Евродокладът се прицели в честността на съдиите в България

Европейската комисия критикува България за все още недостатъчните й резултати в борбата с корупцията и организираната престъпност, но дава добра оценка на Румъния в годишния си доклад за напредъка на тези две страни, съобщава Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Евродокладът се прицели в честността на съдиите в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На всички, които разбират и могат да четат на английски език, препоръчвам да влязат на страницата на Ешвропейската комисия и да прочетат доклада ( не е дълъг - няколко страници). За съжаление информацията, която се вади и коментира по телевизията, вестниците и интернет страниците, и много частична, неточна, тенденциозна и не превежда доклада точно.

Значи съдиите били нечестни,а Цветанов който се скри зад тъста си за доказването на доходите си бил честен.Ей на това му се вика ПОМИЯ,извинете забравих за МУТРАТА как разкара митничарите от пивоварна Леденика.

Тия от ЕК или са много тъпи, или им изнася да се правят на такива. Състоянието на съд.система е даже много добро предвид на ставащото в държавата. Кандидат за кмет на Герб във Варна е фурнаджийската лопата К.Йорданов, а ТИМ прави каквото си иска в града. Маргините били най-известните престъпници според Уикилийкс , а аверите на Тиквата от мутренските години Маджо, Пашата , банкерката и хотелиерка Пепеляшка, разните олигарси като тотаджийката и дебилното и отроче, Баневци, Герговци, спонсорчето на Цецо Борецо - Ковачки с трите години условно за 16 милиона откраднати - те тия и много като тях са все уважавани бизнесмени, инвеститори и работодатели, тях ги не вижда нито ЕК, нито Уорлик, нито Уики, нито Краската Стефанов.

За БСП и компания положението със съдебната система в България сигурно е добро. Иначе всички дас са в панделата. Но за ЕС, както и за мнозинството българи съдебната система просто не си върши работата. За всички е ясно защо - висшите кадри са от времето на БКП, а средните са назначавани по партийна линия. И 90% от тях са свързани с БСП. Това е причината и за условните присъди на Ковачки, и за освобождаването на доц. д-р Тракторов да се "лекува" и съдействието на бандити от всякакъв калибър. След като лично доносникът на ДС, агент Гоце се застъпва зая престъпниците и съдът му уйдисва на акъла нещата ен са в ред. Това ни казват от ЕС.

kgb777kgb

Прочети ми поста по-долу и ако ти се струва краен , да ти кажа - доста съм смекчил нещата ! В съда вече се е стигнало до там , следователи , прокурори и съдии да изнудват клиенти , независимо от юридическата постановка на нещата или фактите по делото !!!

Абе тия от евро съюза пак ни се карат за тая частна фирма - съдът! Тия хора не разбраха, че така наречения съд в БГ работи само и единствено за тоя които дава пари!!!

Ако сегашните успеят да реформират съда, това ще е голям удар за тях! Няма нито един осъден политик, мутра-бизнесмен,а масово парадират с къщи, коли и любовници. Според съда са чисти. Други убиват по пътищата, отново условни присъди. Ковачки източи милиони, пак условно.Само кокошкарите са виновни в тази държава, друг никой.Въпроса е : Кой назначава съдиите в БГ ? Партията майка няма да позволи да пострада някой от техните, осъден от "наши" хора ! Онзи пич го хващат с 50 хилки белязани пари, отново се оказа чист. Наглостта им няма край , типично за комуноид. От Брюксел не спират да плуят по съда, сащ също, но щом от Масква не се обаждат, значи всичко е супер.Е как няма да е супер, като повече от половината съдии уредиха синчета и дъщери на бачкане в същия този мухлясал съд. Строят хотели по морето, със заплатки от по 2-3 хиляди лева. И за вас ще дойде видовден, бъдете сигурни, на никой няма да му се размине !

Съдийте са по принцип от старата система. Нормален човек не можеше да следва право. Най-много някой селяндур можеше да се промъкне да следва без да е комунист. Така, че съдийте са корумпирани. Сигурно има и изключения. Необходими са антикорупционни закони. Г-жа Попова действа смело и правилно. Дано нашият народ си дава сметка за това.

Да-имаше тогава/помня 1967г-когато бях кандидат студентка/ един член 13-буква Г-по който влизаха в институтите -децата на Активните борци против фашизма И при макс бал 36-в ВМЕИ -специалност АВТОМАТИКА и ТЕЛЕМЕМЕХАНИКА-имаше приет-на Първо класиране -един студент с бал....18!!!!

ОТ ТОЗИ ДОКЛАД НЕ СТАВА ЯСНО НИЕ В ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА ЛИ СМЕ ВЕЧЕ И ПРОЦЕСИТЕ ПО ДЕМОКРАТИЧЕН ПЪТ ЛИ СЕ ИЗВЪРШВАТ. ОТ ПОВЕДЕНИЕТО НА НЯКОИ ОТ УПРАВЛЯВАщИТЕ, КАТО ЧЕ ЛИ ВЕЧЕ МАЙ СМЕ ЗАГЪРБИЛИ ДЕМОКРАЦИЯТА. МАЙ ВЛАСТВА ВЛАСТНИЧЕСТВОТО. ДАНО ДА НЕ Е ТАКА.

В случая, обаче става дума за съдиите и за това че няма осъдени. А не за ходовете ан управляващите. нека първо да решим въпроса съсс съдиите и осъждането на бандитите, пък после да се захващаме с други работи. Още повече че в доклада на ЕС, работата на правителсвото се оценява положително.

Ти доклада явно го четеш като дявола евангелието. Щото едно време в казармата имаше приказка "има желание, остави"

"Резултатите на полицията в борбата с организираната престъпност "трябва да се подобрят значително", както и корупцията по висшите етажи не е овладяна. Димна завеса, драги ми, димна завеса е това на правителството, нищо друго.

В Брюксел явно са под силното влиние на Цвъчката - казват това, което той им казва! Интересно, как са разбрали, че съдиите били нечестни?!

Точно така. Там ядат доматите с колците, пасат трева и чакат Цветанов да им каже какво да на пишат. Само вие, дето сте от сутринта с юзче ракия в ръка в РСВ-то, сте най-умни и сте навътре в политиката!

Май в Брюксел наистина ядат доматите с колците!Бъкел не разбират какво става у нас, това си личи от всичките доклади.Освен Цвъчката, основен друг източник са жълтите вестници!

Не е така. Просто новината се поднася избирателно. В доклада се говори и за лошото събиране на доказателства, мудната прокуратура и липсата на борба с корупцията по високите етажи

а ти как разбра, че съдиите са честни ??

освен престъпно действие,ИМА И ПРЕСТЪПНО БЕЗДЕЙСТВИЕ -относно масовите престъпления и нарушения от толерираните роми -вече към 2-3 млн ,които няма да станат съвестни доброволно,няма да връщат откраднатото като недосегаеми,и няма да станат съвестни дори и след образование ,дори и след две дипломи за висше образование ,както бе установено за толкова много представители от този етнос,някои от тях -"заможни" в къщи за милиони ,такива има 100 в Румъния, построени с измами от помощи от Англия общо за 1 млрд ,тук също има такива злоупотребяващи ,като техните деца и внуци,дори и да изричат отделни правилни фрази продължават линията на бащите и дядовците на практика,та я внасят и в "теория" конкретно "псевдо-теория",или установено вече престъпно на теория ,те го проповядват като "оригинално" или "нестандартно",а то изчислено води до задълбочаване на конфликта от това,че консумират много и заграбват от другите,но без възвращаемост или позитивен ефект за всеки и всички /условие за демокрация и справедливост/

да е оценена по-високо в правово отношение,е вероятно ЗАЩОТО В РУМЪНИЯ ИДЕНТИФИЦИРАТ РОМСКА ПРЕСТЪПНОСТ,И СЪДЕЙСТВАТ ТЕЗИ КЪЩИ И САРАИ,КОИТО СА ПОСТРОЕНИ С ОТКРАДНАТИ С ИЗМАМА И ТЪРГОВИЯ С ХОРА ИЛИ ПРАНЕ НА ПАРИ,ДА БЪДАТ ИЗЗЕТИ КЪЩИТЕ,ОБЯВЕНИ ЗА ПРОДАЖБА И С ПАРИТЕ ОТ ПРОДАЖБИТЕ ДА БЪДАТ ВЪЗСТАНОВЕНИ ОТКРАДНАТИТЕ С ИЗМАМА СРЕДСТВА ОТ СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА НАПР В АНГЛИЯ

Хайде сега всички защитници на правата на престъпниците като хелзински комитети , адвокатски сдружения и платени драскачи да започнат да оплючат специализирания съд и прокуратура, щото те повече разбират от Европейската комисия.

абсолютната истина - най-корумпираната държавна институция - съдът..

Не мога д аси обясня ,как дават пари на европа..след като нашата правосъдна система е от годините на Червенков и Г Димитров..Съдебната система трябва незабавно да се промени,.да е гъвкава и в съответствие на Евр. държави..както казват..

Твърдение в мек дипломатически тон. Брюксел е мудна институция. При такава мудност, всеки елементарно хитър политик ще може да си разиграва кончето до безкрай. Странно е обаче поведението на нашите делегирани представители наречени депутати в ЕП. Те също ли сега откриват топлата вода? Защо никой от тях не предложи до изчистване на всякакви съмнения в честността на нашето правосъдие, всички дела от обществена значимост и свързани с организирана престъпност, да се разглеждат паралелно. Имам пред вид, дублиране на документите, превеждане на единият комплект и разглеждането им в съдебна институция определена от Брюксел. Ама ще кажете, чакайте, нашите закони не са същите. А! Май ще си дойдем на думата.Че нашите закони първо не са същите и второ са толкова многозначителни, че позволяват "вратички". И все пак ако Брюксел ни мисли доброто така ще разбере къде са пробойните в законите ни.

Или Брюксел е в пълно заблуждение или от там целят нещо, което не ни е изгодно на нас. Много интересно как се прнебрегва случай като този със съдията Янева? Нима и те трябва да прехвърлят всички обвинения на едната институция точно като човека, който под реформа разбира завладяване? Случая Янева, разбира се е донякъде смешен, но как точно действията на полицията могат да се класифицират като по-добри от тези на съда? Не се опитвам да смъкна вината от съда, просто се чудя как и защо Европа играе тази игра на заблуда. Резултата от намирането на виновника в едната институция ще е пълно разграждане на съдебната система и безконтролно прехвърляне на част от функциите й в ръцете на полицията - тя заслужава ли това доверие, това е въпрос, който трябва да си задават хората игнориращи смисъла на разделение на властите - ограничаване на вредния ефект при пълна корупция. Т.е. не се ли усещате, че начина, по който ви се предлага менюто влошава проблема?

ДА НЯМА НИКАКВО САМНЕНИЕ,В МЛЕКОТО ПЕТНО ИМА В НАЗИ НЕМА,ТОВА Е....

Брюксел, излагате се! Още сте на етап "съмнения" ли?!

да, като отпадне това избиране на съдиите доживотно и то от някакъв си ВСС, а не чрез избори Виждаме как и днес ВСС са възстановили на работа свой колега от Велико Търново, пък той бил посрещнат с аплодисменти от колегите си в съда. Виждаме и как освободиха своите колеги от ВСС от подозрения за влияние чрез Красьо - оставиха само него на мушката и то за недеклерирани средства. Нещо далече от това, за което той стана известен в цяла България. Виждаме и днес как оправдават протежето на ЦЦ - Янова за работата и сделките й със Софийски имоти. Всички виждаме едно, но съдиите ни виждат обратното, а важното е тяхното ВЪТРЕШНО УБЕЖДЕНИЕ. За да го разберем и ние, трябва да сме в системата.

Докато Брюксел тъне в съмнения, ББ преговаря в Турция за едно правителство на двете държави. А аз се съмнявам, че това се случва зад гърба на бюрократите в Брюксел.

Крайно време беше..Нека от там да направят нещо,защото това е една позорна институция..Ояли са се като въшки и си играят със съдбите на хората.Пускат престъпници,педофили,убийци...На запад с подобни деяния биха лежали в затвора,а тук се разхождат на свобода..С пари всичко се купува...Само не и чиста съвест..

От къде ли идват парите за купуването? Тези в нашия държавен бюджет едва ли стигат за всичко!

честността на съдиите буди съмнение - а, добър ден...

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ,БРЮКСЕЛ ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА

ялко, че падаме на такова ниско ниво и то с кого... дори ви го казват "....виссчите етажи" срам и позор за тая хубава дърява!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нали не смяташ , че морала на журналистите е по-висок от този на съдиите. Има някои млади журналисти дето са добри ама те не пеят в хора. Колко вестника има у нас дето могат да си позволят да се опълчат на Правителство или Съдеба система - нито един. Ние нямаме независима журналистика и 4-та власт. Четвъртата власт е смачкана. Няма начин да споменеш съдия - гориш директно.

Ако честността на съдиите буди сериозно безпокойство, то антикризисната политика на Дянков води до откровен смях. Управленската компетентност на гербовците пък води до дълбокочовешко съжаление за някога хубавата ни родина опоскана от разноцветните комунистически отрочета. Магистралните самоцелни напъни пък навеждат на мисълта за маниакално изкривено съзнание у някои хора. Лошото е , че неспособността на Дянков да събере някой лев за най-бедните при сериозна инфлация направо ме навежда на идея за всеобхватна икономическа некадърност. Ама то така е у нас- всичко на разруха, луксозните имоти и хотели се множат. Социалното разслоение пък отдавна ме навежда на утопични мечти да бъдем поне латиноамерикански средняк и да можем поне с Албания да се мерим.

Щом всички пищите от Министъра на финансите значи добре си събира вземанията

Щом мислиш, че "гениалният" финансист Дянков е прав, значи всички останали са криви. Чудо логика...

Ай' стига бе? Тея от Брюксел се майтапят! Нема такова нещо?!

Ето това трябваше да се случи отдавна. Като нашто правораздаване се страхува от мутрие, то има европейско и нека то реши проблема с разбойниците. Колкото и да са малко фактите със сигурност ще са достатъчни за окаушването и обуздаването на ширестата се в страната мафия.

Колко пъти трябва да му кажеш на българския правист истината . Те си мислят , че са богопомазани и могат да правят каквото си искат . Явно мутрите яко им се отчитат . Със сегашната съдебна система , обслужваща изцяло интересите на БГ мафия няма да има напредък . И в един момент в България ще останат само депутати , съдии , мангали и бизнесмени правещи износ . Ама фиктивен , за да могат да точат ДДС . Но тогава пък кой ли ще го плаща ?...?

че ви дърпат ушите...къде е другата половина от заглавието - и застана твърдо за железния Цвъци???....гъди гъди гъди я да видим кого ще уволняват скоро....)))))

В Б-я съда е независим и разбира се честен. Затова пък полицията е под всякаква критика. Докато не погледнем истината в очите няма как да заживеем по-добре. БСП ви внушава грешни послания и накрая резултатът е ялов.

Да бе , съдът е независим защото всичко зависи от парите .Имаш -невинен, нямаш-виновен.

:-)) нима? изглежда, че.....в брюксел винаги научават последни :-)

Борбата с корупцията и престъпността по високите етажи на властта в България прилича на борбата срещу бюрокрацията в Брюксел - всички знаят, че ги има, но никой не мисли да ги санкционира.

Какво стана с Владимира Янева, мина ли й лудостта?

Тъй, тъй, от ЕС се съмняват в честността на съдиите. Ние, в България обаче не се съмняваме. Ни си ги знаем що за стока са - те са зависими както партийно, така и икономически. За каква честност и неподкупност може да става дума, когато преди няколко години бяха спипали една висша съдиийка във Варна с 10 хил подкуп, а после се оказа чев къщи имала още 200 хил някъде. И какво? Нищо, ама абсолютно нищо. На всички им е ясно че тя е корумпирана, ама "няма доказателства" Оная история с Красьо Черничкия щеше да бъде много смешна, ако се рзвиваше в Сомалия. Но за държава членка ан ЕС това е абсурдно. Сега, на съдиите за лошия доклад от ЕС пак ще им е виновен ЦЦ. Или ББ, може би? Ама там хората искат резултати. И те, като и повечето българи искат бандитите да са в затвора. Където им е мястото. А не непрекъснато да си намират поводи да ги пускат.

Интересно, колко пъти трябва да се каже ясно и високо на съдии и прокурори, че за тях бие камбаната, та и те да произнесат някоя присъда за голям престъпник по нормален начин, и поне едно дело да изкарат до край! Мизерници и престъпници - те са най-големите мръсници от периода на прехода! Щом и Румъния ни надмина в това развитие, значи твърде много сме го закъсали - то отстрани по-добре се вижда!