Експерти: Корупцията бързо нараства от 5 години

Корупцията в България бързо се засилва от 5 години – това е извод от доклад, който Центърът за изследване на демокрацията (ЦИД) ще представи днес, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Корупцията бързо нараства от 5 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кой управлява последните 5 години?

Управляват през последните 5 години БСП и призрака на Държавна Сигурност, според ръководството на ГЕРБ! А, те каквото кажат, това е! Те, ги съгласуват тези работи със САШ!

Само ни критикувате, а в това време още биете негрите, нали? За разлика от вас, които си обичате народите, а мачкате чужденците, ние сме обратното и затова добре сте ни дошли - и ядене, и курорти, и пиене, и момите ни ваши, каквото ви душа сака!

затова всички любят бойчето -царят на корупционните схеми ! и пак ще си гласуват за него , понеже е удобен за цялата система !

на Мобуто витае над България.

Експертите да не са нещо в грешка?Как така от 5 години се увеличава,не управлява ли Батко от 5 години ?:))))Или при него нищо не може да е малко,пък било и корупция

Демокрацията е смазочногто масло на корупцията, така, че свиквайте с новото огромно капиталистическо Политбюро, което е недосегаемо. Те ти прост Ганьо капитализъм. Вика срещу Т.Живков, вкараха ти го американците от пет ката, сега ще мълчиш и ще въртиш задника

Ми сложете си ваши хора да ви управляват ! Пак търсите под вола теле, и пак някой друг ви е виновен! Явно в БГто, немате избор кой да управлява, и затова почти 50 процннта в правителствота са турци, и пак Путин, тоест Той е виновен! На калпав овчар кучето му виновно};-))))

Тиквеническа демокрация, това е.

Тия изследователи като че ли са открили топлата вода отново или искат да кажат че досега не е имало корупция. Корупция винаги е имало и ще има - на ниските нива заради задълбочаващата се бедност , глад и хипер мизерни доходи а на високите нива заради хипер алчност и лакомия. И в близките 50-100г не очаквайте промяна към по-добро.

Изобщо не се обаждайте на 'дирекция'консулски отношения в министерството !! Дълбок гербаджийски сън - спят !!

НАЙ ГОЛЕМИ УСПЕХИ В КОРУПЦИЯТА ИМА В СЕКТОРА ОКОЛО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА ...............ТАМ СЕ ОТКРАДНАХА ОКОЛО 30 - 40 МИЛИАРДА САМО МИНАЛАТА ГОДИНА

Перфектната корупция процъфтява само при необходимите условия за това. Явно е, че в България не липсват такива. Сигурно има хора, които сън не спят, само да мислят как ще друсат маслината !!!

Достатъчно е сутрин към 9 да погледнете колите, които се спускат от Бояна към центъра... Една проста сума от средната им пазарна цена ще покаже за какво иде реч.

Невероятните 1 330 724 лв. е спестила Бистра Павловска от заплати и лихви според декларацията си пред сметната палата директорката на държавната институция Сортоизпитване, апробация и семеконтрол към Министерството на земеделието и храните.

Не само корупцията . удвоиха се много други неща. -Външният дълг се удвои -Корупцията се удвои -Б.Борисов се удвои, даже се утрои -Бедността се удвои -Емиграцията се удвои -Даже ЦСКА се удвои

А кой е на власт през това време? В класацията включва ли се рекета на партията-държава? Ако не, то има какво да се поработи, защото има самозванци дето пипат без да делят нагоре, което е наистина престъпление!

Ако решат управляващите имат хиляди законни лостове да решат проблема! Но щом те са корумпирани значи няма решение докато не ги накаже...КОЙ???

За 5 г.Корупцията се е Удвоила !? Точно тогава ГЕРБ Завладяха България и започнаха да я Усвояват !? Дългът Ни,да Нашия ДЪЛГ.. ..също беше Удвоен от ГЕРБ !! Имиграцията също ..удвоена . Какво още е нужно да ни направят МутроОлигарсите за да ги изритаме и Осъдим? Да ,Ние да ги осъдим , а не да чакаме историята да го направи !!

Държавата на герберската мафия не може без корупция ,това е естествената храна на мафията .

Логично , в държава без законност и ширеща се мизерия . Какво друго да има ?????.

.... на народа

Ей, как го изкалкулирахте този процент. Сигурно нямате друга работа. 100% от гражданите са пряко и коствено ощетени.

ЦИД твърди, че корупцията се увеличавала, Бат'Бойко твърди обратното. Май се увеличават само заемите, които Бат'Бойко трупа, а корупцията е резултат от Усвояването им.

Всички бивши страни от Империята на злото се прочистиха от руския си слугинаж само тук е пълно с руски кавали

В Румъния нема нито един руски кавал а тука е пълно даже и си имат цели партии в Парламента.

Аз също се сблъсках с корупционен канал, проблемът е не в корупцията а в сумите които искат. Не е нормално да няма места за детски градини, и да искат 3000лв за да ти влезне детето без класиране, не е нормално и по социални критерий или по болест да са препълнени детските градини. Има градини и ясли в които на опашка чакат неприети с 9-10т. За изкарването на документ че детето е "болно" пък е друга схема.... това са само две от стотиците схеми за какво ли не...

Няма какво да се лъжем България стана номер 1 в света! Може в чужбина някой да не знае точно къде се намира нашето подобие на държава, но поне е чул, че българските джебчийки обикалят почти всяко метро на големите европейски градове. Може почти никой да не е чул и думичка за културата и бита на народа ни, но знае, че дойде ли на почивка у нас, вероятността да го оберат е огромна. Още: на първо място сме в Европа по смъртност. Водим класация по точене на дебитни карти в света. Проститутките с български лични карти са най-популярните отвъд границата. България е и най-корумпираната държава сред 28-те членки на ЕС. Очевидно сме дали доста на света! Дерзайте, българи, има с какво да се гордеем!

Ами то е видно около София - замък до замък

Тия пък! К'ва корупция? Това не може да се случи в еропейска България- мръсна клевета и лъжа!

Ми какво чудно има, начело на държавата са герберасти, с предци комунисти! Какво очаквате от една криминална шайка бандити??

Господа журналисти от всички "нахранени" медии, резултатът от манипулациите и цензурата се виждат в размаха на корупцията в "демократичната ни държавица". За 2015 година имаме "НАПРЕДЪК" в свободата на словото от 107-м0, на 113-то място. Такива "тролове" като мене, имат само две ценности: ИСТИНАТА и СВОБОДАТА. Кланяйте се на "еврогей-атлантическите" ценности и скоро (след 1 година най-много) ще започнете да "скърцате със зъби". Времето Му, вече дойде.

Каква алтернатива виждате? Връщане в соца? Изведнъж всички българи да спрат да дават или да искат подкуп? Да спрат да си продават позицията журналистите? Някой да оправи нещата?

Алтернативата е ЧЕСТНОСТ пред Божествените Закони и собственото АЗ ... или поне към 10-те Божи Заповеди.

Много е важно да се уточни какво е "корупция". Когато си решил да направиш нещо незаконно и даваш пари на администрацията да изпълни плана ти - това е "помощ". Когато администрацията отказва да вземе подкупа ти и иска повече пари - тогава е "чиста корупция". Естествено, има и вариант, в който ти си изряден, но ти искат пари - на мен не ми се е случвало, но съм чувала какви ли не истории. Но от всички видове корупция, най-много мразя чуждата корупция - тя е незаконна. Моята лична е приемлива.

Когато ти вземаш пари, за да дадеш тялото си, е проституция. А продажбата на Душата на Мамона, се казва КОРУПЦИЯ. Но "Страшният Съд" вече е взел решение да РАБОТИ и на "белия свят", защото атеистите сме станали прекалено много. Всеки си прави "схемичките", а никой не въдворяват служителите на Богинята Темида, в пандиз палас. Тук не е Румъния, а РОМания.

Е как така? От както сме в ЕС нали има мониторинг за корупцията и т.н.Истината е,че на господата от Европа хич не им дреме дали ще намалее корупцията и дали ще имаме независим съд,работещ спрямо закона,а не спрямо лични интереси.

Алън Фостър Дълес, още в 1945 година го е казал: "... Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ". ТОДОРЕМА: "Всяка крива, начупена линия, която е успоредна на ПАРТИЙНАТА ЛИНИЯ, е права линия".

Нашите чиновници се придържат стриктно към т.н.евроатлантически ценности. Лицемерието ,лъжата ,корупцията са част от тези ценности. Ето какво казва чешкият президент Милош Земан за американският посланик в Прага с днешна дата -КОРУМПИРАН ЛИЦЕМЕР.

С това нарастване на администрацията на разни агенцийки, комитети, надзорни съвети и какво ли не как искате да не нараства и корупжията като на всякъде те гледат в ръцете когато поискаш услуга за това за което получават заплата

А моля ви боко и шматката каза че сме я ''преборили'' така че не ми се мисли ако спрем да я ''преборваме'' с какви темпове ще расте

Те от господарите с една камера и двама човека ги хващат обаче нашите милиционери не знаят че има корупция. Смех смех

''..Корупцията в България е широко разпространена, придобила е сис- темен характер и функционира като допълнителен данък за достъп до публични услуги16. Той се възприема като нещо обичайно както от гражданите, така и от държавните служители. Ендемичният характер на корупционните сделки достигна такова ниво, че правителството не е в състояние да контролира ефективно своята администрация, а вместо това прокарва политики, които водят до намаляване слу- жебната натовареност, увеличаване на заплатите, намаляване на от- четността, прозрачността и отговорността на служителите. Опитите за реформиране на администрацията срещат отпор от онези, които твърдят, че публичните институции са затрупани с работа при твърде ниско заплащане на служителите в тях17.Целият доклад на Центъра за изследване на демокрацията виж на link

Как па настъкмистиката го изчисли тоя процент? Всички сме жертви на корупцията и контрабандата не сте ли гледали клипчето на господарите на ефира по телевизията?!

Е къде видяхте корупция? Когато Ризова попита Боко защо в Румъния има толкова много осъдени политици а пък тук нито един, Боко каза че просто защото тук нямало корумпирани. Така е в Булгаристан

Корупцията се проявява там където се срещат държавно с частно. И в 100% парите от корупция текат по посока държавни чиновници от различен калибър. Какво са държавните чиновници сега?-това е 100% -ГЕРБ+РБ. МОШЕНИЦИ до един воглаве с главата.

Че то ясно и конкретно си го казаха хората бе - Гарантирано от ГРАБ.

Когато държавата взема безумни данъци, измисля солени глоби, то хората желаейки да спестят някой лев, естественно, че се съгласяват да бъдат част от корупционните схеми. Но не "корумпираните" служители или ръководители са виновни, а безумието в държавата. Всеки в този свят търси на "хляба мекото" ...

someone

бедни, гладни - почти всеки гледа да вземе рушвет за нещо.

Потърпевшите от корупцията са всички българи които не печелят от нея. Дори и неродените ще плащат заемите които са взети и усвоени от който трябва.

Корупцията би могла твърде бързо да намалее поне наполовина, стига да има реална държавна политика и воля за изкореняване на негатива.Достатъчно е да се въведе задължително електронно обслужване във всяка сфера - от постъпване в детска градина до всевъзможни разрешителни и общински поръчки.Ако чиновника получи електронно заявление за дадена услуга, без да има достъп до личните данни на заявителя и е длъжен в кратък срок мотивирано да даде отговор, как и от кой ще си поиска рушвета?Стиска ли му, като дори и един намек е записан в електронна форма и би могъл да бъде доказателство?Милиони се харчат по какви ли не съмнителни проекти, но за работеща антикорупция няма.Дали обаче има реално желание за борба с рушветчийството или така си е по-добре, ние и нашите властни на деня да се облажваме?

"Корупцията в България бързо се засилва от 5 години това е извод от доклад, който Центърът за изследване на демокрацията (ЦИД) ще представи днес" Можеха да си спестят направените разходи покрай изготвянето на този доклад. Да бяха питали който и да било случаен минувач по улицата, той щеше да им каже това, което са разгърнали на ен брой страници сега и за което ен брой експерти са се потили ен брой дни да сътворят.

Ами нали и те са между тези дето са в корупцията - държавната администрация- как да се лишат от мангизите

Уж при демокрацията нямаше корупция ,пък се оказа обратното !А за тия ,които не са забравили да четат,препоръчват да прочетат стр.35-36 от "До Чикаго и назад"Един сърбин ,бай Неделкович казва на Алеко-"Овде е таквjа велика корупцjа,що нигде нема у нас ,у Европа...овде е злато император...Велика корупцjа-повтаряше бай Неделкович".Но аз вярвам на медиите,че в САЩ корупцията е изкоренена,а сем.Клинтън напр.са спечелили 153 млн.долара напълно честно-изнасяли лекции,спестявали от закуски и обеди,някои са им давали чекове просто от добро сърце!

Ми бегай в Северна Корея ве каскет, там всичко е изкоренено.хахахаха

Много ефтин трик - "бегай щом не можеш да направиш нещо". Аз избягах в Скандинавия, но от това на вас долу не ви е станало по-леко.

Просто корупцията е смазочното масло на демокрацията и това трябва да се знае!А докъде води това ще видим,може би съвсем скоро!

Милош Земан,президент на Чехия-"Американският посланик е корумпиран и лицемер"...

Да припомним, за да не се забравя. Плевнелиев отказа да пусне официален сигнал срещу тримата ГЕРБаджии-рекетьори, които го бяха изнудвали тогава, когато беше шеф на немската инвестиционна компания. С това си свое /без/действие Плевнелиев се превърна в част от корупционната среда в България.

Освободи тиквовината ни от корупция, сега ще иде да освобождава другите народи, поробени от корупция и хибридна война.

В момента в държавата няма кой да прилага законите. Резултатът е анархия. Тя няма да доведе до нищо добро, но за съжаление се нрави на мнозинството.

Няма такава държава! По смъртност, кражби и корупция сме 1 в света!

Водим класация по точене на дебитни карти в света. Проститутките с български лични карти са най-популярните отвъд границата. България е и най-корумпираната държава сред 28-те членки на ЕС. Очевидно сме дали доста на света! Дерзайте, българи, има с какво да се гордеем!

someone

абсолютно.

Орешарски е виновен!

Станишев, а преди Станишев международното положение.