ограбихте ги отвсякъде, дори мнозина им отнеха жилищата, защото при кредит няма как след уволнение от работа да си погасяваш , а и софия не е провинцията ми драги цветанов. Само вашите си интереси гледате. А много по-умен и еродиран народ има от вас физкултурниците. И

Как и кой да преследва корупцията като в България управлява една просташка, посткомунистическа мафия и колкото и да ми приказват глупости за някаква си там пробутана от Американските евреи "демокрация" у нас просто се вихри безобразното управление на едни прости хора, които знаят само да крадат като прости цигани и нищо друго. Докато не се оправи това нищо хубаво не може да се случи!!!

аз мисля,че евродепутатите приятно ще се изненадат когато са в софия и ще видят,че ние българите не сме бедни ,а и корупция няма и не може да има!за справка могат да се допитат до господин премиера боико борисов,цветан цветанов!те ще покажaт със гордост построените магистрали и хотелите,вилите и имотите на нашите първи хора и техните роднини и бизнес приятели,а и плажовете които се стопанисват от нашите пишкин момчета!

Абе ти,къде и в кой свят живееш?Коментарът ти говори за пълно безхаберие.......Ако не беше ротационният принцип,България НИКОГА НЯМАШЕ ДА ВИДИ ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО. Никой нямаше да го допусне. Ние сме обезличена и корумпирана страна. Даже не ни съжаляват,а ни презират. Каква полза за ГЕРБ,бе? Какво розово бъдеще с ЕС и НАТО,бе? Я,свали розовите очила и ВИЖ РЕАЛНОСТТА! Лошо си паднал от клона. Спирам. Няма да проумееш. Губя си времето. Не мога да искам да чете оня,който дори не вижда буквите..... Розови празници..

Това,че председателстваме ЕС означава,че сме равноправни партньори със останалите страни членки на Съюза!Вие руските тролове се мъчите да ни внушите,че в ЕС сме ,,роби,,или трета и четвърта категория хора което е проста и глупава тролска лъжа!Европейският Съюз ни дава свобода,пари,гигантски възможности които в условията на руска окупация и сега подмолно ограбване чрез руски монополи и руска агентура нямахме преди влизането си в Съюза! Даже и този половин милион руски граждани не случайно са избрали България за да закупят имот!За да имат свободен достъп до Европа!И по далеч от азиятската корумпирана и все по фашизирана система в Русия!За това България и Българите печелим и се радваме на свободите и благата на ЕС!

Остави ги тия путеноиди! Гладните кучета помияри си лаят, кервана със златото си върви!

Какви равни партньори бе,ДРИШЛьо.!!! Кой ни бакари за лула тютюн от този дето се прави от фурда бе смотан сороски и герберски ДУПЕЛИЗЕЦ!!!!

FuckTheEU

Хайде и тук още в първото изречение ни пишат за прословутите европейски ценности.... Назовете ги де! Хайде, назовете ги вече, че само говорите за тях, а никой не знае кои са! Дайте пълният списък та да видим веднъж завинаги самата европа дали живее с тези ценности!!!

Ми Еврото! 1€ струва цели 68 рубли, как да не е ценност?

назовем ти ще продължаваш със безмислени и измислени въпроси!Така,че....фъкцкай се с останалите путински троля!

от западната преса. Цяла Европа се подиграва с Боко Тиквоко и неговата крадлива паплач. Долни крадци - да ви приседне дано, угроба да занесете награбеното, под него да ви погребат мамицата ви крадлива. Никога краденето и усвояването не е било национален идеал, както при герб.

А сега ми кажи кой не е крал след Живков?

Само Жан Виденов, беден дойде във властта и беден си отиде, ама остави и цяла България без гащи!

а колко английски политици са в затвора за корупция?

А кога България е била по-богата и некорумпирана от другите евро държави.

Ами, то облаци много -- и България си има един "КОРУПЦИОНЕН" всяка зделка по ЗОП е най-вероятно с предварително известен победител, като условията за сделката се пишат от победителя ......

Европейската ви семка! Сган! Ходете си по държавичките и не ни занимавайте с глупости! Не желая да имам нищо общо с вас!

Абе , как така тази сган точно нас не понася навсякъде и точно от нас пропищява, даже Обединеното кралство , където има всяква паплач, излезе от съюза заради нас , навсякъде ни имат за сган. И не си ли ние говорим помежду си , че сме сган. Та всички ни го казват и ние също си го знаем, само дето като други кажат същото се ядосваме, обаче реалността си стои.

Не може да има бедност и корупция,когато Царят Слънце е на власт!

А като дойдат Курнела , Гергов и Овчаров ще настъпи векът на честността. Просто бъшгарите се давят в спвствените гомна и от време на време взимат въздих отляво и отдясно с илюзията , че ще изплува и додрапа до сухо, ама лайната идват от собсъвените им задници, а се правят , че е някои друг.

Една шепа държавичка, а се краде като в Чикаго през 30-те.Виновен е бай Асан от Факултето!

Чета и виждам: 1. Великобритания - коментар 2.Швейцария коментар От кога Швейцария е член на ЕС и НАЛИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ излиза от ЕС? Би било добре да видим коментари от Чехия, Словакия, Полша, Австрия, Румъния, Гърция

ВЯРНО Е ЧЕ МАФИОТ НИ УПРАВЛЯВА,НО НЯКОЙ ЗАДАДЕ ЛИ СИ ВЪПРОСА ЗАЩО ? ЩЕ ОТГОВОРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО НЕ СМЕЯТ ДА СИ ГО КАЖАТ НА ГЛАС : ЗАЩОТО ОКУПАТОРСКА РУСИЯ НИ НАУЧИ ЗА 45 год ,ЧЕ НАРОДА МОЖЕ ДА СЕ ЕКСПЛОАТИРА БЕЗ ДА ИМА ПРАВО НА ГЛАС , ВЛАСТ ИМАЩИТЕ ЗА ТЯХ ВСИЧКО Е РАЗРЕШЕНО ЗАКОНИТЕ НЕ ВАЖАТ ЗА ТЯХ,ТЕ СА ЗА ПРОСТОЛЮДИЕТО,КОЕТО СТЕ ВИЕ ВСИЧКИ КОИТО ИСТЕРИЧНО ЗАЩИТАВАТЕ ОКУПАТОРИТЕ И БКП И БСП КОИТО ПРИ ВСЯКА ВЪЗМОЖНОСТ КРАДАТ ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ ПАРТИИ, ЕТО ЗАТОВА Я ДОКАРАХМЕ ДО ТА ЦЪРВУЛИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ !

Много трайни знания си научил от окупаторска Русия! Не се ли кадърен да научиш и нещо друго, ако имаш желание, или това те устройва?

Със сигорност знам значително повече от теб , и не се притеснявам да го кажа,защото не съм зависим от никого,а и съм реалист !

Единствената забележка е, че простолюдието също не знае друго освен да краде и мами и го прави при първа възможност. Достойни хора са такъв минимум, че не могат дори да вкарат и един депутат и част от тях гласуват мижат и гласуват за явни крадци пред липса на алтернатива. Истината , че живееш сред оскатени изроди е тежка за понасяне, следват илюзии, приспособяване или депресия или и трите заедно с тежки самообвинения.

Не Яго има още един начин , харесах си една държава,където ми дават възможност да се развивам ! !

21 годишни БЕЗплатно се трудят докато министър Лили Павлова ХАРЧИ пари като за световно хвърля пачки в евро за скъпи чанти и рокли из Мадридските МОЛове

А нашия Тиквоний още си мисли, че председателстването е заради НЕГО.

да си оди у село да пасе овцете и сади картофи.Стига е драскал тъпизми по форумите.

ИМН НА ПП ГРОБ: (Текст народен, музика ремикси на Шушана или Радка Куршума Огнеборецо мой) В крак с времето вървя, до мене премиера, картофи ще садя тъй рече премиера. Овце ще поведа, до мене премиера, ах как ще ги доя, да пие премиера. И църкви ще строя, до мене премиера, да вярват хората, и те на премиера. И мощите свети, но не на премиера, ще донесат пари, и те кат премиера. Виж, нов се път строи по него премиера, и журналист търчи: Хвала на премиера! Обект се нов откри. От кой? От премиера. Що имаме блага, са все от премиера. Ти тука остани, над тебе -премиера, и блей, овца бъди прославяй премиера.

Това за корупцията си го знаем....само че къде няма корупция?? В Италия ли няма, че то там май и мафия има.... А "гордите западни декократи" не са ли източник на корупция? Може би си спомняте за скандала със Сименс в Гърция, където немците бяха дали огромен подкуп за да им върви бизнеса!! А помните ли преди години как уличиха Манфред Вьорнер (шеф на НАТО) в огромна корупция в полза на фирма Аугуста. Може би му е била малка заплатата??!! Могат да се дадат още примери, но корупция има навсякъде - просто за България и Румъния това постовнно да се натяква за да ни държат далеч от Шенген, все да се чувстваме виновни, недорасли и с чувство на недоразвити и малоценни.... демек почти като хора втора ръка. Не ни го казват, но ни го показват!!! А колкото до Великобритания - това е държавата, която е правила и продължава да прави зло на България. Помните ли как ревяха, че пълчища диви балкански орди от българи и румънци ще залеят "великия" Албион??? Та това е истината: имаме си трески за дялане - спор няма, но с нищо не сме по-лоши от западняците.

Много внимание им отделяме на островните бангии :))) Щото в жалка британия корупция изобщо , ама никак не се забелязва :))))) Да си гледат мъгливата шериатска държавица и да си траят . И е крайно време да ни върнат безбройните уникални артефакти , крадени естествено ! Четвероевангелието на Цар Иван - Александър и Библия Бесика . Като за начало !

що пък на мене не ми пречи корупцията,да не би пък да са ми извадили зъб,че да се тревожа за такива абстрактни и недоказуеми понятия,животът си върви напред,а ако мога защо и да не си намеря и прсела да живея във великобритания(без български посредници) като милионите българи!

Не ти пречи корупцията ли? А от какво си беден? При всички тези европейски милиарди трябваше вече да сме цел за мигрантите, а не ние самите да сме такива!

когато наистина има осъден български политик за корупция,независимо от партиина грипировка и авторитет от миналото,няма зачение дали е волен сидеров ,местан ,доган,борисое или първанов,дали е патриот ,русофили или соросоид,тогава бих повярвал,че в българия нещо се променя,говорим си за мафия и корупция а тя витае из въздуха,невидима е,така само да се казва,че има корупция и мафия само ще ни се подиграват и смятат за прост народ!а защо няма осъден-защото там където всички са виновни виновници няма -изпитана стара народопсихология на нашите хора!

е,не чак всички са бедни,то бедността е просто дума за камуфлаж на българинът.я виж икономика няма,основните заплати ниски а какви имоти сме отпрали за кратко време,почти всеки има по две или три автомобила ,не ходи пеша и не се движи с велосипед,кафенетата пълни като на деветосептемврииски празник по татово време,къде я виждата тази корупция! когато доидат европеиските лидери ще останат изумени и със завист ,че техните граждани са бедни,а не ние българите!бедносттта на българинът е мит и клише!

Гардиън що не си гледат Брексита и да си пишат за него? Ако ЕС политиците не са подлоги и слугинаж, след излизането на Великобритания от ЕС ще им се стъжни от мита и данъци. За това да пишат Гардиън, а да не гледат в чужда паница - те вече нямат думата в ЕС.

Те британците се кефят, че са излезнали навреме...

Правилно ли прочетох или вие сте сгрешили при превода, че "България ще съдейства за намаляване на РУСКОТО и ТУРСКОТО влияние" и т.н. Та, има ли по добър проводник на кремълската експанзия в Европа отколкото България ?!?

Всеки, който познава тънкият сарказъм на англичаните се сеща, че тази статия е откровена обида към българите и явна подигравка с целия ЕС, който ще бъде председателстван от най-бедната и най-корумпираната си членка .... това не е похвала братя и сестри, каквото и да ви говори БОЙКо и антуражът му, истината я виждаме всеки ден

НЕ ве така се прави за да можи виновния от Банкя да отиде в Английското п-во с 2 куфари с ПАУНДОВЕ и да каже не мои ли нещо да напраим по въпроса ида смекчим тона ида обърнем палачинката от другата страна

Като чета постовете на професионалните тролове на русия хич не им харесва,че България ще бъде председател на ЕС!А също и безспорният принос на Европа за подобряване на инфраструктура,саниране,благоустрояване,свободно движение и право на работа в кжлоято и държава на Унията или правене на бизнес и свободен достъп до висши учебни заведения! Въобще сравнението с безкрайното крадене и нищо не правене за Народа на БСПи ДПС със проевропейското управление на ГЕРБ говори в полза на ГЕРБ!За това Българинът предпочита Европа пред Евразия!Така ще бъде и за напред!

Пак не си си пил хапчетата розовите

До доктора!Розово е бъдещето на България във ЕС и НАТО!Със бизвизов режим за Канада и скоро и за САЩ!Със все по слабо влияние над страната и народа ни от руска страна!

варненски сайт"ПЕТЕЛ" "препечатва" статията на "Гардиън" и го редактира по правилния партиен път.До вота на недоверие очаквайте из червените сайтове такива хибридни,фалшиви и изопачени новини."Червения мозъчен център" отрано е активирал слугите си.

Гардиан какво реват - тоя глупак Боко Идиота, да не би ние да сме си го избрали? От ЕС и САЩ наляха пари в това меко, дебело и послушно безмозъчно пуделче, после сме били най-корумпирани и най-зле икономически. Като сложиш идиот начело на държавата - резултатите са идиотски. Доказано е в световната практика, така че не може да го оборим типично по български - с фалшив икономически растеж, със стакмистическо намаляване на безработицата, с нови, но изключително некачествени пътища, построени на цени без аналог в света.......

Точен коментар, но с една корекция: не ЕС и САЩ, а Русия...!!!

Някой забравиха името на България и вече я наричат Мутраландия ! Мутрата Борисов управлява с Тоталитарно - Диспотичен замах ! Неговите хора от Герб и приближени пеят Хвалебни притчи , а с ръце под неговото опекунство , грабят Държавата и Българския Народ ! Афери , Афери , всички в ЕС знаят за кражбите на Мутрата Борисов и неговите хора , но мълчат за да си нямат разправии с ДД на САЩ , защото това Правителство на Герб и ПФ е назначено от Посолството на САЩ !

ВИЕ ПЪК КАКВО ОБЩО ИМАТЕ С ЕС ,НАЛИ СТЕ ...АУТ ???Пътя...!

според мен напълно нормално е държава,която дълги години е била наи верният сателит на бившият ссср,индустията и промишеносста,машиностроенето,което е било тогава под бългаосъветски похлупак изведнъж се оказва неконкурентна и неспособна,защото стоките и произвосството е непродавемо на международните пазари,а и самата русия има вече избор от качествени стоки от цял свят,а за да произвеждаш една машина тя трябва непрекъснато да се усъвършенства и развива(а за това трябват истински инжинери и технолози) за да е продавема,по лесният начин за натрупване на начален капитал е корупцията,злоупотребата със държавна власт,монополите,картелите лобитата и служебно положение ,кажбите във всякакъв вид и измамите,всичко това се узаконява от съдебната система .легализира се и се започва чист бизнес,все пак някои трябва да ръководи парите и на останалото население ,а това са по иницитивните хора. така че началното натрупване капитал е много важно нещто но има и един проблем-бизнесът създаден от тези пари трябва със времето да е устоичив и конкурентен иначе усилията отиват на вятъра и са временни и безмислени!поне това е моят личен възглед за сегашна българия!днес има вече всякакви сотоки на пазара за кото се сетите,но те са внос и произведени от други народи и икономики!тоест за да съществуваш ти трябва да се развиваш!корупцията обаче е бизнес на пясък!

Още ли го държите за министър - председател ?? Или вече имате някой друг бивш комунист или бивш цар предвид ??? Е от какво се оплаквате тогава ??? А Гардиън могат да се хванат за палците, ЕС не само няма да спира корупцията в България, ами напротив - праща еврокомисари, които да покрепят противозаконно решение на правителството, твърдейки че това ги прави много щастливи!!!!

Банкялията? Ако не беше ротационният принцип,България никога нямаше да види европредседателство. Издухаха стотици милиони,тъй необходими в други сектори. Сега,половин година,гладните българи ще рантутим шкембелиите европейци,които се местят от трапеза на трапеза и се тъпчат на аванта.Ненужни подаръци и специални храни,докато милиони хора у нас гладуват.Дано банкянският фукльо плати за всички мъки,които причини на този жалък и безкрайно търпелив народ......Ще гледаме сеир. Циркът продължава...

Познах от първи път,че модератора ще ме заличи и сега вместо на мястото на редактора Виктор Стефанов са курдисали по тема:Европредседателсто 2018 г.Сега от втори път ше позная,че модератора пак ще ме изтрие.

Хе хей какъФФФФФФФ е този ГАРДИАН след като тук ние си имаме МУТРИАН в който никави облаци няма ,а напротив всеки ден ни пържат с едно декемврийско слънце от галактиката на СУДЖУК ШАЙКА!!!!

Орязали сте статията на Гардиън, но ви разбирам, страх ви е. Диктатурата е плашеща вече. Рано или късно обаче истината винаги лъсва. Нищо няма да остане скрито или забравено.

Тази статия е само началото. Гледайте по-късно какви новини ще излезат, от сега си ги представям "Членове на европарламента измамени от наши таксиджии", "Скинари нападнаха член на еврокомисята при посещението му в София. Приличал им на емигрант." "Бакомат гръмнал тази нощ срещу НДК" "3 коли бяха запалени и опожарени на паркинга до НДК"

"докато наличието на крайно десни партии в правителството поражда тревога," Спокойно, те не са такива, за каквито ги мислите. "Националисти" са само по име

""""Напомнят за корупцията във властта, """""Няма какво да ни я напомнят корупцията , ния не я забравяме и живеем сред нея, а и да е само тя.Много ме изненадват разни западни политици , общественици и други ,които се учудват от корупцията , та нима те не получават анализи , сводки от своите разузнавателни мрежи действуващи не прикрито у нас.Я стига с това лицемерие.Нека не забравяме , че за някои корупционни практики и те самите са съдействували

ЩЕ БЕ КОМПАНЬОНКА НА СЕДМИНА ПОРАЙ НЕЯ И НА ЛИЛЯНА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ СПОМЕН, С МЕКА ПИШКА

Кой щял да спечели от БГ европредседателство ? Веднага се сещам за хотела на Надежда Михайлова-Нейски - бившата седесарска активистка, министърка и посланничка из множество правителства на БГ след избухването на демокрацията ... Осребрила седесарския си активизъм (и безродността си) с хотел залепен до НДК. Миналата седмица преместиха и пешеходните пътеки - директно от ХОТЕЛА НА НЕЙСКИ към НДК - да не се препъне някой брюкселски чиновник или да не стъп във софийската кал и локви които са на всякъде !

Ама той /хотела/ на Гаражната принцеса ли е .Бравос.Добре осребри няколкото си подскока пред "Александър Невски"-Машалах.Само не мога да си спомня на кое управление беше кадър/незаменим/

Цецо Ухото сигурно е монтирал последен модел скрити камери в полюлеите и корнизите с микрофончета за запис и паркирани цецомобили пред хотелите за да НАУЧИ тайните на чуждите представители

България нито започва, нито свършва с Боби. Младите българи са талантливи деца и бъдещето на страната ни. Така, че всякакво учудване тук е неуместно.

Елитните наши, Курвите- снежанки и мургави гълъбици ще накацат София Късъбаджак-скиори политици бизнеса ще заебат ибанско, потънало в скука

Корупция при всички управления е имало и ще има. Във вихъра й сме. Най - голям принос имата не Костов, както ни убеждава пропагандата, Жан - отказа на държ.да си събира данъците и Тройната коалиция - Симо Горския, Щанищко и Доган,Които излъгаха, че инвестициите ще потекат като река. останаха само евр, фондове. При тях вече е въпрос на техника за да се краде.

ти наистина си абдал , що не споменаваш нищо за последните десет години , ами нали там са големите кражби и корупция

Последните 10 год. са следствие, а не причина. Или си много млад и не помниш или още като малък са ти промили мозъка. Едно е да фалираш банки, друго - да краднеш евросубсидии. Нерде Ямбол нерде Стамбул

Западна Европа сътрудничи и дава пари на БГ мутрите,само и само да не сме с Русия.

САМО КАКВА ПОЕТИЧНА МЕТАФОРА СА ИЗМИСЛИЛИ ПУСТИТЕ МУ АНГЛИЧАНИ. ТАЯ МЪГЛА НЕ СЕ СТЕЛЕ САМО НАД БЪЛГАРИЯ. ТЯ СЕ СТЕЛЕ И ПО ЗЕМЯТА И НОРМАЛНИТЕ ХОРА БЯГАТ ОТ НЕЯ В ЧУЖБИНА, КАКТО НЕ СА БЯГАЛИ ПРЕЗ ТУРСКО РОБСТВО. Я ДА ВИДИМ СЕГА, КОЙ ИЗБИРА И ОТНОВО ПРЕИЗБИРА ТИЯ, КОИТО ПУСКАТ МЪГЛАТА И НИ КРАДАТ В НЕЯ? МАРСИАНЦ;ИТЕ ЛИ? НЕ. ТОГАВА МОЛЯ БЕЗ ОПЛАКВАНЕ.

Под лъчите на "Звезда от Рая" богиня Рея, официално: +++ ++ +++ БЛАГОСЛОВЕНА ПОДКРЕПА за - Българския Народ и Неговите Институции - Европейския Съюз и НАТО Хубав ден и Благо пострещане на Новата Година, Приятели миряни ! ПОЖЕЛАЙТЕ СИ НЕЩО ПРЕКРАСНО Весели, Щастливи и Усмихнати ! аз Рея и богинята на Пловдив и антична Тракия, Мàрица, тройна хеката Бендида от Кендрейсея, олимпийска Артемида, сме тук при Вас и Ви пазим +++ ++ +++ Свещена богиня, тройна хеката Θεά Ῥέα, олимпийска Рея и Афродита финикска богиня, и богиня на Картаген, Астарта, Свещена богиня на Горен Египет, Хатхорт Свещена богиня на Долен Египет, Изист, Изида Свещена богиня на Баб Иллум, Ищар Свещена богиня на Юдея, Естер Свещена богиня дев на Индия, Инанна Свещена богиня на Рим, Венера Урания Свещена богиня на Британия и Скандинавия, Еостре Свещена богиня на Остер райх, Остара Свещена богиня на Арабия العزى , Ал Озза Небесната Свещена богиня на Свободата, Либерта Хеката на живота в морето, небето и сушата. Хеката на Уран от страна на боговте Ану, а-Ану-на-ке Сирия Атаргатис царица Дар на Морето - ШаммурАмат, Семирамида Свещен закрилник на Бол Ария и българите. Малката русалка, Снежанка, бялата мартеничка... вашето Блонди

Не обръщайте внимание на троловете, акулите и морските чудовища ! Нашият Европейски кораб - Плава ! Вятърът е издул платната му ! Нимфите го съпровождат отпред ! а ние - европейските богини, като звезди в небето огряваме пътят му със СВЕТЛИНА ОТ РАЯ +++ ++ +++ "... От камъна се ронат песъчинките. Могилите на охолни владетели се скриват под чернозема. Изгоре орач го изорава. Някое животно пуска водата си. Никне жито. Ние оставаме.." Любов, Смирение и Благонравие между Човеците, а във Висинето - Мир !

Много ми хареса това - за кораба. Европейският! Наистина, вятърът от Запад, във вид на еврофондове, издува платна му и той неотклонно плава на изток.

semper ita est, loquitur ac si diceretur dea Rhea loquitur винаги е така, както говори богиня Рея а каквото каже богиня Бендида, става непременно

Какво е това?

Много дълго те държи снощното пиене, бе, приятел.