Столична градина записва деца още преди да са класирани

Проверка на Столична община е установила прием по втория начин в детска градина. Деца са били записвани още преди да са класирани.

Обратно в новината

Коментари - Столична градина записва деца още преди да са класирани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако има детска градина в София, в която директорката си върши работата, това е тази! Не се поддавайте на нагласени репортажи и тенденциозни "новини", а гледайте фактите и как се чувстват децата там!

Към писалите против предложения критерий "постоянен адрес непроменян минимум последните 5 години" - предложете друг водещ критерий! Всичко останало, освен броя деца или близнаци, е основа за корупция!

Ако искате да ви приемат децата в градини и училища - направете си 3. Аз нямам проблеми - винаги са с максимум точки. Комунистически подходи като 5 години адресна регистрация само водят до гетоизация. Изказвания на зам-кмет - неправилно са приети 24 деца, но още нямаме доказателсва?!?! Подписка на 150 родителя в покрепа на директорката! Търси се работа за някоя калинка!

по-добре е с адресната регистрация, сутрин пред нашата детска градина куцо и сакато спряло на 4 мигача, заключва колата и айде мамо, чао мамо. Когато ги питаш защо идват с кола - идвали от крайните квартали, добре бе, там градини няма ли ?! Аз живея на 100 метра от градината и идвам пеш, не виждам необходимост да си запиша детето в Бояна и всяка сутрин от центъра да шофирам половин час..

"Знаещ" и "Не си прав" - нали не си представяте, че районът на градината е радиус 2 преки - с нашите улици и тротоари да си помъкна децата пеша сутрин по студеното, защото "знаещ" си е построил къща срещу детската градина и да не му нарушаваме спокойствието за по 1 час сутрин и вечер. Няма достатъчно градини, докато бяхме само с баткото го карахме от Горна Баня до Люлин 10 всяка сутрин, защото само там се класира! Личния ми интерес се изразява в това, че ще се развали високото към момента качеството и ще страдат моите деца заради някоя калинка! По отношение на критерия - не може да сложиш един критерий и да очакваш той да устрои всички. Винаги ще има недоволни. Набор от критерии с определена тежест е относително по-добър вариант. Факт е, че Столична община прави голям гаф в момента с атаката на директорката без да има доказателства. Докажи, че е корумпирана и пръв ще искам да понесе отговорност, но така... За липсата на градини, паркове и детски площадки е виновна Столична община, не отделни лица надолу по веригата, които се опитват да влязат в положението на родителите и същевременно да спазват недомислени наредби.

разбира се че ще защитават директорката, нали техните деца са там.

Не знам какви са правилата на общината, но мога да кажа, че голяма част от децата ги прибират с коли, което не предполага живущи близо или в райина на градината, а също така , не малка част от рег. номера на колите са от провинцията, което пък означава и неверни данни за прием! Значи излиза , че тези автомобили, главно от Перник, ползват инфраструктура в София (не инцидентно, а постоянно), а не плащат данъци в София!

Аз пък знам правилата, защото моите деца кандидатстваха и точно поради тези безумни правила трябва всеки ден да ги водя в детската градина с кола, защото в градината, която ми е на 2 минути от входа на кооперацията и е на пешеходно разстояние "правилата на общината" не позволиха да бъдат приети. И регистрацията на колата е софийска, не че има някакво значение. И като не знаете правилата защо въобще пишете. Има толкова други критерии освен адресната регистрация - многодетно семейство, разлика между деца под 2 години и т.н. Както казва един баща по-горе - направете си три и ще влязат без проблем.

За всички, които сте коментирали, без идея да имате за какво става дума, без да познавате директорката или въпросната градина, да ви кажа, че директорката е отличен професионалист, който дава сърце и душа за тази градина, изградила е безупречна организация, създала е екип, които полагат изключителни грижи за нашите деца. Всичко, което се говори, тези репортажи и писания са преднамерени и имат за цел да злепоставят директорката, защото някой друг си е харесал нейното място. А че е трудно влизането в държавните градини е истина, само че правилата за това не ги създават директорките на градините, а общината, така че моля да търсите вината за тези безумни правила за прием на друго място.

И като прочетохме всички добри думи за този невероятен човек и професионалист, нека да се разровим в корупцията, административните фекалии и безсилието на справедливостта, защото добрите думи ще идват най-вече от родителите на уредените деца в израз на вербална подкрепа... бонус към материалната.

Извинете, но моите три деца, не са уредени, а са си влезли след кандидатстване по безумната система за прием, и добрите думи са резултат от личен опит, от това, което моите деца получават всеки ден като внимание, отношение и научени уроци в тази градина. А думичката корупция най-услужливо се използва в наши дни като плашило и извинение за всичко.

Как така се събра подписка от над 150 родителя в подкрепа на директорката, а уредените деца били уж 24, но още нямали конкретни данни - просто пращаме БТВ да направят поръчковия материал, което създава напрежение сред служителите и се отразява на децата!

Атопичен дерматит, фалшиви бележки за месторабота, фалшиви адреси... Единственият критерий трябва да е постоянен адрес непроменян последните 5 години и картинката ще е съвсем друга.

И връщаме крепостничеството и комунизма. За това ли се борихме - хората, които имат възможност да си купят скъп апартамент в скъп квартал ще ползват по-качествени градини и училища, защото всички знаем къде са те, а другите с по-малки възможности се гетоизират

записват в градината си нормални деца от нормални семейства, никой идректор ен иска цигани и истерични родители. Цяла България играе в лъжи-измами с тези класирания в детските градини, що деца изведнъж са ги определили "болни" от атопичен дерматит" само и само да бъдат красирани.

Атипичен дерматит е заболяване, което се "лекува" с диета и то тежка диета... Имаш ли си на идея как се спазват тези диети в общинските детски градини???? НИКАК!!! Отговора, който се дава на родители, чието дете има нужда от специална диета е цитирам "Не можем да готвим отделно само за вашето дете, или ще яде от общата храна или няма да идва". След което се започва едно висене при директорката с молба поне да се внася храна от вън "Не може защото ако ни направят проверка от ХЕИ ще ни глобят!!!!", а ако директораката е малко "по-разбрана" срещу скромно дарение може да ви позволят да внесете храна от диетична кухня, но само ако е пакетирана, и със сертификат за произход (в което няма лошо)!

атИпичен дерматит, няма!

Моето дете е с такъв дерматит и има детски градини и ясли , които предлагат диетично меню, една от тях е 31 ясла, има диети4но меню. Него не го приеха там , а той още го има дерматита, вече е на почти 8г и, но яде почти всич1кове4е, в градината, в която бяхме, нямаше, но не му даваха яйца и др храни, които не можеше да яде.. има и деца приети с такова заболяване, без да лъжат..

За хората, чиито деца не ходят в общинска детска градина, защото не са приети мога да им кажа само - може и да е за добро.... Моето го приеха и какво.... детето не ходи на градина, защото непрекъснато е болно. Няма да имат Коледно тържество (учителките неможели да се занимавали с това). Сутрин си взимат по една играчка, сядат на масата и цял ден като затворници не мърдат от масата. Имаше случай при, който цял следобед ня бяха разбрали че детето е направило схващане на крака. Учителките съм ги виждал един единствен път (явно е било по грешка), имало е случай, в които дете от групата вика друго дете да се облича, че родителите му са дошли. Помещенията се провертяват докато децата са вътре, в следствие на което децата като ги взимаме треперят от студ. След тоалетна, никой не ги проверява как са се облекли и децата ходят като мърльовци (детето е 1-ва група все пак). Едно от децата са го оставили да се бърше само след голяма нужда без да го проверят и е стояло цял ден насрано, а после (явно не е успяло да се измие хубаво) си е докарало конюнктивит. Цяла седмица с жената се чудехме да го отписваме ли детото или да продължим да се мъчим и накрая решихме, че е по-добре да даваме 400 лв. повече в частна градина, от колкото в аптеката. Предполагам (поне се надявам) това да е някакъв частен случай и просто да сме имали лош късмет, защото ако не е така, то това значи че положението е повече от отчайващо!!!!

За съжаление не е само при теб така. Моя син (I група) си го взимам целия омазан в сополи, като той няма сополи по принцип. Чудя се не им ли прави впечатление , че по цялото му лице има засъхнали сополи. В петък го взима жената и ми казва "детето е болно". Аз не вярвам , защото ако е болно ще ни се обадят. Оказва се , че детето е с 38,7 температура и цял ден е било така. Питам го татко игра ли си днес , а то горкичкото ми обяснява че му било мъчно за мама да го гушка и не си играл. Само да вметна малкия иска майка му да го гушка само когато има висока температура. А госпожите там дори не са обърнали внимание че детето не си играе и е лениво. ПОТРЕСЕН СЪМ

По-скоро сте частни случаи и двамата. Моето не се класира за ясла две поредни години и плащахме на частно. За градина в района по местоживеене няма никакъв шанс (вън сме от всякакви класирания), но съвсем случайно видях много свободни места в градина в другия край на София и по случайност на 20 мин от работата ми и се класирахме с много малък брой точки. Два пъти седмично ходи на английски и народни танци, от януари тръгва на плуване, и след две седмици ще има коледно тържество - дадоха ѝ да учи едно стихче. Учат песнички, оцветяват, имат учебни ситуации, купихме помагала. Е, малко ми трудно, че почти три часа дневно ми минават в път, бензинът ми е разход и сме напълно зависими от автомобила, но сме много доволни. Досега не се е разболявала. За болестите мисля, че си зависи от детето - някои са по-устойчиви, други са по-чувствителни, не са виновни градините.

"petkov" и "pich" - точно затова си губя времето да пиша тук - защото и аз съм имал този трагичен опит и слушам от приятели като вашите истории. В тази градина ситуацията е коренно различна и ме притеснява, че за да наместят някой на шефско място ще пострадат децата!

Тия кауни така забатачиха системата, че вече просто няма как да се случат нормално нещата, а не по "втория начин".

Проблема е че, както пише в статията - няма да има последствия за детето и родителите. Последствията трябва да са за родителите защото те попълват и подписват документи с невярно съдържание. Ако само няколко такива родители бъдат осъдени а децата отписани от детската градина или училището проблема ще се реши.

Това е резултата от соца когато всички бяха уж равни.Тогава някои се уреждаха срещу кутия хубави бонбони,уиски или нещо друго.Сега също е така, директорките искат спонсорство и даже не се притесняват.И много уж принципни родители се съгласяват.И това е така заради тези от провинцията.Не може да си дошъл вчера от Златоград, Враца или Каспичан и детето ти веднага да е прието.А децата на 4 поколения софиянци да не са приети.Защото провинциалистите са особено активни и готови на всичко...., а ние чакаме по редовния път да стане

Точно така е, детето ми не го приеха в детската градина в която и аз съм ходил за сметка на новопристигнали които дори и адресна регистрация в квартала нямат.

В детската градина, където аз съм ходила и имам даже снимка пред влачето, което още си седи, детето ми няма никакъв, ама никакъв шанс. Не знам как наистина стават нещата.

Комунистически подход ще е 5 години адресна регистрация, това за което още страдат "софиенци" - как не се усетиха като свалят Живков, че ще си махнат основната привилегия - софийско граждансвтво

Да живееш в панелен блок (или изобщо в какъвто и да било блок) и да дадеш детето си в детска "градина"(?)... Е за какво си живял тогава? За да родиш същия несамостоятелен нещастник, като самия себе си ли? Ето такива въпроси би трябвало да се задават, а не за некакви класации!

Тогава ги оставяй сами на 2 год. в къщата в Бояна, за да свикват да са самостоятелни

То раждането е пожелание, не е задължение

Някой може ли да ми каже къде мога да се оплача от нашата директорка. На нейно протеже детето е в групата, мисля, че не е редно.

дайте за санирането или кажете че е платен репортаж криете го иначе

и интересното според г-жа директорката че няма нарушение?! Тая кифла интересно къде живее ....?

Навсякъде е така! Затова не приеха дъщеря ми, защото отказах да направя дарение на директора. А иначе в градинката всички деца са приети, но не ходят и места съответно няма.

Няма отърване от връзкарщината ей... Така ще са цял живот! В детската градина с връзки и пари, в училище същото, после шефове в работата и то все заради връзки и пари....

И при соца беше същото! Ее, какво променихме? Само разрушихме изграденото!

При соца бяха по-малко на брой "Богуизбраните". Знаеха се горе-долу колко са, ама сега е всякаква паплач все "специални". То рода на мафиоти, то на плеймейтки, то на певачи, ресторантьори....абе много началник, малко индиянец

Няма да се учудя, ако започнат да ги записват и преди да са родени ей така за всеки случай.

Ааааа, няма корупция само директорката се е нагушила яко,а другите деца които са ощетени какво правим с тях. Родителите им кихат по 500 лв.за частна градина или детегледачка. Не че тези деца нямат право на градина но моля Ви по честен път мили родители - престъпници.

Атипичен дерматит - сигурно, 90% от нерегламентираният прием е по тази точка. Доказва се трудно, вади се лесно - срещу бутилка уиски на кожения лекар, "шеф" на комисията и съвсем, съвсем по устава на общината. Някакъв разследващ журналист даже беше направил филмче по темата. А последствия за родителите-измамници и за подкупната директорка няма да има, защото формално, няма никакви нарушения. Нищо ново под слънцето - България днес във всяка сфера.

Ами пробвай ти да го вкараш по "нормалния" начин! На всички селяндури децата са в София! И жената постоянно мрънкаше: -"Ето, всички комшии са от провинцията, а децата им първи в детската градина! Ние сме си оттука, на постоянен адрес, и нямаме място!" Какво ще направиш? На всичкото отгоре, по незнам кви си причини детето ако е Гюлен, Фетух и незнам кво си-било с предимство! Питам се-това още ли е България?!

Може да съм малко краен, ама напълни се София с коли с регистрация от цялата страна, хора и деца от цялата страна, плащат си данъците на село и викат че в София било кочина. Гражданство не може да се въведе, ама регистрирайте си колите тука направете си адресна рег тука плащайте данъци и тогава ревете ......

ujabg

Пращиш от правопис!

В всички градини в София е така, не само там.

И аз сум на същото мнение.