Германски компании замесени в корупционни афери в Гърция

Siemens, Daimler, Rheinmetall - тези промишлени перли, които изградиха репутацията на германската икономика, са замесени в мащабни корупционни афери в Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Германски компании замесени в корупционни афери в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не са ли китайски вече?

Ще зема да ви предложа за награда "Пулицър" да го ева. :) Най после плюнка по западните "велики" компании. :)

Брей, всички се нахвърлихте на германските фирми. Мен като ме спре катаджия също кихам, но не за собствено удоволствие, а защото разправията и щетите за мен биха били по-големи. Корупцията произтича обаче от катаджията, не от мен. Аз не бих спрял доброволно при него да му дам 10 кинта, защото ми е кеф да го корумпирам. По същия начин и с чиновниците - били ъе гръцки, български и какви ли не. Те създават преднамерено и нарочно условията за корупция, извращават средата до степен, че просто няма начин да бъдеш почтен, ако искаш да съществуваш и накрая си измиват ръцете, че видите ли били подложени на корупционен натиск. Ако средата е честна, уверявам ви, никой нормален човек, бизнесмен или не, не би тръгнал да я развращава. Корупционната среда е изцяло дело на чиновниците, тя принципно бива замислена като корупционна под всякакви благовидни предлози.

"Свидетелските показания на тази личност биха били от жизнено значение в процеса "Siemens" в Атина", отсече председателката на гръцкия парламент Зои Констандопулу. "Преди всичко обаче това е въпрос на справедливост, който показва, че има двойнствен начин на говорене на Германия", според нея. пак швабите показаха, как крадат двойно и то милиарди

Най-голямата заблуда в Европа е,че немския бизнес е почтен.

Добре че в България немските концерни не осъществяват корупционни схеми.

абсолютни глупости. истинската корупция съвсем не е в обичайните подкупи с които един или друг концерн налага диктатура на една или друга страна. всъщност идеята е много проста и цели по никакъв начин да не се позволява независимо развитие в техническо отношение, което да застраши бизнеса с лъскави боклуци за диваци. измислят се и се финансират разни "проекти", които са без абсолютно никакво значение за решаването на реалните проблеми. истинската корупция започва с назначаването на жалките, безмозъчни клоуни, които денонощно спамят от всеки телевизор. истинската корупция прозира през контролираното информационно затъмнение в което са заседнали и се опростачват масовите избиратели.... днес слушах част от монолизите на съществото меркел в дуисбург, една много болна женица но плътно обкръжена от шайка майстори на хипнозата гржещи се тя да няма никаква възможност да знае на кой свят е... малкото останали немци в германия я освиркват и плюят, а тя си вярва, че е селската героиня с призвание да спаси света.. жалка, много, много, много жалка картинка

топло , но има още какво да учиш, то не корупция а част от бизнеса. Поздравления!

К`ва стана тя!? Тия точни и неподкупни германци. Тия толкова дисциплинирани и организирани германци. Щом те са я докарали дотам, че повсеместно дават подкупи какво ли да мислим за западните "лежерни" нации?! Нашата корупция им е трън в очите, а пък не виждат техните далавери?! Ми то нашето е като някаква детска игра!! С какви ли средства разполага даржавата та да ги догоним?! Вярно, става въпрос за само три фирми, ама пък те движат повече пари от почти всички източноевропейски държави поотделно. То някой го беше казал, че корупцията ще се настани трайно заедно с демокрацията ама не се сещам кой беше. То и в България тия "убавци" от Simens се поокъкаха покрай паспорти, мобилни оператори и дали само там?! Спооооко, тия ще ги порицаят, а за нас ще пратят някои други - няма разминаване!!!

Всички фирми имат фондове и практикуват корупционни схеми. Подкуп се предлага единствено на този, който ще го вземе и ще даде достатъчно надеждни гаранции, че ще реализира това, за което са получили подкупа. В читавите държави има страх от няколко посоки - да не е активно мероприятие на държавната антикорупционна машина, да не е провокация с цел дискредитация организирана от конкуренцията, да не е симулирано от самата преговаряща страна с цел извличане на материални и нематериални облаги и пр. и т.н. В най-общия случай корупционни схеми се практикуват в бенгалски държави с подкупна администрация и/или липса на държавност (вж. България)!!

Обръщам се към тези от форумците които съставят групата на неимоверните дебили от еврогепаческите брюкселски шутове!!:):))) Айде бе бай Ганъовци,сега като истината излезна наяве,обвинете ме в лъжа и ми повторете,че съм мързеливец който се храни от немските филантропи!!:):))) И това,нищо не е...говорим още,за жълти стотинки!!когато се стигне до Дойче Банк,там да видите колко десетки милиарди крадени със трикове,ще излезнат.... Видите ли форумни евровасали,Гърция се управлявала от проевропейски продажни отпадъци,като вас...:):))))) Или,викате,освен дълговете на Германия към Гърция от репарациите и двата заема,и немските кражби-стара работа а??:):)))))) Капка достойнство нямате едни продажници...:):))))))

loyola

Те, сименс, и в Б-я се понаакаха

Сименс трябва да ги разследват и в България!!!

Германските фирми давали подкупи и нито епитет за тях, а Гърция била "гноясала от корупция". Журналистите все ще намерят начин да се изразят или премълчат. Ама това не променя същността на нещата - не са добре !

Тук си личи задлъжняването на гърците. Те са взимали заеми, за да плащат на западни компании с тях. Примерно 10% от взетите заеми са отишли за самата гръцка икономика. Другите уяли се, са банките, през които се правят заемите. ЕС ги дава на супер ниска лихва (примерно 1%), банките ги предават на Гърция с лихва примерно 10%. Очевидно разни от ЕС участват в схемата. Затова не трябва да влизаме в еврозоната. Да не говорим да слушаме западняците за въоражение. Така набързо може да натрупаме милиарди дълг.

Просто големите не се церемонят с малките!Какво исаше да направи Путин с т.нар. "Голям шлем" в България?Ялов нефтопровод,ялова АЕЦ,ялов газопровод!И когато го принудиха да го прави както е по закон станахме найлошите!Какво поиска да направи преди години РСК"МИГ" с нашата военна авиация?А бившия френски посланик в България беше замесен даже в трафик на Български момичета за проститутки,но какво последва само екстрадиране,а новият си позволява да ни съветва!Та така е с малките държави ,в които цари анархия!

а, добър ден- сега се сетиха за корупцията и все нашата им е в очите..., а германската... те ангели небесни

Къде е американеца Родерик Мур да обясни на швабите откъде изгрява слънцето?

Да бе, те немците падат от Марс, гърците така са се оакали яко и сега се чудят как да се измъкнат. Корупционните им схеми сега ще лъснат яко.

да бе да верваме ти

Тази компания е най-големият подкупващ в целия европейски регион. Никоя друга не е раздала толкова подкупи! Има една компания, софтуерна, която умее да плаща, за да купуват държавите лицензии на глаозамайващи цени. Но тази хардуерната, за коато споменава статията, е бандитът на последните някоко десетилетия! Станишев не закъсня да се възпозлва, ако си спомнате аферата. В медицината доминира именно тази компания с най-тежките като обем пари сделки. И не че са най-добрите или с най-добра цена. Просто от горе, политиците казват от кого да се купи и им се снасят такива пари, че да ви се завие свят! Едни корейци продават два пъти по-ефтини скенери, но пък с пет пъти по-издържливи лагери. Познайте кой иска да купи от тях! Никой! Само от гореупоменатата в статията фирма се купуват!! И се гушат милиарди. Гърция е първата държава, която така открито показва какво прави тази фирма. А действителността е такава от руската мечка до Острова и от северните острови на Германия до най-южните точки на Италия. Няма изключение! Германецът му е хванал цаката и цака яко милиарди на джоб. Плащаме ние!!!!!!!!

Вижда се края на КапитализЪма, който е достигнал до последната си фаза на ИмперияЛизъм . Лихварския капитал не е продуктивен, не създава стоки и блага за обществото, а се възпроизвежда сам. Обществените отношения са изродени до първобитно-общинни и маргинализират големи групи от хора. ТОВА Е КРАЯ - колко ще продължи тази агония ???

За един интелигентен чивек това е едно добро начало. Защо? Защото ако при такива огромни далавери и загуба на ресурси се оказа най-конкурентоспособен капитализмът, то ако се направят подобрения, ще бъде в пъти по-конкурентен и фактически, както винаги най-добър. А изнесените информации говорят за подобрение с промяна на статуквото, което би дало още по-голяма сила на обществата, които балансират успешно капитализъм със социални функции. Бих казал, че със социалните малко са се оляли, както и с кпитализма - та предстоят подобрения. Като почнат да функционират съдишлищата по-добре, ще дойдат такива ресурси в живота на хората, че почва да ми харесва. И сега има, но потенциалът е огромен. Единственият стопер могат да са левите идеи и прекалената либералност в общестата, която се прояви напоследък с допускането на бежанци в твърде голям брой. За това причината са левите уклони на набиране на лесни гласоподаватели. Да, мюсюлманите, чиито жени не работят, са най-добрите гласоподаватели за левите политически сили, понеже именно левите раздават пари на неработещи лентяи. Раздаването на граждансктва на такива левите считат за възможност да си повишат избирателния интерес, което обаче води до крах на местните интереси като цяло. Един вид нещо като изроденост се получава.

ХА ХА Пък и си вярва бе! Браво! Сляп ли си, че това е най-ниското стъпало на обществото, което от как свят светува! Деградация до дъно, алчността е вече утвърдено ПООЩРЯВАНО качество, а не е порок! Чудовища, а не хора управляват и владеят! Наивник си ти !

Монетата има две страни. Гърците показват, кой дава подкупите, а не видях да показват, кой е взел тези подкопи. Не разбрах да има разследвани гръцки държавени чиновник или политици за взимане на подкуп Защо в Германия тези компании не дават подкопи. Може би зашото в Германия тези които правят държавните поръчки се казват Курт или Хелмут, а не Патпандреу или ...

Правилното е подкУпи ...А ти откъде знаеш какво правят в Германия ? Знаеш ли че големите фирми имат специални фондове за такива случаи ? !

Ти може и да не си разбрал,но първият е в затвора вече...Бившият министър на отбраната Тсохадзопулос!!И се води разследване,срещу около 60 души от политиците и военните в момента... Сега вече,разбра ли???

Имаше виц в който лирическият герой квото и да му кажеш той се за цици си мисли и навсякъде ги съзира. Гледам и някои тролове съвсем са изперкали и за квото да става дума те все путин виждат зад вратата под миндера в хластите и тн.

Затова гърците скандираха - Меркел, спаси ни! Просто там се прилага схемата както е тук, даваме ви заеми за да купувате наша продукция и да плащате на наши специалисти!

с 2 думи гръцките комуняги са ги извикали да им построят инфраструктурата и сега ще ги 'съдят' защо са го направили, типично по комунистически и по путински(сигурен сам че тои ги е подучил на тя гяволъци) ама германците са си виновни - да оставят гърця да се оправя сама, а не да наливат парите на собсвените си данаколаци в бездънното гърло на гърция само и само да я спасят като толкова им харесва путин, защто тои не наля пари там? да ама от него пари ще видят колкото видя донбас - пари само за оръжие за нищо друго - типично по съвецки

Много си тъп, но тъпаците в България се имат за много умни!

Закон Номер1:-"Корупцията е смазочното масло на демокрацията".

Основният закон на демокрацията е: "За кокошка, няма прошка, за милиони, няма закони!"

Мъдрост на Бойко Борисов пред български фирми, 2012год.: "Работете като германците!"

Едва ли е имал пред вид подкупвачите от Сименс :-) Но нали знаете, че кой каквото разбира, манталитетът му е филтър. Може много да кажеш: манго ще чуе само ка кможе да открадне, чугунена глава ще чуе само за комунизъм, а свестният ще разбере за какво става дума. Ако българинът работи като германеца, България ще е по-добре от Германия. Борисов е имал пред вид наистина да работим поне като германците. Но това няма да се случи, понеже за да се работи така, се иска и образованост, и условия. В България сами изяждам себе си като нация, така че и да се разработиш, ще те повалят тъпаците, а като се замогнеш, ще станеш и народе враг, понеже не си раздал всичките си пари на лумпените. През това време идеологическите подстрекатели на лумпените прибират милионите им и им се подсмиват другарски. Такава сбъркания няма в друга европейска държава, па ако ще да е минала през комунизъм. Това уродливото го може само българинът.

деер

Доброоо утроооооо, Европа!

Да бе! Невъзможно! Германци и корупция. НЕ! Не вярвам. Ххаха те са така корумпирани, че тия наще са дребни риби тука. Обаче няма корупция на ниските етажи. Това е разликата. Не си играят на дребно.

Преди години , Сименс плати към 5 милиарда евро глоби за корупция, Даймлер също платиха големи суми, така че не им е за първи път!

Да, ама там като ги хванат ги съдят. А тук?

Това не може да е истина! Това е единствено и само хибридната информационна война на Путин! Корупцияте е свойство единствено на бедните държави - сами си дават и сами си вземат рушвети! Как така ще намесваме демократичните и кристално чисти немци? Срам за ДИР-а, че става проводник на путинската пропаганда, и то срещу нашите добри приятели в ЕС!

Съсела няма ли да се изкаже относно Siemens

Това не е никаква новина. Това е част от ежедневието на съвременият бизнес. Че как така, ще има големи пари, а няма да има заедно с това и голямата корупция. А пък обвиняват само България, като че ли ние сме я измислили.

Прави си, думата "корупция" е чуждица ;)

добро утро, на западната сган. Аз никога нема да съм равен с тия. SolidEdge-a им е най-якият кад продукт де, и съответно NX-a

И що така бе, Миме?!

каква изненада! никога не съм си помислял, че голяма компания с много пари може да подкупва държавни служители, за да печели поръчки. просто немислимо!

Има дребна подробност - дали държавният служител си иска подкупа или му го тикат в ръцете. Когато обяснят на чуждите компании, че тук при нас "се работи така" т.е. дава се комисионна (подкуп) - ония щат не щат се съобразяват с местните културни особености. То самият факт, че министър взема 2500лв заплата показва, че държавата функционира чрез подкупи.

"Изоставачът" - нещо изоставам със съвременния български език....